|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 11:18:33   
Stefka
Pozdravljene/i!

Po dolgem času sem spet tukaj in sicer s težavo,  ki ji trenutno ne vidimo rešitve.

Starejša punčka, stara skoraj 4 leta, se je odločila, da ne bo kakala, ker jo je strah. Zadeva je šla tako daleč, da je od zaprtosti začela bruhat, od kombinacije obojega pa je tako dehidrirala, da sva morali na Jesenice na klistir in infuzijo.

Zdaj sva en teden doma, upala sva, da se bo kaj spremenilo, da ji ne bi bilo treba spet v bolnico, vendar ni nič bolje. Še vedno kljub prepričevanju, zdravi hrani, vsemu skupaj, NOČE KAKAT!

Po petkrat na dan, ko jo požene, stisne ritko skupaj in čaka, da mine. Seveda je spet zaprta, kljub temu, da poje ogromno sadja in zelenjave in veliko pije.

Ne veva več kaj naj narediva. Nič ne pomaga. Pravi, da noče kakat. Od obupa sva ji tudi že zagrozila, da jo bova naslednjič pustila v bolnici samo, če ne bo kakala, pa ni nič bolje. Obljubi, da bo šla vsaj probat, pa naslednjič spet naredi isto. Nič.

To vodi v samo vedno večji stres in zanjo in za naju, saj sva oba prestrašena zaradi vsega skupaj, ker je bilo res hudo.

Poskusili smo vse... in nimava več idej. Tudi laneno seme. Pa nič ne pomaga, ker tako dolgo zadržuje, da je njeno blato kot beton.

Sicer gremo danes po sirup Pro...lac, ampak lepo prosim, če ima kakšna kakšno idejo, da ji pomagamo rešiti to zaporo v glavi.

Hvala za vsak odgovor! 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 11:37:06   
aluš
A je bila  mogoče kakšna sprememba npr. da je prej hodila na kahlico pa zdaj na Wc. Baje je ene otroke WC-ja strah, ko noter"štbunkne. Če pa ni to in je hodila zdaj na kahlico (čeprav se mi zdi že mal velika), bi ji pa kupila en fin nastavek za na WC (na to foro, da jo mal podkupiš kako je to fajn). Ne vem, nimam pametne ideje. Sama imam podobno starega sina, pa ne vem kaj bi naredila.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 12:16:42   
TinkiBinki
Poznam prijatle, ki so imeli isti problem. Stvar so rešili s pomočjo psihologa. Verjetno gre za kak strah... predvsem bodite strpni, ji ne grozite in je ne kaznujte, saj tako ne boste ničesar dosegli.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 12:19:17   
viv_
Pri nas je bilo isto, ampak precej prej - začelo se je pri enem letu in trajalo do dveh let. Ko je šla iz plenic ven je bilo naenkrat dobro.

Probajte ji kaj obljubit, nekaj, kar si res želi, da bo to dobila, če bo kakala.

Mi je pa ena kolegica rekla, da je imela isto pri 3 letih in je enkrat tamalo na silo posadila na wc in jo držala, dokler se ni pokakala. Je rekla, da druge variante ni bilo več, ker so sprobali vse, kar je bilo možno.

Srečno!

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 12:26:22   
mert
Ti čisto verjamem in te razumem, da te je strah in si obupana.
Govorim iz lastnih izkušenj, saj smo imeli podoben problem pri tri letniku.
Naš ime že tak bolj počasno prebavo in zato trše kaka, pa ga je bolelo pri kakanju in kar naenkrat po tri štiri dni ni kakal.
Pediatrinja je svetovala, sirup PROREKTAL. To v bistvu ni zdravilo, na katerega se bi otrokov organizem lahko navadil in brez njega ne bi več mogel kakati ( kar je nevarnost pri vseh drugih odvajalih), pač pa je to nek sladek - dokaj naraven sirup, ki veže vodo na blato, s tem je blato mehkejše, ne boli pri kakanju in otrok "pozabi" zadrževati blato. Dobiš v lekarni brez recepta!!!
Na začetku sem mu sirup dajala nekaj dni za povrstjo, kar malo večji odmerek, tako da je bilo skoraj malo driske, kasneje pa samo po potrebi. Če sem videla, da tisti dan še ni kakal, je dobil žlico sirupa in se je hitro pokakal.
Na začetku pa je dobro, da je blato zelo mehko in ga kar požene. Mora kakat, pa če hoče ali noče - boli pa ga ne.  Probaj, pri nas se je obneslo - nimamo več težav.  SREČNO!

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 12:27:29   
NATALIJAS
Pozdravljena!

Znana mi je ta težava, čeprav moram rečt, da še ni tako daleč, da ne bi kakala oz. bi zadrževala,...

in sicer moja Zala je stara 2 leti, kakšno leto imava težavo s prebavo, čeprav
ravno tako poje ogromno sadja, zelenjave zelo težko kaka - ima trdo blato.
Včasih se celo tako muči, da je pri kakanju prisotna že kri.
Bilo me je strah in me je še zmeraj, da morda zaradi tega ne bo hotela več kakat, vendar do sedaj še ni bilo tega, da bi zadrževala.
Bila sem celo pri zdravniku zaradi tega, dali so mi sirup in svečke,
s tem, da sem ji, ko ni kakala že 4 oz. 5 dni  začela dajati sirup, dajala sem ji ga 3 dni in je dobila
bolj mehko blato, da je bilo malo lažje.
Svečke niso prišle v upoštev, saj je bil vik in krik, ko sem jih ji hotela vstavit.

Ker pa nisem pristaš raznoraznih sirupov, svečk, tabletk in podobnih stvareh smo poskušale bolj naravne stvari in sicer: kompot iz kuhanih jabolk, sveže borovnice, suhe slive namočene v vodo, na tešče zelo sladkan kamilični čaj, pomarančni sok,...
Samo da bi se blato zmehčalo in moram rečt, da so ji pomagale borovnice in pomarančni sok. Ker pa svežih borovnic več ni, pa tudi pomarančnega soka nimam zmeraj pri roki, ima ponovno trdo blato.
Je pa res, da se ji zdi zabavno, da lahko kaka kar zunaj na travici oz. nekje okrog hiše, tako da ji to tudi dovolimo - kljub dodatnemu čiščenju. Čim bolj obrnemo vse na šalo, sploh se ji zdi zabavno, da moram večkrat počistit za njo, sepravi, da ko se pokaka in že jaz počistim, še ona enkrat tišči.
Če pa sva na WC-ju, pa tudi jaz zraven "tiščim" kot bi tudi jaz kakala in ravno tako včasih uspe. 

V primeru, da se spomnim še kaj sporočim.

Upam, da se bo težava kmalu rešila!

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 12:32:27   
piščanc
ker je psihološko, potem ji je treba čimbolj odmakniti strahove. ne vem, jaz bi jo stisnila s sebi in jo crkljala tisti čas, ko jo pritisne. mirila itd. mogoče ji pa strah popusti. drugače pa svečke, bo hitro pomagalo, pa Prolife je tud super (kot linex, samo iz hrvaške, linex je kot blažev žegen). kopanje v topli vodi, mazanje s kremo, božanje trebuščka, pa vse mirno, nežno...

lahko greste skupaj kupit posebno kahlico, ki ji bo všeč, medvedka, ki ji bo pomagal kakati... ampak da si izbere sama. napišita pravljico, zakaj medvedek ne gre kakat... v glavnem podkupovanje da bi ji kakanje ostalo v lepem spominu

ampak, če ste zaradi tega že obiskali bolnico, ste že zelo daleč, predaleč.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 13:29:56   
piščanc
sicer ne vem, če bo kaj pomagalo. po drugem porodu sem imela tudi jaz grozne težave s prebavo. ful me je kakat ko sem ležala, pol sem pa vstala in prišla do wc-ja in nič. pa to kar celih 6 dni v porodnišnici. mogoče ji bo laže leže, da se nič ne premika, vsaj prvič. samo sprosti mišice in bo prilezlo.

ko sem prišla domov iz porodnišnice je bilo prva stvar, da sem šla na wc in se normalno posr***. glava je čudna stvar.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 22:16:31   
nanka
Mert ali si kdaj probala dati Portalak, moji kolegici so svetovali ta sirup? Ali veš če je Portalak podoben kot Prorektal?

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 22:18:53   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: viv
Mi je pa ena kolegica rekla, da je imela isto pri 3 letih in je enkrat tamalo na silo posadila na wc in jo držala, dokler se ni pokakala. Je rekla, da druge variante ni bilo več, ker so sprobali vse, kar je bilo možno.

Srečno!





To bi tudi jaz naredila.Ne bi vidla druge izbire.Če ne gre zlepa, mora včasih tudi zgrda.Žal.user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
27.8.2007 22:22:10   
cmokec
Smo imeli podobno težavo, a se je samo po sebi rešilo do 4,5 leta starosti. Nič ni pomagalo, ne bolnica (2x), ne objube, ne sirupi in prehrana. Enostavno je morala toliko zrasti, da je razumsko dojela, da enostavno mora kakati. In da, večkrat, ko kakaš, manj ritka boli. In potem je probala in je uspelo. Res je tudi, da je bila mamljiva nagrada - polet z letalom, a samo to pri npr. 2 letih nebi pomagalo.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
28.8.2007 9:44:51   
mert
Ne, za Portalak ne vem, meni so rekli da je za otrokov organizem najbolj "nedolžen" Prorektal.
Menda se ostalih odvajel otrokov organizem zelo hitro navadi in brez njih sploh ne more več kakati...
Naš se tega sirupa zagotovo ni navadil.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
28.8.2007 11:30:55   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=996038&mpage=1&key=no%E8e%2Ckakat


http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=1709225

In še več tega je,če z iskalnikom poiščeš.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 28.8.2007 11:39:00 >

(odgovor članu mert)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
28.8.2007 21:43:51   
solatja
poznam dva taka primera, na žalost precej od blizu. sicer je to baje pogosteje pri fantkih kot pri punčkah, pa tudi pri tistih, ki so bolj bistri, ker na tak način vzbujajo pozornost staršev.
je pa to začaran krog: otroka enkrat boli, ko kaka, in to bolečino si zapomni in potem noče kakat, ker to boli. in ker zadržuje, seveda spet boli.

to je v glavi. ker ni organskega izvora, bo verjetno najučinkovitejša pomoč psihologa oz. pedopsihiatra.


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
31.8.2007 0:57:19   
Allia
Tudi jaz poznam 2 deklici, ki nočeta kakat,Ena ima 3 leta, druga jih je ravnokar dopolnila 5.Drugi so že enkrat dajali klistir.Baje, da pa nočeta kakat, ker je to grdo.Pa sta obe mamici poskušali vse mogoče.

Drugače pa imamo tudi mi probleme s kakanjem.Naša 16,5 mesecev stara punca gre kakat na približno 5 dni.Pa še to jo včasih prisilim in ji dam svečko,ki jo sicer takoj pokaka, zatem pa še kakec.Meni je zdravnica rekla, da se črevo prej navadi na svečke kot na sirupe.Jaz imam Portalak, ampak ga noče.Upam, da se bo njena prebava kmalu uredila.Aja, kompota pa ne pije, sliv ne mara, pomarančnega soka tudi ne, sladke kamilice ne pomagajo, borovnice pa ima rada, ampak jih ni več (kaj pa zamrznjene, a pomagajo?)

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: odločila se je, da ne bo kakala...
2.9.2007 11:33:03   
picola1
Naši sosedje so imeli takšen problem s svojo punčko (3 leta)...Začelo pa se je tako, da je bila v bolnici zaradi uroinfekta, potem pa jo je bilo strah lulat in na koncu še kakat ni hotela (pa še sestrica je bila na poti). So imeli cel kaos zarad tega. No, potem na koncu so se odločili, da iz tega ne bodo delali več problema...in so jo pustili pri miru...Vse skupaj se je potem uredilo v roku parih dni, ko je ugotovila, da nihče več ne skače v luft zarad tega. Očitno je potrebovala pozornost.
Ne vem pa, če je pri vas isti vzrok...
Aja...pa brala sem nekje, da je to pogosto v obdobjih, ko želijo otorci imeti nadzor nad samim sabo. Oziroma v obdobjih trme, ko ne pustijo, da se jim ukazuje...Na tak način v bistvu povedo, da jim odrasli lahko ukazujejo, vendar ne povsod.
Očitno je razlogov več...(zakaj nočejo kakat)

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?