|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in partner
6.6.2007 7:08:22   
allysa
Lep pozdrav vsem!

Upam, da nisem načela že kakšne oguljene teme, a sem v stiski in ne vem kaj naredit.
Sem v sedmem tednu nosečnosti in situacija ni nič kaj rožnata.
Julija 2006 sem nenačrtovano zanosila in ker so mi  obljubljali dobro zaposlitev  sva se s fantom odločila, da je verjetno bolje da splavim. No, kasneje se pač je zgodilo da sem kljub obljubam ostala brez službe in izgubila status študenta zaradi enega neopravljenega izpita. Življenje se mi je kar zakompliciralo, kajti kljub pet letnemu delu preko študenta na firmi in poslušanjem obljub iz tega ni bilo nič.
No, februarja je fant začel navijat za otroka; seveda sem bila nekoliko nesigurna, saj imam še za dokončat faks in si poiskat službo, a po tehtnem razmisleku sem sama pri sebi ugotovila, da si to želim. Pa tudi fant ima že svoja leta 38 (ločen, dva otroka 12,14 let) in prav prisrčen se mi je zdel, ko mi je obljubljal, da bo delal z mano kot s princesko, da me bo pazil, razvajal...Seveda sem 16 maja naredila test in bil je pozitivenuser posted image . Partner je bil ves iz sebe in res iz srca vesel. Sama sem bila poplavljena dobrih in tistih "strah me je" misli, a sem bila vesela.
Kmalu po tem se je začelo - ko sem ga prosila, naj kadi zunaj, ko sem mu kaj postokala, ko mi je delalo slabo. Danes pa so stvari presegle svoje meje - ko sem ustala je zakadil celo dnevno - rekla sem, da če ne more malo paziti name, je znorel mi vrgel kufre in rekel naj izginem seveda vse sočno začinjeno z žalivkami. Potem me je zaprl na balkon in ker mu nisem hotela dati ključev od avta še stresel,da sem se sesedla. Ko je izginil v neznano sem ugotovila, da je mogoče res najbolje da zbežim domov. A on me ni nič poklical, me je le ozmerjal pred prijatelji. NIsem zdržala in sem se odločila, da je bolje da poskušam rešiti situacijo, tako sem šla zvečer nazaj, da bi se pogovorila. Pogovor je bil totalno nemogoč; žalil me je tako, da mi še zdaj tečejo solze in ko sem mu rekla, povej kaj hočeš mi je rekel da mene in otrokauser posted image

Sama sem zelo v strahu kaj naj naredim. Nisem ga še videla takega, pa čeprav sva že dolgo skupaj. Od kar sem noseča, me napada, žali, se tako razjezi, da je popolnoma nekontroliran. Ko ga vprašam, če je nosečnost razlog za to odgovori da ne.
Ne vem kaj naj naredim. Ali naj grem, ali naj vztrajam. Sama otroka ne morem imet ker sem pavzer, oče je brezposelen, mama ima zelo nizko plačo. Na splavu sem že bila in v tako kratkem času si ne predstavljam it na še enega. Otroka bi iz srca rada imela, a ne vem kako. Ne vem, če bi bilo to okolje sploh primerno za otroka.
Kaj naj naredim??? Pomagajte mi prosim, sama ne vidim več izhoda.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 7:15:01   
Anonimen
Mislim, da je res najbolje, da nimaš otroka z njim.Ali bo tudi otroka ko bo jokal, začel tresti?Tudi če si morda zdaj v nosečnosti bolj občutljiva in ti hormoni nagajajo, se nebi smel tako obnašati.Dobro razmisli, dokler ni prepozno.Vse dobro ti želim.

(odgovor članu allysa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 7:28:42   
Olivija
glede na to, da je že enkrat ločen, je imela njegova žena verjetno dober razlog za ločitev. Vse kar opisuješ se mi zdi grozno in jaz osebno niti trenutek ne bi želela ostati s takim človekom!

(odgovor članu allysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 7:37:22   
srki
Dvoličnežuser posted image .

Enkrat ves sladek, drugič nasilen.

Ne vem, če se ti splača z njim ostat, boljše, da greš.

Dobro, ne pozmamo situacije, lahko da ima sam kakšne velike probleme, da pa kljub temu res želi tebe in otroka, ampak določenih stvari ne sfolga.

Samo, da te je zaprl na balkon kot kakšnega otroka, pa še stresel te je? To mi pa res ne gre v račun, res ne.

Že drži, da vsakemu poči živec, ampak za tako stvar pa mislim, da res ni imel razloga.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 7:40:41   
Anonimen

Ne vem kaj naj naredim. Ali naj grem, ali naj vztrajam. 


Ne veš ali naj vztrajaš? Za kaj? Da te bo še večkrat zaklenil na balkon, zmerjal in stresal, mogoče tudi udaril? Ali v srcu resnično verjameš, da je bilo to samo tokrat, da tega ne bo več naredil?




Ne vem, če bi bilo to okolje sploh primerno za otroka.


No, če ne veš, naj ti jaz povem, NE!!!! Definitivno to NI primerno okolje za otroka.
Kako se odloči glede otroka? Saj si se sama odločila, da ga želiš imeti. Seveda z njim, vendar bi se lahko tudi njemu kaj zgodilo ali bi šla narazen in bi konec koncev vseeno sama vzgajala otroka, ali ne?

(odgovor članu allysa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 8:00:16   
lemavrica
Definitivno pojdi stran od tega tipa, ker ima očitne probleme sam s sabo. Sedaj si noseča in moraš misliti na oba in stres ti ne bo nič pomagal. Saj če je ločen je bivša že imela razlog da se loči oz. se ne čudim da je če ima take izpade.

Glede otroka se moraš pa sama odločit kaj boš storila.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 8:14:13   
Anonimen
Punca premisli preden bo prepozno, ker to stanje bo vedno le slabše NIKOLI ne bo boljše. Okolje za otroka pa je definitivno neprimerno.

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 8:42:26   
caillou
Stran od takega desca, kaj pa drugega. In če je otrok vsaj s tvoje strani zaželjen, boš že poiskala prava pot zanj in zate. Po treh mesecih si lahko najdeš kakšno službo, ki vaju bo reševala. Pa na socilano tudi lahko potrkaš. Taki kot si ti, so upravičeni.

Pogovori se z mamo, morda ti pa lahko priskoči na pomoč. Glede na to, da je oče doma, mama še dela, bi lahko stopili skupaj in rešili tega otroka s tabo vred. Od dedca pa stran, definitivno. Naj se zdira in stresa potem sam nad sabo.

< Sporočilo je popravil caillou -- 6.6.2007 8:43:12 >


_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu allysa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 8:45:28   
Magi*
saj se mi iz srca smiliš. ampak, punce, ženske, dekleta: kje jih res najdete takšne? njegov karakter bi se sigurno v teh nekaj letih moral pokazati. mi ni jasno, da bi se spreobrnil čez noč.

sicer bi ti to lahko dalo misliti lani, ko sta se odločila za splav. situacija ni bila rožnata niti takrat, niti zdaj. ampak takrat se mu ni zdelo obdržati otroka, zdaj pa si ga je zaželel - to se mi zdi malce nepremišljeno, tako otročje.

prvo kot prvo: reši se ga. najdi si takega, ki te bo res imel rad. veš, tudi taki so. tudi taki, ki so obzirni, prijazni in te pazijo in mazijo.

drugo: glede otroka dobro premisli. če res ni nobenih možnosti, potem pač nimaš izbire. lahko ti pa to zakomplicira nadaljne življenje. ko boš pripravljena na otroka, pa ga ne boš mogla imeti. vem, da je zate to zdaj velika stiska in težka odločitev. poskusi se umakniti k staršem in se z njimi pogovoriti. starši so le starši in nekaj izkušenj imajo in vedno bodo delali v tvoje  dobro (če so le količkaj normalni). tudi, če bo njihova prva reakcija burna - jih razumi in jim daj priložnost, da se pomirijo s tem in potem si pomagajte.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu allysa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 9:00:27   
Anonimen
Če bi jaz bila na tvojem mestu se več nebi vračala k njemu.Pojdi na splav dokončaj študij boš že našla kasneje boljšega tipa zate in za otroka.T o je moje mnenje čeprav sem proti splavu ampak v takšni situaciji nisem proti.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 9:10:27   
Taula
Ne hodi nazaj k njemu. Bolje ne bo nikoli, lahko samo še slabše. Kaj pa ko bosta imela user posted image  in bo on jokal in mu dvignil živec.

Glede otroka pa....v kolikor bi lahko sama skrbela za njega ga obdrži (mislim predvsem finančno), drugače ga daj v posvojitev ali pa naredi splav. Žal. Je brezveze da še otroku uničiš življenje.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 9:16:29   
urška76
Kar se otroka tiče boš morala sama najti odgovor. Me ti lahko rečemo, da splavi, ti si pa tista, ki boo s tem morala živeti. In samo v sebi lahko najdeš odgovor ali boš lahko živela s tem. Pa sem zagovornik tega, da ženska sama odloča o sebi in svojem telesu, ter da je tudi splav čisto legalna opcija. Si pa ti tista, ki ve, kako se je počutila lani po prvem splavu in kaki občutki te dajejo sedaj.
Kar se pa tipa tiče pa samo daleč stran. Ne se vračat. V skrajni sili (glede na domače razmere) imaš na voljo tudi materinske domove. Dokončaj študij, delo se najde, če se ga le hoče.
Tako, da držim pesti, da se boš odločila tako, kot bo zate najbolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 9:31:25   
Dejča
Draga anonimna, res ti ne zavidam situacije - pa vendarle: kaj res ni že prej nakazal pravega karakterja? Da bi se spremenil od danes na jutri user posted image . Dvomim. Tak, ki že v nosečnosti tako ravna s teboj, bo po porodu, ko se bo življenje v marsičem spremenilo, s tabo ravnal še slabše. Kakšen pa je imel odnos do bivše žene, otrok - tudi to marsikaj pove, veš!?
In tisti, ki ima na jeziku - ciljam na izjave o tem, kako te bo nosil po rokah, ponavadi nima v dejanjih.

< Sporočilo je popravil Dejča -- 6.6.2007 9:32:19 >

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 9:35:46   
Anonimen
Otrok je sad ljubezni! Zakaj bi zdaj dala stran otroka, če daješ stran fanta?
Vse so preživele same z otroki pa tudi ti boš. Za vse ostalo je pa dovolj, da imaš starše, ki so ti pripravljeni pomagati. Razmisli edino to, kaj boš naredila,ko greš od njega stran. Otrok v tebi raste in te rabi, prisluhni mu, pa boš videla, da je to res.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 10:09:58   
NADA79
Zanima me kakšen je do svojih dveh otrok iz prejšnjega zakona?! Sigurno ni vse tako nedolžno kot izgleda. Na tvojem mestu bi 2x premislila, ker se lahko vse to samo še stopnjuje. Saj navsezadnje boš storila tako kot ti bo velelo srce. Ampak svetujem ti da poslušaš tudi razum...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 10:36:33   
fricka
Po mojem mnenju malo izkorišča tvojo situacijo: si brez službe in odvisna od njega. Verjetno bi bilo drugače, če bi ti lahko samostojno odšla in živela po svoje. če pa tako obnašanje primerjam z svojim partnerjem bi prišla do zaključka, da je v sebi zelo živčen in nosi kakšen problem. Morda je razlog ravno v financah: vzdževati bo moral tebe in še tri otroke. Moj partner je v živčnih krizah totalno nemogoč, me tudi užali, pa čeprav ne misli tako. To je zgolj način prenašanje svoje togote name. Tako se pač obnašajo čustveno nezreli ljudje. Midva sva z leti in odkritim pogovorom to težavo zelo omilila in je skoraj ni več. Torej morda vse ni tako črno. Pogovori se z njim, čimprej dokončaj študij in si išči službo.

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 11:36:42   
jade1
Če bi te imel rad bi bil že prvič proti splavu in bi kljub tvoji brezposelnosti zmogla.
Kaj pa boš naredila se boš morala odločiti sama. Jaz s takim tipom ne bi vztrajala in prišakovala, da se spremeni. Na balkon zakleniti nosečo punco in jo potem še stresati se pa meni zdi totalno bolano. Naj se spravi na sebi enakega, če je že tak frajeruser posted image .

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 11:40:04   
Anonimen
Jaz bi v takšni situaciji spakirala kufre, odšla domov k staršem in naredila splav. Pri tako nizki nosečnosti je ponavadi treba vzeti samo tabletko. Nebi si želela da me karkoli spominja na tega človeka še celo življenje, otrok pa vaju poveže za vedno in to bi bil že tretji za katerega bo moral plačevati preživninouser posted image .
Čas zaceli vse rane, končaj šolo, zaposli se, uredi si življenje, prišel bo novi partner in z njim nov začetek.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 11:59:20   
Anonimen
Jaz bi šla tak hitro stran da bi se kar kadilo. Domov. Služba se vedno najde, pač ne glih sanjska sam.... Če si študentka itak lahko delaš preko študenta.
Zaklenil na balkon in stresal!!! In ti bi ostala tam in reševalauser posted image  Kaj pa bi rešilauser posted image
38 let starga dedca bi naučila kako obvladovat bes in te spoštovatuser posted image  Kako funkcjonirajo veze brez spoštovanja mi ni čist jasno. To je pa ja osnova vsakega partnerstva. Ga ni razloga na svetu zaradi katerega bi nekdo zaklenil in stresal človeka ki ga ljubi! Ga ni! S tem te hoče samo ponižat. Ti dokazat da si nula! In ti mu to dopuščaš in še iščeš izgovoreuser posted image
On nima spoštovanja do tebe, daj vsaj ti ga imej kaj do sebe!

Nihče te ne bo spoštoval, če ne boš spoštovala ti sama sebe!

Razlog prvega splava je meni kar nekaj, zarad službe delat splavuser posted image  A ste že slišal za kontracepcijouser posted image  Ma ok, kar je je... Mislim pa da je skrajni čas da odrasteš in se začneš zanašat sama nase, ne pa na partnerja, starše....
Jaz osebno se nebi nikoli odločila za otroka če bi se zavedala da sama zanj ne bi mogla skrbet. Kaj pa če bi se to zgodilo čez eno leto ko bi bil otrok že na svetuuser posted image
Če se zavedaš da sama nisi zmožna skrbet za user posted image ....veš kaj je za narest. Sem sicer proti splavu "namest kontracepcije" ampak bolje kot pa da ostaneš pri tem človeku in uničiš življenje sebi in še otroku.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 12:07:38   
Anonimen
user posted image Bravo Karin, tak se dela, nič v vato zavijat, je tako kot je in pika.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 15:09:07   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: nati

Otrok je sad ljubezni! Zakaj bi zdaj dala stran otroka, če daješ stran fanta?
Vse so preživele same z otroki pa tudi ti boš. Za vse ostalo je pa dovolj, da imaš starše, ki so ti pripravljeni pomagati. Razmisli edino to, kaj boš naredila,ko greš od njega stran. Otrok v tebi raste in te rabi, prisluhni mu, pa boš videla, da je to res.user posted image user posted image user posted image



Točno user posted image user posted image
Od njega pojdi vstran. Sicer domnevam,da je bil že prej bolj posesiven tip,ampak sedaj ko si zanosila misli,da si njegova last in lahko počne s tabo kar hoče. In seveda tudi bo,če mu boš dovolila.
Glede otroka,ki ga nosiš pod svojim srcem,pa si sama napisala,da si ga želiš-torej ga obdrži. Otroček ni nič kriv,da bi se ga morala znebit,tako kot ti je napisala Nati. Z ljubeznijo in pogumom boš zmogla vse,seveda pa brez njega!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 15:23:08   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Glede otroka,ki ga nosiš pod svojim srcem,pa si sama napisala,da si ga želiš-torej ga obdrži. Otroček ni nič kriv,da bi se ga morala znebit,tako kot ti je napisala Nati.


Se popolnoma strinjam, vendar....

Z ljubeznijo in pogumom boš zmogla vse,seveda pa brez njega!


...nikoli ne bo brez njega (oceta tega otroka), ce bo rodila. Vedno bi prisoten v njenem zivljenju in vedno bo vplival na njeno zivljenje. Tezko bi rekli iz do sedaj slisanega, da bo ta prisotnost in vpliv pozitiven. Sicer je pa zelo zgovoren njegov odnos do prejsnjih otrok in zene.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 17:39:30   
madela
Mišek,sicer tega moškega ne poznam,ampak večina je takih,da ko uvidijo,da se jim ženska ne bo pustila provocirat in vodit po njegovih željah,se umaknejo. Imajo ranjen ponos in ne pridejo blizu bivše niti otrok. No to govorim iz lastne izkušnje.Moj bivši svoje hčere ne pozna...
Druga možna varianta pa je lahko taka kot jo opisuješ,da se bo zmeraj in povsod hotel vključevat v življenje otroka,kar v bistvu ni tako slabo-odvisno od njegovega odnosa. Če si bo želel samo k svojemu otroku ali pa bo hotel kaj nagajatuser posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 17:44:14   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija

glede na to, da je že enkrat ločen, je imela njegova žena verjetno dober razlog za ločitev. Vse kar opisuješ se mi zdi grozno in jaz osebno niti trenutek ne bi želela ostati s takim človekom!



torej ali se bos organizirala in za otroka poskrbela sama, ali pa bos sla na splav.....tale dec kukr je ocitno ni vreden nic!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nosečnost in partner
6.6.2007 18:06:20   
komarka
Najprej en topel objem!!! Sočustvujem s tabo in te pravzaprav občudujem, ker se mi zdiš prisebne-glede na nastalo situacijo! Imam občutek da si močna ženska in da marsikaj zmoreš!
Glede otroka-mislim, da ti po splavu ne bi bilo nič lažje, nasprotno pa ti otrok lahko da smisel za življenje, boj! Še posebej, ko praviš da si ga želiš.

Do poroda imaš kljub vsemu še kar nekaj časa- in v pol leta se marsikaj spremeni.

Res težko tole s partnerjem! Očitno gre za izbruh živčnosti in nemoči in si tud sam ne zna kaj dosti pomaga. Sama najbolj veš, če se je že prej čudno obnašal, šel čez mejo in kakšen odnos ima z drugima otrokoma.
Seveda ni idealna situacija za otroka-ampak roko na srce: koliko druzin pa je idealnih za otroka? In kdo ve zase, da se ne bo enkrat znašel v težki situacija, slabih odnosih...?
Za začetek se poskusi umaknit, da se stvari pomirijo in da tudi sama "zadihas". prvih par mesecev je tako in tako fizicno napornih. Če imaš možnost it k starsem ali kakim znancem..morda celo kam na dezelo... ce nič drugega se obrni na kak materinski dom. Saj zato so!!!

Potem pa se na socialni pozanimaj, kako ti lahko finančno pomagajo.

Držim pesti, da nakdeš moč v sebi in pogum za reševanje situacije! Mislim nate!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?