|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 20:17:00   
Seven*
Danes je bil moj fantek zelo jokav.. Nisem vedela v cem je stos. Za finto sem mu pripravila 60 ml Aptamila, ki ga imam doma za vsak slucaj. Popil je, kot da sploh ni bilo.. :(( Zdaj pa ne razumem.. Zgleda je bil lacen, jaz pa tega nisem vedela. Imam kar slabo vest..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 20:32:30   
Zvezdica
ojla Seven!

Jast sicer nimam težav ampak sem imela preblisk da popoldne je mali malo tečen in to zato, ker vleče zadnje kapljice. Potem sem na forumu zasledila, da Radenska pomaga. In včeraj popoldne spijem 2,5 dcl radenske in takrat ko naj bi bila kriza so bile dojke polne, ampak zares polne.
Zdaj ne vem a je to psiha al radenska res pomaga ampak kokrkoli imam zopet mleka za ves bataljon:):):).

Upam, da sem kaj pomagala.

pozdravček tebi in tvojemu sončku.

Zvezdica

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 20:35:28   
puncica
Tud pri nas je nastal problem, pa pri posvetovalnici pri treh mescih mi je rekla da se je mal mal zredila, da bi se lahko več, pridobila je 690 g. Tako da zdej pa res ne vem, kaj je, pa dojimo se na dve ure, čez dan in ponoči, pa še vedno joka. Tako smo zdaj mal probal če je lačna, saj se mi zdi da bi kr skoz jedla, ji začela mal dajat, jaz še vedno dojim in si mleko tud izstiskam, pa sem si včeraj komi 60.

Mami je rekla da možno da nimam dovolj kvalitetnega mleka, saj zelo malo jem, no pač ni nikogar ki bi kakršno koli hrano pripravil, moj dragi pride domov ob petih, tako da kar na hitro kaj jemo in po moje se res to pozna. No danes ponoči se je res da zbujala na dve ure, a ni bila tako zelo jokava kot prejšnje dni, tak da očitno ji res manjka hrana:(( Kako naprej še ne vem, bomo pa začel kar s kakšnimi kašicami saj bo kmalu stara tri mesce in pol.

Kako ti pomagat ne vem, vem pa kakšen občutek je ko ne veš kaj bi in ko ugotoviš da je dojenček bil lačen, pa tega prej nisi opazil in tudi jaz imam slabo vest:((


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 20:37:11   
puncica
Tud mi kupl radensko, pa bomo začel pit:bravo:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 21:29:50   
JASNA D
Jaz sem imela količinsko mleka sicer dovolj, včasih še preveč..., bilo pa je nekvalitetno, zato sem že po 1. mesecu začela kombinirati s Comformilom. Otročič je lepo napredoval, vsaj v posvetovalnici so bili zadovoljni, pa tudi joka in stoka je bilo manj. Ponoči pa sem ga redno dajala na zizke, ker mi je bilo bolj komot.

LP, Jasna

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 21:34:35   
mehurčica
Pa si mu dala najprej dojko oz. obe in je bil po tem še kar jokav-lačen?
Jaz sem tudi včasih že mislila, da nimam dovolj in sem mu šla pripravit mleko. Ko sem mela narejenega, je že minilo toliko časa, da sem mu dala najprej kar dojko in je bilo ok. Sem pa ga včasih podojila tudi čez pol ure ali celo cel dan na 30min-1ure! Je bil pač več lačen. In David je imel kar močne poskoke v rasti, zato je tudi imel taka obdobja, ko bi se ves čas dojil. Mogoče je pri Jakobu tudi tako.

Samo ne se obremenjevat s tem. Tudi jaz sem se! In ko sem se nehala, je naenkrat bilo vse ok. Adaptiranega mleka več ni bilo niti doma, ker sem bil sigurna, da ga imam jaz dovolj.:)

Še ena možnost: mogoče je bil samo žejen.

Pa še to:jaz sem do 4.meseca jedla vsak dan večerjo, da bi ja bilo vse ok-dovolj mleka. Sedaj si pa včasih privoščim kako pivo in je spet polno mlekca.:)

Brez skrbi! Ti boš doooolgo dojila. Tako kot tvoja mami.:angel::sloncek:

Pa-pa:miska:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 21:38:39   
Mimi*
Puncica,nekvalitetnega mleka ni!Tudi jaz sem že večkrat slišala take in podobne razlage v zvezi z mlekom sploh od naših mamic,tetkic...

Na forumu Dojenje na med.over.net,Karmen Mlinar odgovarja na vsa živa vprašanja o dojenju in si lahko prebereš kaj in kako.
Če seveda še nisi...:)
Jaz sem tam veliko pametnega izvedela.

Moja punca je stara skoraj pet mesecev in se je do sedaj zredila za 3200 gramov.To je dobrih 600 gramov na mesec in je njena zdravnica rekla,da je to sicer na spodnji meji ampak čisto ok.
Važno je,da se razvija dobro in da je zadovoljna.

Mislim,da si lahko brez skrbi.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 21:44:02   
_Arwen_
Definitivno! Nekvalitetno mleko ne obstaja. Mleko ali je ali pa ga ni. Vse ostalo je larifari...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 21:51:45   
miselinka
Mene je ze patronazna sestra opozorila, da pride pri treh mesecih do krize. Otrok ima nekako v tem casu poskok v rasti in potrebuje vec mleka, dojke pa potrebujejo nekaj casa, da prilagodijo ponudbo povprasevanju. Pa tudi tako polne nehajo biti kot ob zacetku. Resitev je, da ga malo pogosteje pristavljas, dokler kriza ne mine.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 21:54:24   
mehurčica
Tudi jaz sem se strinjala s to trditvijo, da nekvalitetnega mleka ni, dokler nisem videla kako je pri moji prijateljici. Z lahkoto si je načrpala polno flaško mleka, punčko je normalno dojila, bila je zadovoljna, vse ok...dokler nista prišle na pregled. V enem mesecu je pridobila samo 210g. Nato so jo večkrat tehtali, dosti je dojila, ampak ni pomagalo. Tudi svetovalki za dojenje ni bilo nič jasno!

Samo toliko.

Lp:miska:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Mi zmanjkuje mleka?
10.9.2004 23:58:16   
m0jc4
Pri meni je bilo isto.
Jokava je bila ob večerih, pa sem mislila da so krči, dokler mi po nekaj dneh ni kanlo, da bi mogoče poskusla z Aptamilom. Mala je pila kot nora. Čez en teden v posvetovlnici sva dobili hrano na recepte, ker sva bili premalo težki. javascript:IzberiSmajlija(':(')
:(
Zdaj jo vedno najprej podojim in nato se flašo. Danes na kontroli teže je bilo SUPER! javascript:IzberiSmajlija(':sloncek:')
:sloncek:
Slaba vest pa me je hitro minila, ko vidim svojo puncko dobre volje in vcasih se ze prav posteno smejcka. javascript:IzberiSmajlija('9nebesa')
9nebesa

Pozdravcek javascript:IzberiSmajlija(':miska:')
:miska:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Mi zmanjkuje mleka?
11.9.2004 10:59:11   
malika
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=16886&idk=89

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Mi zmanjkuje mleka?
11.9.2004 15:59:07   
puncica
Se strinjam z mehurčico, da mora obstajat tud nekvalitetno mleko, saj midve se dojiva na dve uri al še pogosteje, pa je tamala pridobila le 690 g, tako da ne vem kako to:(( Pa ko neha jesta je čist zadovoljna in pridna, še smeje se ko se igra z mojo bradavičko, potem pa čez pol ure jo, pa če jo dvignem mi kr tiši v joške, tako da mora bit lačna. Ravno prej sem jo podojila na obe dojki, pa je nehala jest, je očitno nehal tečt al kaj, bla vsa zadovoljna in nasmejana, pa sem rekla ji bom še pripravla mal dodatka, pa sem naredila in je popila še 25, zdej pa ne vem, a ne ve da je lačna al kaj. Čez pol ure pa jok, ma bomo vidl kako pa kaj, zdaj si črpam mlek, pa ga imam za moje pojme dosti.

Res pa je da jem ful mal in tud ne ravno kvalitetno in polnvredno (bolj hitra hrana, pa kaj odmrznjenga), kot sem rekla, pomoje je to povezano. Tako da jaz svetovalkam glih ne verjamem. Zakaj pa potem tako verjamejo, da po pivu dobiš mleko, če baje da ne gre hrana, ki jo mamica poje ne vpliva na mleko.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Mi zmanjkuje mleka?
11.9.2004 16:09:22   
puncica
primoza se čist strinjam s tabo, tud mi smo mel dobre ture sprehoda, pa to po samih hribčkih pa makadamu, po moje je tud to vplival na moje mleko, tud jaz sklepam, da je v mojem mleku premalo hranilnih snovi in zato se tamala ne naje tako zelo in ji vse kr pade v lulanje in kakanje (tega je bolj malo) tako da bo očitno treba kaj več jest. Pa tud jaz nisem več tako lačna kot na začetku:zmeden: Ma men je vse čist jasno, jest bo treba mal bolj, no bomo vidl kako bo potem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Mi zmanjkuje mleka?
12.9.2004 15:11:30   
Shila
"primoza", vse ok, če pač tako razmišljate.
Ampak tole: ..,raje plačam-o nekaj več .... - če razmišljate da je v tem "keč" potem ....(nimam besed)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Mi zmanjkuje mleka?
12.9.2004 15:14:46   
Shila
"Seven",
popolnoma se strinjam z "mehurcico"!!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Mi zmanjkuje mleka?
12.9.2004 15:49:36   
petrapz
Ne vem, če gre za kvaliteto mleka. Sama sem do 4 mesecev samo dojila potem sem za tri dni nehala z dojenjem, ker sem bila v bolnici. V tem času je mož malega hranil po steklenički. Popil je minimalno tudi samo po 50 ml in mislim, da zato ker ima tako navajen želodček. Zdaj se malo dojiva, malo po steklenički še vedno na 2 uri, po dojenju pa celo 1 in pol. Kadar popije po steklenički popije maksimalno 100 ml pa je star 5 mesecev, sosedova punčka pa ima 2 in pol meseca popije po 180 ml. Mislim, da imajo tisti otroci, ki se dojijo na 2 uri ali še pogosteje pač tako "razširjene" trebuščke.
Jaz mislim, da če mama ne pije ali ne je dovolj je mleka premalo.
Je pa to moje mnenje.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?