|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Celiakija- ali veste
18.6.2007 20:55:51   
vesna fž
Danes sem bila s sinom pri dermatologu in mi pove da ima celiakijo. Takoj stroga dieta in napotnica k pediatru. Tam mi zdravnica pove da je sum na celiakijo in mu vzamejo kri za preiskave-dieta ni potrebna dokler ne dobimo izvidov( to je 4 tedenauser posted image ). Že kot prvo me je zmotlo različno mnenje zdravnikov.Potem pa mi ta zdravnica na pediatriji pove da ima alergijo na pšenico in da bojo preiskave točno pokazela na kaj pri pšenici je alergičenuser posted image nč jasn!!!
Skratka sem vsa zmedena, jezna in žalostna da je možno da bo mali celo življenje moral gledati kaj je.
Zdej me pa zanima če katera ve kaj pomeni da ima;
AGA IgG pozitivno (48,50)
AGA IgA neg. (2,80)
TTG-IgA neg. (0,70)


AGA IgG ali to pomeni to da je celiakija ali kaj je touser posted image user posted image user posted image

Vem mogoče je sporočilo malo zmedeno ampak sem zmedena tut sama in upam da mi bo katera znala povedat.

Hvala za kakeršenkoli odgovor
Lp Vesna

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 21.6.2007 15:31:05 >


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CELIAKIJA-ALI VESTE
18.6.2007 22:05:34   
Pi-kica 1
Nekako mi ni jasno, kako bi ti lahko dermatolog postavil diagnozo celiakija? Celiakija se namreč potrdi izključno z gastroskopskim odvzemom tkiva, kjer nato pregledajo višino črevesnih resic. Če so resice normalne, ni celiakija, če resic ni ali so zelo nizke, je celiakija.
Če se pri tvojem otroku kaže alergija na koži, je večja verjetnost kakšna prehranska alergija, kot pa celiakija. Pri celiakiji so običajne težave driske, slabo napredovanje otroka, napihnjen trebušček.
Možna je alergija na pšenico kot tako, ali pa tvoj sinko ne prenaša glutena, ki je v skoraj vseh žitaricah in to je potem celiakija. Zato ti je zdravnica rekla, da bodo preiskave pokazale, na kaj je alergičen.
Kar se tiče diete, dokler diagnoza ni potrjena, je sploh ne smeš izvajati, sicer izvid ne bo točen.
S krvnimi izvidi pa se ne obremenjuj. Vse, kar kri pokaže, je le sum, točno diagnozo lahko postavijo le z gastroskopsko preiskavo. Sicer pa lahko več izveš o tej bolezni na tem naslovu:

http://www.drustvo-celiakija.si/






(odgovor članu vesna fž)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: CELIAKIJA-ALI VESTE
18.6.2007 22:13:09   
vesna fž
Hvala ti za odgovor si me kar potolažila in res upam da bo samo alergija na pšenico.Ja dermatologinja je pa rekla da ima celiakijo.

lp


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: CELIAKIJA-ALI VESTE
19.6.2007 2:23:31   
snorlax
Celiakijo ti potrdila TTG in EMA, ki sta pozitivni. V tvojem primeru je TTG negativna.

Drugače se res celiakija potrdi z biopsijo.

Če imate alergijo na pšenico, bo malček moral imeti enako dieto, kot je pri celiakiji in če se je bosta držala, bo alergija čez nekaj časa izginila. Celiakija pa kljub dieti žal ne izgine, samo bolezenski znaki izginejo in nimaš težav.

IgG in IgA sta samo pokazatelja, da gre v telesu za alergično reakcijo in sta pozitivna v obeh primerih, pri celiakiji in pri alergiji. Pokazatelj za celiakijo pa je izključno EMA in TTG (tkivna transglutaminaza). EMA je samo pozitivna in negativna. TTG pa ima vrednosti in se šteje, da je pozitivna nad 3 ali 4 (tu nekje).

Upam, da nimate celiakije in da se kmalu pozdravite. Če rabiš kakšen nasvet glede diete, piši.

L.p.

(odgovor članu vesna fž)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?