|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
1.6.2007 8:22:57   
Anonimen
Ta prispevek sem zasledila in vam ga posredujem:

Prehranjeni dojenčki – debeli otroci Hong Kong | 1.6.2007 | B.J.



Novorojenčki, ki imajo ob porodu večjo težo od povprečne, bodo pozneje po vsej verjetnosti imeli težave s prekomerno težo.
user posted image
user posted image
user posted image













user posted image
Težave s preveliko telesno težo imajo tudi otroci, ki niso dojeni in jih matere hranijo z adaptiranim mlekom. (Foto: Reuters)
Znanstveniki iz univerze v Hong Kongu so v svoji raziskavi opazovali 8000 otrok, ki so se rodili leta 1997. Ugotovili so, da so tisti otroci, ki so že ob rojstvu tehtali več kot drugi novorojenčki ali pa so težo v prvih treh mesecih pridobivali hitreje kot njihovi vrstniki, imeli več kot 150 odstotkov večjo možnost, da postanejo predebeli, ko dopolnijo sedem let.Ugotovili so celo, da so dojenčki, ki se jim je telesna teža precej povečala v obdobju od treh mesecev do enega leta, imeli celo 165 odstotkov več možnosti, da postanejo predebeli, ko odrastejo.Znanstveniki so ugotovili tudi, da se je število predebelih otrok v Hong Kongu v zadnjih 13 letih podvojilo, saj je že vsak četrti deček in vsaka šesta deklica v starosti od 6 do 18 let predebela. Vzrok za to znanstveniki vidijo tudi v tem, da večina mater v Hong Kongu dela po ves dan, delati začnejo zelo kmalu po rojstvu otroka in so zato prisiljene otroke hraniti z adaptiranim mlekom.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
2.6.2007 6:42:11   
Dashenka
Ja seveda - kot naročeno: ženske nazaj za štedilnikuser posted image .

Je pa res, da je danes vse več odraslih in otrok debelih.
Razloga pa sta v resnici le dva.

Prvi: vnos kalorij v telo je višji od porabe (beri debeli pojedo preveč!)
Drugi: otroci in odrasli se premalo gibajo (beri viška kalirij ne pokurijo)

Vse ostalo pa so le variacije na ti dve dejstvi in iskanje skritih in očitnih vrzokov, zakaj se ljudje bašejo s hrano, posedajo pred računalniki in poležavajo pred TV.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
10.6.2007 17:58:22   
picola1
Jst pa tega članka sploh nisem dojela tako kot ti, Dashenka...Notri piše, da večina mater dela po ves dan in začnejo delat kmalu po rojstvu...Ti si šla iz ene skrajnosti v drugo (od celodnevnega dela, samo za štedilnik).


Se pa strinjam z drugim delom tvojega prispevka.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
29.7.2007 22:45:08   
MID
Ma veste kaj;meni je važno da je moj otrok zdrav in tak tudi ostane.J...kile,jaz se z njimi borim celo življenje in sedaj ko mam otroka mi je prvo in najvažnejše načelo da živim, zdrava kolikor se le da in da lahko dolgo,dolgo stojim ob strani otroka ko me bo potreboval.To je moj moto.
Pa da ne bo pomote in obsojanj,jaz pazim da otroka zdravo prehranjujem in ga ne futram z neumnostimi.Ob vseh svojih težavah s težo si tudi sama želim da jih moj otrok nebi imel,pa kar mu je usojeno mu ni odmanjkano.Tako pravijo stari ljudje in to še kako drži!Je pa vsekakor moj otrok in zame najlepši!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
29.7.2007 23:47:40   
pravljica
debel otrok ni zdrav otrok, za to pa so v zgodnjih letih lahko krivi samo starši...dednost gor ali dol

za koga je debel otrok lep otrok...o tem ne bi user posted image

naša je bila rojena z normalno težo (okoli 3000g), v posvetovalnicah je normalno napredovala...polno dojena do 6. meseca in nato dalje do 2. leta...pa se je po 7. letu začela "prekomerno" redit - po mojem "strokovnem" mnenju user posted image  zdaj pri 9. ima že "lep" trebušček in se trudimo, da ne bi šlo tako dalje
kaj je krivo? sladkarije so sigurno na prvem mestu, smo jih črtali...pozna večerja, prestavljamo uro...itd., itd. ...krivdo vsekakor prevzemam sama, ker se mi zdi dovolj stara, da tudi sama razume problem debelosti, se o tem večkrat pogovarjamo...vsekakor se s kakšno dednostjo ipd. ne bomo sprijaznili user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
1.8.2007 14:11:28   
crci06
IZVIRNO SPOROČILO: pravljica
za koga je debel otrok lep otrok...o tem ne bi user posted image


Meni so lepi "debeli" dojenčki.. to je tisti baby špehec, potem pa seveda ga naj ne bi bilo več, ko shodi itd.

Verjetno se večina staršev obremenjuje s prehrano in bodo otroci posledično tudi taki...
Res je, da sem jaz daleč od popolnosti, ampak marsikdaj se spomnim, da v OŠ me nismo niti pomislila na hujšanje. To je bil kar šok, ko smo šle iz vasi v SŠ, kako so bile tam punce pri 15-ih že zakompleksane...
So spustile malico, ekr smo se potem tehtali, da ne bi vaga pokazala 300 g več... user posted image
Kakor jaz danes opažam, je to zdaj že v OŠ in verjento je res, da je treba na pravi odnos do hrane pazit že v prvih letih, preden iz tega nastanejo kakšne težave.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
8.8.2007 16:20:06   
pety78
Meni je pa najbolj mimo, da je otrok bolj priden, več poje.....user posted image
Uuuuuuuuuu, kako je bil priden, sem mu trikrat nadevala, pa cela dva šniclja je pojedel, več kot jaz. Je pa res priden ta naš fant, ker tako veliko je. ... user posted image

Saj ne, da otroci ne bi smeli jesti, seveda morajo, ampak pri hrani mora biti en red, da se želodček navadi, ne pa da se ga vsakih 15 minut sili s kako hrano, predvsem piškotki, čokoladami, ... Potem pa so problemi, ko pride puberteta....


_____________________________



(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
8.8.2007 16:27:38   
Anonimen
debel otrok ni zdrav otrok, za to pa so v zgodnjih letih lahko krivi samo starši...dednost gor ali dol

za koga je debel otrok lep otrok...o tem ne bi


S tem se pa globoko strinjam. In odgovarjam na drugo "podvprašanje": Meni niti na daleč niso lepi...šlaufi okrog nog, da komaj plenico zapneš user posted image

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
10.8.2007 23:31:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prehranjeni dojenčki-debeli otroci
11.8.2007 23:23:32   
Anonimen
No, tudi naš je bil nadpovprečno težak ob rojstvu, dojen je še sedaj. Tudi sedaj ima več kg in je višji kot večina njegovih vrstnikov. je tako velik kot njegov prijateljček, ki je celo leto starejši od njega.
Je pa res, da tudi izjemno rad je. Zaradi tega oba z možem paziva, kakšen je njegov vnos kalorij v telo in koliko se na dan giblje. Predvsem pa imajo babice in dedki prepoved dajanja sladkarij pod mizo, ker mu jih lahko dajeva samo mi2.

Vem, kako so kasneje prekomerno težki najstniki lahko nesrečni. Vse zasnove debelosti pa so v zgodnjem otroštvu, čeprav sama menim, da je otroku tudi odnos do hrane potrebno privzgojiti.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?