|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 9:00:33   
April
Ko je bil še dojenček smo ga kopali približno dvakrat na teden. Zdaj ga pa že eno leto vsak dan skopam. To pa zato,
- ker je bolj praktično celega dat v vodo, kot pa ga umivat po delih
- ker zelo uživa v kopanju
- ker za nas predstavlja to zaključek dneva
- pred koppanjem ima večerjo- ker hoče sam jesti, je velikokrat od hrane cel umazan, tako da ga edino kopanje reši.
Kopamo ga samo v vodi, namilimo le rito in noge, roke. Pa še zobe spotoma umijemo, ko je v kadi.
Jaz bi ga včasih tudi samo stuširala, a mu je pod tušom neprijetno in bi jokal.
Rito pa od začetka ob vsakem previjanju umijemo pod vodo.
Če gre kakšen dan spat brez kopanja, ker je premrzlo ali kaj drugega pride vmes, pa tud nič ni narobe.

Če povzamem, jaz dojenčka ne bi vsak dan kopala (naš se tudi nikoli jni potil, zato ni bili potrebe), ko je malo večji je pa kopanje vsak dan pri nas kar pravilo. nikoli ga pa ne namakam več kot pet minut, zato ni bojazni, da bi se koža preveč izsušila.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 9:40:05   
Katrin
Mi se že od vsega začetka kopamo vsak večer. Sedaj, ko je malo večja, jo po kopanju še stuširam, da speremo milo.

lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 10:58:39   
nuala
Mojadva se vsak dan cca 15 min namakata v banji tople vode, ki ji vedno dodam ali mandljevo olje ali pa mandljevo mleko za telo.
1xtedensko dobita pa penečo kopel.

Kopanje jima je v neznanski užitek, tudi jaz zlezem k njima.
Kožo mamo pa vsi v redu.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 11:00:24   
julam
moja kolegica je v zgodnjih 20-ih dobila strašne probleme s kožo. zdravnica si je odsvetovala vsakodnevno MILJENJE! In res se ji je koža izboljšala. Milo vsak dan po celem telesu po moje res ni niti dobro niti potrebno, ritka, stopalca in roke pa vsekakor potrebujejo temelitejšo nego!
Imam pa jaz problem, ker je kopanje/tuširanje domena mojega user posted image , ta pa si tega ne da dopovedat in falotka namili od glave do petk vsak božji dan. In mali ima probleme s kožo, oljčki in podobno ne pomagajo...ampak to je že druga zgodba. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 13:39:21   
lelaval
Saj sem tudi sama mnenja da vsak dela po svoje samo tole o koži sem mogla preverit, če je res. Tega nisem še nikdar slišala da bi voda komu škodovala.

Sama voda koži ne škoduje - prej dobro deluje. Škodi pa lahko pretirana uporaba mil, ampak jaz po kopanju vedno namažem nežno kožico še z otroškim mlekom za telo. Potem sigurno koža ne more bit izsušena. Je pa res, da je ne kopam vsak dan, ampak vsak drug dan (ali pa še kak dan vmes spustim), ker sploh noče ven iz vode - pa čeprav je že hladna. Jo pa zato tiste dneve vmes stuširam.
Ti kar nadaljuj tako, kot sedaj - veš, da je otrok čist, tako se bo sam navadil skrbet za higieno, pa še ustaljen ritual ima že pred spanjem in mu lahko vse porušiš.
Očitno pa ima tvoja prijateljica 3 mlajše otroke in tega ne sfolga dnevno. Moja večja se sama vsak dan stuširata, le hčeko 1x tedensko, ko si pere glavo (poleti pa vsak dan) razčešem - in dejansko z njima nimam drugega dela, kar se tiče umivanja, tako, da lahko komot najmlajšo vsaj stuširam vsak večer - pa še to je sin v 90% vedno prisoten in se igra z njo in jo umiva.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 13:45:01   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Lej Njuskalo. Higiena in pojem higiene je zelo individualna stvar. Moji otroci niso umazani, vsak dan so v svezih oblacilih, je pa res, da jih kopam 1x na teden, ostale dneve pa jim umijem rokice, obraz in ritko. In jih ne dajem v tus ali banjo, pac pa to storim kar pes, tako kot so delali vcasih.

Pred cca 10 leti sem imela prepoved tusiranja s strani dermatologa, ki je rekel, da smo ljudje ful prevec obsedeni in da si dnevno izpiramo floro iz nase koze. Bila sem lisasta po celem telesu.

Dajmo priznat, da smo v zadnjih 20 letih marsikje pretiravali v higieni in da na nas prav nemarno sluzi kozmeticna industrija s taksnimi in drugacnimi izdelki. Umazani smo dosti manj, kot so bili ljudje vcasih ko so morali fizicno delati, umivamo se pa 5x bolj.

Zato imam pac raje otroka v vrtcu "na dezeli" kjer so pogledi na higieno podobni nasim.




Seven ,tole je  precej drugače brat,kot pa,če napišeš,da ste svinje.Ker pod pojmom svinje,si jaz predstavljam nekoga,ki je res umazan.Nekateri pretiravajo s higieno,se strinjam.Tudi sama nimam vse sterilizirano,ampak tuširanje je pa obvezno vsak dan.Ni nujno,da se vsak dan namiliš,ampak jaz ne vem,če bi šla lahko spat brez tuša.Če ti ne uspe otrok vsak dan stuširat,ti pač ne.Jaz bi na tvojem mestu poizkusila vsakega en dan...torej bi bila vsak drugi dan pod tušem.Predlog pač.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 16:10:47   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jessy, zdaj pa mi ni jasno: kakšna pa je pol razlika med tuširanjem ali umivanjem v bani in med umivanjem v bideju ali lijaku, pa še to z milomuser posted image




he..he...mogoče sem se res malo nerodno izrazila...Torej pri nas to izgleda takole:
Ko rečemo, da se kopamo, takrat se v banjo natoči vodo in se komplet vse temeljito namili, tudi lase.
Ko rečemo, da se gremo umivat (kar je vsak večer, če se ne kopamo), pa to zgleda tako, da jo nago dam sedet na rob lijaka ali bideja (lažje mi je na lijaku), potem ji pa namilim le nogice in rokice, ritko pa na previjalni umijeva z vodo, vato in negovalnim oljem.
To, da se umivamo z milom, sem rekla zato, ker pri nas se nikoli ne umivamo le z vodo, kot so nekatere omenile.

Upam ,da sem bila tokrat bolj jasna! user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 19:56:18   
diva 4
Jaz pa moja dva vsak večer stuširam  in namilim samo roke, noge , ritko in spolovilo.Enkrat na teden pa se kopata v banji in ju takrat umijem z milom po celem telesu.Ana je stara tri in pol pa ima čudovito kožo , David pa je star leto in pol, pa ne sme biti v vodi dlje kot 10min, saj ima tako občutljivo kožo , da mu že daljše namakanje, samo v vodi škodi.Takrat namreč dobi rdeče fleke po koži , ki so izredno suhi in jih moram namazati z advantanom.Ta sicer pomaga , po drugi strani pa zelo tanjša kožo.Pač se prilagodiš ,koži otroka.
Mislim pa, da se vsi bolje počutimo , če si zvečer vsaj splahnemo kožo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 20:56:10   
Naty_ka
Joj, joj. Jaz našega moram vsak dan umit, ker bi me drugače naslednji dan vzgojiteljica v vrtcu vprašala, če nam je zmanjkalo vode.  Glede na to da je ultra radoveden in vse prime v roke, pa 1000 krat pade-včasih tudi v največje blato, se enostavno nimamo kaj pogajat ali se bi ali se nebi umivali. Kopa se enkrat na teden ( z atijem si data takrat duška). In ja, tudi vsak dan uporabljam gel za tuširanje. Otroškega. In njegova koža je super. Saj, pa ti otroški geli so narejeni posebej za vsakodnevno uporabo.

In (to je seveda moje mnenje) kako se otroka sedaj navadi tako bo celo življenje. A si predstavljate da bi se vaš mož/partner umival samo enkrat na tedenuser posted image user posted image user posted image  user posted image
Jaz si ne!

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 21:03:15   
Anonimen
tudi jaz tamali dve kopam vsak drugi dan včasih celo tretji. pa zato nista umazani. če se ne kopata potem tavelki na bideju umijem roto, na lijaku zobe obraz in roke z žajfo. tamalo pa na previjalni zrihtam, roke včas tut pod pipo, sej ima umazane od tal pa hrane, seveda obema večkrat na dan roke.
po pravici povedano tudi sama sem pa ke kak dan spustim tuširanje, sploh če sem zvečer tko crknena da še v pojstlo komi zlezem.

(odgovor članu Naty_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 21:19:39   
Maja Z
ojla

jaz Kajo (20m) tut vsak dan kopam oz. tuširam. Ma, če grem jaz čista spat, naj gre tudi otrok. Itak, da ni tok umazana, kot poleti, ampak vseeno je ne morem dat spat, če ni umita, namazana in tipitopi dišečauser posted image . Imam boljši občutek. Aja, našamponiram jo pa skoraj vsak dan, po luliki in riti pa obvezno.

Ti kar delaj tako, kot ti paše in si navajena. Ne oziraj se na druge.

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 21:37:59   
til
Jst ga tudi stuširam vsak dan  oz. dvakrat na teden se kopa ker full rad čofota v banji.Z milom pa ga poleti dvakrat ko je bolj prešvican pozimi pa enkrat na teden. Intimne dele vsak dan našamponiram! Če pa smo slučajno prehlajeni ali imamo vročino ga pa samo s krpo, ker če ga ne umijem zelo zelo slabo spi pa še jaz imam slabo vest. Boljš da ga zdej navadiš na umivanje kot pa da boš imela pol probleme! Sem imela preveč smrdljivih sošolk in sodelavk in je blo kr men nerodn pa da pomislem da bi bil moj otrok takšenuser posted image ! Ne hvala!!!!!!!!! Pa kožo ima čudovito! Ko je bil majhen ni imel niti enega mozolčka ali rdeče pikice ko pravijo da se jim koža puca on je imel res vedno zelo čisto kot dojenčekuser posted image !

< Sporočilo je popravil til -- 12.12.2006 21:42:45 >


_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 22:31:20   
Anonimen
In (to je seveda moje mnenje) kako se otroka sedaj navadi tako bo celo življenje. A si predstavljate da bi se vaš mož/partner umival samo enkrat na teden


Ah, daj no, mi v tistih socialističnih časih smo se pa kopali vsak dan? Daj no daj user posted image  Pa si danes umazana? Nisi, ker veš, da se pač moraš umit, oz. da čutiš opotrebo, da se umiješ in ker veš,da okolica to od tebe "zahteva". Jaz mojega sina kopam enkrat tedensko, v nedeljo, kot v socializmu, vmes se pa umije po potrebi. Še nikoli nisem opazila da, da je umazan, da bi smrdel, po čem neki user posted image   Drugače pa, od česa mislite, da so otroci umazani, da jih je treba vsak dan splakovati po celem telesu? Umiješ pač, kar je treba, rit, kadar se ukenja, obraz, roke, noge, to pa je tudi vse, Za moje "pračloveške" pojme.

(odgovor članu til)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 22:32:38   
bobek05
CIPRESA, koliko kritik bom potem deležna šele jaz! Če je Anej zdrav ga namreč kopam vsak 2 dan (drugače pa umivam). Priznam, da nisem veliko premišljevala o tem, da lahko toliko kopanja škodi njegovi koži user posted image  - toliko se kopamo le zato, ker je naš mali totalno nor na vodo... Problemov z njegovo kožo pa nikoli nismo imeli.

Je pa tudi res, da se zadnje mesece ne držimo več kaj dosti tega en-dan-kopanje-en-dan-umivanje pravila, ker (kot sama veš) je bil Anej velikokrat prehlajen in ga že zaradi tega včasih po 2-4 dni nisem kopala...

No, sem pa vesela, da sem spet izvedela nekaj novega...

P.S.: Koliko časa pa kopate svoje malčke? Naš je v vodi cca. 10-15 min.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 22:37:26   
Anonimen
Še nikoli nisem opazila da, da je umazan, da bi smrdel, po čem neki user posted image   


A kdaj poduhate svojega otroka? Npr. kožo na njegovem trebuščku? Tako lepo diši, lepše od vseh mil tega sveta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 22:39:49   
Seven*
[sm=pujs.gif" height="15" width="15">user posted image <--- Al bina .... Vidim, da sva spet istih mnenj. :)

<img src="http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif" alt='user posted image'> user posted image user posted image

Ostrzka si ze nagnala spat? user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 22:39:56   
CIPRESA
Ja moj je res vsak dan prešvican, že čez dan vidim ko se podi  po stanovanju da ma vse nekam prilimano in je ves poten in zato sem se zdaj kar navadla da ga postavim v banjo pa samo vodo čez spustim. To traja 5 minut pri nas.
Kar me je najbolj zmotlo je to da je rekla da to ni dobro za kožo. Žiga ima veliko možnost da podeduje po atiju nevrodermitis. Mož se z njim ubada že zelo dolgo in upava da ga tamal ne bo staknil. Nebi rada s kakšno stvarjo še pripomogla k temu da se mu res koža kaj poslabša.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 22:41:15   
Anonimen
A kdaj poduhate svojega otroka? Npr. kožo na njegovem trebuščku? Tako lepo diši, lepše od vseh mil tega sveta.


Itak, vsak dan, najmanj dvakrat. Zjutraj in zvečer, ko se kidamo po postelji. Ni lepšega vonja. Pa tudi malo "zakisane" tačke tako lepo dišijo...vsaj meni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 22:45:09   
Anonimen
Ostrzka si ze nagnala spat?


Ostržka malega že, tastaro tnalo pa še tle zraven mene smdri. Čitra knjigo Parfum, jutri jo mora vrniti v knjižnico, pa je šele na 65. strani. Pa bere zelo počasi, ker zraven "razmišlja" user posted image  Jaz pa, ker sem jo prebrala v enem dnevu, jo, kao, ne razumem, ker mi pa res na koncu ni čisto jasna. Pravi, da bova šla konec tedna še v kino user posted image  O.k., pač pova.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 23:06:42   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Jaz mojega sina kopam enkrat tedensko, v nedeljo, kot v socializmu, vmes se pa umije po potrebi. Še nikoli nisem opazila da, da je umazan, da bi smrdel, po čem neki user posted image   Drugače pa, od česa mislite, da so otroci umazani, da jih je treba vsak dan splakovati po celem telesu? Umiješ pač, kar je treba, rit, kadar se ukenja, obraz, roke, noge, to pa je tudi vse, Za moje "pračloveške" pojme.


Pri nas je enako socialističnouser posted image , razen poleti, ko ju je res potrebno vsak dan tuširati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: vaša mnenja prosim!!
12.12.2006 23:13:31   
Anonimen
razen poleti, ko ju je res potrebno vsak dan tuširati.


Ja, poletjepa čisto drugo pesem, se strinjam, tako lepo, nežno, dišečo, oh, kje je poletje user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: vaša mnenja prosim!!
13.12.2006 7:23:58   
srki
Uf, Al bina, kako fajn si to napisala.

Sem že mislila napisat, pa si me prehitela, gelde umivanja v prejšnih časih. Kaj pa naše stare mame in stari ati, oni se pa sploh niso ne vem kako umivali, pa so zaradi tega vsi preživeli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: vaša mnenja prosim!!
13.12.2006 7:50:32   
AKŠ
mi se tuširamo vsak dan....

seveda pa se enkrat na mesec skorajda vedno zgodi, da nimam energije - takrat pa ji umijem le rito, šišo, rokice in nogice...



_____________________________

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.


(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: vaša mnenja prosim!!
13.12.2006 8:02:24   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: AKŠ

mi se tuširamo vsak dan....



Mi tudi!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?