|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   smrekovi vršički - še enkrat
28.4.2007 10:45:24   
Jessy
Zanima me še nekaj glede priprave sirupa. Jaz sem ga že dala delat. Pokrila sem s PVC vrečko in zatisnila z elastiko. Zdaj pa opažam, da notri kroži voda in me zanima, če obstaja možnost, da začne plesneti? Ali je treba kaj odkrivat, da gre voda ven?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smrekovi vršički - še enkrat
28.4.2007 11:06:16   
Anonimen
Tukaj sem našča nekaj receptov, če ti bo kaj pomagalo:


SIRUP IZ SMREKOVIH VRŠIČKOV Potrebujemo: 20 dag smrekovih vršičkov ali borovih vršičkov, (tako nabrane vršičke lahko uporabljamo celo leto), 1 kg sladkorja, 1 liter vode Priprava: smrekove ali borove vršičke prelijte z vodo in jih dajte v posodi na ogenj. Potem ko voda zavre, kuhajte 10 minut. Precedite in v dobljeni sok primešajte sladkor, ponovno zakuhajte in kuhajte približno 20 minut na zmernem ognju. Še vroči sok nalijte v steklene kozarce, takoj zaprite in spravite v temen in hladen prostor. Sirup razredčen z vodo se lahko uporablja tudi kot sok. Nerazredčen se lahko uporablja za izkašljevanje pri prehladnih boleznih. Uživamo 1 čajno žličko sirupa zjutraj in zvečer. Vsak čaj lahko osladimo s tem sirupom namesto sladkorja.


SIRUP Potrebujemo mlade smrekove vršičke in sladkor. Nabrane smrekove vršičke po plasteh (plast vršičkov, plast sladkorja) nadevamo v steklen kozarec do vrha. Kozarec postavimo na sonce 40 dni, da se sladkor raztopi. Precedimo in damo v kozarce. Zaprte kozarce postavimo v hladen in temen prostor. Sirup lahko uporabimo kot sok če ga zmešamo z vodo, za izkašljevanje ali za osladitev čaja.



VNETJE BRONHIJEV IN HUD PREHLAD Za inhalacijo pri bronhialnih težavah potrebujemo: 1 liter vode 3 vrhnje vejice bora Vse skupaj prevremo. Pokrijemo glavo z brisačo in nad loncem z prekuhanimi borovimi vejicami inhaliramo vroč zrak. To naredimo zjutraj in zvečer. Pred spanjem še enkrat prevremo in lonec postavimo v sobo kjer spi tisti, ki ima vnete bronhije ali ima hud prehlad.

SIRUP IZ BOROVIH VRŠIČKOV 2 kg svežih borovih vršičkov skuhamo v 6 litrih vode, pokrito pustimo stati 3 dni. Nato precedimo, počasi segrejemo na temperaturo do 40°C, dodamo 1 kg sladkorja in 2 kg medu. Kuhamo tako dolgo, da se sladkor in med čisto raztopita. Da ne bi med izgubil učinkovin mora biti tekočina segreta do 40°C. Še toplo tekočino nalijemo v dobro očiščene kozarčke in takoj zapremo. Sirup uporabljamo pri prehladnih obolenjih.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: smrekovi vršički - še enkrat
28.4.2007 11:46:32   
Jessy
Jaz sem ga že dala delat iz plasti sladkorja in smrekovih vršičkov. Zanima me le tista voda v kozarcu, ki jo oddajajo vršički, če bo pri zaprtem kozarcu povzorčila plesnobo in če je morda treba kozarec kaj odpirati vmes.

Recepti so pa zanimivi. Bomo morda naslednjič kakega durugačnega probali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: smrekovi vršički - še enkrat
28.4.2007 13:30:35   
bajsek
Hojla!

A še lahk naberem smrekove vršičke al sem že prepozna?
lp

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: smrekovi vršički - še enkrat
28.4.2007 13:58:51   
Jessy
Pri nas so šele začeli poganjat. Če so še majhni, do cca 3 cm dolgi, pol so po mojem mnenju še ustrezni.
Sem pa gledala smreke in so zelo različne. Zgleda, da je od vrste do vrste različno. ene smreke imajo že zelo velike vršičke, ta druge srednje velike, ta tretje so jih pa šele začele delat in so še čist premajhni za nabirat.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: smrekovi vršički - še enkrat
28.4.2007 15:00:00   
Anonimen
Jaz sem vedno naredil isto ko ti, torej pokrila s PVC vrečko in stisnila z elastiko. Vmes pa sem mogoče enkrat na teden premešala, da se je sladkor hitreje topil. Plesneti od tega ne bo začelo, brez skrbi. Itak pa potem, ko se ves sladkor stopi, precediš in daš na hladno.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: smrekovi vršički - še enkrat
28.4.2007 15:37:50   
Jessy
Hvala! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?