|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zmerjanje,žalitve,..
23.4.2007 23:06:37   
Anonimen
moja tavelika je danes prišla iz šole čisto na tleh...
ena sošolka ji je rekla,da bi najraje razstrelila šolo,v katero bi jo zeklenila.in bi ji v trebuh dala dinamit,da jo raznese. in na hrbet bi ji privezala gramofon,da bi plošča ves čas ponavljala ,da je **** in **** in ****.
uh,kakšne besede.za otroke v 4.razredu.user posted image
joj,ta deklica moji ne da miru,odkar je prišla moja na to šolo.zdej mi je pa prišlo vrh glave in grem jutri v šolo,da se ta zadeva ustavi.zame je to že nasilje.
samo kolikor poznam njene starše in učiteljico,se ne bo rešilo nič.
ne vem,kaj mi preostane potem-šolska svetovalna delavka,psihologinja,ali da grem direkt do njenih staršev?
kako ve rešujete take spore?

< Sporočilo je popravil NIKKI -- 23.4.2007 23:08:11 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zmerjanje,žalitve,..
24.4.2007 7:37:51   
anabanana
To res presega vse mejeuser posted image . Nimam še otrok, vendar ti povem, da bi jaz šla do konca, magari do najvišjih. Naredi kažin, te besede res niso za nikamor. In ko boš povedala, naj te ne bo sram ponoviti besed ki jih je mlada nadobudnica uporabila proti tvoji hčerki. Imam pa tudi jaz žal občutek, da pri njenih starših ne boš dosti dosegla ...

Mirne živce ti želim ...

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zmerjanje,žalitve,..
24.4.2007 10:51:49   
dulcinea
Meni je en učenec rekel, da ima pol **** vsega in da bo celo šolo prefukal en dan. In kaj mu lahko naredim? Nič. Moje roke so zvezane. Zakon ščiti otroka. In ko sem vprašanje postavila predvateljici, ki je prišla na temo učenci s posebnimi potrebami, je rekla, da to ni njen resor. Ma klinc jih gleda. A moj pa je? user posted image


In NIKKI, res je taki učenci so in taki starši tudi. Če starši ne bodo nič naredili, je učiteljica nemočna. Lahko se postavi na trepalnice, pa še ne bo mogla nič.

Upam, da rešiš problem.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zmerjanje,žalitve,..
24.4.2007 19:19:17   
Sita
Se kaj doseže ali ne, za otroka se je treba postavit. Če razredničarka ne bo nič ukrenila, pa k ravnatelju.
Pri nas smo rešili problem, pa ni bil tako hud. Razredničarka se je z otroki, ki so nasilni pogovorila na samem in se je začasno nehalo. Ker se zmaraj neha začasno, smo se odločili, da damo hčerko v drug razred - paralelko. In to reši marsikateri problem, namreč moja kolegica je to tudi naredila in sedaj je vse v redu. Včasih je treba pač otroke, ki se ne ujemajo ločit - je bolje za oba oziroma vse.
Ne vem, koliko imajo učitelji zvezane roke, na naši šoli se to kar uspešno rešuje. Res pa je, da se stalno govori o nasilju, da učitelji stalno govorijo o strpnosti, prijateljstvu, pomoči drug drugemu, sprejemanju drugačnosti .... in zmeraj rešujejo probleme, nemogoče učence so pa tudi že prestavili na druge šole.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zmerjanje,žalitve,..
24.4.2007 22:29:03   
Gina
Obstajajo otroci, ki se vedejo normalno in primerno, obstaja množica njih, ki se ne. Obstajajo starši, ki se vedejo in skrbijo za otroka primerno in mnogo njih, ki otroka zgolj in samo zagovarjajo, pustijo pa mu vse, da je popolnoma brez meja. Mislim da je vsaj tretjina starše, najbrž pa več, ki otroka v 4. razredu več ne zmorejo prisilit, da stori karkoli po njihovo. Npr. rečejo mu, naj pride domov ob štirih in ga niso sposobni prisilit, da to stori, zato prihaja domov, kadar hoče. oni rečejo, kaj naj pa naredim, ne posluša me, tepel ga ne bom, kazni ne upošteva, kaj naj, preveč svojeglav je?! Halo!!! Ne zavedajo se, kaj to pri pogumnih otrocih zraven pripelje. Situacije, v kateri se je znašla tvoja deklica. In absolutno ne zagovarjam tega, da se to dogaja. Moram ti pa povedat, da je včasih, ko imaš skupino otrok, ki so v podobno moderno razpuščenih familijah (s pretvezo, da delajo vse v dobro otroka - o čemer se ves čas tudi tule na rr pričkamo, a je taka vzgoja ok ali ne) gor rasli, lahko kot učitelj hude in grozne izkušnje. Ne le da se ti otrok spravi na otroka, še njegov starš se spravi nate, ker njegovemu otroku ne dopustiš, da vsepovprek mlati, zmerja oz. žali in ponižuje, ali zgolj da je nevljuden in nesramen - starši so ti sposobni naredit celo štalo zaradi tega, te prijavit na inšpekcijo in kaj vem kaj še, tako da moraš biti hudo zelo pogumen, izkušen in samozavesten, da te to ne gane in kljub temu težiš vsakodnevno, da red in normalno vedenje med otroki pa mora biti in pika.

Skratka, kaj ti je storiti:
- pojdi do razrednika in zahtevaj red, obvestilo staršem, ki naj bodo zato klicani v šolo in vzgojni ukrep zoper učenko, če se je to zgodilo v času pouka
- če to ne zaleže, pojdi do ravnatelja in zahtevaj, da se reči uredijo, oz. bolje, zahtevaj, da se stvari vsakodnevno urejajo
- če to ne zaleže, zahtevaj, da se otroka premakne v drug razred (če je ostala skupina ok, lahko težiš, naj zamenjajo motečo učenko, včasih take reči uspejo, če si dovolj vztrajen in če imaš še kakega od staršev za sabo, če pa hočeš da tvojo prestavijo, pa sploh ne sme biti tako velik problem)

Veš, v razredu moje hčerke je bilo par takih otrok, zaradi katerih je vsakodnevno jokala in posledično je bila ves čas sitna in nesrečna - tudi doma, ne le v šoli. Mislila sem težiti, da bi jo dali v drug razred, pa ta mala ni imela poguma, ker se je vseeno na nek način navadila (saj veš, če neko reč poznaš, pa četudi je zanič, jo težko spustiš). Kako zelo narobe je bilo! Dve leti in pol samega sranja. Nobena učiteljica jih ni mogla v red spravit. Potem smo se preselili in moj otrok čudežno uživa na novi šoli. Niti slučajno ni podobno prejšenjemu stanju na prejšnji šoli. Hočem ti reči, da okolje, skupina v kateri preživi tako dolge ure in to vsak dan, zelo pomemben faktor pri življenju otroka.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zmerjanje,žalitve,..
25.4.2007 10:09:25   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Mislila sem težiti, da bi jo dali v drug razred, pa ta mala ni imela poguma, ker se je vseeno na nek način navadila (saj veš, če neko reč poznaš, pa četudi je zanič, jo težko spustiš). Kako zelo narobe je bilo! Dve leti in pol samega sranja.

Sranje je tudi to, da ne moreš vedeti ali se v drugem razredu ne bodo pojavili isti problemi. V nedogled pa otroka tudi ne moreš prestavljat. Mah, vse skupaj je sranje, krivda pa na vseh možnih straneh. Mi imamo težave že v vrtcu (nasilen sovrstnik, zaradi katerega so vsaj enega otroka starši že preselili v drugo skupino). Že večkrat sem se pogovoril z vzgojiteljico a imam občutek, da se stvari prikrivajo, pometajo pod preprogo, skratka zdi se mi, da ni nekega pravega odnosa do celotne zadeve. Kakšen način pa je to, da mi pride otrok domov in mi pove, da mu je vzgojiteljica rekla, da naj ne tožari doma! Mi bomo sicer do jeseni še vztrajali v tej skupini ampak če se zadeve do takrat ne bodo uredile bomo zahtevali premestitev.

NIKKI, ti pa kar urgiraj, brez tega ni nič. Žal je v takih primerih velikokrat tako, da morajo biti starši prizadetega otroka bolj "nasilni" in tečni od staršev problematičnega otroka (ki so ponavadi itak tudi sami problematični, kar je potrdila tudi Gina), če hočejo, da se bodo stvari premaknile.

d.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zmerjanje,žalitve,..
25.4.2007 11:40:25   
Anonimen
ja,sem bila pri razredničarki,sem ji pojasnila zadevo.po pouku je poklicala punce in so se pogovorile. v bistvu je moja to komentirala tako: " nas je poklicala v kabinet,sva povedali vsaka svoje,učiteljica je rekla,da se to ne sme in konec. **** je začela jokat,kot vedno,da izpade potem ona revica in to je bilo vse."
nakar me popoldan kliče njena mama,da je njena **** vsa iz sebe,objokana,da česa smo jo obtožili,da ona pa tega ni rekla...
in potem me je prosila,če se lahko dobimo vse skupaj,da se malo pomenimo... ja,ok,jaz bi tudi zdej rada vedela,kaj je tu zadaj,kaj se je res zgodilo. jaz svojo dobro poznam in vem,da se mi česa takega ne bi upala zlagati.
bomo videli,kaj bo...
potem pa me je kar malo šokirala izjava te mame,ko je rekla,da je to zadnjikrat,da se ona kaj meša zraven,da drugič bojo morale same rešiti zadevo,pa naj se stepejo,če je treba.
????? a zdej bomo pa otroke v 4.razredu na ta način učili,da komunicirajo med sabo? s pretepom??? jaz sem svojo vedno učila,da se s pogovorom vse da... ma očitnouser posted image user posted image user posted image  ne vem ali sem jaz z lune padla ali se ta svet narobe vrti ali kaaaaj???

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?