|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontracepcija po porodu - Mirena
24.10.2004 21:20:52   
Miško
Hi

Sicer imam še čas, ker smo šele 2 tedna po porodu, ampak mi gredo misli na seks že po glavi - hi, hi, čeprav je na seks še veto, ampak saj si znamo pomagati. Pred zanositvijo sem jemala tabletke in tudi sedaj bi rada kakšno obliko hormonske kotracepcije - seveda takšno, ki jo lahko uporabljam med dojenjem. Nekaj info sem ujela o Mireni, pa me zanima, kakšne so vaše izkušnje. Vem, da jo je treba plačati, ampak to ni problem. Zanimajo me predvsem možne reakcije nanjo. Kaj pa inekcije? Depo ... in še nekaj. Ali se jih lahko uporablja med dojenjem? In obliži?

Hvala za info.

Miško&Matija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kontracepcija po porodu - Mirena
24.10.2004 21:48:13   
kimi
jaz sem za obliže. Tašča mi je sicer rekla dokler ne dobim 1 menstruacije ne morem zanositi in res nisem nisem se pa še primerno zaščitila, ker že načrtujemo drugega, ko pa bo čas za zaščito pa bom vzela obliže. 1krat na teden ga gor prilepiš in to je to. Jaz bi tablete skoz pozabila jest

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kontracepcija po porodu - Mirena
24.10.2004 21:58:34   
Abby
Injekcije Depo-Provera se dajejo vsake 3 mesece, vsebujejo pa samo progesteron, estrogena pa ne, zato se lahko uporabljajo med dojenjem. Problem pri njih je, če jih slabo prenašaš in imaš stranske učinke - potem si dobra za 3 mesece, dokler da ne spustijo.
Opcija, ki pa je, kolikor vem pri nas ni, so pa t.i. mini ali mikro tablete, ki tudi vsebujejo samo p, e pa ne.
Za obliže sem nekje slišala, da bi naj bili dosegljivi brez recepta v lekarni, ampak temu ne verjamem - navsezadnje gre za hormonsko zdravilo in ne za bonbone.
Sama nisem nikoli uporabljala drugega, kot kondom, ker sva se z možem dokaj hitro odločila za otroka, po porodu pa tudi nisem našla nič ustreznega in sem zdaj 2. noseča. Se pa tudi nagibam k Mireni. Vidim namreč to prednost, da ni treba vsak dan misliti na kontracepcijo, če pa so neželeni str. učinki, se pa zadeva preprosto vzame ven, pa je mir.

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kontracepcija po porodu - Mirena
24.10.2004 23:23:04   
sonja-10
Injekcije sem dobivala do marca, zdaj pa sem dobila Mireno. Po injekcijah sem se redila, pa ne sama od sebe, le apetit je bil problem!!! Mireno odlično prenašam, ampak jaz že z obročkom nisem imela težav. Menstruacije skoraj nimam, in po zagotovilu G. je to ok, ker je manjša možnost okužb, hormoni pa delujejo lokalno, le na sluznici in ne na celoten organizem in hormonski sistem. Predvsem pa je komot.

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kontracepcija po porodu - Mirena
25.10.2004 1:07:19   
LaLi
Ravno sedaj sem v odločanju za kontracepcijo. Tudi jaz sem mislila na obliže, ampak mi je ginekologinja rekla, da je to zelo podobno kot tabletke in ne pridejo v poštev zaradi hormonov, ki se sproščajo v telo. Odločam se za maternični vložek, lepo pa bi bilo zvedeti tudi nekaj o Mireni. Punce, pomoč, prosim!!!

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kontracepcija po porodu - Mirena
25.10.2004 11:40:12   
sonja-10
Mirena je tako kot obroček, le da ni iz bakra in da se sproščajo hormoni, ki delujejo na sluznico in zato nimaš menstruacije. To je samo opis rezultatov, tehnične podatke pa dobiš na MON ( pri dr.Pušenjaku), pa tudi tukaj je bilo že kar nekaj debat na to temo. Je pa vsaka stvar odvisna od posameznice. Nekatere tablete odlično prenašajo, druge jih ne. Jaz po njih otečem, injekcije so se mi zdela odlična rešitev za med dojenjem ( Mireno so mi pol leta po CR odsvetovali), le jedla sem preveč. Ko pa se je rana zacelila, sem si dala vstavit Mireno in se odlično počutim. Pet let pred drugim porodom sem imela obroček in sploh vedela nisem zanj. Nisem imela nobenih težav.
vprašaj še svojega G., ki pozna tvoje posebnosti, pa se odloči.
Lep dan, Varja

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kontracepcija po porodu - Mirena
26.10.2004 21:59:32   
LaLi
VARJA, NAJLEPŠA HVALA!


(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?