|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dohtar pa tak...
2.8.2007 22:46:05   
2 Sraki
Se bom danes iskašljal jaz, da ne bo žena eksplodirala.
Situacija je taka: naš malček (jutri bo imel pol leta) ni bil še nič bolan (no če pozabimo vnete očke od rojstva). Včeraj pa se je pojavila prva povišana temperatura ( beri 38+). Ker se je to nadaljevalo še danes, je poklicala zdravnico za mnenje. Ta je rekla, naj po 100 in 1 metodi poskušamo zbiti temperaturo, če pa ne bo bolje, pa naj se pridemo pokazat. No in ker po zbijanju z domačimi metodami in svečkami ni bilo bolje, smo odšli zvečer k dežurnemu.
Pred naslednjem pisanju se posipam s pepelom, da pač malo preveč srbimo za malega, ampak je pač prvi)
Pridemo ob 19.30, ko nas skoraj sestra na pragu odslovi, češ, kah pa hočemo, zakaj pa nismo šli uro prej k redni zdravnici, pa saj ni nič hudega, kaj zaganjamo poniko,...Nakar skoraj vzporedno pride zdravnik z rešilcem, ker so reševali eno nesrečo. Sestra je potem nas le nejevolno sprejela in rekla, naj počakamo.
Čakali smo potem eno uro (pri prazni čakalnici)user posted image
V tem času se je zdravnik z drugim zdravnikom, reševalcem in sestrami načvekal, povedal, kako je bilo, šel še ven na čvek z prijateljico, ki ga je prišla pogledat v službo,...mi pa smo pridno čakali, ko so se oni glasno krohotali pri odprtih vratih!!!
No nakar nas je le doletela streča, da nes sprejme. Dohtar je že med vrati povedal, da je z otrokom vse v redu, da je zdrav in lušten, zakaj smo sploh prišli,...ne da bi ga pogledal. No potem je še povedal, da je to normalno. če ima otrok vročino, da je to celo dobro za njegovo zdravjeuser posted image user posted image user posted image
Potem se je le odločil, da mu sestra zmeri vročino (38), ga malo potipa in zopet je bil v redu.
Za kakšno ukrepanje bi moral imeti najmanj izpuščaje, moral bi se dreti, vleči za ušesa, nehati dihati, bruhati po dolgem in počež, mogoče če mu glava pade doluser posted image user posted image user posted image ...
Potem je pogledal v ušesa in dal diagnozo, da ima pa le eno uho malce rdeče, na roke nekaj računal, koliko antibiotika mu lahko da za njegovo kilažo, se trikrat vmes zmotil, šel gledat v katalog,...napisal recept in.....tamle so vrata.
Za pouser posted image zdit.
Lahko bi si mogoče vzel eno uro prej 5 min in na kulturen način povedal, karkoli že. Očitno danes pri dohtarju ne moreš kulturno funkcionirati, če ne pade modra kuverta v žep.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dohtar pa tak...
2.8.2007 23:09:06   
ona
Ja tako je naše zdravsvo in lahko bo še slabše!user posted image
Res neprijetna izkušnja,kaj naj rečem.Upam in vam želim,da se lepom pozdravite in magari po možnosti skočte še jutri do zdravnika,pa malo sitni bodite za pregleduser posted image
V tolažbo samo še to,da je v drugih državah še slabše.na Hrvaškem sem slišala,da moraš za bivanje v bolnici zaradi bolezni plačati vsak dan,ko si tam,to je pri njih menda normalno,V Srbiji pa sem slišala,da če hoče it ženska rodit mora vse nest s sabo od infuzije,igel,gaz,razkužila,pa vse do ostalih stvari,ki jih potrebuješ pri poroduuser posted image
Torej smo mi še na dobremuser posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dohtar pa tak...
2.8.2007 23:32:41   
lelaval
In tak človek si zasluži naziv DR???  Koliko je zdravnikov, ki bi z veseljem opravljali svoje delo, takšne pa bi morali po hitrem postopku odstranit.
Sem pa tudi sama imela 2x z dežurno zdravnico slabo izkušnjo. Pa drugače nisem paniča in ne hodim za vsako malenkost okoli zdravnikov. Starejša dva sta astmatika (sin že od malega z bronhitisi) in, če ne pomaga pumpica, vem, da moram k zdravniku, da dobi inhalacije. In dežurna sedi na svojem stolu, naslonjena in se nič ne premakne - prek mize vpraša: "Šta mu fali?" Me je skoraj kap ob tem vprašanju. In, ne da bi se kakorkoli premaknila na svojem stolu je zaključila, da z njim ni nič narobe. Celo noč nisem spala, ker se je revček dušil. Zjutraj pa takoj k njegovi pediatriji in kar preko polne čakalnice ga je dala na inhalacije in moj dragi je celo dopoldne prebil z njim, da sta ga opazovala - ker so mu inhalacije pomagale, je šel domov z diagnozo bronhitisa in potrebnimi zdravili, sicer bi moral v bolnico. Pediatrinja pa je še vprašala zakaj nismo prišli takoj.
Pa še enkat sem s sinom bila pri dežurnem, ker se mi je zdelo, da bi izpuščaji, ki jih je dobil, lahko bili škrlatinka. Še 2 sestri sta bili istega mnenja, dežurna zdravnica pa mi je trdila, da je sigurno kaj pojedel, pa je dobil izpuščaje. Naj sem ji še tako trdila, da revček cel dan ni spravil vase niti grižljaja ničesar, kar se imenuje hrana, le sirup za vročino. In potem mi je še trdila, da ima izpuščaje od sirupa (pa ne glede na to, da ji govorim, da ga že od malega jemlje in nikoli ni bilo težav). To je bilo v soboto, v ponedeljek pa sva šla z njim k njegovi pediatrinji, ki je že ob pogledu na sina posumila na škrlatinko, kar so izvidi laboratorija tudi potrdili. Nama je rekla, da lahko zdravnico toživa, ker se tako zmotit ne sme, njena naloga pa je itak, da bo podala predlog proti njej. Ampak nisva mešala dreka. Sva bila srečna, da je otrok pravilno zdravljen.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 6:50:23   
srki
Nekateri si pa res ne zaslužijo naziva Dr. Verjetno so imeli (če sploh so),  majhne otroke ali jih imajo.
No, za nas lahko rečem, da nismo imeli nobenih takih izkušenj.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 8:45:46   
DANVARI
IZVIRNO SPOROČILO: ona
V Srbiji pa sem slišala,da če hoče it ženska rodit mora vse nest s sabo od infuzije,igel,gaz,razkužila,pa vse do ostalih stvari,ki jih potrebuješ pri poroduuser posted image


no tale je pa mal huda... in ne, ni res


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 9:14:59   
Dejča
Sem se nasmejala tvoji zgodbici, čeprav ni smešna, saj smo mi nekaj podobnega doživeli pred slabima 2 letoma, ko je bila naša stara toliko, kot je sedaj vaš user posted image . Sicer nas ni noben odslavljal ali kaj podobnega, čakali smo le zaradi tistih, ki so bili pred nami - je pa zdravnik seveda po povedanem, kaj punčki je, rekel: "A to se vam zdi zadosten razlog, da pridete?" Pa je imela še nekoliko višjo temperaturo od vašega. Skratka - za crknit!!! Seveda je bil to tudi najin prvi otrok, pa ves dan vročina - mladi starš res ne ve, kaj bi drugega. Zdaj se tej zgodbici le še nasmejim, saj vem, da se preveč sekirati nima smisla.

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 9:26:32   
tinatona
A to ste bili na Metelkovi? A mi lahko na ZS poveš pri katerem zdravniku ste bili. Ker mene je tud en zdravnik tako nakuril, ko je imel mali 4,5 meseca in dva dni vročino 39 in več...

LP Tina

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 9:27:13   
tinatona
Sem pozabila napisat da je imel mali potem hudo vnetje ledvičk in sva bila 10 dni v bolnišnici.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 9:28:52   
piščanc
jaz sem se pa kar malo nasmejala ob tej zgodbici user posted image . kaj češ, eni se učijo na napakah. saj vem, da ste hoteli samo skrbeti za malega, ampak malo ste pa res pretiravali. če je zdravnik letel k nesreči, ga pač ni bilo tam in seveda je najprej oskrbel poškodovanko, kot pa 38 vročine pri dojenčku. jezni ste pa lahko samo nase, ker s takim otrokom sploh letate k zdravniku. pa brez zamere.

saj bo bolje, za drugič že veste, da taka vročina pri dojenčku ni nič hudega. če ni večje panike, je res treba počakati ene tri dni, da se bolezen ali zaustavi ali do konca razvije, ker prej dohtarji itak ne vedo kaj se bo razvilo in niti ne morejo pomagati.

in res je, da se z nepreveliko vročino (pod 39) telo brani pred virusi in bakterijami

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 9:44:26   
Tiamo
smo samo številke v zdravstvu, žal....se pa z leti navadiš, tako kot sem se jaz..sem doživela nekaj podobnega...se pa naučiš tudi z leti se potegnit zase, jih nahrulit, zahtevat, kar ti je pravica itd....

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 9:56:46   
Felicity
Žal poznamo situacijo iz lastnih izkušenj.user posted image
Pri nas, nas še naša izbrana P noče vzet takoj, če ta mala nima vsaj 3 dni vročine.user posted image  

Da bi le bili zdravi!user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 10:11:13   
Slončica
IZVIRNO SPOROČILO: ona

V tolažbo samo še to,da je v drugih državah še slabše.na Hrvaškem sem slišala,da moraš za bivanje v bolnici zaradi bolezni plačati vsak dan,ko si tam,to je pri njih menda normalno,V Srbiji pa sem slišala,da če hoče it ženska rodit mora vse nest s sabo od infuzije,igel,gaz,razkužila,pa vse do ostalih stvari,ki jih potrebuješ pri poroduuser posted image

Ja pa je res,na Hrvaškem greš prvo v lekarno po brizge pa igle in pol v laboratorij,v Srbiji pa je itak vse plačljivo..Par dni nazaj je pršla teta iz Srbije in je povedala da je neka soseda splavila v 34 tednu in so ji rekli naj vzame mrtvorojenca domov da ga bojo pokopali..Tko v avto pa domov...Ko pa so jo čistili,ker je bil otrok že neki časa mrtev,ampak so ji govorili,da se je umiril pred porodom,je mogla plačat "materijal"
Tko da v Sloveniji smo z zdravstvom lahko zadovoljni,se nardi da naletiš na kazga kretena,sam mormo pa v zakup vzeti,da ti ostali "tapravi" zdravniki pa pomagajo..Pač ga pošlješ v maloro,kar maš pravico nardit,ker ga plačuješ,in greš h drugem.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 10:11:24   
srki
Ja, piščanc, saj se strinjam s tabo, samo na nek kulturen način pa ti lahko vendarle povejo, kaj ne, ne pa da se prej naklepatajo in nakadijo zunaj. No, zame to ni ravno resno....

Glede Srbije pa sem žal tudi jaz slišala, da je tako. Pa ne samo za nosečnice.

Lani oktobra se je moj svak v Srbiji poškodoval, dobil je epileptični napad, z glavo udaril v beton, v srbski "bolnici" je bil skoraj 2 meseca, skratka, dolga štorija, ki ji ni konca ne kraja, žal je sedaj pokojen....

Hočem rečt to, da ko so ga šli naši dohtarji z rešilcem iskat tja dol, je reševalec moji tašči rekel: "Gospa, jaz v to bolnico še svojega psa ne bi peljal, kaj šele človeka"....

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 11:58:14   
2 Sraki
No sedaj pa še žena tukiuser posted image . Sva prišla s tamalčkom ravno od super zdravnice. Vse lepo pregledala in poslala v laboratorij. No izvidi so b.p. Grlo malo vneto, o kakšnem vnetju ušesa pa ne duha in ne sluha. Še dobro da sva bila včeraj pametna in nisva upoštevala tistega kvazi zdravnika. Sicer bi dobil naš user posted image  antibiotik, ki ga sploh ne potrebujeuser posted image

No to pa je tudi vse. Sumi na 6. bolezen in upam, da bo resnično vročina padla v enem dnevu.

Lp

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dohtar pa tak...
3.8.2007 12:35:30   
2 Sraki
Piščanec, samo toliko da odgovorim na nejasne stvari. Je mož malce čudno napisal, da boste pravilno razumeli. Kvazi dohtar ni imel nobenega pacienta pred nami. Je prišel od ene nesreče nazaj še predno smo mi prišli. Čakati smo morali zgolj in samo da so se načvekali.

Naš user posted image  pa je imel ponoči že 39 vročine, to noč pa celo 40 stopinj, tako da ne hodimo kar tako v brez veze k zdravniku. Morda smo res zaskrbljeni, ker je to naše prvo srečanje pri tako majhnem user posted image  z boleznijo, vendar smo se trudili da bi šlo brez nepotrebnih obiskov pri zdravniku.

Ta kvazi dohtar pa je bil res zelo aroganten in totalno nespoštljiv. Morda je kriv najin videz, ker zgledava precej mlada pa čeprav nisva. Včasih ti videz pripomore v eno, včasih pa v drugo smer. Tokrat je šlo v smer pretirano nesamostojnih in nerazgledanih staršev, ki nimajo pojma o otroku.

Sedaj sem samo vesela, da ne kaže na kakšno hudo bolezen in upam, da jutri zagledamo tiste pikice, ki bi utemeljile sum.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
3.8.2007 14:15:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?