|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OČKA PRI PORODU
5.9.2004 20:31:59   
belma
POZDRAVLJENE!!!
ZANIMA ME,ČE SO ŽELELI VSI VAŠI PARNERJI BITI PRI PORODU ZRAVEN IN KAKŠNO MNENJE IMAJO O TEM!!????

:metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   OČKA PRI PORODU
5.9.2004 21:17:19   
malika
Enako kot pri miški. Najprej je malo kolebal in sva se potem zmenila, da bo zraven med popadki, potem pa bo šel ven. No ostal je do konca. In med popadki sem poslušala samo njega-v bistvu sem slišala samo njega. meni je zelo pomagalo, on pa je čisto odkrito povedano tudi rabil malo, da je k sebi prišel(čeprav ne prizna).Ampak mu baje ni žal.

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   OČKA PRI PORODU
5.9.2004 21:19:02   
Drejči
Živjo!
Mi zaenkrat še nismo noseči,..sva se pa z mojim že dosti pogovarjala o nosečnosti nasploh, pa tudi o tem ali bo, ko bo tako daleč, želel biti zraven...Seveda se je s tem strinjal:)-
Zame bo njegova prisotnost zelooo pomembna,..že zdaj recimo, mi full dosti pomaga,..in prav srečna sem, da bo z mano. Edino on me zna pomirit:)-:) Poznam pa tudi nekatere, ki niso hoteli prisostvovati:(

Moje mnjenje je, da je prav, če je bodoči očka zraven!!!

Lep večer še naprej
:racka:

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   OČKA PRI PORODU
5.9.2004 21:29:33   
Jančika_
Mojemu je bilo všeč. Ga bom probala naštimat, da sam kaj napiše.

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   OČKA PRI PORODU
5.9.2004 21:55:03   
puncica
Naš ati je hotel obvezno biti zraven in on bi kr tam sodeloval zravn babice:)-. Pol ko so me šival je kr neki pogledoval kako se to dela :)-. Skratka bil je ful vesel da je lahko bil zravn in moram ti poveda da v veliko veliko veliko pomoč:bravo: Saj mi je lajšal bolečine, dajal obkladke na čelo, štel popadke (celo zapisoval si jih je na minute - imamo spravljen listek :)-). No lahko rečem le da sama bi veliko slabše vse preživela, lepo je če imaš nekoga, ki ti je blizu zraven, še najboljš pa da je to kar ati otročka.

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   OČKA PRI PORODU
5.9.2004 22:08:54   
Joe
Ja, moja me je naštimala. Upam, da drži, da se vse vrača, vse plača; seveda edino za ta primer.

Zakaj sem šel? Ker Jančika ni bila proti (še hotela je) in ker bi se zunaj porodne sobe počutil zelo neumno, bodisi na hodniku bodisi na kakšnem žuru. Pa tudi bi me večno zanimalo, kaj se je dogajalo notri, čemur navkljub bi težko poslušal Jančikine detaljne opise dogajanja, ona pa moje pomanjkanje pozornega poslušanja. Stokrat rajši vidim razmere kot poslušam njihove opise. In seveda, pomagati sem ji hotel in do mere mi je uspelo.

Kako je bilo? V seštevku zelo lepo in popoldne sem se sam, na kosilu z mojim očetom, prvič počutil očka. Lačen, kot sem prišel s poroda, sem se ob tistem počutil zelo dobro. Med porodom je nekaj tudi moških naporov - lubika ti trpi, pa ne moreš kar popraviti vse. Še najboljše se mi je zdelo, da ji nudim oporo s pravočasnimi dotiki in redkimi, smiselnimi besedami. (Ja, moja piška je stvarna in fajna tudi po tem načinu.) Da bi bila koristna tudi glavna med. sestra, sem ji naročil, naj nama prinese kozarec hladne vode in primakne stol. Dete sprva ni baš prijemljivo, ker je vijolično in namazano s tisto mastjo, se pa razbarva hitro, tako da očkom odleže. Moje priporočilo možem pa je, da jim ni prav potrebno prerezati popkovine, ker nisem zmogel opaziti kančka simbolike, le zateglost tkiva in namerno, varnostno topost škarij. Ko so končane te stvari, in ko je ženin presredek zašit, lahko začneš strmeti v malega drekca.

Da pa bom pravičen, moram omeniti še en pristop, ki ga nekateri moški zagovarjajo. Menda je odlično, če s prijatelji med rojevanjem opravljaš pivsko turnejo po gostilnah, saj na koncu nimaš težav z kopico bankovcev in parkiranjem avta. Si dobesedno free, čeprav že očka. Neverjetno!

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   OČKA PRI PORODU
5.9.2004 23:36:40   
BarbaraB
Naš oči je bil tud zraven. mni je to ogromno pomenilo in ne vem, kako bi zmogla brez njega - mi je bil res v veliko pomoč. Njemu pa tudi - je ves ponosen, ker je on prerezal popkovino inprvi držal malega v nročju.

Lp

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
5.9.2004 23:52:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu belma)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 8:57:16   
belma
:rozica:hvala,da si ga naštimala!!!!Zelo je bilo pozorno!!!:bravo:
Kje si rodila!??????

Lep pozdrav!!!!

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 8:59:31   
belma
Zahvala Jančiki8)sem pozabla prej napisat:grrr:
papappapaa

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 9:37:48   
Anonimen
Tudi naš ati je bil zraven. Porod je potekal hitro (od prihoda v porodnišnico do poroda so minili 2 uri vštevši z vsemi administrativnimi opravki), vendar si ne predstavljam kako bi bilo, če ne bi bilo zraven moža. Najbol sem bila vesela, da so šli vsi ostali ven in da sva bila sama....Kaj pa on???? Pravi, da je bil to eden izmed najlepših trenutkov njegovega življenja!!!!:sloncek:

(odgovor članu belma)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 9:50:49   
Jančika_
Manjica, rodila sem v Celju in sem bila izredno zadovoljna. Res. Super so bili.

Naj pa povem še, kaj sem doživela, ko sem bila v "klistirnici". Sedim jaz lepo na wc-ju in slišim zunaj pod oknom nek kažin. Ura je bila nekje 9 zjutraj, mogoče pol deset. Grem pogledat in kaj vidim: mož/fanT ene reve, ki je rojevala takrat kot jaz, stoji zunaj, zraven poln avto njegovih kolegov, vrata odprta, muzika na ful, vsak en pir v roki, pa juriš! Me je skoraj kap. Boga reva še niti ni začela orenk rojevat. Ne vem, kako da so jih sploh spustili skozi rampo. Če bi si moj Joe to privoščil, bi ga z gajžlo gnala.

No ja, sicer pa vsak po svoje. Poznava pa žensko, katere junaški fant je šel takoj po porodu popivat s kolegi, nakar se je koma pijan veselo razsul z avtom in umrl. Ne vem niti, če je videl otroka prej! To je bilo pred kakimi petnajstimi leti, zdaj ima enega ful fajn partnerja in še enega otroka, torej relativno srečen konec.

Uživajte v luštnem vremenu!

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 12:30:20   
Mandarin
Naš oči ni hotel biti zraven. Nisem ga hotela silit, ker mi je bilo brezveze, da bi se morala tam potem z njim ukvarjat - pa saj se ne bi.
Potem sva se pa zmenila, da "mora" v šolo za starše in se bo potem dokončno odločil. Na koncu je bil pri porodu. Meni je pasalo, da je bil zraven, njemu je bilo pa tudi fajn da se je tako odolčil.
lp

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 13:53:15   
frutka_
Jaz sem ga želela zraven, on je sprva bil malce skeptičen, toda se je opogumil.Pa sva šla...in zelooo dobro opravila! Celo tako dobro, da ko je ugotovil, da predvsem njega nič ne boli, da bova še kdaj ponovila.

Bil mi je full v pomoč, me je božal in lupčkal, pa popadke štel, mi vlival pogum in nato PRVI v naročje dobil malo štručko.Joj, to je res lepo. Kar strmela sta drug v drugega, jaz itak nisem nič videla, ker sem se tako cmerila od sreče, da sem kar hlipala...

Priporočam!

Toda, če fant ni za akcijo ga ne silit, ker nekateri pač tega ne prenesejo.:sloncek:

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 19:45:03   
Anonimen
Pred petnajstimi leti sem tudi jaz želela moža polek.....:)-:)-Pa mi je ušel:)-:)-:)-:((:((:((Je šel raje že takoj proslavljat:)-:((

(odgovor članu belma)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   OČKA PRI PORODU
6.9.2004 21:20:04   
LORELAJ
Živjo!
Moj na začetku tudi ni hotel biti poleg a se je nakoncu premislil. Moram reči, Hvala bogu, najbolj mi je pomagal s tem ko mi je masiral roko. Ja prav ste prebrale. V roko me je zgrabil tak krč, da me je to bolj bolelo kot vsi popadki, ki so si sledili brez premora. Bil je zadovoljen on in jaz, še posebno zato ker je lahko našo bebiko prvi držal medtem ko so mene šivali. Mislim, da bomo prav kmalu ponovili.

lp, Tanja

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   OČKA PRI PORODU
10.9.2004 22:54:55   
MB
Moj je bil zraven ze pri prvi hcerki pred 21 leti:), ko je bil se bela vrana. Je bila tako pozitivna izkusnja za oba, da sem nato vedno rekla da "ce te ne bo zraven ne bom rodila". Pa je bil se dvakrat.:):)

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   OČKA PRI PORODU
17.9.2004 19:20:41   
čaki
Moj je bil tud zraven, čeprav dvomim, da je kaj imel od tega!? Mene je vse tko bolel, da nisem utegnila opazit, kako se on sploh počuti. Men je blo dobro samo to, da je bil ob meni neglede nato, a kej masira a me sam gleda. Najbolj sem si pa zapomnila njegov poljubček zame, ko sva dobila najinega sončka- Mateja! Zdaj, no kmal-čez 7 tednov bom šla spet, vendar brez njega- prav, da je blo prvič prehudo. Ne bom a bom, da si bo premislil.

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   OČKA PRI PORODU
17.9.2004 22:20:18   
nikitta
Moj je bil zraven, dokler me niso odpeljali v operacijsko na CR. Do takrat mi je bil v veliko oporo, pa še nasmejali smo se vsi skupaj, sploh ko je "aktivno" sodeloval pri popadkih.

Malega je prvo on dobil, še le jaz čez nekaj ur.
Glede poroda in prisotnosti ni imel nobenih predsodkov, pa tudi mu ni bilo slabo,razen ko so me odpeljali.
Tudi sedaj si želim, da bi šel z mano, pa čeprav napovedujejo CR.

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   OČKA PRI PORODU
19.9.2004 22:21:32   
Urša
Absolutno priporočam! Ko te partner takole gleda v tistih mukah, bi naredil vse zate, samo je nemočen, ti je pa psihično v veliko pomoč. :bravo: KO to doživi, te absolutno bolj ceni. Zdej tko z veseljem ves postopek razlaga bodočim očkom... :)-:)-:)-

(odgovor članu belma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?