|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   presredek
26.10.2004 23:48:01   
niki5
Spet imam otekel presredek oz. tak kjer so me šivali, ko sem se raztrgala :((
Občutek imam, da mi ti vložki samo poslabšajo.. ker se mi ravno tam drgne :(

Sedaj si sicer hladim z ledom.. ali ima še kakšna tako izkušnjo in kaj je naredila:zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   presredek
27.10.2004 0:07:29   
Annny
Niki, jaz sem dobila cca. 5 šivov...ti si zdaj ravno v tisti fazi (cca. nekaj več kot 1 teden po porodu), ko je vse že skoraj zaceljeno in potem malo peče, srbi, ker se tkivo še ne raztegne dobro..
Meni je pomagal samo hladen tuš (čim večkrat dnevno)in vložki Vir Extra (ker se vse lepo zrači, kar za klasične vložke ne velja)- čisto nič ne drgnejo in so super mehki.
Aja..pa tisti napihljivi obroč za sedenje meni ni prav nič pomagal..samo še bolj me je peklo..

Meni je včeraj (14 dni po porodu) šla ven tista nitka od šivanja.. Presredek je sicer čisto malo občutljiv, ampak drugače pa nič več ne čutim.

Saj bo kmal bolje:)

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   presredek
27.10.2004 8:05:40   
Lunca1
Niki ne vem sicer katere vložke uporabljaš, ampak drugače še najbolj pohvalijo vatirance (dobiš v Sanolaborju ali Tosaminih prodajalnah in lekarnah). Sama sicer še nisem sprobala, ker imam do PDP še 5 tednov in lahko samo upam da ne bom rezana, tako da pridno masiram presredek:). upam da bodo težave čimprej minile.

Lp Lunca

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   presredek
27.10.2004 8:52:48   
Anonimen
Tudi jaz sem slišala, da pomaga sušenje s fenom.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   presredek
27.10.2004 9:50:14   
beti 1
Meni je tudi najbolj pomagalo redno tuširanje s hladno vodo, vsakič, ko sem šla na WC, kar je blo vsaj 10x na dan, ker sem veliko pila. Pa fino sem si potem popivnala, pa je blo.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   presredek
27.10.2004 10:58:53   
kimi
Jaz sem v porodnišnici na vsake 5 minut prala z mrzlo vodo in sem imela najmanj problemov

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   presredek
27.10.2004 12:16:31   
JASNA D
Lanska izkušnja - ko so se mi "šivi" oz rana vnela 9. dan po porodu mi je blazno pomagala bivacin. Ker se ne da dobit brez recepta, je mož povedal kje nas oz ženo zadeva žuli, pa so mu lekarnarke milostno prodale bivacin v prahu. Možek me je dva do trikrat na dan "poštupal" in je bila zadeva v redu. Tudi bolečine ni bilo več. Letos sem sprobala tisto jodovo raztopino (Betadin) in je zakon. Samo trikrat sem si na zloženec (gazo) dala to stvar, zloženec na vložek (vir 80, oz. tri pakete sem kar iz bolnice prinesla) in je stvar bilazaceljena in tudi ni več bolelo. Če bi šla še tretjič, sedaj prisegam na Betadin.

Lp, Jasna

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   presredek
27.10.2004 12:39:49   
Anonimen
Bivacina se sploh več ne dobi, ker ga baje več ne delajo (po prevzemu Leka - Novartis), drugače pa je moja izkušnja takšna,da se da dobiti tudi zdravila, ki se sicer izdajajo samo na recept v privat lekarnah, je pa res da te ponavadi že vnaprej vprašajo, če znaš ravnati z zdravilom in jim moraš malce zrecitirat potek...V Ljubljani je to mogoče v lekarni v BTC-ju, v Novem mestu pa v privatni lekarni Novak.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   presredek
27.10.2004 12:47:40   
niki5
hvala za nasvete!

uporabljam sicer vir extra oz vir 80, ker mi je zmanjkalo vatirancev.. ampak se mi vir vložki prav drgnejo po presredku med sedenjem, tako sem se odločila, da bo svojega poslala po vatirance. Se pa tudi vedno umijem z hladno vodo po tem ko grem na stranišče (še dobro, da obstaja bide) :)

Bom poskusila še z vašimi nasveti.. upam, da bo kmalu minilo !

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   presredek
27.10.2004 12:50:54   
Pikabu
Meni se je zgodilo podobno, naredil se mi je hematom. Najbolj pomaga mrzel tuš, čim večkrat. Me je pa mož namazal kar z bepantenom in je tudi pomagalo.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   presredek
31.10.2004 15:02:58   
ronja5
Pri prvem porodu sta mi počila dva šiva. Patronažna sestra me je porihtala, tako da nisem šla nazaj v bolnico. Uporabljali sva šentjanževo olje, ki sva ga nakapali na rano -večkrat na dan. je ful pomagalo. dobiš pa ga v domači lekarni.

LP! Ronja

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   presredek
31.10.2004 19:50:00   
Anja167
Meni se je po odhodu iz porodnišnice vse vnelo in potem precej dolgo trajalo. Medtem sem se vsakič potuširala s hladno vodo - paše :) - namazala z Bepanthenom (zelo pomaga) in uporabljala Vir Extra (modri, mehki, samo bombažna vata in gaza). Lahko da se ti bo zadeva čudno zacelila, otrdela in bodo potem bolečine med spolnimi odnosi. V takem primeru lahko kupiš Contractubex kremo, ki je za mehčanje brazgotin po operacijah (samo stane 2500 SIT - če bi rabila, mi pošlji prvat sporočilo).

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   presredek
31.10.2004 21:01:10   
niki5
Hvala Anja, ti javim kako se bo odvilo tole s presredkom..
Pri Vir extra mi pa skozi pride kri.. nekaj dni se komaj kaj krvavela, sedaj se mi pa ponovno ''vliva'' :(

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   presredek
1.11.2004 12:26:12   
žorž
Niki, lahko imaš otečeno zaradi podpludbe (in tudi svinjsko boli!). Meni je patronažna svetovala mazilo Hepan (lekarna!). Naj te dragi namaže po podpludbi, šiv pa mora ostati suh (baje pomaga fenanje - jaz sem v fazi preizkušanja :zmeden: )! Pa čimvečkrat hladen tuš. Glede krvi: pri meni je isto!

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   presredek
3.11.2004 14:59:32   
simba
čimveč imeti presredek na zraku, tako so meni svetovali v porodnišnici.lp

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   presredek
6.11.2004 14:05:27   
Dadi
Večkratno umivanje s hladno vodo...pa sušenje s fenom...Meni je to najbolj pomagalo. Pa seveda Krema za rane od Galenskega laboratorija..Se mi je lepo pocelilo. Sem bila pa tudi noter raztrgana in še prerezana.Pa noge sem ves čas narazen držala ko sem 14 dni skoz počivala. Je moj reku da sem nevarna.:)-:)- Pa včasih sem zračila šive ko sem ležala kar naga, samo eno brisačo sem si dala pod rit, da ni bilo vse krvavo.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?