|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: noče zaspati sam
6.2.2007 8:20:51   
BARBARA R.
Če delate od vsega začetka tako, sta sigurno sama kriva. Tudi pri nas so bila obdobja, da je želela mojo prisotnost v svoji postelji. Vendar je morda trajalo 2 meseca. No, jaz se nebi dala. Vsak ima svojo posteljo in če ne spite vsak zase se ne morete odpočiti. Tako jaz razlagam Kristini ob njenih slabših večerih.
Poskusi s kakšnim večernim ritualom. Medve se vedno po istem vrstem redu umijeva, preoblečeva, ji preberem pravlico ali celo knijo user posted image  Mehurčke, nato pride mož, da skupaj zmolimo in Kristina brez pritoževanja zaspi. Včasih si morda zaželi kozarec vode ali mleka.
 
Uspešno!

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: noče zaspati sam
17.2.2007 15:43:10   
Anja167
Naš 2 in pol-letnik je bil popolnoma enak primer. Dva tedna nazaj smo imeli našo dojenčico na intenzivni in sem mu po dveh pravljicah in pesmici samo rekla, da moram zdaj pa iti mlekca črpat za Elo v kuhinji. Dala sem mu lubčka in sem šla ter pustila priprta vrata. In je zaspal brez problema in od takrat naprej zaspi sam! Torej, mislim, da moraš biti 100 % odločen, da bo tako (najbolje je, da imaš nek realen vzrok), otroku poveš, zakaj greš in kje boš in kaj boš delal. In mu pustiš lučko in magari, da sliši, da si res tam nekje zraven. Mora pa biti najbrž dovolj star, da to sprejme. 

< Sporočilo je popravil Anja167 -- 17.2.2007 15:47:19 >

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: noče zaspati sam
28.2.2007 15:46:45   
manu1
Moj ima 5 let pa tudi grem z njim v posteljo. Mu preberem ali povem pravljico, malo pokramljava, počakam še malo da se umiri (10-15 min) in zapustim sobo. Seveda mora biti na hodniku luč in vrata njegove otroške sobe samo priprta... Ne vidim nič slabega, če se otroku malo več posvetimo zvečer, saj čez dan drvimo po vseh možnih opravkih, pridemo iz službe ob 17.00 in ni čudno, da nas naši otroci pogrešajo in zato potrebujejo večer, da nadoknadijo, kar niso dobili čez dan. To je moje mišljenje in dokler me bo rabil zvečer, da pokramljava v miru ali da si želi poslušati pravljice  mu bom ustregla.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: noče zaspati sam
1.3.2007 12:18:25   
Micy
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Pri nas je tako... Otroka pa pred spanjem ne nameravam tako mučiti, da bo jokal zaradi tega, ker sva se pa sedaj z mojim odločila, da mora zaspati sam. Kakor smo ga navadili, takšnega imamouser posted image .

To z jokom pred spanjem se mi zdi enostavno preveč travmatično.

Ampak sem pa že nekje zapisala, da sem kot vzgojitelj svojega otroka popolnoma odpovedala in da sem preveč popustljiva mati.




Tudi jaz sem ubrala drugačno metodo.

To da se otrok joče da zaspi j emeni mučno pa še poslušam jo zelo težko.

Kakor sem jo razvadla tako jo bom odvadla ampak ne z jokom po pol ure in ne vem kaj še.

Moja je stara 1 leto in ker je že težka za po rokah guncat, namreč tako smo se do nedavnega mi uspavali.

Jaz sem ubrala drugačno pot.
Nikoli res nikoli ni prespala v najini zakonski postelji, od rojstva spi v svoji postelji, na to sem ponosna da sem vedno vstala in jo položila v svojo pojstlo.
No pa sem potem zafurala ker sem jo začela cincat na rokah da sem jo uspavala in tako je bilo do treh tednov nazaj.
Sedaj jo dam spat tam okrog 5 popoldne spi ene pol urce do 45 minut in se zbudi in potem skupaj letamo po bajti, se igramo, upijemo, jest lahko opravim use kar mam za nardit  in hvala bogu ni tečnauser posted image ,ker se ati z njo ukvarja če moram jaz še kaj polikat ali kaj podobnega. No in z mojim dragim jo pustiva tok časa pokonci dokler sama ne pokaže da je zaspana.

Potem gremo umit zobke, oblečt u pidžamo, zaželimo lahko noč, ona pomaha papa in gremo v spalnico.
Jo dam v posteljico, midva v svojo postlo ati ugasne še lučko in v roku 15 minut vsi trije spimo kot hrčkiuser posted image . Ati še prej.user posted image
Ura pa je ponavadi 10 ali malo čez. Tako da tudi midva običajno takrat že spiva.
No tako sem jo jaz navadila da sama zaspi, brez kakršnega koli mučnega joka.user posted image

Lepo se imejte.



_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?