|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF postopek
10.5.2007 12:42:14   
zvezdica26
Pozdravljene user posted image

Prosim za pomoč.
Septembra moram poklicati za IVF postopek, pa me zamina kaj lahko sploh pričakujem. Vem da se začnejo 22. dan jesti neke tablete, s katerimi se uravnava cikel. Kaj a potem dobiš M in v bistvu začneš z inekcijami za stimulacijo jajčnikov v naslednjem ciklu? Nič mi ni jasno. user posted image
Sem že ful neučakana. Poklicati moram pa šele septemra, a mislite da bi bilo ful narobe da pokličem že avgusta, glede na to da bom dolbila M šele nekje 20.8.

Hvala, hvala za vaše odgovore, pa velikoooo sreče vsem soborkamuser posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF postopek
10.5.2007 16:20:53   
bonci
Jaz ?"običajno" nimam M.
Najprej sem začela jesti tablete za M; proti koncu sem si mogla v nos špricat en sprej - nekaj za jajčnike.
Drugi dan M sem začela z injekcijami; 10 dni je pri meni trajalo špikanje (vmes sem bila na treh UZ, kjer so gledali odzivnost). Ob koncu injekcij sem dobila "stop injekcijo" (spet injekcija z drugimi "vitamini").
Čez dva dni sem šla na punkcijo jajčec (+partner je oddal spermo) in začela z vaginalnim vstavljanjem tablet, ki vsebujejo hormon progesteron. Tretji dan po punkciji sem šla nato na transfer zarodkov - prenos v maternico.
Zdej sem pa med user posted image , kar želim tudi tebi! Čimprej!!!! Srečno!

(odgovor članu zvezdica26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF postopek
10.5.2007 19:40:25   
sonček75
če hodiš v ljubljano in imaš M začneš 22 dan ciklusa z injekcijami
lahko poizkusiš poklicati v avgustu,jaz sem poizkušala v marcu pa so mi takoj rekli naj pokličem aprila tako kot so mi napisali

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF postopek
10.5.2007 21:34:08   
gold fish
zvezdica26 - tudi jaz sem v LJ (tista, ki te je prehitela pri klicanju...user posted image user posted image ) - malo heca...
V GK pokljiči takoj 13.8, ker takrat začnejo spet delati in glede na to da boš imela M. okrog 20.8 je čisto OK. Šteješ od 20.8. 22 dni in tisti dan greš na GK. Dobiš Suprefact za 14 dni, na 14 dan prideš spet na GK, da vidijo kaj se dogaja, isti dan dobiš še ene injekcije (menopur) za 10 dni in spet 10 dan prideš na UZ. Takrat vidijo ali so jajčeca(folikli)že dovolj veliki, oz. te naročajo še na naslednje UZ v naslednjih dneh, potem dobiš stopko in 36 po tem je punkcija in nato 3-5 dni po tem je transfer. To je zdaj teoretično napisano - povzeto po informaciji od sestre na GK in od punc na forumu.
Če te zanima kaj več se mi javi na zs.

Pozdrav.



(odgovor članu zvezdica26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF postopek
15.5.2007 23:54:17   
*medica*
gold fish ...hvala ti za te informacije ... ker tudi jaz nisem niti približno vedela kako to gre...tudi jaz moram poklicati 13.8 da se naročim...

vsem puncam pa želim čimprejšno  zanositev in da zagledateuser posted image user posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF postopek
16.5.2007 11:47:25   
tejchka
ojla,
Jaz sem še ena, ki mora septembra poklicati za postopek IVF.
Sedaj junija greva na predavanje o ivf, potem oddat kri, pol pa čakat ta neskončni september.
lep dan, Tejchka

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF postopek
17.5.2007 12:31:12   
zvezdica26
no smo se že punce, ki skupaj čakamo september zbrale skupaj. Midva z user posted image  sva kri že dala, pa tudi na predavanju sem že bila, ker junija pač ne morem. Sicer nisem nič kaj novega zvedela, ker tiste ki smo aktivne tu na RR že tako ali tako vse vemo.user posted image
user posted image user posted image user posted image  na skupno čakanje septembra
lp

(odgovor članu tejchka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF postopek
25.5.2007 22:23:36   
sonček33
Pozdravček!
Evo še ena je tukaj, ki ji mnogo stvari ni jasno. Zdaj sem sicer že marsikaj zvedla. Zvezdica26 pri katerem zdravniku pa si? Drobnič? Midva sva opravila on 2x spermiogram, ki je bolj slab, danes sva dala kri, v nedeljo začnem jesti klomifen. Ampak Drobnič je v bistvu kar zelo direktno rekel, da bo najbrž treba z epruveto. kaj to zdej pomeni? Je rekel, da čez poletje pa lahko probamo s klomifenom, če bo slučajno kaj. Kako pa prideš v postopek IVF (sej to je epruveta, a ne?) ? Koliko časa čakaš?

Joj, toliko vprašanj pa nimam odgovorov. In me je kar starh. čas pa teče.

(odgovor članu zvezdica26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IVF postopek
20.6.2007 15:57:06   
fortun
a mi lahko kera razloži kaj to sploh je IVF? user posted image  sem malček nevedna... pa o kakšnem predavanju to govorite??
jaz vem samo to, da sem bila pri dr.Rešu, imam namreč zelo neredno M in mi je dal tablete cyclo... (pa še nekaj), da si uravnam M
naročil mi je, da naj drugi dan naslednje M (le-to pričakujem vsak čas) začnem zobat tablete, in ko začnem drugo škatlico, naj pridem 1 teden pred naslednjo M k njemu na pregled (to bo nekje v 1. polovici avgusta)
pol je pa nekaj govoril o injekcijah... a je to to??

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IVF postopek
20.6.2007 22:40:17   
caillou
a mi lahko kera razloži kaj to sploh je IVF?


IVF (In Vitro Fertilization) -> zunaj telesna oploditev.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu fortun)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: IVF postopek
23.6.2007 13:57:42   
SUMEJA
user posted image LEP POZDRAV VSEM
PIŠEM PRVIČ IN SICER ŽE 6 LET SE TRUDIM POSTATI MAMA IN KONČNO SEM PRIŠLA TUDI DO DOLGO ČAKANEGA POSTOPKA IVF DANES JE NATANKO 10 DAN ODKAR SE ŠPIKAM ( SUPREFACT ) 28.6. IMAM PRVI UZ IN TAKO NAPREJ DO PUNKCIJE IN TRANSFERJA. ZANIM ME PA ČE JE KATERA OD VAS ZANOSILA PO PRVEM POSTOPKU, KER PRAVIJO MI DA SO MOŽNOSTI MINIMALNE JAZ PA SEM MOČNO PREPRIČANA DA NI TAKO IN UPAM DA IMAM PRAV.
VELIKO SREČE IN DOJENČKOV ŽELIM user posted image user posted image user posted image user posted image VSEM

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: IVF postopek
23.6.2007 14:46:32   
Shuka
Kar nekaj deklet je zanosilo pri prvem postopku in kar nekaj deklet nas ni zanosilo pri prvem postopku, možnosti so male in hkrati veliko a bolje bi bilo da se s tem ne ukvarjaš in misliš le pozitivno. In sreča se ti bo nasmehnila.

Srečno


_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu SUMEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: IVF postopek
23.6.2007 14:57:21   
sayuri
Jaz sem ena od srečnic, ki je zanosila v prvem postopku IVFja - ICSI metoda. user posted image  Ugotavljam, da sem imela resnično resnično veliko srečo. Je pa tako, kot je Shuka napisala- saj se ne vrže puške v koruzo takoj, a ne?

Želim ti srečno..... in naj ti uspe takoj user posted image

(odgovor članu SUMEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: IVF postopek
23.6.2007 16:52:48   
nana35
SUMEJA!!!!!Pozdravljena!Sama sem zanosila po prvem IVF postopku,tako da te lahko potolažim.Z menoj jih je bilo še 8.Za eno ne vem,ker je bila iz tujine,ena ni zanosila ,vse ostale smo zanosile,sicer ne vse prvič,mislim pa da smo bile tri,ki smo bile prvič.Tako, da smo se vse videle tudi na prvem UZ-6.teden,kako bije srček,koliko je velik otroček...Tako da ne se sekirat, ne poslušaj preveč,kaj ti govorijo,to ni dobro.Bodi pozitivna in prepričana, da ti bo uspelo.Bodi vesela, dobre volje, s pozitivnimi mislimi,naredi veliko zase.Boš videla, da bo vse ok.Tudi jaz sem sebi rekla, da mi bo uspelo,navsezadnje sem stara 35 let in bolj malo časa za čakanje na drugič.In je uspelo,sedaj prihajam v 12.teden nosečnosti,počutim se odlično.Naj te ne obdajajo dvomi,čeprav popolnoma brez skrbi nisi nikoli.Zamoti se z načrtovanjem in bodi srečna.Želim ti veliko uspeha in javi,kako bo.

< Sporočilo je popravil nana35 -- 23.6.2007 16:54:48 >

(odgovor članu SUMEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: IVF postopek
24.6.2007 15:39:16   
SUMEJA
user posted image user posted image lep pzdrav i naj,naj,naj,najlepša hvala za lepe besede res ste in vlile ste mi še več energije in optimizmauser posted image user posted image user posted image hvala punce. Aha še nekaj 22. dan ciklusa sem začela z inekcijami (suprafact) 28. dan ciklusa pa sem dobila Muser posted image , ki še traja in je zelo boleča in močna verjetno je to zaradi teh hormonov ali ...????? upam da je to ok !!?? no punce še enkrat hvala in pa lep pozdrav in veliko dojenčkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .............



(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?