|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZA AFNICO!
19.5.2007 13:36:11   
mpotocn
Še enkrat čestitke.
 
Sm videla pri julijkah, da si že doma in bi te povprašala o porodu, ker, če se ne motim, je bil eden na ritki? A sta se še kaj obračala potem na koncu? Kako je bilo z lego drugega po rojstvu prvega?
 
Jaz mam sicer še nekaj časa (26. teden), ampak zaenkrat sta še oba prečno že od 20. tedna in čakamo, kako se bosta kaj postavla.
Mal me je strah poroda zaradi izkušenj prvič, ko je sicer šlo kr hitro -sem prišla s popadki v porodnišnico in odprta 6 cm, potem pa ko je blo treba rodit, pa čisto odpovedala, tko da sem bla skoraj zelo dolgo s popadki na 1 minuto, pa ni šlo ven in je potem cela soba osebja komaj spravla ven našega otroka, zelo sem bla prerezana in zdravniki so pritiskali na trebuh.
Ko sva se zadnjič z možem pogovarjala o tem, je rekel, da on ne ve, če bom jaz to zdržala z dvema, saj sem enkrat vmes med najhujšimi popadki tud izgubila zavest.
 Seveda mam željo rodit naravno, a nekako me je vendarle strah po vsem tem, kar jeblo prvič. In ja, o tem se bom še temeljito pogovorila s svojo gin., rodila pa bom v KR ali LJ.
 
No, sm se razpisala o sebi, pa sem te sam hotla mal povprašat, ko boš lahko (in ostale dobrodošle seveda tudi z mnenji).
 
Pa lep sončni pozdrav vsem skupaj!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZA AFNICO!
19.5.2007 16:51:53   
Afnica
Hey.
 
Naša 2 sta cel čas spreminjala poze. No, in zadnja je bila ta, da se je tudi pupika obrnila na glavico. Začelo se je spontano z odtekom vode ob polnoči. Uro pozneje v porodni sobi brez popadkov, odprta 0 cm. Dali so mi antibiotike, da se mala dva ne bi kaj okužila in rekli, da bodo počakali na moje popadke oziroma bodo zjutraj zaključili sami v kolikor jih ne bo. No, začeli so se kar v naslednji uri in sicer takoj na 5 minutk. Od začetka blago boleči, nato vedno bolj in bolj. Bolj boleči in bolj pogosti. Skoraj že nisem čutila pojenjanja med enim in drugim. Dihat pa nikakor nisem mogla tako kot so rekli, ker je enostavno preveč bolelo. V zelo kratkem času sem se odprla iz 0 na 8 cm. Mislim, da je bolečina popadkov bila takšna, ker sem se odprla zelo na hitro in je bila bolečina skoncentrirana.
Kar nekaj potiskajočih popadkov je bilo potrebnih, da se je prvi (1750g, 41 cm dolžina in 30, 5cm obseg glavice) rodil. Ima pa na glavici modrico od poroda, prav tako na komolcu. Pupika (1140g, 36 cm, 26,5) se je rodila v enem popadku, ki mu skoraj ne morem rečt popadek, ker je bil zelo blag in skoraj neboleč v primerjavi s prejšnjimi in naslonili so se mi na trebuh, kar tudi ni ravno za uživat. V naslednjem je šla ven še posteljica in meni je zelo odleglo. Pridelali smo le 2 šiva, za katera sploh ne morem rečt, da ju čutim. Po porodu tudi skoraj da nobenih bolečin. Bi lahko šla kar na pivo user posted image . V porodnišnici so mi skoz ponujali tablete proti bolečinam in nisem vzela niti ene. Tako da kar se tega tiče sem danes res kot da nisem rodila in takšna sem bila že 3. dan. Morda zaradi tega, ker je vsa voda, ki se mi je nabrala zaradi preeklampsije bila zelo veliko breme za telo in je seveda po porodu izginila skoraj v celoti, tako da sem čutila pravo olajšanje. (5 dni po porodu imam kar 24 kg manj) Končno spet čutim svoje noge, ki sicer še zatekajo, ampak to je pikica v primerjavi s tem kar je bilo (zatekala sem tudi v stegna in kolen nisem mogla pokrčit).
 
Moram rečt, da tudi sama nisem bila pripravljena na porod. Skoz so mi napovedovali CR.
V bolnici sem bila že 10 dni prej zaradi hude preeklampsije in so rekli, da mi bodo morali sprožit, ker je bilo stanje zelo nevarno zame. In sem čakala na to, da mi sprožijo oziroma naredijo CR in nikakor nisem bila pripravljena it rodit. Ko mi je odtekla voda sem se zelo prestrašla in že zaradi "nizke" nosečnosti (32 tednov) nisem želela rodit. Ampak mi narava ni dala izbire.
 
No, takšna je moja zgodba, pač samo "tehnični" podatki. user posted image  Čustva sem izpustila, ker bi bila zgodba predolga.
 
Lahko ti rečem le to, da bodi korajžna, zdravniki se bodo tako odločili, da bo najbolje zate in mala 2. Če ne bo šlo po naravni poti, bo pa CR, ker sem sama, če povem po pravici kar malo navijala. Mi pa sedaj vsekakor ni žal, da je šlo po naravni poti. Ampak to rečem sedaj, ko je že za mano.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZA AFNICO!
19.5.2007 19:23:32   
katipi
user posted image user posted image user posted image user posted image  Afnica, čestitke!!! Res sem vesela, da se je srečno končalo za vse tri. Mene vse to še čaka, saj sem sedaj 26 tednov daleč in upam, da jih bom zdržala vsaj toliko kot ti. Zanima me, če veš, zakaj si dobila antibiotik? Si morda imela pozitiven bris za streptokok agalacticae? Včeraj sem namreč izvedela, da sem pozitivna kar se tiče te bakterije in bom morala pri porodu dobiti antibiotik. Kdaj si pa začela tako močno zatekati? Če boš utegnila, te prosim, da poveš še kaj o svojih dvehuser posted image user posted image in njunem počutju.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZA AFNICO!
29.5.2007 19:20:55   
Jesica
Afnica, pogumna si! Kako je z Lanom in Lano? Sta verjetno še na intenzivni? V LJ?. Jaz sem bila 31t, in smo bili 7t in 4dni po bolnicah. Držim pesti za tvojedva, ti si pa kot vidim že OK, vsaj tehnično, čustveno boš pa, ko boste vsi skupaj. Pol vse pozabiš. Jaz sem že. Drži se.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZA AFNICO!
5.6.2007 13:34:38   
Afnica
Katipi...koliko sem jaz razumela zdravnico v porodni, dajo antibiotik, ker zaradi vode, ki mi je odtekla mala dva nista bila več zaščitena pred možnimi okužbami. Ni mi nihče prej omenil, da bi bila kakšna bakterija prisotna. Sta pa mala 2 po porodu dobivala tudi antibiotike, oba zaradi infekcije, ki sta jo staknila najbrž že malo pred porodom in sta zato tako hitro želela na svet. Pupika je pa staknila še neko bakterijo.
 
No, oba sta zdej te stvari vse poštimala. Lana je imela še nekaj težav s prebavo, zaradi velikega trebuščka. No, tudi to je za nami. Pridno papca in je po količini dohitela bratca. Oba sta prebolela zlatenico. Po 30ih urah po porodu in 30ih urah samostojnega dihanja so ju priklopili na respirator, ker je bilo dihanje zanju velik napor in sta rabila moči še za druge zadeve. Lana je bila na respiratorčku le 2 dni, Lan le 3 dni.
12. dan po rojstvu sem prvič cartala Lana in 14. dan prvič tudi Lano. user posted image  Zdej po 3 tednih nimata več nobenih kablčkov, niti infuzije, ničesar. Spančkata le na Baby sense podlogi, ki zazna, če dojenček pozabi dihat. Oba sta zelo pridna. Lana je imela minimalno težo 950g in jih je imela včeraj 1270g, Lan je imel minimalno 1600g in jih je imel včeraj 1850g. Lepo napredujeta.
 
Jesica, naša 2 sta v Mariboru. Upam pa da kmalu doma. In kako kaj pri vas doma? Lepo napredujete?
 
Katipi...prvič so mi noge otekle 8. aprila, ko smo se vračali iz morja. Pa sem mislila, da je to posledica sedenja v avtu. Ampak oteklina ni izginila, niti oplahnila, ampak se je samo večala in širila tudi na kolena, stegna...Pomeni, da sem tako noro zatekala že cel mesec preden so me strpali v bolnico. Beljakovin v urinu nisem imela. Prvič so jih opazili tisti dan, ko so me poslali v bolnico. Pritisk sem pa tudi imela vedno normalen in bolj nizek. Visokega so mi namerili prvič v bolnici, pa zadnjič tudi. user posted image  Doma sem super! user posted image  Pritisk imam normalen in malenkost nižji. Mojih 30kg viška iz nosečnosti je pa popolnoma izginilo na 12. dan po porodu. user posted image

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZA AFNICO!
5.6.2007 13:35:36   
Afnica
Aja, pa slikce naših dveh so v albumu. user posted image

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZA AFNICO!
5.6.2007 13:56:01   
emaa
Luštna sta, kar sčasoma pozabiš kako majhn so, ko tako rastejo, našima dvema se nič ne vidi kako drobna sta bila. Kar ne moreš verjet kako si trepetal zanje, pa kako dolgo je bil David v inkubatorju na KC, zdaj pa tak fant. Kar drži se Afnica, lepo rasteta in čim več lepih trenutkov vam želim. 

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZA AFNICO!
5.6.2007 15:23:07   
Ancy
Afnica user posted image user posted image user posted image mala2 sta ful luškana ... res prava cukra....
Bodite pridni in fajn rastite še naprej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZA AFNICO!
5.6.2007 17:58:46   
guppy
Joooj, kok sta luštkana, pupiki mali! Pošiljamo poljubčke in najlepše želje!!

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ZA AFNICO!
6.6.2007 10:07:40   
mravljica3
Afnica, želim ti, da bi ju čimprej dobila domov!

Sama sem bila že v prvi nosečnosti pozitivna na streptokok a.., zato mi je moj gin. že na začetku druge nosečnosti to zabeležil v materinsko knjižico. Glede na to naj bi ob porodu takoj dobila antibiotike. Ves čas nosečlnosti sem se bala, da bodo pozabili, pa mi je zatrjeval, da naj se ne obremenjujem s tem. In res, če sama ne bi opozorila na to, bi spregredali, ker naj bi bilo grdo napisano in niso znali prebratiuser posted image .  Saj se je potem vse dobro razšlo, ampak vseeno previdnost ni odveč.

Moja dvojčka lepo rasteta, vsak dan, ki mine je zame napredek. Včasih je težko, ampak sama mislim, da je to izjemen dar, zato smo srečni da sta se nam pridružila.

Veliko dobre volje in pozitivnih misli in pozdravi vsem mamicam!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ZA AFNICO!
6.6.2007 11:00:21   
Afnica
Hvala vsem za lepe želje!
 
Jaz imam pa spet novice. Lan je za domov user posted image  in če bi mu Lana bila za petami, bi me sprejeli v bolnico k njima. Tako pa je rekel zdravnik, da bi ati bil predolgo sam doma. user posted image  Res je, da je Lana zelo pridna, ampak kilaže pa še le nima takšne kot on. Lana 1300g včeraj, Lan 1920g. Tako, da čakamo, da se Lana poredi in prideta domov!
 
Lana ima prisoten hemangiom- žilno znamenje, ki nekaj mesecev raste, nato pa uplahne, zbledi in popolnoma izgine v enem letu in je nenevarno. Lahko je le estetsko moteče, če je kje na obrazu, saj pol zgleda kot da ima dojenček skoz buško. Naša ga ima na lasišču.
 
Lan pa ima manjši šumček na srčku, ki je posledica nezakrnele žilice-zaradi nedonošenosti. Tudi nič nevarnega. Me je pa zdravnik na to opozoril, da ne bi vzganjala panike, če bi mi na kakšnem od naslednjih pregledov povedeli za šum. Bo pa imel čez pol leta kontrolo.
 
Drugače pa pravi zdravnik, da sta super, da lepo napredujeta in jima naš optimizem zelo koristi.
 
Ema ja, na začetku je res težko. Ko si že tako cel čudn od poroda, pa si ob sebi želiš le svoje otroke, pa tega ne moreš imet. user posted image  Pol namesto, da bi lepo užival v idili ob rojstvu, pa trepetaš za zdravje svojih otrok. Res težka situacija. Meni je blo najhuje po porodu, ko malih nisem imela ob sebi...v sobi je pa bila mamica, ki je rodila isti dan, seveda z otročkom ob sebi. Zdej mi je včasih tak čudno...ko sem recimo na opravilih, ki sem jih opravljala pred nosečnostjo, se zatopim v delo, svoje misli... in kar "pozabim", da sem bila noseča, rodila in da imam otroke. Ampak ne to vzet kot nekaj slabeg. Naravno je, da ko rodiš si z otrokom. Jaz pa na to še le čakam. In 1000x na dan gledam slikce, jokam od sreče in veselja in res nestrpno čakam, da prideta domov.
 
Mravljica...res je, da je včasih težko- v nosečnosti mislim- ampak nagrada je pa lepa, a ne? user posted image  Ko sem pred porodom ležala v bolnici zaradi preeklampsije, mi ni bilo nič težko...želela sem samo zdržati čim dlje in mi bolnica ni nič smetala. Ko sem pa rodila in sem otroka lahko videla samo v času obiskov, pa sem želela čim prej domov, saj obiskujem ju pa lahko tudi od doma. In ko sem šla 4. dan domov, se mi je uredil pritisk in vse težave, ki sem jih imela le v času nočitev v bolnici. user posted image
 
Vsem dvojnim nosečkam želim čim daljšo in čim lepšo nosečnost. Mamicam pa veliko veselja z malčki!

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ZA AFNICO!
6.6.2007 13:30:18   
tatam
Afnica čestitke!Upam,da se tudi Lana hitro poredi in boste kmalu skupaj doma!!!Sploh si ne morem predstavljat kako se počutiš in kako preživljaš te dni...Mi smo bli pri mescu dni v bolnici,sem bla z njima tam oz.v sobi za mamice, k njima pa sem lahko hodla ob določenih urah in mi je blo tak čudno vse skup..
No,glavno da lepo napredujemo-vi in miuser posted image
Praviš,da me Lan šum na srcu.Aneju so pa ob odhodu iz bolnice odkrili dve luknjici v srčku.Ko smo meli čez mesec dni kontrolo,je blo že malenkost bolje,pričakujejo da je ob naslednji kontroli ne bo več...Samo optimistično!!!
Kaj pa kakih možganskih krvavitev nista mela?Naša sta mela oba in so mi rekli,da je to kar pogosto pri dvojčkihuser posted image

Mpotocn:tudi jaz sem pri prvem porodu na koncu zatajila,pa so se mi babice metale po trebuhu..Ampak je mela pupa 4,5kg in 55 cm.Drugič je šlo lažje,sedaj tretjič z dvojčki pa je šlo pri prvem hitro,pri drugem pa malo manj...
Je pa bil moj drugi tudi v prečni legi,ampak ko je šel prvi ven,so mi ga komot obrnili...Če pa bosta tvojidva vztrajala prečno se raje odloči za CR-jaz če bi imela še eno možnost bi se,čeprav sem prej tudi vedno želela naraven porod.
A tu se lahko hitro kaj zakomplicira,pri CR pa ne!
Če še nisi preberi mojo zgodbo in ti bo jasno zakaj tak mislim!
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1269433

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ZA AFNICO!
6.6.2007 17:29:48   
emaa
Afnica a hemngiom ima, ni sile, jaz ga imam na levi roki, ni estetsko, je pa del mene in me ne moti, mi je pa smešno, ko me ljudje vprašajo a mam kako alergijo.
Vem pa kako je to twžko, ko greš z enim lahko domov, z drugim ne. Jaz sem tudi čakala kdaj bo šel david domov, ker je bilo na začetlu govora, da pride k nama v porodnišnico nazaj in potem gremo skupaj domov, pol pa, ko je bil Luka za domov, sem morala prav težit, da sem zvedla, da vsja še 1 mesec ne gre domov, pa še takrat se ne ve kako bo. Pa sva midva potem šla. Glih danes smo imeli spet kontrolo v KC, naš fant super napreduje, cinka mu še manjka, ampak drugače pa super, zdrav, vesel fant.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ZA AFNICO!
7.6.2007 17:44:45   
Jesica
Afnica! Prav je, da si šla domov. Tudi jaz sem šla in sem hodila nazaj. Te bolnice že tako delujejo depresivno. Meni je bilo bolje doma. Vsaj hrana je bila normalna. Ti tvoji občutki so čist normalni. Za tolažbo, isto sem se počutila. Kot, da nisem rodila. Itak sem imela CR, otroci v bolnici. Ti greš domov. Dete ostane tam. Sam vedi, da je prav da greš domov, da si v svojem okolju. Lepo okrevaš in boš vsaj bolj fit, ko dobiš otroke nazaj. Jaz sem se vsaj naspala v 7 tednih.  Moji2 imata obe hemagion, tako ju vsaj ločim:-) Tudi žila se ponavadi sama zapre.

Mi smo ok. Nika in Lara se lepo redita. Ni noben večjih težav. Razen kar bo verjetno razvojnih problemčkov, ker sta pač nedonočenki. Boš videla, vse boš pozabila. Točno vem, kako ti je. Mešani občutki, pa že tko te hormoni čist sesujejo. Jaz sem bila ful občutljiva. Pa ponavadi je tako, da te drugi še ful bolj pomilujejo. Jaz sem se kar navadila in mi ni bilo tako grozno. Rajši sem hodila nazaj do otrok po 2x na dan, kot pa da bi bila hospitalizirana. Samo na koncu sem šla za 4 dni noter, pa sem imela že tega vrh glave. Tam mi noben ni kaj dosti pomagal, doma imam pa vsaj pomoč, moralno oporo in vse je lažje.

Afnica, mine...drži se.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ZA AFNICO!
8.6.2007 13:38:46   
tatam
Glede hemangioma:moj starejši sin ga je imel na temenu.Ampak mu je rastel,pri 8 mesecih je mel že kar veliko piko.In potem si ga je ponoči enkrat fajn sčohal,da mu je kri tekla,pa smo šli k zdravniku in tam so ga takoj poslali na operacijo.Po treh urah sva šla že domov,dobil pa je tri šive.
Tak da glede na to,da ga ima na lasišču mislim,da bo fajn,če ji ga ob priliki daš odstranit,drugače bo morala pri česanju vedno bit zelo previdna..

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?