Anonimen
|
Jutro! Kristina je zaspala nazaj, ob šestih jo je uspešno zbudil očka, ker se je premetavala po postelji in se je butnila v stranico. Itak se buta celo noč, ampak moj dragi to gladko prespi, danes pa je slišal in zagnal celo paniko, če jo kaj boli ali se je poškodovala . In se je mala zbudila, zaspat nazaj ni hotela, sva se spokale v kuhinjo, dragi pa je še dve uri odspal . Piham že celo jutro. Potem pa mi še desetkrat v pol ure pove, kako je bogi, da ga boli grlo, da ima v pljučih zagotovo kri, da bo moral na bolniško,... Resnica: v celem dnevu trikrat zakašlja, se enkrat usekne in ima energijo za čisto vse. Še prehlad ne morem reči temu. Ja, če pa je tako bogi?! Brez zamere, Rok in Netman, ampak moški se pa res znajo smilit sami sebi. Uf, se bolje počutim, ko sem se skašljala. Še ena o mentorjih in profesorjih (ma, so res eni hrčki): padla sem en izpit, za katerega sem bila prepričana, da ga bom naredila najmanj z 8. Grem na govorilne k profesorju, pregledujeva moj izpit. Pri enem vprašanju mi reče, da bi me že zaradi tistega odgovora lahko vrgel, ker sem napisala tako naumnost. Jaz pa njemu nazaj: ampak gospod profesor, saj je ta stavek dobesedno isti napisan v vaši knjigi . Sva takoj preskočila na naslednje vprašanje: Kakšno je rastje v polarnem pasu? Odgovor: Tundra in tajga. Povsem pravilno. Ampak mi je dal 0 točk, ker nisem napisala značilnosti podnebja v polarnem pasu. Ja, in kje je bilo to zahtevano? Najboljša cvetka: odgovarjate izključno na vprašanja . Na koncu sem se res razjezila, sem ga nadrla (mi je počil živec) in sem mu rekla, da se ne mislim več kregat zaradi izpita, ki vem, da bi moral biti ocenjen z 9. Da pa pričakujem na naslednjem roku, da me bo pošteno ocenil. Sošolci so me gledali z odprtimi usti, ko sem prišla s kabineta (saj drugače se ne kregam, samo ta mi je pa res vzdignil pokrov). Za naslednji rok se nisem učila, naredila sem z 8, pa vem, da niti približno nisem znala za pozitivno oceno. Se je spalačalo kregat. Rok, to o zdravnikih mi je pa znano. Ko je bila moja mami v bolnici, je dobila tri povsem različna mnenja. Po enem je bilo vse nedolžno, po drugem nekaj srednjega, tretji pa praktično smrtna obsodba. Potem smo čakali en mesec, da so se stvari toliko izkristalizirale, da se je kot pravilna pokazala prva verzija. Mah, vsak zdravnik ima svoje izkušnje in potem silijo s tistim naprej. Saj se vse drugo še da preživeti, ampak čakanje in nedoločenost sta ubijalska za psiho. Nenya, drži se. Eya, Mojčika, držim pesti. Maychika, ti se kar hecaj . Tokrat je nastradal kazalec na levi roki. Počutim se prikrajšano . Počasi se mi bo že splačalo zavarovat te moje prste. Si grem skuhat kavo, drugače bom zaspala za mizo
|