|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pretepel me je
2.5.2007 16:58:16   
Anonimen
Razumela bi,da ne ve,kaj naj naredi,če bi bilo to prvič.Sama je povedala,da se je to že dogajalo.Ženska,ki dopušč,da otroci živijo v takšnih razmerah,ni veliko boljša od tistega,ki je nasilen.
Če imaš otroke rad,nekaj narediš,da bi jim življenje naredil boljše.Tudi ti otroci so potencialni nasilneži,tako,da obstaja možnost,da bodo ko odrastejo,takšni kot oče,od žene bodo pa pričakovali,da molčijo in trpijo,pa nič ne naredijo,saj jim je vzor mati.Imam mehko srce,samo kadar vidim,da nekdo ne naredi ničesar,da bi se izognil nasilju,takrat čutim prezir do takšnega človeka.Če je to nekdo zelo mlad,še razumem,ne razumem pa,da to dela odrasla ženska,mati svojih otrok.

(odgovor članu Živa73)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: pretepel me je
2.5.2007 20:41:09   
Živa73
enostavno je pisati, ko ni treba občutiti kar čuti anonimna. strinjam se, da je edina pot odhod od doma, pa vendar stvari niso tako enostavne. zakonodaja ščiti nasilneže. in še nekaj je treba razjasniti - nasilje se ne zgodi od danes na jutri. začne se z grobo besedo, nadaljuje s postopno izolacijo in se stopnjuje in preden se zaveš, pade udarec. takrat je pa že precej pozno. na srečo ne prepozno. le pogum je treba zbrati.

zato draga anonimna, v mislih sem s teboj in držim pesti, da dobiš moč in spremeniš situacijo. saj veš, kjer je volja, je tudi pot.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: pretepel me je
2.5.2007 20:49:02   
Anonimen
Eh brezveze nekaj tupit,če prvič ne naredi kaj je treba.Imamo skoraj sosede kjer so policaji redni gosti,ker mož ženo pretepa pa mamo in take.In pridejo naredijo zapisnik zvečer pa se že sprehajata z roko v roki po ulici.Haloooooooooo.Pa sigurno so vsak teden tam.In kaj imajo od tega?Samo prekrške plačujejo budale.Saj pa če se itak pomirita kaj sploh zove policijo da potem kazni plačujejo???In,če se to dogaja tudi pri njej večkrat tudi policija nebo mogla nič samo v žep bosta segla in to oba kajti gre iz vajinega proračuna.Tako,da če misli dalje biti z njim ne pomaga policija nič.

(odgovor članu Živa73)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: pretepel me je
2.5.2007 21:25:14   
sky
Sado-mazouser posted image .

_____________________________

BK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: pretepel me je
2.5.2007 23:44:12   
Damir1
Ko mož prvič udari ženo, je razbil zakon in družino. Vsak pretep pomeni konec ljubezni, zaupanja, varnosti. To pa so temelji družine. Družina je zelo dragocena, tudi zato, ker je zelo zelo krhka. Vsako napačno ravnanje uniči srečno družino.  Vendar pa napačno nikoli ne ravna tisti, ki je v družini in s svojimi družinskimi člani srečen. Napačno ravna tisti, ki s svojim življenjem ni zadovoljen in išče ter sanja o nečem drugem. Razen tega pa družino na enak način razbije tudi varanje, poniževanje in podobne stvari. Mož in žena sta eno in morata kot eno tudi delovati (medsebojna nesoglasja, do katerih seveda vsake toliko časa prihaja, morata rešiti sama). Če pa so nesoglasja med partnerjema tako velika, da tega ne moreta več rešiti ali pa partner stori nekaj tako groznega kot je varanje, "padec žene po stopnicah" ..., pa je ponavadi konec družine in srečnega partnerskega razmerja. Takrat je najbolje spakirati kufre in adijo. Je pa to težko, ker si zelo težko priznamo, da smo toliko let preživeli z napačnim človekom (ali celo psihopatom) in ga celo imeli neizmerno radi.
Sami krojimo svoje življenje, nihče drug nam ne more pomagati, upam pa, da kakšen nasvet vendarle pade na plodna tla.
Upam, da sem na kratko opisal to, kar mislim, vendar bi o tem lahko napisal cel roman, ker me takšne stvari zelo pogrejejo.
Dekleta in žene, zbežite stran od nasilja. Kdor na vas položi roko, vas zagotovo nima rad, vse besede po takšnem dogodku so prazne, na videz lepe in iskanje opravičila, nikoli pa iskrene, čeprav se potem zver spremeni v najbolj prepričljivega poštenjaka!. Kdor udari enkrat, bo udaril spet in spet in spet... Potem pa spet opravičevanja in obljube in zaigrano kesanje.......
Vso srečo!

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: pretepel me je
8.5.2007 16:29:28   
Anonimen
Anonimna1 kako si uredila? Se je kaj spremenilo,ali je še vse po starem?

(odgovor članu Damir1)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: pretepel me je
10.5.2007 18:47:51   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: pretepel me je
10.5.2007 19:06:31   
Magi*
Živa73, se strinjam s tabo. lahko je s polno ritjo srat, že premnogokrat smo tukaj to napisali, a ne?

brati knjige o odvisnosti od odnosov od neke žblj populistične avtorice, ki sanja o oblakihuser posted image  in se potem iti psihoanalitike je čisto mimo. uboga duša se nam je izpovedala, torej je njej jasno, da to ni v redu, da jo je pretepel. ampak se najbrž počuti osamljena, prestrašena, zmedena... ona je žrtev nasilja. in WAKE UP! to se lahko zgodi vsakemu izmed nas, ne le naši sosedi ali neki anonimni na RR. pa ne le v zakonu, lahko smo žrtve takega ali drugačnega nasilja tudi v službi npr. žrtve nikoli ne prosijo zato, da bi jih nekdo zlorabil. tudi, če preveraš moža, nisi s tem napisal prošnje, da te prebutauser posted image

pa da bi udarila nazaj? aha, dec je razkurjen in me mlati, jaz ga z mojo ubogo rokco udarim nazaj iz principa in potem me rasuje kot kanto. to je najverjetnejši scenarij. ma lahko bi jaz mojega nazaj butnila, ki se obvladuje. ampak enega silaka, ki se mu zamegli pred očmi in pada, kamor pa pade...jok brate. in lahko bi jaz spakirala kufre in šla - imam starše, imam službo, imam avto, imam izobrazbo, se znajdem... ma če bi me nekdo celo življenje takole maltretiral, sprva počasi kljucal v mozeg, ko bi strl ves moj JAZ, bi me začel tepsti - verjamem, da bi tudi mene, ki sem močna, lahko takole zlomil. ne si delat utvar, da se to vam ne more zgoditi, samo srečati bi morale pravega.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Živa73)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: pretepel me je
10.5.2007 19:07:27   
MALINČICA
Te zgodbe se nikoli ne končajo s srečnim koncem, če ženska ne pobere šila in kopita.....

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: pretepel me je
10.5.2007 19:20:08   
Anonimen
To je res,da se lahko naredi vsakomur,samo če se to dogaja leta in leta,moraš nekaj storiti,vsaj zaradi otrok.
Pa ne mi reči,da je lahko s polno ritjo srati.Bila sem zelo,zelo mlada,ko sem zanosila in začela živeti z otrokovim očetom.Takoj po rojstvu otroka me je začel pretepati in z mano počel stvari o katerih raje ne bi.
To je bilo pred 20 leti in takrat ni bilo teh društev in varnih hiš,kjer bi ti pomagali.Nisem dolgo trpela tepeža.Takoj ko je prvič udaril otroka,s čim raje ne povem,sem otroka zagrabila in odšla skozi vrata.Nikoli več nisem prestopila tistega praga,čeprav sem bila na cesti.Na socialno sem šla povedati kaj se dogaja z mano,in rekli so,da če me bo še enkrat udaril,da se bo moral on izseliti.Pa se ni,ker je tudi socialne vrgel skozi vrata.
Jaz sem odšla in danes sem ponosna na ta korak,ker če bi ostala v takšni vezi bi uničila svoje življenje,sploh pa otrokovo.Ne mi govoriti,da se ne da nič storiti.Seveda se da,samo nekaterim se je težko odtrgati od vsakdana in se bojijo začeti na novo.Tista ženska,ki ima rada svojega otroka,bo naredila vse,da ne bo živel v takšnem okolju.Danes ti lahko pomagajo,samo pomoč moraš poiskati,ne pa samo jamrati,pa nič narediti.
To je moje mišljenje in stojim za njim.Kadar slišim za trpičeno žensko,sem ji pripravljena pomagati,vendar mora ona sama največ storiti.Nihče ne bo delal namesto nje.

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: pretepel me je
10.5.2007 19:38:33   
Anonimen
Živa73 in Magi hvala za tole kar sta napisali. Ja ni lahko, ko se znajdeš v takšni situaciji. Zelo težko se je izkopati iz tega. Seveda se zavedam, da ni uredu, ker me je pretepel in jas ga najbolje poznam in vem, da s tem, da bi šla sedaj nekam k staršem ali kje tu blizu, da bi vedel, kje sem se nebi tole dobro končalo. Tista, ki še ni doživela kaj takšnega ne more razumeti in neve kako se počutim, pač živim iz dneva v dan in samo razmišljam kako se izkopati iz tega. Je zelo hudo, ker nimam razumevanja ne pri starših ne kje drugje. Najlažje je nekomu reči policijo pa socialno itd.
Nekatere so mi odgovorile tako, da mi je sploh žal, da sem kaj napisala. In to je to, hočem povedat, da tisti trenutek sem rabila kakšen dober nasvet in vspodbudno besedo ne pa poberi stvari in pojdi kam pa?
Nimam službe, nimam stanovanja.
Pretepel me je 7 let nazaj in za takrat imam potrdilo od zdravnika. Sedaj nisem šla zdravniku, samo pofotkala sem se.
Pa še to naj vam povem, da ima zelo rad otroke in bi vse dal za njih in oni ga imajo zelo radi. Samo včasih preveč alkota.
Ja sedaj mi vsak dan hoče lezit v rit in da bo vse tako kot je bilo, samo sem mu dala vedeti, da je tole višek vsega. Upam, da dobim zaposlitev in bom lažje rešila tole situacijo. Se pa zavedam in sem si zadala, da to ne bom pozabila in za svoje otroke poskrbela in jih enega dne odpeljala od njega proč.


(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: pretepel me je
10.5.2007 21:22:11   
CAPA
Živa73, se strinjam s tabo. lahko je s polno ritjo srat, že premnogokrat smo tukaj to napisali, a ne?

brati knjige o odvisnosti od odnosov od neke žblj populistične avtorice, ki sanja o oblakih in se potem iti psihoanalitike je čisto mimo. uboga duša se nam je izpovedala, torej je njej jasno, da to ni v redu, da jo je pretepel. ampak se najbrž počuti osamljena, prestrašena, zmedena... ona je žrtev nasilja. in WAKE UP! to se lahko zgodi vsakemu izmed nas, ne le naši sosedi ali neki anonimni na RR. pa ne le v zakonu, lahko smo žrtve takega ali drugačnega nasilja tudi v službi npr. žrtve nikoli ne prosijo zato, da bi jih nekdo zlorabil. tudi, če preveraš moža, nisi s tem napisal prošnje, da te prebuta

pa da bi udarila nazaj? aha, dec je razkurjen in me mlati, jaz ga z mojo ubogo rokco udarim nazaj iz principa in potem me rasuje kot kanto. to je najverjetnejši scenarij. ma lahko bi jaz mojega nazaj butnila, ki se obvladuje. ampak enega silaka, ki se mu zamegli pred očmi in pada, kamor pa pade...jok brate. in lahko bi jaz spakirala kufre in šla - imam starše, imam službo, imam avto, imam izobrazbo, se znajdem... ma če bi me nekdo celo življenje takole maltretiral, sprva počasi kljucal v mozeg, ko bi strl ves moj JAZ, bi me začel tepsti - verjamem, da bi tudi mene, ki sem močna, lahko takole zlomil. ne si delat utvar, da se to vam ne more zgoditi, samo srečati bi morale pravega.


user posted image user posted image user posted image

Draga anonimna1...
srčno ti želim boljšega življenja zate in za otroke! ZBERI POGUM IN SREČNO!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: pretepel me je
10.5.2007 23:15:31   
Colt
Spoštovana Anonimna...samo ne govori mi, da ''ima rad otroke''. Če bi imel rad otroke, potem ne bi tepel njihovo mamico. Jasno?
In ne opravičuj slabiča v stilu ''samo malo alkohola'' itd itd. Se zavedaš, kaj povzročaš svojim otrokom ko imajo takšne razmere? Se morda slepiš, ''da ne opazijo''? Slepi se še naprej.

Samo bodi pripravljena, ko te bodo otroci čez 15 let vprašali:,,Mami, zakaj nismo šli drugam''? Že imaš odgovor? Premisli...

Grega

ps. Pa obilo poguma za modre odločitve ti želim!


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: pretepel me je
10.5.2007 23:17:22   
Anonimen
user posted image user posted image  S tem se pa strinjam.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: pretepel me je
10.5.2007 23:25:04   
Colt
Dalija, vse spoštovanje ob tvojem zgornjem postu...nimam besed in lahko samo nemo prikimam. user posted image

Grega


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: pretepel me je
10.5.2007 23:32:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Ne mi govoriti,da se ne da nič storiti.Seveda se da,samo nekaterim se je težko odtrgati od vsakdana in se bojijo začeti na novo.Tista ženska,ki ima rada svojega otroka,bo naredila vse,da ne bo živel v takšnem okolju.Danes ti lahko pomagajo,samo pomoč moraš poiskati,ne pa samo jamrati,pa nič narediti.
To je moje mišljenje in stojim za njim.Kadar slišim za trpičeno žensko,sem ji pripravljena pomagati,vendar mora ona sama največ storiti.Nihče ne bo delal namesto nje.


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: pretepel me je
11.5.2007 7:32:49   
Anonimen
jaz sem anonimna z agresivno taščo ( spodnja tema TAŠČA GROZI)

da bi šla sedaj nekam k staršem ali kje tu blizu, da bi vedel, kje sem se nebi tole dobro končalo. Tista, ki še ni doživela kaj takšnega ne more razumeti in neve kako se počutim, pač živim iz dneva v dan in samo razmišljam kako se izkopati iz tega. Je zelo hudo, ker nimam razumevanja ne pri starših ne kje drugje. Najlažje je nekomu reči policijo pa socialno itd.
največji problem je, da se nimaš na koga obrnit. tast  je čakal najmanj 10let, da je mož končal šolanje in mu povedal kaj se dogaja. bal se je da mu ne bi pustil faxa. midva pa sva oba sumila, da ga tašča serje z drugimi moškimi in, da je tast le molzna krava. ko mu je mož rekel, da mu 100% stoji ob strani in da mu bo pomagal, je jokal kot otrok. od takrat naprej se je začela kalvarija, ki traja že 3leta. kdaj se bo končala sam bog ve.
Nekatere so mi odgovorile tako, da mi je sploh žal, da sem kaj napisala. glede na nekaj prebranih odgovorov, bi tudi meni bilo žal.In to je to, hočem povedat, da tisti trenutek sem rabila kakšen dober nasvet in vspodbudno besedo ne pa poberi stvari in pojdi kam pa?najbolje, da pokličeš v varno hišo in ti bodo svetovali. tvoj mož tega ne bo izvedel, tako da ne boš ogroženamogoče te bodo lahko z otrokoma namestili v hišo, ki je daleč od tvojega kraja in boš našla tudi službo. varne hiše so za ženske kot si ti, zato izkoristi to možnost, ker ti je dana[/quote]


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: pretepel me je
11.5.2007 7:45:08   
Anonimen
Nihče ne bo delal namesto nje.
jaz pa mislim, da bi moral. ne ravno namesto nje, ampak da gre z njo. če se ne motim v varni hiši to počnejo, zato 'anonimna mora poklicat.
glej, moj tast ni upal sam iti niti v trgovino. ko se je odselil se je tašča očitno vozila po celem mestu, da bi ga našla. njega ni našla, našla je pa avto, ki ga je imel parkiranega pri drugih blokih kot je živel. prvič mu je napisala lepe pozdrave, drugič mu je razbila sprednjo šipo in oba vzvratna ogledala. avto je takoj prodal. znebil se je vsega kar bi ga lahko izdalo.
men se zdi neumno pričakovat od prestrašene ženske, da bo naredila pogumno dejanje, sploh če nima nikogar, ki bi ji stal ob strani. zato se vrti v začaranem krogu.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: pretepel me je
11.5.2007 7:52:55   
Magi*
točno tako. lahko je spakirat kufre, dojenčka in iti, če imaš kam, če ti kdo stoji ob strani, če te ne maltretira že vrsto let in je v tebi ubil že sleherno bit samospoštovanja, volje in poguma. bom ponovila, da je s polno....

in tudi jaz ne govorim na pamet. samo se je pri meni super končalo, ker sem zaradi drugačnih okoliščin lahko stopila nazaj. vprašanje pa je, če bi bile koliščine drugačne, če se ne bi bila tudi sama zapletla v pajkovo mrežo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: pretepel me je
11.5.2007 8:02:30   
Marogica
Anonimne, ki ste bile pretepene. Ne, ni lahko sprejeti odločitev in iti stran. Ni. Zaradi vseh teh razlogov, ki ste jih naštele. Vendar pa postane lahko, ko si v glavi toliko "poštimate", da vidite, da ima takšno življenje temno prihodnost za vas in vaše otroke. In to je temna pridhodnost, ker tistih par svetlih trenutkov ne more odtehtati vsega grdega, bolečega, strahu, ki ste ga doživele in je sigurno še pred vami.

In težak je samo prvi korak-torej odločitev, da odidete, vsak naslednji korak je samo lažji, lažji zato, ker ste na poti, ki vam in vašim otrokom omogoča življenje brez poniževanj, fizičnega in verbalnega nasilja, strahu.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: pretepel me je
14.5.2007 17:51:24   
Anonimen
Marogica imaš prav.Težko je narediti prvi korak,vendar obstajajo tudi ženske,ki takega koraka sploh ne želijo narediti.Raje potrpijo nekaj batin samo,da jim ni treba nič storiti.Samo govorijo,da bodo nekaj naredile,potem pa hitro pozabijo,da so bile pretepene in lepo naprej strežejo svojega moškega,da jo bo lahko naslednjič še bolj namahal.Žalostno, toda resnično.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: pretepel me je
15.5.2007 17:37:27   
Živa73

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Marogica imaš prav.Težko je narediti prvi korak,vendar obstajajo tudi ženske,ki takega koraka sploh ne želijo narediti.Raje potrpijo nekaj batin samo,da jim ni treba nič storiti.Samo govorijo,da bodo nekaj naredile,potem pa hitro pozabijo,da so bile pretepene in lepo naprej strežejo svojega moškega,da jo bo lahko naslednjič še bolj namahal.Žalostno, toda resnično.


tukaj se pa ne strinjam s teboj. ženske želijo oditi iz nasilnega odnosa, vendar jih preveč stvari pri tem ovira. pogosto so finančno popolnoma odvisne od partnerja, ki jih je tudi socialno izoliral, imajo porušeno samozavest in nizko samopodobo, premalo informacij in nerazumevanje svoje družine in ko končno zberejo pogum in grejo na kakšno od institucij, pa za povrh naletijo še na nerazumevanje. vživi se v to situacijo.









(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: pretepel me je
15.5.2007 18:18:11   
Anonimen
Nisem napisala,da to velja za vse ženske,ampak nekatere,ki jih tudi osebno poznam.Pa ne pišem sem gor zato,da se bo nekdo strinjal z mano,ampak zato,da se pove tudi tisto,kar nekateri nočejo slišati.
Največjo napako delajo ljudje s tem,ko pretepeno žensko preveč pomilujejo in se jim smili,čeprav je res boga,vendar je včasih potrebno tudi kaj drugega,da se ženska premakne z mesta,da ne obtiči v takem odnosu.Najlažje je iskati izgovore,zakaj ne more stran od nasilneža.Čeprav čez našo državo nekateri udrihajo,pa vseeno še nisem slišala,da so pretepeno žensko z otroci pustili na cesti.Še vsaki so pomagali,vsaj z začasno nastanitev,potem mora pa človek sam iskati.Kot prvo moraš sam pomoč iskati,šele nato lahko kritiziraš državo in sistem.

(odgovor članu Živa73)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: pretepel me je
15.5.2007 19:10:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisem napisala,da to velja za vse ženske,ampak nekatere,ki jih tudi osebno poznam.Pa ne pišem sem gor zato,da se bo nekdo strinjal z mano,ampak zato,da se pove tudi tisto,kar nekateri nočejo slišati.
Največjo napako delajo ljudje s tem,ko pretepeno žensko preveč pomilujejo in se jim smili,čeprav je res boga,vendar je včasih potrebno tudi kaj drugega,da se ženska premakne z mesta,da ne obtiči v takem odnosu.Najlažje je iskati izgovore,zakaj ne more stran od nasilneža.Čeprav čez našo državo nekateri udrihajo,pa vseeno še nisem slišala,da so pretepeno žensko z otroci pustili na cesti.Še vsaki so pomagali,vsaj z začasno nastanitev,potem mora pa človek sam iskati.Kot prvo moraš sam pomoč iskati,šele nato lahko kritiziraš državo in sistem.


Če bi ti bila na njenem mestu, bi mogoče bilo isto, tudi ti ne bi šla stran od njega..
Čustvo je močnejše od jeze, strahu....

Verjamem pa, da en dan, bodo punce, ki jih partnerji pretepajo odšle ne da bi oklevale.. To se bo zgodilo, a kdaj je samo vprašanje časa..

Vsi smo drugačni, nismo isti.. Eni nimajo kam za it, nimajo prihrankov, in bodo raje trpele ob takšnem moškem.. Ene jih preveč ljubijo, da bi odšle čeprav trpijo.. Ene pa spet tak in tak...

Poznam en primer: Kolegico fant pretepa, in vara IN ona ne more drugega kot da je še vedno z njim, in mu kupuje stvari, kot so obleke, cigareti,.... Žal je ljubezen premočna...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: pretepel me je
16.5.2007 5:15:41   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Gorazdova

,.... Žal je ljubezen premočna...

Gorazdova...tak odnos je vse prej kot ''ljubezen''. Je namreč neka patološka in bolestna navezanost zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Že samo zdrava, sposobna in normalna ženska ne bi vstrajala niti dneva.  Ljubezen je vse prej kot to.

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?