|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 9:59:18   
mamica80
pozdravljene!

najprej cestitke vsem skupaj za odlicno opravljeno nalogo! user posted image user posted image user posted image

zanima me kam ste sle rodit in ocena porodnisnice: od 1-5 za odnos v porodni, na oddelku, in za hrano.

srasujem zato, ker se ne morem odlocit ali bi sla v lj ali nm. prvic sem rodila v lj in sem bila zelo zadovoljna, zdaj mi je pa nm blizje. ampak 2 meseca nazaj je tam rodila prijateljica in z eno besedeo je oddelek poden user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . se mi pa zdi pomembno da je oboje vsaj v redu ce ze ne odlicno, saj je to za nas mamice zelo obcutljivo obdobje.

uh sem pa napisala vprasanje...

lep dan vsem

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 10:08:38   
piščanc
sicer nisem rodila letos, ampak mogoče moje mnenje tud šteje user posted image

prvič sem rodila v lj - totalna gužva, sestre imajo preveč dela med porodom in po porodu, znajti sem se morala sama. če sedaj pogledam nazaj sva imeli veliko sreče.

drugič sem šla v trbovlje, ker je bilo bliže. babica je bila z mano ves čas poroda, ker ni imela drugih porodnic. če ne bi bila ves čas z mano, da bi imela še kakšno drugo porodnico (kot je bilo v lj), bi se slabo končalo. poporodna nega je bila pa sploh zakon. sestre in zdravnica so imele skoz čas ne glede na vizito, na voljo sem imela pumpice, zdravila...

razlika je, če ima ena sestra 20 porodnic naenkrat v svoji oskrbi ali samo tri

jaz priporočam manjšo porodnišnico

< Sporočilo je popravil piščanc -- 3.8.2007 10:43:14 >


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mamica80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 10:41:13   
P_Petra
kar se tiče Nm porodnišnice,moram povedat BABICE SO ZAKON,brez njih bi se porod lahko drugače obrnil.So me tako vzpodbujale da sem nekak dobila moč da sem prišla k sebi med porodom.So me božale,dražale za roke,masirale,božale,tako da vsaka čast res!!!!!!Tudi sestre so na odelku ok,mijajlovič je pa tudi zakoj,kar se tiče ginekologa P. pa ne bom komentirala,katasrofa od katastrofe.
kar pojdi v Nm.Rodila 2 x in ni mi žal.še babice so kasneje po porodu prišle k meni in mi zaželele srečo in vse naj naj z otrokom

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 10:53:10   
2.2.
jaz sem rodila v nm porodnišnici in sem bila zelo zadovoljna. nekatero osebje se pa obnaša do tebe tako kakor se da ti do nje. jaz osebno nisem imela nobenih konfliktov do mene so bili vsi prijazni in dobila sem vse kaj sem hotla. v porodnišnici sem ležala 9 dni- ko sem že rodila, zaradi slabe krvi(moje). mleka tudi nisem imela dovolj ampak niso nič tečnarile zaradi tega. vidle so da se trudim in one so mi pomagale glede dojenja samo ni in ni hotelo priteč. tako da so moji user posted image  dajale dodatek in kdaj mi je tekla infuzija prav tako so brez problema user posted image  previle ali nahranile. skratka bila sem kot v hotelu- nič mi ni manjkalo no ja razen domače hiše in družine. obiski so pa lahko prišli kdaj so hotli vsaj do mene.

jaz pravim poskusi it v nm porodnišnico pa boš potem lahko komentirala, katera boljša itd.

hrana je bila super in zelo veliki obroki so, pa sem drugače jaz izbirčna. če si pa lačna pa ti še sestre kaj dajouser posted image

porodni odelek je itak na novo opremljen- kot že veš. sama si barve sobe nisem izbirala, ker ni bilo časa, sem namreč hitro rodila. vsi porodničari, babice in sestre same pohvale, razen dr. pušnik- nevem točno če se tako piše je pa full uraden nič ti noče povedat po domače kaj ti je, kako je ali je vse v redu....



sem se razpričala....če še kaj neveš samo vprašaj

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 11:23:00   
lunca2
Rodila sem junija in sicer v Trbovljah. Z babcami sem bila zelo zadovoljna, bile so prijazne razen ene. Se pa tko vedno najde kakšna izjema. Ginekologi prijazni, sploh dr.Pogačnik.  Ampak če bom še kdaj imela kakšnega user posted image bom rodila v Trbovljah.
Kopalnica je pa katastrofa, lahko bi jo malo prenovili.
Hrana je bla tud bolj tko. Tisti teden ko sem rodila je bila zunaj vročina mi pa smo dobivali za kosilo in večerje same juhe, omake,... Sej za kosilo uredu sam za večerjo bi pasal kej hladnega.


_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 11:28:23   
kjava
Po moje je čist vseeno kje rodiš, ker je čist odvisno na koga naletiš. Jaz sem obakrat rodila v LJ, pa so bili prvič v porodni obupni user posted image , drugič pa super. Na oddelku pa obakrat brez pripomb.

Hrana pa tko- jest sem precej izbirčna, ampak tistih par dni se že zdrži. Če boš lačna, ti bo pa dragi kaj prinesel.user posted image

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 12:27:54   
Anonimen
Mene pa zanima, kok je kej v Celju?

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 12:45:00   
saška*
Čaw.
Jst sem rodila marca v LJ. Če bi izbirala še enkrat ne grem več tja. V porodni sobi obup...babica, ki sem jo imela katastrofa, na oddelku pa kakor kdo. Odvisno je tudi na katerem si. B velja za najbolj prijaznega.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 13:52:52   
mamica80
hvala
vprasanje sem postavila zato ker mi je blo receno da imajo v lj
taksno guzvo da po dve skupaj rojevata in da jih z oddelka ce je seveda vse v redu prej odpuscajo kot pa drugace.

drugace se pa strinjam da je najbolj vazna komunikacija z nase strani se pravi lepa beseda lepo mesto najde, mogoce tudi zaradi tega 1. v lj nisem imela nobenih problemov.

glede nm me najbolj moti ker ni otroske vizite v sobi in ti za vsako stvar otrocka odpeljejo, pa ne glede na to ali je takrat ravno lacen oz se dojita al spi... pa gin. vizite tudi nimajo? ali pac?

(odgovor članu saška*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 15:41:08   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: saška*

Čaw.
Jst sem rodila marca v LJ. Če bi izbirala še enkrat ne grem več tja. V porodni sobi obup...babica, ki sem jo imela katastrofa, na oddelku pa kakor kdo. Odvisno je tudi na katerem si. B velja za najbolj prijaznega.

Lp


Saj pri meni je bilo prvič tud tko, pa sem šla vseeno drugič spet tja. Nisem niti pomislila za kam drugam in je bila popolnoma drugačna slika. Pa ni res, da prej odpuščajo. Če je vse OK, greš tretji dan domov.

(odgovor članu saška*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: za tiste ki ste letos rodile
3.8.2007 15:48:37   
2.2.
mene glede gine. stvari ginekolog pregledal v sobi- če so šivi v redi (saj drugače itak ne more kaj dosti videtiuser posted image ), prav tako pa je tudi user posted image  pedriatinja pri vizitah- otroških pogledala v sobi, razen slikanje kolkov ti odpeljejo pa pri jutranjem tehtanju; še ko  je sestra hranilauser posted image  je včasih ostala v moji sobi (če mi je tekla infuzija pa nisem mogla) in smo se malo pogovarjali- saj so bile same mlade in zeloooo prijazne.
samo prvi dan po porodu ko ni hotelo priteč mleko mi  ena mlada sestra govori kako naj stisnem bradavico pa bla, bla- sem si mislila dej nekar mi zdaj govorit kak naj obrnem bradavico, ko boš ti rodila mi boš potem lahko rekla ne pa mi sedaj pamet solit, ko si pravkar končala šolo zdaj in nimaš izkušenj glede dojenja. samo vem da je hotela samo dobro tako da ni bilo nobene zamere...user posted image
imela sem ploske bradavice, nič mleka...user posted image  ampak vsi so bili vstrajni in so mi pomagali dale so mi tudi nastavke za bradavico in potem še pumpico (za posodit tisti čas). vse sem dobila. lepe izkušnje

aja pa še to. ko sem prišla v porodnišnico sem rekla v porodni da naj delajo z mano tako da se mi ne bo zamerilo (porod, osebje...), da jih bom še kdaj prišla obiskat. user posted image

pohvale nm porodnišnicauser posted image user posted image

(odgovor članu mamica80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
3.8.2007 16:12:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: za tiste ki ste letos rodile
4.8.2007 16:57:07   
saška*
No ja...mogoče je bilo pri meni narobe to da so se medtem ko sem jaz rojevala zamenjale tri izmene babic.
Sicer sem šla pa jst ven šele osmi dan, tko da za to, da bi prej odpuščali nisem slišala. Sicer pa v Ljubljani imajo par porodnih kjer je prostor za dve, samo te če je le možno pustijo samo.
Mogoče bodo pa v drugo boljši spomini...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: za tiste ki ste letos rodile
4.8.2007 19:36:12   
lunca2
V Trbovljah tudi opravijo vizito za user posted image kar v sobi in tudi ginekolog ti pregleda šive v sobi. user posted image odpeljejo le na UZ kolkov in če mu vzamejo kri, drugače pa je vedno pri tebi.

_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu saška*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: za tiste ki ste letos rodile
4.8.2007 20:23:00   
digi
Sem rodila sicer lani -oktobra - v LJ, ocena hrane user posted image  - če si že bila kdaj na Ptuju v bolnici, ti je hrana tam, kot da bi jedla v restavracijiuser posted image  - torej 5 oz. bom dala 4, da ne bom pretiravala, odnos v porodni pa res čista 5 - je bil babek z nama - Anže, pa tudi še ena gospa, vendar se ne spomnim imena- v glavnem res 1a, pa tudi sestre na oddelku so bile OK, čerpav bi lahko bile še boljše- bi rekla da si zaslužijo dobro 4-ko. Pa je bila takrat full gužva, ekr več niso vedeli kam dat ženske, pa je bilo vseeno res vredu- enkratno....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: za tiste ki ste letos rodile
17.8.2007 19:52:40   
neisha80
Pozdravljene!Jaz sem rodila aprila v ptujski porodnišnici.Zelo sem zadovoljna tako s potekom poroda,kot z babico KRISTINO MURKO ,ki si zasluži user posted image user posted image čisto petico.Malo manj všeč mi je bil pa slavni dr.Jolić,za katerega sem 9.mes.upala,da ne bo v službi ravno takrat,ko bom jaz rodila,ampakuser posted image user posted image je bil ravno tist vikend dežurn.V glavnem ima čuden smisel za humor,ki ne vem,komu je smešen,pa še zašil me je tak,da bi se sama boljšeuser posted image .Potem pa še sestre na odd.,razen ene smotke,si vse zaslužijo ful pohvale,posebej sestra Nada,ki mi je res ogromno pomagala ,ko sva mele težave z dojenjem.Pediatrinja Jasmina se mi tud ni zdela slaba.Hrana pa.....bolnica kot bolnicauser posted image

(odgovor članu mamica80)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
20.8.2007 22:45:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu neisha80)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: za tiste ki ste letos rodile
20.8.2007 22:49:04   
Aja32
Obakrat v  Postojni in sem bila več kot zadovoljna... user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: za tiste ki ste letos rodile
21.8.2007 11:57:52   
birdy
Za Ljubljano se kar ne morem odločit.
Porodna- hja, na momente 5, vmes pa tud 0, odvisen od babce pa od tega a maš probleme al ne
Odelek- Jaz sem bila na oddelku C, zame je bil poden, neprijazne sestre, razen ene dveh, pa "bratec" je zakon, ful prijazen, vse pohvale
Hrana- še kr o.k., sam jest sem ful neizbirčna glede hrane, pojem vse kar dajo
Na splošno o Ljubljani iz mojega vidika- upam da tam ne pristanem nikoli več, grem raje kam drugam rodit po moji izkušnji pred 3 tedni

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: za tiste ki ste letos rodile
21.8.2007 12:00:38   
Ilije
Se strinjam s piščancem. Petka za Trbovlje. Mogoče samo en majhen minusek za sanitarije in kopalnico na porodnem oddelku. A se glede na to da preživet.user posted image

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: za tiste ki ste letos rodile
22.8.2007 14:44:58   
silvya
neisha80
Tudi jaz sem rodila v ptujski porodnišnici - maja,  in bila zelo zadovoljna z babico, imena si žal nisem zapomnila, ker situacija ni bila ravno lepa, ker je punčka umrla v maternici. Babica in sestra ki je bila z njo sta bili res prijazni in razumevajoči. Imela pa sem to čast kot ti, da sem spoznala dr. Joliča, ki ga upam, da nikoli več ne bom rabla srečati.

LP
Silvya

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: za tiste ki ste letos rodile
22.8.2007 14:50:13   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

Jst mam bližje do Kranja kot do Ljubljane....pa se nekak zaupam pregovoru da se je fajn držat glavnih cest pa dobrih gostilnuser posted image ....torej Ljubljana.


Jaz sem 2x rodila v Kranju in nimam nobenih pripomb. Ful lepi spomini na porod, nikoli šivana... Pa tudi na oddelku je osebje prijazno.

Sploh nisem razmišljala o kakšni drugi lokaciji - ni ga čez to, da greš lepo peš do porodnišnice user posted image  Pa še za obiske je prikladno user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: za tiste ki ste letos rodile
23.8.2007 10:53:04   
neisha80
silvya zelo mi je žal...

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: za tiste ki ste letos rodile
23.8.2007 13:21:14   
sarka
tud jaz sem rodila v ljubljani oddelek c. Prva babica zelo prijazna, sam ob devetih zvečer imajo izmeno, je kriza ker se navadiš, ampak takrat itak potrpiš. Kar pa se tiče oddelka, čista kriza (razen bratov). Na vsak način forsirajo dojenje, tud če ni mleka. sem tamalo celo noč dojila (ne skoz, ampak skor vsako uro), pa še cel dopoldna, ob dveh popoldne so mi šele dal flašo, ko so se res prepričal, da nimam mleka. Drugič sicer ne vem, kam bom šla, sam to forsiranje mi ni blo vseč

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: za tiste ki ste letos rodile
23.8.2007 13:32:53   
Jumpy
Jaz sem rodila 3x v Ljubljani. Prvič katastrofa (pa je bil porod tudi težek, pa naporna dojenčica, ki se je ves čas jokala), drugič in tretjič pa super!! Res prijazno osebje, vedno na razpolago. Edino hrana mi nibila ne vem kako dobra, ker sem bila tam dober teden in se je jedilnik na tri dni ponavljal. Saj, če si tam tri dni je o.k. Pa tudi niso nič forsirali za domov, celo upoštevali so želje, če je slučajno katera hotela biti tam kakšen dan dlje. Je pa res, da je gužva.

Po mojem je res vse odvisno od poroda. Če je ta težek, potem ti tudi osebje ni o.k., pa če se pojavijo kaki zapleti po porodu zna biti tudi bolj zoprno.

Glede dojenja in dodatka je pa tako, da ga ne smejo dat, če tega ne napiše pediater na otrokov temperaturni list. Razen izjemoma.

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?