|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fleki po nogicah-prosim
14.7.2007 21:36:41   
valči
Meni je že kar nerodno,samo jaz bi nujno rabila vaš nasvet,ker ste izkušene.Kakršnokoli nasvet bo super.
Saj ste že brali o naši Lari,stari 2.5 let.In sicer v bolnici in pol doma nekaj časa je imela lepo kožo,sedaj pa spet.Danes,kot da je v koprive padla,po kopanju pa sploh.Zivo rdeče nogice po celem,kar frišno ponekod,namazala sem ji z kremo,ki jo je pediatrinja predpisala,ne vem kaj bo jutri.
In sicer testi za mleko,pšenicomjajca in pršico negativni,kožne bomo očitno mogli opravit.Pazim jo sladkarij,bonbonov,aditivov.
Po kateri hrani so vašem otroku udarili na koži rdečica,koprivnica?Prosim,da mi napišete,na kaj so vam otroci navečkrat alergični z temi simptomi,da jo čuvam te hrane,da zdrži do ponedeljka,ko jo bom peljala.Lepo prosim,vsaj na hitrco,kaj je tisto-paradižnik,breskve,Haribo mevedke je jedla danes in Pombar medvedke,ker nisem mogla skrit,svinjine ji ne dajem.

Pa še eno vprašanje:
Ali sploh lahko takega otroka peljem na bazen-Čatež?Ker bi se šli drug teden za kakih par urc kopat,pa mi je tašča danes rekla,da Lara bo pa mogla bit domauser posted image Kaj mi svetujete?

Res sem v stiski,ker mr srce boli,ko jo gledam tako bogo,prosim za kakršnkoli nasvet.Hvalauser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fleki po nogicah-prosim
14.7.2007 22:02:19   
binabona
valči zdravo

Kaj ti bo nerdono. Vsi ki imamo podobne težave vemo kako se počutiš in v kakšni stiski si, še dobro, da lahko nekje potožimo o svojih težavah in dobimo kakšen nasvet.

Kaj bi lahko škodilo je težko reči, od naštetega je vse nekoliko poblematično. Pomisli če je kakšno stvar jedla prvič oz. drugič, ali je kakšna, ki je skupna ob prejšnih in sedanjih izbruhih, mogoče je kriva kakšna kombinacija jediuser posted image .

Včasih se pojavijo izbruhi, ki so popolnoma nerazložljivi, živi krst ne ve zakaj.

Upam, da vam zadeva kmalu mine in se koža umiri. Poskusi jo skopati v hrastovem lubju, pomiri kožo in ublaži srbenje-preverjeno.

V Čatež pa mislim, da se lahko greste za par minut namočit, seveda če bo koža boljša, drugače pa na razdraženo kožo ti jaz ne bi priporočala. Mislim, da bi bilo boljše iti na morje.

Poskusi se pomoriti in urediti misli, pa boš lažje ugotovila kje je problem.

Držim pesti za čim prejšnje izboljšanje.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Fleki po nogicah-prosim
14.7.2007 22:30:07   
ticika
tudi moji pikici (3 leta) se vsake kvatre pojavijo rdeči fleki po nogah in včasih tudi po trebuhu. Sem sama delala "teste" s hrano, pa ni bilo videti, da bi bila na kaj alergična. Mi je pa ene par starejših mam reklo, da se temu reče "hrastova" koža al nekaj takega. Pride pa mine! in tudi pri naši je tako, pojavi se sem pa tja, namažem s kremo A derm in je spet nekaj časa ok, potem pa čez nekaj časa spet. Baje pa s časom mine!

_____________________________

Imam dva prekrasna sončka, ki mi sijeta in polepšata vsak dan.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fleki po nogicah-prosim
15.7.2007 7:41:31   
Anonimen
Hja zadeve so mi poznane. Nam so kožni testi pokazali alergijo na arašide, krvni pa še jajce.

Pri nas je zadeva taka, da ko Živa ni v vrtcu je koža kar v redu. Ko pa pride v vrtec pa se začne. Ugotovili smo, da je alergična na čaj v vrtcu (imajo tistega v prašku, čakam da mi dajo deklaracije, da vidim kako in kaj). 

Mi v glavnem gledamo, da dajemo čimmanj adetivov in hrano pripravim sama (brez salam, gotovih jedi, namazov,....). Tudi pri začimbah smo pristali na soli, sladkorju, rdeči papriki, česen in čebuli (na to v glavnem ni reakcij).

Sicer pa ko se začne vročina se tudi stanje poslabša. Mi mažemo kožo z raznimi kremami in kopamo v hipermarganu. Za nego so nam priporočili Eucerin kozmetiko za atopijsko kožo in tudi Eucerin sončno kremo.
Za mazanje imamo Locoidon (za zelo slabo kožo), Elidel, olivno na beli bazi, ribje na beli bazi, za luliko pa trenutno praško pasto.

Zadnjič smo šli na pijačo in so ji prinesli jagodni sok in je postala rdeča v trenutku, sem se kar bala da bo zatekla, ker je šlo od vratu dol.

V bistvu zelo natančno opazuj kaj poje, pije, s čim jo mažeš, oblečeno jo imej v bombaž (mi ne smemo imeti postiskov na majcah, ker takoj reagira s pikicami), naj je kruh Dolenc ali Krjavelj (nam so odsvetovali polnozrnate zaradi veliko dodanih adetivov), če je vroče jo na hitro stuširaj, ...

Se kar bojim vročine naslednji teden, ker bo koža obupna. Glede kopanja pa. Živa se je včeraj kopala v malem bazenu in je takoj dobila pikice in se bomo bazena kar izogibali.

V glavnem začeti je treba iz nič, v kolikor je koža zelo slaba.

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fleki po nogicah-prosim
15.7.2007 13:43:10   
žigolino
Našemu so pri dveh letih najdli alergijo na KM in smo se po dveh mesecih malo pregrešili z pudingom pa je bil takoj ves pikčast.Še najboljše je da bomo jedli vso hrano samo domačo in izrecno brez vseh dodatkov.Glede haribo in drugih žele bonbonov pa bi jaz kar vse povrsti odsvetovala sem mogla v službi kuhat žele in vam povem da se ena sestavina da not ki vsebuje celo solno kislino.Pa ne se smejat ampak je res.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?