|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IZPUŠČAJI?
13.1.2007 18:04:32   
yaris
Pozdravljeni!
Naš sonček ima sedem mesecev pa pol.Je že dosti vrst hrane. Vendar že dva tedna ima zelo rdeča lička in nekakšne izpuščaje. Ima jih samo po ličkah.Vendar se nič ne praska,zgleda da ga izpuščaji ne srbijo.
(Nisem mu pa dala jest nobene nove vrsta hrane).
Mažem mu jih z Bepanten kremo PA NI NIČ BOLJŠE.
A katera mogoče ve kaj bi to lahko bilo??
A naj se gremo pokazat k zdravnici??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IZPUŠČAJI?
13.1.2007 20:25:57   
BAMBOLINO
Predlagam, da počakaš kakšen dan, če pa ne bo bolje pa kar k zdravnici.
Ni nujno, da je dobil izpuščaje od hrane, mogoče se je spotil ali pa je slergičen na pršice, prah....
Če ne bo zginalo kar mirno k zdravnici.

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IZPUŠČAJI?
13.1.2007 20:29:20   
lex
A ima slučajno kak antibiotik? Moj je lani dobil (tudi tak čas) podobne izpuščaje. Prekinila sem z antibiotikom, mlekom in kakavom ter mandarinami. Je bilo po 14 dneh bolje, seveda pa sva se pokazala zdravnici.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu BAMBOLINO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IZPUŠČAJI?
13.1.2007 20:44:37   
yaris
LEX našemu tamalemu ne dajemo nobenega antibiotika.Sam AD3 kapljice.Pa se ne slini dosti in palček zelo malokrat cuca.Zdaj en teden je sam adaptirano mleko,piškotke plasmon,hruškice,jabolka,skutke,gres od 4 m.dalje,pa paštico z sirčkom in korenčkom.Pa je čisto enako kot prej,ko je jedu še marsikaj. Tako da res ne vem od česa bi jih imel. Imamo pa tudi psa v stanovanju,ampak to že od njegovega rojstva,tako da na dlake najbrž ni alergičen. Izpuščaje ma res samo po ličkih. 

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IZPUŠČAJI?
13.1.2007 21:01:14   
paris
Če v par dneh ne bo bolje, ga kar pelji k zdravnici.

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IZPUŠČAJI?
13.1.2007 21:46:49   
Marelica
Ja, tudi naša ima (pri 9 mesecih) taka spuščajasta lička. Kakšenkrat bolj, drugič spet manj. Včasih jih dobi tudi po telesu. Sem zaradi tega z njo ekstra k pediatrinji hodila, pa ni niti omenila kake alergije, samo kremico (vlažilno) je predpisala. Zdaj po 2 tednih pa ni nekega efekta, je kar skozi tako. No, pa sem še na sistematskem vprašala in je rekla, da bo izginilo, naj kar dalje mažem.user posted image  Razen kruha in še nekaterih glutenskih kašic ne je nobenega alergenega živila. Živali doma nimamo.

Mogoče pa imamo pretoplo v stanovanju? Ne vem, v glavnem pri zdravniku nisem dobila nobenega pametnega odgovora... Ko boš ti kaj izvedela, prosim napiši. Me zelo zanima, kaj vam bodo rekli.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IZPUŠČAJI?
13.1.2007 23:28:17   
yaris
No pa nisem edina, ki se ubadam z temi izpuščaji.Si mi dala mal mislit.Naš tamali papca kruh,piškotke in kašice.
V stanovanju pa imamo 20 stopinj.
V pondeljek bom klicala dr.pa jo vprašala če se lahko pridemo pokazat.Pa potem ti javim kaj so meni povedali, da je razlog.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IZPUŠČAJI?
14.1.2007 7:20:53   
Taja Nagaja
Kako pa kaj zobki? Eni dobijo rdeča lička, ko jim rastejo zobki. Če pa ni to in imaš občutek, da mu nekaj ne paše bodi vztrajna in se ne pusti odpravit samo s kremico. Lahko je kaj tudi v zraku. Za alergije pa smo dovzetni celo življenje. Upam, da kmalu ugotoviš kako in kaj. 

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IZPUŠČAJI?
25.1.2007 15:09:42   
binabona
ojla

Sicer je že dolgo od odprtja te teme pa vendar;tudi naša rožica ima po obrazu rdeče izpuščaje, ki se ponekod luščijo-stanje se poslabša po siku z vodo. Ni videti, da bi jo izpuščaji srbeli saj se nič ne praska. Stara je 5.5 mes., do sedaj sva bolj poskušali določeno hrano, predvsem zelenjavo in sadje ter kašice. Ne vem kaj bi bil vzrok, ker so se izpuščaji pojavili kljub temu, da nisem uvedla nobene nove- druge hrane.

Klicala sem dr., ki mi je predlagal opustitev goste hrane dokler izpuščaji ne izginejo in nato ponovno postopno uvajanje GH-ena vrsta 3 dni in opazovanje.

Koliko časa traja, da izpuščaji izginejo? Danes zjutraj se mi je zdela koža že bisveno boljša, čez dan pa so se zopet pojavile pikice-sicer manj izrazite in obsežne, kljub emu, da je pila le ad. mleko. Ali je lahko vzrok pomivanje flašk v pomivalnem stroju?

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IZPUŠČAJI?
31.1.2007 11:09:20   
* Saby *
Pozdravljene! Enako je BILO z mojim user posted image . Neprestano lišajasta lička in rdeča, ostali deli telesa pa nič. In zdaj vem za kaj gre (vsaj pri nama) - vnetje lojnic (neke vrste dermatiti). Lička so suha in hrapava in nič kaj lepo ne izgledajo, je tak? Zdravnica nama je predpisala kremo, ki so jo zmešali v lekarni ( zmes hladilnega mazila in afloderma ung), ter kapljce proti srbenju, čez dan pa uporaba samo hladilne kreme, prav tako zmešane v lekarni - in pomaga!!!user posted image  Naslednji dan je imel 50% boljšo kožo.
Takoj k zdravniku in vprašat če gre za to. Drugače tega tako ne dobiš brez recepta!
Pa veliko sreče!user posted image

_____________________________

Majhen sem,
Srečen, sončen in nasmejan!
Zdrav sem – vedno razigran.
Ko sem bolan –
Sem s skrbjo in ljubeznijo obdan.
Ko odrastem, se šele zavem, –
da zaupam vam – odraslim ljudem!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?