|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
13.9.2004 21:24:27   
Anonimen
Ja, nisem še zasledila tega vprašanja, zato vam ga sedaj zastavljam. Zanima me ali je hodalica dobra za otrokov razvoj in kdaj naj bi jo otrok začel uporabljati. Katero bi priporočili?
Ali je bolje da shodi brez hodalice?
vaše izkušnje prosim.
l.p.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
13.9.2004 21:27:16   
malika
Baje je bolje, da brez. Naš je ne bo imel!
In sicer zato, ker v hojici hodijo po prstkih, pa še nevarna je, ker znajo konkretno šibat z njo in tako se lahko obrne,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
13.9.2004 21:36:21   
Nataša R.
Mi jo imamo. Uporablamo jo enkrat na dan po nekaj minut. In je ves blažen samo da se postavlja na noge sam9nebesa. Seveda ga imamo stalno pod nazorom. Hodi lepo z celo nogico in se ne postavlja na prste. Stari pa smo bili osem mesecev ko smo jo začeli uporabljati.

Lp:sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
13.9.2004 21:51:59   
puncica
Naša je verjetno ne bo imela, sem dost prebrala o njej, čeprav babica vstrajno navija zanjo in mi govori, boš že vidla, kako jo boš še rada imela:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
13.9.2004 22:10:08   
Ezi
Ja, men tud babice in prababice kar naprej s to hojco težijo!!!
Mi je hotla že dnar dat, me poslat v Leclerca ... kokr da je fora v tem:grrr: Mali pa je star dobrih 6 mesecev :zmeden:... včasih mi res prekipijo tile ...:hudicek:
Jaz bi s hojco res počakala, mogoče pa mi bo uspelo, da je Nejc ne bi imel ... sem toliko prebrala, zakaj vse hojca ni dobra in dr. v razvojni ambulanti mi je prav možgane oprala s to pomočjo otroku pri razvoju ... čeprav, Nejčev oče je bil ogromno časa v hojci in ni nobenih posledic, jaz pa pravim ti si ti, Nejc je pa Nejc! In tebe so vzgajali drugi, pri Nejcu pa imam tudi jaz besedo zraven!:hudicek:

Joj, sem huda, huda sem nase, ker pustim, da me drugi razkurijo! S to hojco!S tem mislim na žlahto!

Ezi:racka:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
13.9.2004 22:44:51   
Urša
Pri nas je tudi ne bomo imeli. Hodalica-še nism slišala tega izraza, je prov posrečen! :)-:)-:)-
Ezi, ne daj se! Tebe s tem razkurijo, mene pa s pametovanjem o prehrani-"Nč mesa ji še nisi dala! Nč čudnga, da je tko bleda...(sploh ni!) Bo slabokrvna, pol boš pa mela!" Vsi več vejo. :zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
13.9.2004 23:26:47   
Anonimen
Tole o hrani... :hudicek: :hudicek: :hudicek: A veš, tudi moja tašča je takšna. Že zdaj mi teži, češ da bom morala Davidu zmeraj dati žlico prav vsega, da ne bo potem žnetlav... :( :hudicek: :grrr: Saj vem, da ima prav, ampak problem je v tem, da sama ne maram mesa in njej to ne gre in ne gre v glavo, tako da mi meso poskuša podtaknit vsakič, ko pridem k njej na obisk. Kaj bo šele pri otroku, ko česa res ne bo maral...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
14.9.2004 7:27:35   
Donja
Naš tudi ni imel hojice in ni bilo nobenega problema, shodil je pri 11-tih mesecih. Če je svojim otročkom ne boste dale je to konec debate, ne glede na to kaj žlahta :hudicek: pravi. Pa se jim lepo pove, da če jo kupijo, bo pa na podstrešju (ali kje drugje)pristala:).
Glede hrane pa že tako majceni otročki vedo, kaj jim je dobro in kaj ne. Jaz tudi vsega ne maram in tistega tudi ne jem. Pa kaj. Zakaj bi pa moj otrok moral jest tisto, kar mu ni dobro:zmeden:? Ga nikoli ne silim. Je to mama enkrat na meni prakticirala, pol ko pa sem jo pobruhala:bravo:, pa je nehala.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
14.9.2004 7:38:32   
dory
Baje je hojica strup za otrocka...v reviji mama so o tem ze trimuch pisali...pa tud najina fizioterapevtka je to toplo odvsetovala...sej dones so otroci ze tko napredni in shodijo ful hitro...ceprav mame komi cakamo, da bo tako...no in potem ko pride do tega..potem je aerobika doma :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
14.9.2004 8:06:52   
janja
Pri nas smo hojco dobili in našega fantka prvič posadili vanjo pri 8 mesecih. Sprva je užival, seveda pa ni bil v njej več kot 5 minut. Kasneje, ko se je začel sam postavljati na noge pa vanjo ni več hotel, ker ga je ovirala (današnje hojce imajo spredaj in zadaj take pladnje, da otrok ne more do stvari, ki jo želi). Raje se je plazil in sam stegoval po igračkah. Danes je star 1 leto (še ne hodi, mislim pa da bo ravnokar). Zanimivo je, da v vrtcu kamor hodi od 6 fantkov (punčke ponavadi shodijo prej)jih 5 še ne hodi (stari pa so 13 in 14 mesecev). Mi smo se z našim veliko ukvarjali, ampak kaj ko hodi po prstkih (poleti ga nismo obuvali, sedaj pa mu obujemo copatke in hodi veliko lepše).
Moje mnenje je, da sama presodi ali boš dala otoka v hojco. Jaz če je ne bi dobila, je ne bi kupovala. Kajti valala se je po stanovanju nekaj mesecev, sin pa je bil vse skupaj v njej kaki 2 uri. Moj nasvet - otroka daj lepo na tla, sprva se bo preobračal, plazil... že kmalu pa se bo kar sam dvignil in veselo nadaljeval svoje podvige (tako je bolj samostojen).

Janja z Andražem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
14.9.2004 8:37:28   
JASNA D
Pri nas pa sem jo jaz forsirala, ker sem želela imeti vsaj kakšnih par minut na dan malo miru. Pa so me prepričali, da je nisem nabavila. Danes mi ni žal. Hojice nismo uporabili, smo se malo bolj šetali z njim in je smrkolin shodil pri 10 mesecih in pol. Meni paše, ker je sedaj bolj mobilen in se sam malo zamoti. Glede tega, da imajo otroci potem težave, če uporabljajo hojico, sem jaz bolj skeptična. Moje prijateljice so jo pri svojih otrocih prakticirale, pa je z njimi vse O.K. Verjetno pa je drugače, če ima otroček kakšne probleme. Za drugega še ne vem, kako bom naredila. Če ne bo prehudo naporna, hojice ne bom nabavila.

Pomagala nisem nič, odločiti se boš morala pa sama.

LP, Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
14.9.2004 8:41:38   
Anonimen
Ciao,ciaoOJ Nataša no mi smo hojco tudi uporabljali jo je dobil za darilo,kot praviš ti pet minut na dan,tako da jer lahko samostojno raziskoval okolico,kmalu smo pozabili nanjo,sedaj je v kleti spravljena za drugič:zmeden::)-Dekleta vi svojce poslušajte,pritrdite vsakemu potem pa delajte po svoji presoji Jaz tudi nisem hotela poslušat dobronamerne nasvete:grrr:;)trmasta kot sem,hihi še sedaj ne!!VSAK OTROK JE DRUGAČEN,če me razumete kaj sem s tem hotela povedat.PAPA

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
14.9.2004 9:08:37   
Lenny
Ne vem, če bom znala prav razložiti ampak brala sem, da otroci, ki so veliko v hojici, izgubijo en naravni refleks, ki je pomemben pri padcu. Baje pogosteje padejo vznak, ker se ne znajo "zložiti", torej upogniti v pasu naprej, da bi padli na ritko. Tako nekako, seveda bolj strokovno podkrepljeno sem prebrala v eni reviji, pa se mi je zdelo kar logično. Mi je nismo kupili, mali je shodil pri slabih 13. mesecih. Mislim pa, da bi moral otroček za izgubo zgoraj omenjenega refleksa potemtakem veliko časa preživeti v hojci, ne pa nekaj minut, da se lahko sam malo odpravi naokoli.
Upam, da nisem preveč zapletla :zmeden:
Lp
Lenny

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Hodalica-da ali ne in kdaj?
14.9.2004 9:20:15   
Erdbeere
Jest sem pa hojico uporabljala, sicer ne pretirano, ker je Teja hotela biti od nekje 7,5 meseca samo še na nogah in mi ni preostalo drugega kot da sem kupila hojico....vsaj malo sem imela miru pred njo, da sem lahko kaj naredila, pa ne me narobe zastopit....so špa take hojice da se prilagaja višina sedeža, da otroku tolk sedež spustuiš, da enostavno nima možnosti po prstih hodit...pa morm reči da ni imel anobenih problemov z ravnotežjem je pa shodila z 10,5 meseci.

Upam, da razumete kaj sem hotela povedat, sam nisem jest lih za karkol pisat, veliko raje govorim ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?