|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mirena
31.10.2007 23:00:01   
Gina
Hormonov jaz ne prenesem, ne smem. Kaj pa potem sploh še preostane, da si bolj komot?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: mirena
31.10.2007 23:02:27   
Anonimen
jaz prej sem bla na tabletah, pa menstra ni bla omembe vredna, brez tablet tud ni blo panike, razn svinjskih bolečinuser posted image ma tko čudno je blo s to mireno, klinc, naj mi jo zmontira, saj ven jo še zmeri lahko damuser posted image samo mi je glupo malo....lahko pa da sem noseča že in konc problemov z mirenouser posted image user posted image user posted image bom julijka 2008user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: mirena
2.11.2007 11:55:50   
Eca
Jaz sem dobila to hormonsko inekcijo, ki kao drži 3 mesece. Prva stvar ki me moti je ta, da stalno nekaj curi iz mene - obvezno moram imeti vložek. Druga stvar - po moje to ni 100%, ker sicer ti g. ne bi naredil nosečniškega testa pred vbrizgomuser posted image . Po moje drži ta inekcija približno 3 mesece, lahko tudi zanosiš user posted image , torej nezanesljiva metoda. Jaz sem dobila sedaj drugič to inekcijo in HVALA, nikoli več.
Če packa že ta inekcija, potem predvidevam, da bo tudi mirena. Sem v dilemi naj jo vzamem?

Aja, hormonska inekcija je brezplačna do 6 mesecev po porodu, potem jo plačaš (v Avstriji pride cca13 eur) in največ leto dni jo lahko prejemaš - torej ni neka dolgoročna rešitev.

Mogoče sem kateri pomagala.

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: mirena
7.11.2007 13:19:19   
suky
Mislim, da ene mal preveč komplicirate in se kr neki bojite, da ne bo bolelo...sej ste ja rodile!! Pa če že o mireni razmišljate pol se mi zdi samoumevno, da vrjetno ne bi rade zanosile?! Pol mam rajš mal packarije kot pa še enega otroka. Itak je mirena za tiste, ki vsaj še ene tri leta ne bi mele otrok, ker drugač se jo pa sploh ne splača not Vstavljat! Jaz jo mam in mi je zakon!!! Enkrat ti jo da not in maš pol vsaj pet let mir! Nikol pa nisem prov študirala ne vem kakšnih navodil. Slišala sem pač, da je to hormonski vložek, moja mami ga ma tudi, je ful zadovolna in tako sem se tudi jaz odločila za ta korak. G pa tud ni delal nobene panike. Samo rekel je, da če me bo bolelo pa če bom prov zakuhala, da morem pridt nazaj. To je to.Ni blo nč od tega.

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: mirena
7.11.2007 13:23:36   
Anonimen
fajn da si tak zadovoljnauser posted image ene pač kompliciramo, jeuser posted image ga....mene bi pač motlo blazno, če bi mi skoz neki curljalo ven, sploh ker nisem pristaš vložkov, najmanj pa dnevnih- da se mi ona plastika nonstop drajsa med nogamiuser posted image in grozno neprijetno bi se počutla ob tem pacanju, kaj morm....pač kompliciramuser posted image

(odgovor članu suky)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: mirena
7.11.2007 15:36:35   
prolet
Kopiram še sem nekaj informacij o Mireni, sem pisala že pod kontracepcijo po porodu.

Mirena po vstavitvi sprošča hormon, je v obliki črke T in velik 32 mm. zgosti sluz v materničnem vratu in tako pomaga preprečiti, da bi semenčece prispele v jajčece, zmanjša gibljivost semenčic v maternici, stanjša maternično sluznico, zato postanejo menstruacije šibkejše, krajše in manj boleče, na delovanje jajčnikov vpliva malo.

Prednosti: je učinkovita kontracepcijska metoda, primerljiva s sterilizacijo; deluje lokalno v maternici; učinkuje 5 let; zaradi nizke koncentracije hormona v krvi se lahko uporablja med dojenjem; približno 3 do 6 mesecev po vstaviti postanejo menstruacije šibkejše, krajše in manj boleče, ko želiš zanositi jo ginekolog odstrani

Kako se vstavi:zaradi lažje vstavitve in takojšnje učinkovitosti se namesti med 3 in 7 dnem menstruacije. Priprava na vstavitev traja ponavadi 5 min sama vstava pa nekaj sekund. Ženska lahko ob vstavi čuti blago nelagodje. Po namestitvi nekatere čutijo nekaj krčev, podobnim bolečinam pri menstruaciji. Nelagodje traja ponavadi nekaj min.

Stranski učinki: zelo redko občutljivost dojk, glavoboli, akne. Če se pojavijo izginejo v prvih nekaj mesecih.

Ali se lahko doji: Raziskave si pokazale, da uporaba šest tednov po porodu nima nobenih škodljivih učinkov na rast in razvoj otroka. Prav tako ne vpliva na količino in kakovost mleka.

Povečanje teže: teža se uporabnicam ni povečala nič bolj kot pri tistih ki vstavka ne uporabljajo

Lahko se uporabljajo in tamponi (previdnost pri menjavanju zaradi nitk na mireni) in vložki

In še ena prednost, končno je zastonj. Recept se dobi pri ginekologinji. Včasih je bila okoli 32.000 starega denarja, pa še v dohodnino se je ni dalo dat ker to ni  pazite to ortopedski pripomoček. Adijo pamet.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: mirena
7.11.2007 21:52:53   
suky
ulla80:"....lahko pa da sem noseča že in konc problemov z mirenouser posted image user posted image user posted image bom julijka 2008user posted image ."

Očitno ti je bolj ali manj vseeno al zanosiš al ne in pol ne vem kaj sploh razmišljaš o mireni in kompliciraš( tako rada)user posted image  Js sem si jo vstavla, ker res nočem, da bi me še kakšen otročiček presenetil in sem tudi takoj nekaj mesecev po porodu imela splav. Z mireno se pa pač počutim varno in mam vsaj nekaj pod kontrolo in eno skrb manjuser posted image

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?