|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aktiven 100/h
17.9.2007 8:47:14   
tevža
hojla!

kakšen nasvet bi mi res prav prišel.....

imava 12 mesecev starega fantka, ki je aktiven "za znoret". malček ni na mestu niti (ampak resnično!) niti 2 minuti (ne tako kot rečejo nekatere mamice, da otrok ne miruje niti 5 min, potem ga pa vidim, da se 10 min mirno sam igra ali pa gleda knjigice). pri nas TEGA NI! vedno in povsod ga je polno stanovanje. če ni v kuhinji, je v koplanici ali na WC-ju,.... skratka povsod, samo pri igračkah ne. tudi če sedim z njim na tleh in se skupaj igrava (zlagava kocke, gledava knjigice, pojeva in ploskava,.......), ne zdrži v tej koncentraciji več kot 2 min. poizkusila sem tudi z ignoriranjem (beri, da mu nisem skozi na razpolago), pa tudi ni vžgalo. še ko je, vstaja v stolčku in se obrača. ali pa ko ga vzamem v naročje, se zvira in grabi stvari, ki so mu dosegljive. skratka...jooooj! najbrž mi ni potrebno pisati, da sem zvečer kot cunja user posted image  drugače pa se lepo razvija in pediatrinja je celo rekla, da svoje sovrstnike v motoriki in razvoju za 2-3 mesece prehiteva.

ima katera podobno izkušnjo in kaj je "recept" za uspeh?? ali bo minilo?? kdaj so se vaši otroci začeli vsaj malo (10 min) igrati sami??

hvala za vse izkušnje in predloge....

lep dan


P.S. in še nekaj - prav zavidam mamicam user posted image , ki sedijo MIRNO na kavici tudi po eno urco skupaj. midva ne moreva sedeti brez "aktivnosti" niti pol ure. ves čas se mu mora nekaj dogajat. je en mali user posted image  


< Sporočilo je popravil tevža -- 17.9.2007 8:48:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 8:54:41   
srki
Različno od otroka do otroka.

Tvoj je očitno res en živček in vprašanje, kdaj se bo umiril. Naš je tudi kar živahen otrok, ampak zaigrat pa se zna, tudi če sem mu kaj brala ali pela, ga je to pritegnilo. Takšno nezanimanje za nič je imel pred enim letom, takrat pa res ni imel nikjer obstanka, ampak je samo hotel raziskovati. Kasneje, po enem letu, ko je šel v vrtec, pa se je res umiril.

Glede hranjenja je bilo pa kar podobno. Še sedaj od časa do časa nima "časa" jest.

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 8:56:40   
srki
Aja, predlog. Hm, mogoče to, da ga pelješ med sovrstnike, mogoče se po potem zaigral z njimi.

Veš, po mojem so redki taki, ki sedijo, kamor jih posadiš in jim je vse prav. Pri nas do odhoda v vrtec stajina ni pomenila ničesar, samo skladišče za igrače. Ena druga punčka pa je sedela v njej tudi po celo dopoldne.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 8:58:08   
honey
user posted image user posted image user posted image  Naj te potolažim, imaš zdravega 1-letnika, kar je po mojem mnenju najbolj pomembno. Pa naj dirka po stanovanju! Jaz sem že zdavnaj obupala, da bi ga poskusila zamotit s kakšnimi igračami. Zdaj, pri 2,5 letih mi celo uspe, da ga napodim za 20 min na kavč, da gleda risanke, da lahko vsaj v miru pospravim in poribam po dnevni sobi, jedilnici in kuhinji, da mi ne pretaca takoj prvo minuto. Prej pa tudi to ni bilo mogoče.

Ampak jaz ga enostavno pustim, na razpolago ima vse igrače, da se zamoti z njimi, najbolj mu je všeč poganjalec in pa tisti napihljivi konjiček za skakanje - meni pa tudi, ker z njima troši energijo. Drugače se pa zelo redko igram skupaj z njim, ga kar pustim, da si sam najde zabavo. Ker potem se sigurno ukvarja s tistim, kar njemu odgovarja, ne s tistim, kar bi meni.

Je pa zelo tehničen tip otroka in najbolj je vesel, če ima v rokah kakšno bormašino, štemarco, kladivo, izvijač ali pa kaj podobnega. Ko je bil še manjši, je imel to vse v otroški izvedbi, zdaj pa seveda to ni več zanimivo. Ampak vsaj takrat se je zamotil s temi igračami za kakšne 20 min, 1/2 ure.

Kar pa se tiče kofetkanja, pa izberi take lokale, ki imajo zraven tudi igrala. Mali bo na igralih, ti boš pa "v miru" pila kavico.

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 8:59:33   
Marogica
Na žalost ni recepta, da bi svojega otroka "umirila". Edin, ka lahko narediš je, da ga neprestano zaposliš z igranjem, branjem, "pomaganjem.... kar pa ti ne bo v veliko pomoč, ker se tvoj otrok pač očitno hitro naveliča in potebuje nove "izzive". Tukaj tudi vidim povezavo, da je tvoj otrok v razvoju hitrejši od drugih.

Nasvet? Sprijazni se s tem, ne bo bolje, temveč bo otrok potreboval vedno več, pa išči "izgubljen zaklad", torej gumbek za izklop...user posted image

p.s. GOvorim iz lastnih izkušenj, moj je star že 6,5 let, pa mu ni nikoli dovolj...Še med hrano mu je dolgčasuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 9:02:42   
tevža
z malčkom sva kar veliko med otroci, a se po 10 min (no, malo boljše vseeno je user posted image ) tudi družbe "naveliča" in že leti naokoli. v bistvu je najbolj "srečen", ko sva na igrišču in leti prosto po prešernu sem in tja. a cele dneve res ne moreva biti zunaj user posted image user posted image

stajice pa sploh nimamo (ker se meni osebno ne zdi primeren instrument za umirjanje) in tudi risanke (še ne) palijo. no, upam, da enkrat bodo zanimivi vsi ti nodiji in kravice katke user posted image

marogica - že iščem zaklad user posted image

lp

< Sporočilo je popravil tevža -- 17.9.2007 9:05:17 >

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 9:13:51   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: tevža

v bistvu je najbolj "srečen", ko sva na igrišču in leti prosto po prešernu sem in tja.



eto, saj že imaš rešitev. in to je tudi edina rešitev. mi npr. sploh ne hodimo na sprehode v mesto, ker mali enostvano teče namesto da hodi. in ga je zelo težko loviti, zato gremo ne sprehod čez njive. tam lahko po mili volji leta.

najbolj je pa vesel, ko mu obujem škorjnje in teče po lužah.

ne poznam pa nobenega otroka, ki bi bil vesel, da z mamico sedi na kavi. pa čeprav poznam kar nekaj 'mirnih'.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 9:19:00   
tevža
ja, to že. ampak glede na to, da vsak dan ni lepega vremena, tega ne moreva početi vedno.
konec koncev pa nekaj časa preživiva tudi doma in sem spraševala predvsem za ideje v tem času.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 9:22:41   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc



najbolj je pa vesel, ko mu obujem škorjnje in teče po lužah.



Tudi mi to delamo-smo mu kupili še "dežne" hlače, da lahko resnično skače po lužah, kolikor hoče, hodimo plavat ali pa enostavno na sprehode(račke hranit)...

Včasih pa "pomaga" tudi obisk, ki ima otroke...se med seboj zaposlijo vsaj za nekaj časa...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 9:49:39   
Anonimen
V en šport ga daj. Mogoče tisto hitrostno kolesarjenje v krogu.user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 10:40:29   
piščanc
če pač ne uživa doma, ga ne moreš prisiliti. pri nas palijo nekaj časa baloni, napihljive žoge, čečkanje po papirju, skakanje po postelji, dirkanje s tovornjaki po stanovanju. pa tudi kakšna risanka. imamo tudi tobogan, ki je aktualen na vsake toliko časa. plastelin, metanje igrač v koš. v glavnem pa ni pri miru.

najraje pa ponavlja za sestrico. tako se najhitreje zamoti. to me malo rešuje user posted image .

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 11:09:50   
srki
Pojdita ven, ne glede na vreme.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Aktiven 100/h
17.9.2007 11:58:17   
honey
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Pojdita ven, ne glede na vreme.


Se strinjam! Obuj mu gumijaste škornje, obleči pelerino (kadar je dež, seveda user posted image ) in gas! To je najboljša sprostitev in najbolj se bo utrudil. Vidim pri našem. Danes npr. je bil že ob 8.30 v peskovniku user posted image . Jaz bi takrat še spala, če bi bila možnost user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Aktiven 100/h
18.9.2007 16:38:44   
Sofi
Seveda ven, kolikor je le možno, pa ponuditi mu je treba kakšno delo. malo vedro naj nese in vanj nabira orehe, kostanje... ponavadi uživajo ob tem, ker pomagajo user posted image . ko ste pa primorani biti not, pa naštimaj na tv kakšno narodnozabavno glasbo, daj otroku frulico ali ustno harmoniko v roke, pa boš videla veselje. Moja otroka pač obožujeta narodnozabavno glasbo, pa kar pojeta zraven in plešeta in igrata (2 i 1 leto sta stara)..

Pri nas so pač takšne igre bolj zanimive od igrač in opažam, da ni tako samo pri nas.

lp

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Aktiven 100/h
26.9.2007 10:11:33   
pupika
Tudi naš je tako aktiven, jaz tudi v miru ne morem nič spucat, er mi samo paca po tleh, in sploh je problem pri pometanju hodi za mano in če met metlo, pa mu jo malo pustim, potem pa spet ista pesem in dretje za metlo, pa telefoni. Naš mi vse piskre ven zmeče iz predalov in ropota po tleh, v dnevni mi vse dokumente zmeče iz omar in jih razmetava po tleh, potem mi v otroški odpira omare in imam že vse njegove cune razmetane po tleh, sem tako jezna, jaz samo pospravljam za njim, ko pa vidi da je pospravljeno, pa taki smeh in spet jovo na novo. Ga pa tudi kdaj položim v stajico in imam včasih mir kakih 5-10 minut, samo mu naštimam eno igračo, ki mora potem bombažke metat v hiško, mu jih kar naštimam po strani on jih pa samo potisne notri, pa mogoče pali še to, če ima kaki mobitel v stajici, seveda tistega ki dela.Drugače pa samo dirka po stanovanju in mi razmetava, pa žogice mi potiska pod omare, potem jih moram pa jaz ven lovit on se mi pa smeje. Saj to se že potrpi, glavno je da je zdravi in vesel fantek.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Aktiven 100/h
26.9.2007 19:27:38   
Anonimen
Instant recepta nimam.

Prilagodi vaše življenje tako, da bo čim bolj aktivno, čim več na svežem zraku, da porabi energijo.

(odgovor članu tevža)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Aktiven 100/h
27.9.2007 13:01:48   
Pikca
Prilagodi vaše življenje tako, da bo čim bolj aktivno, čim več na svežem zraku, da porabi energijo.
jaz bi tudi tako rekla. od takega živčka ne moreš pričakovat, da se bo sam igral v kakšnem kotu... mi imamo tudi eno Živo, ki se ji mora skoz nekaj dogajat (pri treh letih še vedno...). 
ko moramo bit v stanovanju in recimo kuham, je še najbolje, da jo zaposlim, da mi pomaga (reže s plastičnim ali desertnim nožkom, meša, pomiva, zlaga v pomivalca...včasih ji naredim testo in delava piškotke...pa potem razdeli prtičke, pribor) kadar je extra tečna sicer ne gre tako gladko. v vsakem primeru moraš vložit precej energije, brez tega žal ne gre...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




IME ZA PUNČKO
gugla

Katero ime za punčko bi izbrali?

Tara (20%)

Neli (15%)

Mishel (5%)

Lori (5%)

Zala (56%)


Število vseh glasov: 342

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!