|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod doma
19.10.2004 23:36:50   
AnkaM
POzdravček!
Zanima me ali katera ve, če je v sloveniji mogoče roditi doma in na koga se moram obrniti v zvezi s tem.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porod doma
20.10.2004 10:00:43   
Anonimen
Ful zanimivo vprašanje. Po mojem ni mogoče roditi doma, ampak pustimo se presenetiti.

Po drugi strani pa jaz ne bi upala roditi doma, kajti če pri porodu ne bi bilo operacijske dvorane blizu, ne vem kako bi bilo z zdravjem mojega otroka in pa mojim.


(odgovor članu AnkaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porod doma
20.10.2004 10:21:53   
beti 1
Poznam žensko, ki si je za drugi porod zrihtala babico iz Avstrije in rodila doma, vendar so jo potem v porodnišnici zelo grdo gledali. Najbolje, da se s tem vprašanjem obrneš na Štorkljice (www.storklja.si), majo tud forum, ki so zagovornice takih stvari, ti bodo znale najbolje pomgati.
lp
beti 1

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porod doma
20.10.2004 11:33:22   
Annny
Te možnosti v Slo ni. Zanimivo pa je, da jo predstavljajo v vseh npr. ameriških knjigah o nosečnosti in porodu, ki so prevedene v slovenščino...na to bi morali opozoriti.
Lp

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porod doma
20.10.2004 13:20:52   
AnkaM
Hvala za vse vaše komentarje. Očitno bom morala pač nekaj postoriti na to temo in se kako drugače organizirati.
Res ne vem v čem bi bil problem, glede na to, da v svetu veliko žensk rodi doma. Da sploh ne pomislimo na vse mame in babice, ki so kdaj rodile doma. Ne vem čemu taka panika. Izkušena babica tako ali tako vidi, če so na vidiku kakšne komplikacije.

Seveda zdravniki na med.over.net so mi to odsvetovali, ampak kaj bi bilo drugega za pričakovat.

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porod doma
20.10.2004 22:27:41   
frutka_
Mislim, da je najbolje da vprašaš katero od babic v porodnišnici v kateri nameravaš roditi.
Tudi sama sem se poigravala s to mislijo, čeprav sem si kasneje premislila zaradi možnih komplikacij. Ne vem kaj stori babica v primeru, da se stavri zapletejo (če je potreben vakuum, če je otrok v stiski, mamici pade tlak...nekaterih stvari pač ni moč predvidet).

Obveščaj nas kako si se odločila.9nebesa

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porod doma
21.10.2004 16:52:57   
Pupica
Ja ankaM tudi meni je bla ta možnost zanimiva,splok ker je toliko v prevedeni literaturi napisan od tega.

pa sem opustila to misel, zaradi možnih komplikacij
:muca:

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porod doma
21.10.2004 16:55:55   
anainnace
Lepo prosim, še enkrat premisli. Sama sem namreč doživela porod kjer vse potekalo tako kot mora, potem pa je CTG kar naenkrat pokazal da ni več otrokovega utripa. Čeprav so se zelo trudili da bi otroka rešili se je končalo tragično. V tolažbo mi je bilo samo to, da so naredili vse kar so lahko. Pri porodu doma pa bi si lahko do konca življenja očitala zakaj nisem rodila v porodnišnici. Pa sem imela samo smolo, da je imel otrok vozel na popkovnici. Ampak kot so mi kasneje povedali se nažalost to zgodi enkrat na tisoč porodov.

Res ne vem če je vredno tvegati. Pa brez zamere, lahko boš imela lep porod in bi z lahkoto rodila tudi doma, ampak tudi sama nisem niti slučajno pomislila da bi šlo lahko kaj narobe.

Veliko sreče!

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porod doma
21.10.2004 22:14:53   
Jančika_
Po moje se da zmenit, če boš fejst vztrajna. Štorkljice so res najboljši naslov za to.

Naj pa povem še svoje mnenje. Pred porodom sem veliko brala o različnih možnostih poroda in sem razmišljala o porodu doma, v vodi, z EA, na pručki - v glavnem, vse možno. Potem sem prišla do zaključka, da je edino, kar si res želim, da mi ne bi bilo treba ležati pri miru, če mi to ne bo ustrezalo, in predvsem spoštljiv odnos osebja. Na oddelku pa sem hotela biti sama v sobi. Vse to se mi je uresničilo.

Rodila sem v porodnišnici Celje in porod mi bo za vedno ostal v najlepšem spominu. Babica in zdravnik, ki sta porod spremljala, sta bila super, nevsiljiva, vse je potekalo sproščeno, počutila sem se super (no, saj sem bila primerno zadeta :)-:)-:)- ). Porodnišnico sem vzela kot hotel, kjer poskrbijo zate na najboljši možni način, in to so tudi naredili. Aja, naj povem, da mi je še kako ustrezalo biti čimbolj pri miru :).

Porod doma je verjetno lahko lepo doživetje. Moj glavni argument proti niso bile komplikacije (živim pet minut peš od bolnice, tak da verjetno ne bi bil problem), ampak to, da je treba vse pripravit, pa pucat itd. Imela sem občutek, da se bom v porodnišnici bolje spočila. Verjetno sem se res, ker ko sem prišla domov, sem takoj hotela imet vse pod kontrolo (taka pač sem 8):)-, smotana, a ne ), in to je bilo ful naporno.

Ok, vem, da nisi tega vprašala, se opravičujem za roman:).

Vsem lep pozdrav! J.:racka:

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porod doma
22.10.2004 10:59:23   
dix
Iskreno sožalje!

Veš, tudi meni se je pripetilo to kar se je tebi. Porod potekal normalno, odprta 6 cm... naenkrat pa začnejo otrokovi utripi padat. Tudi pri meni je bil pravi vozel popkovnice oz. strokovno patološki CTG.

No, na srečo so mene dovolj hitro spokali na cr in rešili otroka. Niti pred, niti med porodom si nisem mislila da lahko gre kaj narobe.

Zato je najbolje roditi pod budnim strokovnim očesom! Res so v starih časih rodili doma, ampak je smrtnost otrok in mater toliko večja!

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porod doma
26.10.2004 11:40:16   
TARA in MAJ
če hočeš roditi doma potem ne hodi v porodnišnico drugače pa tega pri nas ni.;)

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porod doma
26.10.2004 13:42:09   
Anonimen
Ej, tara9, to je pa najboljši nasvet, kar sem jih kdaj slišala: če hočeš roditi doma, potem ne hodi v porodnišnico. Super, hi, hi...

Pa še enega sem se zapolnila, pa mislim, da ni bil tvoj. Nekaj o tem, kaj naj se napiše na vabilo za 1. rojstni dan in sicer, da več kot bodo prinesli, bolj bodo dobrodošli. Tudi super fajn.

(odgovor članu AnkaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porod doma
26.10.2004 19:52:33   
Jančika_
Oj, kak fajn, Splišni, si moram tole zapomnit:)-:)-:)-!

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porod doma
26.10.2004 21:38:52   
Sarina
Porod doma tudi jaz močno odsvetujem :). Tudi sama sem vedno mislila, da se ne more nič zgodit (meni že ne :). Cela nosečnost normalna, nobenih komplikacij - pri porodu pa izgubim 2 litra krvi in sama ne morem več dihat. Nastopil je hemoragični šok :(! Še v bolnici sem za las preživela, ko imajo vse možne pripomočke in aparature, doma ne bi od naju s hčerko nobena. Danes obe brez posledic k sreči živiva.:rozica:

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porod doma
26.10.2004 23:55:52   
nejcko
Joj, niti v sanjah ne bi rodila doma. Saj je res, da je porod nekaj naravnega in enkraten dogodek itd., ampak res ne vem, zakaj bi tvegala. Res so včasih ženske rojevale doma, zato pa je bila tudi smrtnost porodnic in otrok velika. Tudi mojega prvega otroka je rešil urgentni CR, doma bi dete gotovo umrlo. Pa še to: če boš slučajno čez rok (jaz sem bila 12 dni), boš kar čakala? Če se bi šla v tem primeru pokazat v porodnišo, te ne spustijo več ven, dokler ne rodiš. Tako je bilo pri meni drugič, pa sem bila samo dva dni čez rok. In spet CR, drugače pa vprašanje, kaj bi bilo.

Razmisli in lp. Pa srečno, kakor koli se boš odločila

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porod doma
27.10.2004 11:21:05   
kimi
splišni ta je bla pa dobra

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Porod doma
8.11.2004 13:54:02   
neja23
Tudi jaz ti priporočam da ne rodiš doma. Tudi pri meni je bilo vse normalno , do poroda posteljice. Ni se porodila vsa , maternica se ni krčila, izgubila sem liter krvi, dobila transfuzijo,tega se ne da predvideti, za prevoz v bolnišnico je pa potem že prepozno. Tudi z nama je sedaj vse o.k. Ne vem pa če bi bilo če bi rodila doma. Sicer je pa to tvoja odločitev. Pa lep pozdrav:sloncek:

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Porod doma
12.11.2004 22:21:57   
Gina
Imam 3 otroke, pa ne bi hotela rodit doma, kljub neprijaznosti Lj. porodnisnice! Od treh porodov bi samo prvi ostal ziv. Pri drugem bi zaradi nepravilne lege najbrz umrla puncka, mogoce tudi jaz, tretji pa je imel dvakrat ovito popkovino okoli vratu pa se posteljica ni hotela ven.Juhuhu pa taki porodi doma.
Tukaj se strinjam z zdravniki, da se ne splaca izzivat usode. Pa LP

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porod doma
6.2.2009 8:59:13   
Solaris
Pozdravljene!

Priporočam ogled dokumentarca The busniess of being born. Danes se še vedno smatra babico za staro žensko, ki pride z brisačo okoli vratu in na koncu poroda pregrine popkovnico.

Današnje babice, ki pomagajo pri porodu so povečini prej desetletja delale v porodnišnicah in so strokovno zelo podkovane. Čez celo nosečnost se najprej izloča rizične nosečnice, ki niso primerne za porod doma. Ob samem porodu doma pa vam po potrebi dajo transfuzijo (s tem, da imate za čas poroda vašo kri pač v vašem hladilniku), uravnovesijo pritisk, če ta nenadno pade, , napravijo vakuum, obrnejo otroka, odmotajo zavito popkovnico...skratka pravzaprav čisto vse razen CR.

Sama bi se ob možnosti defenitvino odločila za porod doma.


lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porod doma
6.2.2009 9:34:07   
benika
Današnje babice, ki pomagajo pri porodu so povečini prej desetletja delale v porodnišnicah in so strokovno zelo podkovane. Čez celo nosečnost se najprej izloča rizične nosečnice, ki niso primerne za porod doma. Ob samem porodu doma pa vam po potrebi dajo transfuzijo (s tem, da imate za čas poroda vašo kri pač v vašem hladilniku), uravnovesijo pritisk, če ta nenadno pade, , napravijo vakuum, obrnejo otroka, odmotajo zavito popkovnico...skratka pravzaprav čisto vse razen CR.


A ti slučajno misliš, da smo v Amerikiuser posted image Kdo za hudiča ti bo pa v SLO na voljo za tak porod?

Ma meni na kraj pameti ne pade rojevat doma, tako kot mi na kraj pameti ne pade štroma sama skupaj vezat. Oboje me lahko ob nepredvideni situaciji ubije.

(odgovor članu Solaris)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?