|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 14:25:15   
pinki3
pa se to... glede na nekatere zgornje meje. Otrok, ki ima pri sebi flasko, pije VEC kot otrok, ki je nima. Morda bo res rekel, da je zejen, ce bo HUDO zejen, gotovo pa bo pil manj. In otrok, ki vec pije, med drugim manj zboleva. Ampak bistvo pa je tole: starsi odlocajo, kako zelijo, da se njihovemu otroku ponuja pijaca in koliko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 14:34:20   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: pinki3

Zahtevaj, da ima otrok pri sebi steklenicko, lahko pa zraven se pije iz kozarcka. Ti sama bos presojala, kdaj ne potrebuje vec steklenicke. Reci, da to zahtevaj. In ce to ne bo dovolhj, zahtevaj to tudi preko ravnateljice! Dost mi je teh vzgojiteljic, ki se same odlocajo, kdaj bojo otroka na kaj navajale oz. od cesa odvajale. To je stvar starsev!


Oprosti pinki, mogoče nisi mislila tak kot si napisala, ampak meni se to sliši kot da se tebi zdi, da so vzgojiteljice tam samo zato, da "izvajajo" tvoje ukaze. A si pomislila, da imajo tam več otrok in da vsi grejo nekak enako naprej (predvidevam, da po nekem proramu), tak kot se otroci tam učijo samostojno jest se učijo tudi samostojno pit itd. A boš v šoli tudi zahtevala, da ga pa še ne učijo računat, ker ti tega nisi odobrila user posted image  


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 14:38:50   
Anonimen
Najprej se sprijazni s tem, da tvoj otrok odrašča, da hodi v  vrtec, da ga ne moreš imeti non stop na očeh, sprijazni se TI z VRTCEM, potem verjemi, da boš drugače gledala na stvari.

In ja, otroci se s flašo nacejajo, s kozarcem odžejajo. In če je imel eno popoldne prej napotnico za v bolnico za infuzijo, verjemi, da MOJ otrok, četudi bi se celo popoldne basal in nacejal, naslednji dan vrtca ne bi niti od daleč videl. Še sploh, če bi bila na porodniški.

In kdo ve od kod je že nosil tisti virus, ki mu je izbruhnil, bognedaj, ravno takrat, ko je bil moker v vrtcu. Pa to ne moreš verjet.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 15:04:19   
pety78
Vsak starš ima pravico zahtevati določene stvari za svojega otroka, v kolikor seveda ne gre v skrajnost. Zavedajte se, da eni otroci pijejo manj, drugi več in vzgojiteljice se morajo prilagajati otrokom. Zato so tam, da čuvajo naše otroke po najboljših močeh. Se bodo samo malčki prilagajali? In ker pač eni nočejo nič piti, bodo drugi žejni? A bodo  vsi pili točno ob določeni uri? Potem se pa naj še pokakajo eden za drugim v točno določenih terminih. Res, da imajo vzgojiteljice težko delo, tako kot je težka tudi marsikatera druga služba. Glede na to, da ne rabi medtem, ko pazi na mačke zraven še kuhati, prati, likati, .... da je za svoje delo plačana, mora pač dati vse od sebe. Nima pa samo ena vzgojiteljica 10 otrok, da ne bi zmogla. Aja, piti pa je itak osnovno pravilo iz česa pa pije je pa stvar otroka in starša. In če mamice ne moti, da otrok še pije iz flaške, ne vem, zakaj bi vzgojiteljico. Lepo, da jih učijo, vendar če je zaradi tega žejen, potem že ni najbolj pametno, da se mu ponuja samo kozarec.




_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 15:06:37   
Dashenka
Joj-joj kako pretiravaš.

Ne glede na to, da imam o vrtcih vse prej kot dobro mnenje, pa je tale z žejo in dehidracijo malo za lase privlečena.

V istem sestavku se pritožuješ, kako tvojemo otroku ne dajo nič za pit, da revež cel dopoldan žejen trpi, po drugi strani pa mu od lulanja popusti plenicauser posted image user posted image user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 15:43:27   
Minka Pobalinka








In . In če je imel eno popoldne prej napotnico za v bolnico za infuzijo, verjemi, da MOJ otrok, četudi bi se celo popoldne basal in nacejal, naslednji dan vrtca ne bi niti od daleč videl. Še sploh, če bi bila na porodniški.


Tukaj se pa popolnoma strinjam z Al bino..

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 21:38:43   
frutka_
Izpiši otroka iz vrtca in mu priskrbi privat varstvo. Zakaj?! Iz preprostega razloga, ker nisi sposobna doumeti, da tam niso vzgojiteljice samo za TVOJEGA otroka ampak še za Francko pa Metko in Janeza! In VSI dobijo za pit!
Zgrozim se ob misli, da 2-letnega otroka še naprej posiljuješ s flaško, če v vrtcu nima težav s spitjem po kozarcu. Govoriš da je suhi muhi...hm...pa ni menda nenormalna količina popitega čaja kriva tega??? Otroka nasitiš s flaško, občutek polnosti v trebuščku pa mu daje lažni občutek sitosti...od čaja. Malo razmisli!

Resnično ti priporočam privat vartsvo, morda se boš izognila tudi težavama z baterijami!

In spet si napisala tragičen naslov v katerem sta predvsem ti in resnično nič kriv otrok žrtvi  institucionalnega sistema ter lenih vzgojiteljic. Hudo!Žalostno!


(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
5.12.2006 21:54:25   
diva 4
Ne morem mimo tega , da ne bi napisala svojega komentarja :
Pa saj to ni res !

user posted image Se podpišem pod albino in frutko , ki sta povzeli vse to kar si mislim o celi zadevi.
O my god!!!

Pa še to. V našem vrtcu vzgojiteljice odvajajo od dude čez dan celo skupino naenkrat, ker je tako učinkoviteje, saj veljajo enaka pravila za vse.Ko jih navajajo na kahlico , zajamejo celo skupino, ko se učijo iz lončka pit se to učijo vsi... Pa se do sedaj ni še noben starš pritožil.Sicer je pa to primarna naloga staršev in ne vzgojiteljic, je pa krasno, če eni z drugimi uspešno sodelujejo.

< Sporočilo je popravil diva 4 -- 5.12.2006 21:55:37 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Otroku ne dajo piti
5.12.2006 21:55:59   
Anonimen
ker vidim da so nekatere občutljive ko na tem forumu zagledajo moje ime, obljubljam, da se bom umaknila iz teme vrtec...

Vidiš, tako kot govoriš o vzgojiteljicah, tako govoriš tudi o drugih na forumu. Kar nekaj sklepaš, brez da bi imela kakršnokoli osnovo.

Če sem občutljiva, ko zagledam tvoje ime? Težko, ker te ne poznam...občutljiva sem samo do sebi bližnjih. In ne rabiš govoriti "nekateri", vsi na tej temi smo normalno podpisani pod svoj nick.


Tako kot je vrtec prostor, v katerem se otroci naučijo socialnih veščin, takšnih in drugačnih, tako je javni forum prostor, kjer se uporabniki učimo veščin "forumovskega" komuniciranja. A komunikacija ni samo ploskanje idejam drugim, ni samo jokanje z drugimi in ne samo smeh.

Je tudi podajanje lastnega mnenja, ki ni nujno enako kot mnenje večine ali avtorja. In je tudi sprejemanje takšnega mnenja.

Veš, po mojih izkušnjah je tudi v tistih najmanj prijetnih postih (kje je lepa slovenska beseda za post?) vsaj zrno resnice, včasih tudi cel krompir. Ko se umikaš, se ne umikaš pred nami, ampak pred sabo.Za nas v končni fazi ni pomembno, ali je tvoj otrok žejen ali ne, ali je plenička mokra ne. Tebi bi pa moralo biti.

In če že bežiš pred problemom, ne beži pred rešitvijo, ki ti jo, vsaj po mojem mnenju, večina uporabnikov želi pokazati. Malo zato, da se pokažemo pametne, nekaj pa tudi zato, ker resnično želimo dobro tvojemu otroku.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Otroku ne dajo piti
6.12.2006 5:35:17   
Anonimen
V istem sestavku se pritožuješ, kako tvojemo otroku ne dajo nič za pit, da revež cel dopoldan žejen trpi, po drugi strani pa mu od lulanja popusti plenica


Ja, pa res, tega pa sploh opazila nisem user posted image  Pa to ne moreš verjet.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
6.12.2006 10:26:12   
srki
Jaz se pa strinjam z pety78.

Glede tiste infuzije, bi pa ja lahko šla, a te ni strah za otroka, kaj se mu lahko zgodiuser posted image ?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
6.12.2006 11:25:14   
Anonimen
Saj nisem rekla da otroku v vrtcu ne dajo NIČ piti, temveč premalo, zato sem prosila zraven še za flaško

Plenica je bila mokra ker je imel od zjutraj, ko sem mu jo jaz zamenjala še vedno mojo - isto, polulal se je pa tudi zato, ker je ponoči pil pri meni doma, pa seveda tudi v vrtcu in če je 8 ur v isti plenički se zgodi, da plenička popusti

BATERIJE ....da se vam še vedno da user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
6.12.2006 11:44:56   
piščanc
jaz sem pa zgleda zelo slaba mama - ko smo čez vikend doma, 23 mesečnemu otroku zamenjam pleničko zjutraj ko se zbudi in potem šele enkrat popoldan ko vstane od počitka, če ni prej pokakan seveda. dopoldan popije samo par požirkov tekočine, če reče, da je žejen, se preveč igra in zabava sam sebe.

diana jaz se strinjam z vsemi, ki ti pravijo da PRETIRAVAŠ. v slabih 4 urah otrok ne potrebuje litra tekočine in res je da če se napije čaja, ne poje kosila, ker je sit. zboliš pa od virusov in bakterij ne od mokrih pleničk. in tudi, če bi imela jaz napotnico za infuzijo, moj otrok ne bi šel v vrtec. ne krivit vzgojiteljic za svoje napake. otroci se hitro naučijo kaj morajo narediti, da dobijo kar potrebujejo - če je žejen pač pije po kozarčku. včasih so otroci pametnejši od staršev.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
6.12.2006 12:30:04   
oka
Mislim, da se ti je vzgojiteljica tako hudo zamerila, da enostavno iščeš dlako v jajcu, samo, da si lahko "upravičeno" jezna nanjo. Praviš, da so mu dale premalo piti (čeprav si v naslovu napisala NIČ). Kako pa ti to veš, si bila mogoče z njim ves čas? Resnično ne vem, kako si lahko od vzgojiteljic pričakovala, da bojo stale za njim in ga slilile piti, ker si ga peljala v vrtec, čeprav je bil slab. Lahko bi ga zadržala doma in sama poskrbela, da bi zadosti pil oz. to bi bilo edino pravilno. Daj razumi že vendar, da je skrb za otrokovo zdravje in dobro počutje predvsem tvoja naloga.

LP

< Sporočilo je popravil oka -- 6.12.2006 12:44:35 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Otroku ne dajo piti
6.12.2006 12:41:43   
Anonimen
Sama sem pred dobrim mesecem pristala v bolnišnici z malo, ker je bila dehidrirana in enostavno ne morem razumeti, da daš otroka, ki ima napotnico za infuzijo v vrtec.
Mi smo po končani infuziji imeli Živo doma še štiri dni, da sem jo posiljevala z raznimi pijačami. In tudi zdaj ko mi je ponoči bruhala in imela drisko sem jo doma nacejala s pijačami in elektroliti. Ne morem pričakovati, da bo vzgojiteljica imela v vrtcu čas samo za mojega otroka, da bo dovolj pila. Ker v prvi vrsti moram jaz poskrbeti, da bo pila in da otrok gre zdrav v vrtec, ker če se ti slabo počutiš tudi ne greš v službo oz. si zelo nerazpoložena.

Mislim pa, da je skrajni čas, da se odvadi flaške in pristane na kozarcu. Je pa res,da je potrebno slediti skupini v vrtcu, ker drugače je boljše privat varstvo. Kot so že omenile pred mano, npr. če je čas za kahlico je čas za kahlico, ker morajo delovati kot skupina.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Otroku ne dajo piti
9.1.2007 15:44:40   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

Šla sem do tovarišic...


... teh že zdavnaj ni več ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
19.1.2007 13:49:57   
Lianna
Če bi bil tvoj otrok tolk bolan kot ti praviš, ne bi bila na netu, ampak bi skrbela zanj. In ja pri 2 letih bi otrok moral pit iz kozarčka.

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
20.1.2007 21:21:02   
Micy
Jah kaj naj rečem:
SPET SE STRINJAM Z ALBINO, BRAVO JEEEEEEEEEEJJEEEEEEEEEEEJuser posted image user posted image user posted image user posted image

Od mojga teta je vzgojiteljica in tudi mojo pikico bo septembra v vrtcu verjetno čuvala ona in vem kaj delajo v vrtcih,vsaj tukaj pri nas.
Aja moja Hana pije po slamici in iz kozarčka že kar dobre tri tedne stara je pa 11 mesecev pa pol. Tko da ne vem zakaj bi mogla met še flaško zravn. Pomoje da je tvoj mal razcrklan z flaško.

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
21.1.2007 20:22:52   
KatjaD
OK, samo ene stvari ne razumem - zakaj pa naj ne bi pil iz kozarca??? Moj je star 11,5 meseca, pa pije iz kozarca že 3 mesece (razen ponoči, ko pije pač iz flaše, če se slučajno zbudi - kar je redko). Če gremo na pot pa ima termos flašo z nastavkom kot je na tistih iz trgovine (športnih flaškah) - upam, da veste kaj mislim.

Poleg tega sklepam, da je jasno, da v vrtcu delajo po nekem okvirnem programu. Kaj pričakujete tudi, da bodo vašemu in samo vašemu otroku menjale plenice do 6-ega leta in ga ne posajale na kahlo, ker se to pač vam doma ne da???

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: OTROKU NE DAJO PITI
21.1.2007 20:42:17   
matejas
Ne dolgo nazaj, si se pa pritoževala, da je sinova flaška, kar naprej prazna in nonstop prosiš v vrtcu, da mu jo napolnijo. S tabo je nekaj narobe ali pa neveš kaj pišeš. Tudi tisti tvoj post, ko daješ bolnega otroka v vrtec, mi je grozno sumljiv. Zakaj še enega otroka, če dveh ne zmoreš? Se opravičujem, če se motim, vendar sem dobila občutek, da ti je prvi otrok ob dojenčku odveč. Veš, tudi drugi imamo dva otroka, nekateri pa še več, malo organizacije, pa se vse da, le če se hoče. Pa tudi za sina je to slabo, saj je že to, da je dobil sestrico velika stvar, sedaj pa se še mora navajati na vrtec, pa tudi spopada se s tvojim večnim nezadovoljstvom z vrtcem. Kako naj otrok zaupa v dobro vrtca, če še ti tega ne zmoreš.

Želim ti vse dobro,
mateja

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...





slutnja

ste se znebile strij po porodu?s cim

jih nisem dobila (34%)

imela sem jih ze imela tudi pred porodom (14%)

da (3%)

ne (28%)

ne,se ne obremenjujem (21%)


Število vseh glasov: 403

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!