|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   metoda dr. Estivila
7.1.2007 9:59:39   
meri2
Zanima me, če je katera preizkusila metodo dr. Estivila iz knjige Spi, dete spi. Naše dete se zbuja na 45 minut in visi na prsih cele noči že 2 meseca, tako da sem že na robu živčnega zloma.user posted image Vsekakor moram nekaj ukreniti, ker očitno Luka sam ne bo podaljšal spanca.user posted image Koliko časa je otrok jokal, predenj je zvečer zaspal? kolikokrat se je zbudil? najlepša hvala!
meri
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: metoda dr. Estivila
7.1.2007 10:05:17   
meri2
jaja še to - poskušala sem z metodo Elisabeth Pantley - ha ha - ni šlo, nismo prišli niti do prvega koraka, kaj šele do spanja brez prsi. Vsakič se je zdramil in ob ponavljanju rituala se je zbudil in razčujal, da smo bili potem 2 uri pokonci.
meri

(odgovor članu meri2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: metoda dr. Estivila
7.1.2007 10:55:53   
x_srečka_x
Probaj mu namesto dude dati dudo.
Moja že od samega z6ačetka ni nikoli jokala pred spanjem pa tudi ponoči je začela spati celo noč že tam pri enem mesecu.

(odgovor članu meri2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: metoda dr. Estivila
7.1.2007 13:15:21   
Billi
Mi smo že zelo zgodaj - pri enem mesecu probali pustiti, da se malo dere. najprej tri minute, potem pet, potem deset,... dokler ni zaspala. Nikoli je nismo nosili po rokah če ni hotla spat, ampak smo ji dali samo dudo v usta. Pa se je zelo hitro navadila. Moraš se edino prepričati, da ni moker, lačen ali pa da ji kaj drugega fali.
Zdaj pri 4 mesecih včasih enkrat al pa dvakrat zajoka, če ji duda ven pade, pol pa lepo zaspi. Edino ob polni luni rabimo več časa, da zaspi. Včasih ji tudi po tihem muziko naštimam in se tudi tako umiri.
Po mojem pri dveh mesecih ni prezgodaj, važno je, da se ne počuti zapuščenega in da ve, da je nekdo v bližini.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: metoda dr. Estivila
7.1.2007 15:08:43   
meri2
luka ima 4,5 meseca in je prve 2 meseca spal kot angelček, v 3. mesecu so se začele težave.Noče ne dude ne flaše.
meri

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: metoda dr. Estivila
7.1.2007 20:43:39   
Vesna
jaz sedaj poskušam metodo dr.estevilla.danes drugi dan,včeraj sem prvič poskusila,pa ne zato ker noče sam zaspat,ga pa res nikoli nisem dala samega spat ampak sem se vedno ulegla zraven in ga cartala.se mi pa ponoči zbuja tudi do 5x od 20h zvečer  do 6ih zjutraj,in zato sem rekla da bom poskusila to metodo,da bo ja začel spat celo noč.včeraj se je zbudil samo 2x.bomo videli kako bo danes.če nam bo ta metoda uspela bom ponosno poročalauser posted image
lp vsem


_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu meri2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: metoda dr. Estivila
8.1.2007 11:22:14   
S@nta
Joj,Vesna,kak bi bilo fajn na tvojem mestu.Mi gremo spat ob sedmih,pa se do jutra do sedmih zbudimo tolkkrat,da ne štejem.Še dobro,da spi pri nama,ker ne vem kak bi se vsakič vstajalauser posted image
Pri nas ta metoda ne pride v poštev,ker ne morem slišat histerije,sploh ker me je strah,da na koncu niti vdihnit več ne bi mogel od joka.

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: metoda dr. Estivila
12.1.2007 23:35:48   
blak

Zmagali smo!

Pa naj povem našo zgodbo od začetka. Celo noč je Luka prespal tam nekje pri šestih mesecih, ampak ne samostojno: prvo noč je kričal, drugo manj, tretjo čisto malo, četrto je že spal.user posted image Kako smo bili veseli! Ampak ni trajalo dolgo, kak mesec pa pol ali dva. Najprej sem mislila, da ga mučijo zobki, potem suh zrak v sobi, mraz, vroče... Bo? Nisem vedela več kaj. in vsak dan je bilo hujše. Ni pomagalo božanje, petje, tudi v našo posteljo sva ga dala. Nič! Dajala sva ga spat zelo utrujenega, da bo ja spal. Fantič je s flašo v ustih zaspal (pojedel je vse), v spanju podrl kupček, in spečega sem ga položila v posteljico. Prvi del noči je sicer prespal, vendar precej nemirno, okrog dveh, treh pa se je zbudil in tudi po uro in pol razgrajal. Le flaša ga je pomirila.
No, v nedeljo mislim, da sem spala 2 urci pa pol. Zombi na pohodu! Spat sem ga dala ob 21:30, prvič se je zbudil ob 1:30 in uro pa pol razgrajal, končno zaspal. Se zbudil spet ob 4:20, zaspal ob 5ih, se zbudil ob 6ih, dobil flašo, spal do 8:30.
To je pa bilo že prehudo. In tako sem kupila knjigo, jo na hitro prebrala in v ponedeljek začela z metodo. Kar čudno mu je bilo, da je mleko spil v dnevni, da smo pravljico še prebrali in da sem ga položila v posteljico budnega. Valdauser posted image , jaz pauser posted image . Še dobro, da je postopek trajal kake pol ure, ker je bil res ubožec, drl se je kot sraka, se dvigoval, se sprehajal po postelji... Jaz pa za vrati štela sekunde. Pa je le zaspal. Ponoči se je zbudil enkrat, se eno uro trudil zaspati, pa mu je uspelo in spal do 9ih. user posted image That's my boy!
Drugo večer je samo enkrat zajokal, ponoči se enkrat zbudil in čez pol ure zaspal.
In do danes vsak dan boljše. Upam, da bo tokrat držalo, ker smo nenaspani res slabše volje. Pa ne samo starši.
Tudi Luka sedaj dosti bolj mirno spi. Prej se je po dveh urah spanja vedno začel jokati v spanju in se je nekaj premetaval po postelji. Zdaj pa je tako miren, da ga včasih potipam, če diha.user posted image Tudi podnevi zdaj več spi in njegovo razpoloženje čez dan je tudi boljše..

No, toliko o naši izkušnji. Zdaj pa moram še najti kak recept za popravilo teh podočnjakov, ki so se nama v teh dveh mesecih nabrali. Ima katera kakšen nasvet za to?user posted image

Srečno vsem, ki ne spite ponoči.


(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: metoda dr. Estivila
12.1.2007 23:57:04   
shooo
MERI , koiko pa je staro tvoje detece?
nasa bo eno leto pa ima noci (kot sinoci, in taksnih je v bistvu vecina) ko se prebuja tisoc in en krat-pa vec ne doji.
jaz mislim da otroka nemores kar nauciti spati celo noc ali pac toliko koliko bi nam pasalo.bo ze minilo.
probaj  naj te menja ati in mu naj ponudi mleko v flaski.mogoce je nemiren ker te voha".ne vem. predvsem pa ne obupavaj!
mi pa osebno niso vsec cry it out metode.ne stekam. mislim da je kruto pustiti otroka da zaspi v strahu , solzah i z obcutkom zapuscenosti.stoj mu ob strani, se kak hitro bo minilo in bos na vse skupaj pozabila.
veliko srece


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: metoda dr. Estivila
13.1.2007 0:51:41   
Sonrisa
Mi smo poskusili s to metodo, ko se nam je zbujala celo noč na 10-20 minut.user posted image In zaspala je izključno samo na rokah. Ko je začutila podlago pod seboj, se je pa takoj zbudila. Pri Pantleyevi tudi nam ni uspelo narediti niti prvega koraka.user posted image In ko že res nismo mogli več takega nočnega tempa, sem rekla, da poskusiti ni greh. Pa tudi nisem neka pristašica tega, da pustiš otroka jokati, ampak če pomisliš, da bo vedno tako, potem pač poskusiš vse možne načine.

Prvo noč je jokala 2 uriuser posted image , drugo pol ure, tretjo deset minut. In zdaj spi od 20-21h (ko je zaspana, jo dam spat, ne glede na uro), pa tja do 6-8h (spet čist odvisno od dneva).user posted image Neprekinjeno! Včasih se vmes še kdaj zbudi, ampak je dovolj, da jo pobožaš in spi dalje. Kdaj pa kdaj še kaj pojokca, ko jo dam v posteljico, ampak je vsega skupaj lahko dobrih 10 sekund, potem se umiri. Drugače pa sama zaspi - z ninico, ki je nikoli prej ni niti pogledala, zdaj pa jo celo noč stiska k sebi. user posted image

Tako, nam je uspelo in niti predstavljati si ne morem, kako smo prej zdržali takšen tempo. Še zdaj, če se zbudi ob 6h in nima namena zaspat nazaj, sem kot cunja, ker je ne morem pripraviti še na nekaj minut spanja. user posted image

Toliko. Držim pesti, da tudi vam uspe! user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: metoda dr. Estivila
13.1.2007 2:32:12   
frufru
Smo meli problem dan-noč. Jaz podočnjake do podplatov, R pa ravno tko. Pol sem ga pa zbujala, ful sva migala, radio je špilal naglas, dolgi sprehodi, da so mu očke skup lezle kot rolete, pol je pa ponoči spal in še spi po 5 ur. Aja stari smo dober mesec.

< Sporočilo je popravil frufru -- 13.1.2007 2:33:38 >

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: metoda dr. Estivila
13.1.2007 9:43:20   
*karina*
tiniga, kolk je pa stara?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: metoda dr. Estivila
13.1.2007 18:09:37   
Sonrisa
tiniga, kolk je pa stara?
IZVIRNO SPOROČILO: *karina*

tiniga, kolk je pa stara?


Devet in pol, imela je pa 9 mesecev, ko smo poskusili s to metodo. 

(odgovor članu *karina*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: metoda dr. Estivila
13.1.2007 21:15:16   
shooo
ojla, tinga,
pri 9 mesecih si jo pustila 2 uri jokatuser posted image


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 16:19:16   
ziga zaga
Pri nas že cel mesec spimo od 19.30 do 6-ih, 7-ih v kosu, po zaslugi metode dr. Estivila. Stari smo dobrih devet. Do 4. meseca se je zbujal do 3x na noč, sva se hitro podojila in spal je naprej. Potem se je začel zbujati skoraj na vsako uro, se malo pocrkljal, zaspal in čez uro spet. Ker sem bila po dveh mesecih kot zombi, smo morali ukrepati. Preden sva z možem začela s to metodo, me je bilo kar strah, kako bo mali to sprejel. Sem namreč proti temu,da se otroka pusti jokat. Rekla sva, da če se bo prehudo upiral, pač ne bova vztrajala. Naj povem še to, da je pred tem zaspal izključno samo pri dojenju in nikakor drugače.
Prvi večer je najprej zajokal, vendar se je takoj pomiril in jamral kakih 45 min. Ponoči se je zbudil okrog enih in rabil uro in pol, da je pogruntal, da ne bo zize. Res pa je da ni jokal, ampak spet bolj jamral. Drugi večer je zaspal prej kot v 10 minutah, ponoči se je sicer zbudil, vendar zaspal nazaj v 5 min. Tretjo noč je zaspal sam, brej stokanja in se ni prebudil do 6-ih zjutraj. Z možem sploh nisva mogla verjeti. Sama sem se najbolj bala, kako se bova odvajala dojenja ponoči, pa je bilo očitno pri 8-ih mesecih res le še crkljanje, ne pa kakšna huda lahkota.
Kot sem rekla od takrat spimo celo noč, zbudil se je le enkrat zaradi zob.
Zdaj smo se navadili tako, da ga dam spat in ga grem vedno pogledat čes 5 min in me vedno čaka da pridem, potem pa zaspi.
Upam, da bo tudi vam uspelo tako zlahka.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 16:34:19   
Seven*
Kaksna pa je ta metoda?

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu meri2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 17:15:44   
April
Metoda v bistvu temelji na tem, da otroka naučimo, da sam zaspi. Tako se tudi, ko se ponoči kdaj prebudi, zna sam uspavat.
Knjigo sem jaz prebrala že pred letom, a se nisem odločila, da jo upoštevam. Se mi zdi mal kruta, da otroka pustim jokat. Pa tud od otroka je odvisno. Naš vem, da bi prej brez glasu ostal, preden bi sam zaspal.

Vsak dan naj bi otroka dal spat ob isti uri, hkrati ustvaril nek ritual (posteljica je samo za spanje, žlica samo za hranjenje...). Nato ga položiš v posteljico, se z mirnim glasom posloviš in odideš. Ko joka, ga čez par minut-mislim, da na začetku 3 mni- prideš potolažit, a ga ne dvigneš iz posteljice( uf mojmu bi se na tej točki zmešal). Te časaovne presledke, ko hodiš k otroku v sobo postopamo podaljšuješ. Čez par dni  pa naj bi dete že lepo samo zaspalo.

Knjigica ni debela in jo lahko prebereš v hipu, če te metoda zanima.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 17:17:31   
Seven*
April. Aha. Ferberjeva metoda torej. Nisem pristas. Ne hvala. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 17:20:28   
April
Ja, jaz tudi ne. Zato pa mamo tko kot je. Na zizo pa spat.user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 20:34:57   
Pobalami
Metodo kontroliranega joka priporočajo po 6 mesecih. Je pa odvisno od otroka-karakterja. Najbolše da probaš. Moj vem, da bi prej bruhal preden bi zaspal in ven na glavo bi skočil iz postelje.
Se mi zdi, da mame težje poslušamo jok in se hitreje "vdamo". jaz bi na tvojem mestu rekla naj ata proba s takim uspavanjem ti pa greš ven (nekam kjer ne slišiš otroka).

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 22:36:55   
Sonrisa
IZVIRNO SPOROČILO: shooo

ojla, tinga,
pri 9 mesecih si jo pustila 2 uri jokatuser posted image



2 uri sem jo hodila tolažit, ja. In za to sem se odločila samo zaradi tega, ker sva bila oba z možem vsak dan kot zombija - naše dete je zaspalo na rokah, potem si jo dal v posteljo in čez 10 minut je že bila pokonci. In potem spet pol ure, uro, tudi dve spet na rokah, da je zaspala in spet je bil čez 10 minut jok. In tako celo noč. Ne vem, no, midva nisva zmogla več. Pa sem od nekdaj bila proti joku, ampak zdaj vsi spimo. In manj smo sitni.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: metoda dr. Estivila
14.1.2007 22:52:00   
Marogica
Jaz sem pristaš Marogičine nehumane metode: pusti otroka dreti. In po treh dneh vam bo otrok spal. Meni sta oba otroka po tej metodi "uspavanja" začela spati. Vendar takoj po 5 mesecu. Ker večji je bolj dolgo se joka in več dni traja. Pri nas je bilo "samo" pol ure.

p.s. Pa ne računam nič


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: metoda dr. Estivila
15.1.2007 2:33:53   
Princess Mononoke
Mene je tudi zanimalo kaj je metoda dr Estivilla. Sem iskala knjigo v knjižnici in potem ugotovila da ni bila sploh prevedena v angleščino. Zgleda da uporabljajo "cry it out method" kar pri nas ne priporočajo več dosti (niti po 6.mesecih). Moja Ema je sedaj stara 9.5 mesecev in ravno zadnji mesec je bil najslabši kar se tiče spanja v celem njenem življenju. Glede na to da je dobro spala prej sem pač sklepala da se verjetno in "odvadila" spati ponoči. Glede na to da še ne govori, njen edini način komunikacije je jok. Tako da sem vedno se odzvala nanj in vedno če nič ne deluje prsa delujejo. Teden dni nazaj sva govorila z možem da nekaj bi morala ukrepat ker bova zbolela od nespanja. Jaz pa sem vztrajala da je to le faza in pa zgornji enici ven lezeta in morda je to to (pa čeprav zgleda da le ponoči). Moram še to dodat da podnevi tudi ni spala kaj dosti, saj je zmogla kar nekaj dni spat le enkrat po 20 minut in bila je super razpoložena cel dan. No pa se je zgodil čudež, saj je kar naenkrat se zbudila samo tri krat (v 12 urah) in potem dvakrat in potem enkrat. Naredila nisem pa nič razen da sem ji stala ob strani  ko me je rabila. Včeraj ko je malo pojokala ob 22.30 sem šla k njej da bi jo podojila, pa je kar lepo zaspala ko je začutila mojo roko. Kar nisem mogla verjet. Sem želela to napisati, da ne bo zgledalo da edini način da se otrok "nauči" spat je da se ga pusti jokat.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: metoda dr. Estivila
15.1.2007 7:11:43   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: faca

Metodo kontroliranega joka priporočajo po 6 mesecih.


Te metode ne priporoca noben od strokovnjakov, razen par ameriskih knjig. Jaz nisem pristas nobene metode, se mi pa zdi, da je mogoce kaksna varianta vmes mogoca. Sploh pri majhnih otrocih. Pri nas je pac palilo "atek uspava nazaj", ker je pac dojka bila kljucna. Po enem tednu je pogruntala in zdaj se prvic zbudi med peto in sesto uro.

Ah ja. To spanje,tisti ki bi pogruntal magicno formulo bi dobil Nobelovo nagrado. user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: metoda dr. Estivila
15.1.2007 19:43:22   
ziga zaga
Jah, metoda gor ali dol. Je pač eden izmed mnogih načinov kaj še poskusiti, ko otrok ne spi in ko ne veš več kaj bi... Mislim pa, da ni ravno cry it out metoda, ker je bistvo v tem, da se otrok NE SME počutiti zapuščenega. 

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?