|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:06:21   
Anonimen
user posted image user posted image oz je samo včasih se mi zdi da ni??!! do pred kratkim dokaj mirna punčka se spreminja v user posted image !  user posted image
pisala sem že kaj počne po trgovinah. zaj pa napišem še tole.
v četrtkih hodimo na telovadbo. oz midve hodiva. ni se še zgodilo, da bi bila ful zainteresirana nad tem kaj se tam počne ampak do sedaj recimo da je sodelovala vsaj v 50%. prejšni četrtek pa ma skoraj nič. ko smo vsi tekli in se šli razne igrice je ona klečala na tleh in s prsto,m drgnila po črti, ki označuje igrišče in govorila govorila govorila. kr neki! ma ni varijante da bi jo pripravila da naj sodeluje. enostavno ne sledi. ni ovca je izgubljeni volk.
danes na plavanju. tja hodi z atijem. danes sem šla še jaz zraven, da sme ju malo poslikala. ene 10 min je bilo vse ok, seveda ni hotla plavat kakor naj bi bilo treba. po desetih munutah pa nočeš plavat, nočeš plavat. in se je metala tam v vodi kot podivjana vodna kača??!! user posted image  Začela je gristi in pregriznila fredov obroč??!! user posted image  so ji dal drug obroč, samo da je bil na njej se je začela dret in ga spet grizt, sevedasem ga hitro potegnila iz nje, da ne bi pregriznila še tistega. user posted image  potem sta z atijem malo se namakala brez obroča pa je kr tulila nočem plavat. naj poudarim da je drugače navdušena and vodo in ful rada hodi plavat. pa tudi na telovadbo samo to govori cele dneve kako bomo šli na telovadbo in plavat. potem pa vedno tak zdaj zadnjidvakrat še hujše obnašanje. ne zanima je sledenje, sodelovanje ma ništa. je ne morš pripravit če se ubiješ!
no iz plavanja smo potem šli po petnajstih minutah se oblekli in šli domov. doma sem jo vrgla samo v pojstlo flašo čokolinota in šla iz sobe. ot takrat je tišina. ve da ga je usrala zgleda.

ma sploh ne vem kako nej v takih primerih postopim. a ima še kdo takega otroka? moja bi bila samo doma in brala brala in gledala risanke. vse ostalo ji je dolgčas sploh če more igrati v skupini. user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:20:47   
jazz
Zakaj pa potem hodite na telovadbo in plavanje, če ji ni! Mogoče bi ji bolj pasalo da bi se na igrišču lovila z drugimi otroci,ne pa že sedaj hodila nekam kamor mora.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:30:05   
janca
ja res zakaj jo siliš na plavanje in telovadbo, če ji to ni všeč. predstavljaj si sebe, da bi bi te nekdo vozil na nogomet, tebi je pa všeč gimnastika. nehaj forsirat otroka. raje mu prisluhni in naj dela tisto kar ga veseli. če so to knjige naj bere. mogoče bi jo veselilo, če bi jo peljala v knjižnico ali pa v gledališče, če rada gleda tv. prisluhni in ne forsirat tiste stvari, ki so tebi všeč ampak otroku
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:31:58   
Anonimen
hodi, ker sem ji hotela omagočiti družbo vrstnikov. ne hodi namreč v vrtec. ker jo želim postaviti v neko socializirano okolje, ker je ne želim osamit. po njenem bi bili skos notr med knjigami in pred tvjem. mislim da to ni ravno okej ali pač?

(odgovor članu jazz)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:33:06   
mala
jest sem enakega mnenja, ni je treba potem več vodit na plavanje in telovadbo, če ji ni všeč, probite pa čez pol leta ponovno, če zdej ne gre-če jo boste silil bo samo še slabše

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:33:54   
Mojca P.
Jaz bi rekla, da je to neke vrste ljubosumje, glede na to, da imate se enga otrocka. Pri nas je podobno (ne tako hudo, sicer). Ziga nikoli ni bil miren, ampak dosti bolj tezaven je od kar imamo tudi Jaka...jaz si pac razlagam to, da zeli izstopat oz. zeli pozornost in zal namesto, da bi bil bolj priden in bi ga hvalili, je izbral nacin, ko dobi naso pozornost, ker ga kregamouser posted image .
Mogoce si ti opazila podbono kot jaz. Nas tudi z atijem hodi plavat in vedno vse ok, prvic ko sem sla jaz z njim, ker je bil ati bolan, sva pa po dobre pol ure sla iz bazena, ker enostavno ni sodeloval...in potem je bil pod tusem in v garderobi takooo pridenuser posted image , ker je videl, da sem huda in razocarana. V glavnem, takoj mi je bilo jasno, da je cisto drugace kadar je z mano...in vem, d aje to zato, ker cez dan vecinoma jaz skrbim in nosim in hranim Jaka in me Ziga dejansko pogresa, ceprav je vedno zraven...ampak on je ze toliko velik, da nekatere stvari od njega pricakujemo in ne steka, da je z Jakom drugace (da je pac dojencek)
Ce se prepoznas v tem postu...potem poskusaj v svoj dan, ne glede na to, da je mlajsi logicno bolj navezan nate (dobesedno) cimbolj vplesti se tavecjo...naj ata kdaj skrbi za mlajsega, pa bodi ti cimvec s tavelko!
Upam, pa sveda, da to obdobje cimprej mine!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:34:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: janca

ja res zakaj jo siliš na plavanje in telovadbo, če ji to ni všeč. predstavljaj si sebe, da bi bi te nekdo vozil na nogomet, tebi je pa všeč gimnastika. nehaj forsirat otroka. raje mu prisluhni in naj dela tisto kar ga veseli. če so to knjige naj bere. mogoče bi jo veselilo, če bi jo peljala v knjižnico ali pa v gledališče, če rada gleda tv. prisluhni in ne forsirat tiste stvari, ki so tebi všeč ampak otroku
user posted image

ja smo šli v gledališče oz lutke gledat. gčleda 5 min pol pa dirka okol. isto se je zgodilo v kinu, v gostilni, na obiskih, povsod. ni tukaj fora da ne mara plavanja in telovadbe, ker če niste dobro prebrala se ji ful dobr zdi da hodi ampak ona bi tm delala kej drugega kot je bistvo. edino kjer je pri miru je doma pred tvjem in za kjigami pa v knjižnici. drugje pa kaos! a nej bom zdej zarad tega do njenga 18. leta doma?

v bistvu me ne skrbi tolk to plavanje in telovadba. bl me skrbi kašna zver bo v vrtcu, ko bo šla drugo leto in potem v šoli, če nobenga ne šljivi!

(odgovor članu janca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:36:24   
janca
ja kok je pa stara tvoja tamala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:37:28   
Anonimen
Ne bi je silila s plavanjem, če tam zganja tak kraval.

Naj raje počne tisto, kar ji je všeč. Saj je tisto kar počne, ravno tako "ok", pač na drugačen način.
Socializacija se pa začne nekje pri treh letih; baje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:37:38   
Anonimen
2 pa 4 mesce

(odgovor članu janca)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:45:13   
al1*
Mi smo z našim poskusili s telovadbo, ko je bil star 2 leti. Šli smo ene 2x, pa mu ni bilo všeč. In nismo več šli. Smo mu omogočili veliko gibanja na igriščih, v naravi. Pa tudi naš ni hodil v vrtec so treh let. Družbe pa sploh ni pogrešal.
Tako da je brezveze da hodiš na neke organizirane vadbe, če ji ni. Družbo lahko najde tudi na igralih v parku.


_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:46:23   
Anonimen
Z otrokom ni nič narobe. Preberi še enkrat to kar si napisala - že besede s katerimi si opisala (je izgubljeni volk, podivjana vodna kača, je tulila, grizla, je ne morem pripravit če se ubiješ, sem jo vrgla v pojstlo, ) so zelo grobe, če ne šokantne. Otrok se ne rodi podivjan, takega naredi vzgoja.  
Mene je bilo kar grozno ko sem brala ta opis. Jaz se sprašujem kakšna groba mama mora biti to, ko že opis nekega dogodka deluje tako grobo in brez ljubezni. Plavanje, telovadba, ples,... naj bi bil neko veselje ki se odvija med otroki in starši oz prijatelji. Tu pa je izgleda neka prisila. Otroku so ples, plavanje, glasba nekaj samoumevno zanimivega in tu mora biti nekaj hudo narobe, da se je punčka uprla.

Če že spašuješ za pomoč, ti jaz svetujem: Pojdi k psihologu in najdi si pomoč. S tvojo punčko ni nič narobe (zaenkrat), pač pa iz opisanega sklepam, da je bore malo ljubezni in topline iz tvoje strani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:53:14   
Gina
Hi, hi, ne bodi huda, če se smejem, ampak realnost je vedno drugačna, kot si predstavljamo, ko smo noseči, da bo. No, vsaj pri meni in mojih otrocih je bilo in je. Življenje ni pravljica, otroci niso testo, ki se ga mesi po ljubi želji, ampak je vzgoja hudo garanje. To kar tvoja deklica počne, je pač čisto normalna reč. Mislim normalno je, da hoče uveljavljat svoje. Vedno so otroci to hoteli, vendar so v zgodovini bili tepeni ali zastrašeni in poniževani, če so si to upali. Dandanšnji smo kvečjemu jezni nanje za 5 minut, potem pa jih poskušamo razumeti. To prinese razliko v količini strahu, ki jo nek otrok čuti ali ne čuti. In ker večina otrok nima za kaj občutit strahu, pač delajo po svoje. Čisto normalno je to. Kako pa zdaj doseči vendarle, da se bo otrok vedel v mejah sprejemljivega? E, vidiš, tukaj pa se začne garanje, ki se mu reče vzgoja.

Drugače pa jaz menim, da je socializacija čisto ok zadeva, vendar je mogoče tvoja vseeno še malce premajhna za to. Verjemi mi, ta svet je poln socialnih stikov. Vse življenje jih bo imela dovolj. Boljše je, če še malo uživa v miru, brez šundra in kupa otrok, ki ravno tako zahtevajo svoje. Šunder, če dobro premisliš lahko najdeš vsak hip, miru pa ne. Zato socializacija dobi svoj pomen najprej, če je zelo zgodnja pri 3. letih. Prej jo otrok ne rabi. Rabi bolj varnost v okviru svoje družine. Jaz je ne bi peljala nikamor, ni nobene potrebe še.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:53:55   
darja72
Lara, jaz te čist zastopim, kaj pišeš, ampak nimam nobenega pametnega nasveta. Mogoče jo bo pa minilo. Tudi moj fant (sedaj 2,5l.) je bil in je še tak, vendar se trenutno (upam) stanje malček izboljšuje. To pomeni, da grem lahko popolnoma spodobno z obema ( mala je 8m) na sprehod, v mesto, v trgovino, v cerkev prižgat svečko itd., na obisk...Je pa naporno, ker moram vsak njegov korak dobesedno nadzorovat, ker hitro "pozabi" na moje zahteve. Posledično je doslednost na prvem mestu, kdaj tudi malo zatulim in tudi čez rit jo dobi, če je potrebno. Sicer pa mislim, da je zaštekal, da sem dejansko pripravljena vse kar rečem uresničiti. In v resnici mi je figo mar, če bi ga odvlekla iz štacune ven.
Edino kar bi ti pa lahko svetovala je, da je mogoče ne vozi v zaprte prostore. Pelji jo ven, v naravo, na polje, v gozd, pejte na Jošta. Skratka nekam, kjer bo lahko divjala čisto po svoje, brez, da se tebi utrga. Pa pozornost, kot so že punce napisale. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:58:12   
vesna fž
LEPO PROSIM NARCISA  to pa res ne moreš napisat!!!!!
Jaz mislim da je samo obdobje pri nas je bilo isto smo tudi hodili plavat ko je bil tolk star pa se je dogajalo isto znorel je samo če je videl vzgojitelja.
Po moje ni panike jo bo že minil.

lp


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:58:25   
lan
No,meni se pa zdi,da pretiravate s komentarji!!!!
Joj,je napisla z "grobimi besedami",joj,res groza.Prav gotovo je brezčutna mati! Mah dajte no,je pač mama,ki ima zelo zahtevnega otroka in si želi prebrati kakšne koristne nasvete ali pa slišati "ah nič se sekirat,saj je samo obdobje ali pa mi imamo enakega razgrajača doma".......

Lara,jaz vem,da samo dobro hočeš svoji punčki in da nočeš,da bi bila samo doma in ne v družbi vrstnikov,....
Se mi zdi,da se bojiš,da ne bi bila mala prikrajšana za družbouser posted image ?
Mogoče pa res še ni pripravljena in ima zdaj tako obdobje in išče pozornost pač na tak način,s takim obnašanjem.
Po mojem,res najbolje,da še malo počakate z aktivnostimi.Naslednje leto,boš videla,bo zagotovo bolje.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 20:59:43   
Gina
Narcisa, skupliraj se. Z Laro ni nič narobe, ti si preobčutljiva.
Kaj pa naj napiše, če je mala grizla? Da je revica ljubljena zlatica pikica pokica cmokica odpirala malo usta gor in dol, pa se zraven dotikala fredovega obroča? A namesto tuliti pa naj napiše, da je malce bolj glasno spuščala zvoke iz grla? Je ne moreš pripravit, če me ubiješ, pomeni v pogovornem jeziku, da na  noben način ne moreš - očitno rabiš prevod, ali si mogoče iz Kitajske doma? Se je zvijala kot podivjana kača, pomeni , da je uporabila primerjavo, kar je spet zelo pogosta reč v pogovornem jeziku, in ni nič žaljivega ali netolerantnega ali neljubečega, ampak kruta realnost.

Skratka, če pa ti na vse to napišeš, da ji daje premalo ljubezni, pa je moje mnenje, da si strokovne pomoči potrebna sama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:06:14   
darja72
Pa še to: jaz grem enkrat tedensko- če mi le uspe skombinirat varstvo- z mojim fantičkom sama bodisi na sprehod, na lutke, kartakonekam in takrat me običajno drži za roko in vidim, da je prav zelo srečen. Tudi zvečer preden gre spat imava poseben obred, to pomeni, da leživa v njegovi postelji v temi in se pogovarjava, pojeva, stiskava. Tako, da me dejansko ima čisto zase tiste pol ure zvečer. Meni je pa tudi lepo. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:06:23   
Katja6
Tole je pa hudo... tale post od narcise....uffff. Sem prepričana, da imaš svojo punčko zelo rada, tako, kot jo ima lahko samo mamica in da bi naredila zanjo vse... Je pa v letih, ko zna bit presneto trmasta in če to pač tako opišeš...eh ne si gnat k srcu.

Te razumem, ker imam doma deklico, ki je najbrž tako kot je ena že pisala, ljubosumna na mlajšega bratca in pač na vsakem koraku hoče pozornost zase... saj bodo prerasli to obdobje trme, ko bodo tamali bratci oz. sestrice zadosti veliki, da se bodo skupaj igrali....Pol jih bo pa veselje pogledat...

Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:09:21   
Seven*
Lara. Poslusaj in beri kaj ti bom zdaj napisala.

Najprej si vzami TI cas za sebe in se malo spocij. Moje mnenje je, da si prevec obremenjena, ker imate toliko stvari nad glavo (gradnja hise ipd). Ful si pridna, veliko zmores. Ampak vsi imamo svoje meje, vsak pride do tocke ko mu zaloge energije pojenjajo. Za vzgojo pa rabis 120% sebe. Najdi si cas zase, spocij se, bodi malo egoisticna. Res. Idi za par ur v toplice, na kaksno masazo..

Kot drugo ti priporocam, da se kaksen dan ali dva SAMO TI posvetis otroku. Imejta svoj dan brez drugih ljudi.

Ves, otroci so ogledalo nas samih in nasega pocutja. Bos videla kaksne spremembe bodo, ko bos tudi ti imela vec energije..

Drzim pesti in te mocno razumem.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu lan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:13:33   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Kaj pa naj napiše, če je mala grizla? Da je revica ljubljena zlatica pikica pokica cmokica odpirala malo usta gor in dol, pa se zraven dotikala fredovega obroča? A namesto tuliti pa naj napiše, da je malce bolj glasno spuščala zvoke iz grla?

Polulala sem se skor, Đina user posted image  

Drugač pa...moja je tud prava mala zverka, tako da LARA, verjemi da sočustvujem s tabo. Mogoče je pri meni v plus samo, da to traja že lep čas in ni bilo takega šoka, kot si ga doživela ti. Je pa zgodba precej podobna...
lpZ

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:14:02   
Anonimen
Aja, še to.
Na tvojem mestu bi šla s Tiso nekam na zrak, na sprehod. Na nek način si zunaj, med ljudmi, a hkrati sam.

Pa če ujameta kakšen sonček, se usedita na klopco, berita knjige, pripovedujta zgodbe o ljudeh, ki hodijo mimo.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:24:48   
Anonimen
Narcisa, govoriš, kot da nimaš otrok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:36:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Da je revica ljubljena zlatica pikica pokica cmokica odpirala malo usta gor in dol, pa se zraven dotikala fredovega obroča?


Hudo!! user posted image  user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ne to ni moj otrok??!!
13.11.2006 21:49:06   
Marogica
LARA, meni se zdi tvoja pupa enostavno premajhna, da bi že sodelovala pri telovadbi, plavanju in podobnem. Toliko star otrok ne spravi skupaj kaj več kot 10-15 min koncentracije. Osebno mislim, da je to zanjo preveč. Kot so že ostale napisale, hodite raje v naravo, plavajte skupaj.... enostavno bodite skupaj ali pa si povabite družino z otroki,  če že želiš, da je z vrstniki. In ugotovila boš, da se bo punčka po 10 min igrala sama-kljub "otroškem" obisku.

LARA, s tabo je pa vse čisto OKuser posted image , narcisa se je najbrž zmotila-njen odgovor paše h kakšnemu drugemu postu in ne k tvojemu.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?