|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
20.9.2007 23:28:21   
Majchi
Myska, jaz te čisto razumem. Pri nas je bilo čisto isto. Prva 2 tedna, ko smo prišli iz P je po cele dneve spala, na 4 ure pa se je zbujala za dojenje, podnevi in ponoči. Potem se je pa naša pravljica končala.

Čez dan ni spala praktično nič. Tako kot pri tebi, morda na joški za nekaj minut. Ko sem se odmaknila, se je tudi ona zbudila. Isto sem imela obdobje, ko se mi je mešal.
Rešitev? Jaz sem se sprijaznila s tem, da moj otrok podnevi pač ne spi. Jutri bo stara 4 mesece in edina razlika je v tem, da se zdaj tudi sama zamoti (približno od 2,5 meseca dalje). Ona npr. leži v igralnem centru ali pa v ležalniku, jaz pa kuham ali pa pospravljam, celo za net in RR si vedno najdem časuser posted image . Vse delam po obrokih. Malo pospravim, sem malo z njo, pa jo spet uturim v igralnico, pa grem skuhat, potem greva npr. ven, vmes pa itak dojenje, previjanje in mine dan. Pol ni narejenega, več ali manj sem dostikrat lačna, ker prideva iz sprehoda in najprej njo podojim, potem sebi štimam,... Vse je nekako na pol narejeno ali pa začeto in nedokončano,... Pa boli me! Sem se na začetku skoz neki sekirala, pa se res ne mislim več.
Je pa čedalje bolj pridna, tako da jo lahko dam npr. tašči tudi za 3 ure. Ona je vsa vesela, ker je z njo, jaz se pa npr. zakadim v stanovanje in ga res pospravim. Mal pa še kdo drug pomaga.

Ponoči smo imeli pa isto kot vi. Ampak meni je to dovolj spanja in se mi je do sedaj vedno zdelo, da imamo luksuz. Od 21ih do 7ih, vmes pa na začetku 2x dojenje, od 2.meseca naprej pa samo 1xuser posted image . Men je to super.

Jaz upam, da bo tudi pri vas minilo. Boš vidla, vsak teden se pozna. In kmalu se bo sama malo zamotila v ležalniku ali pa med igračami. Ti pa izkoristi! Jaz sem npr. za kuhanje in internet, nekdo drug naj pa za počitek in za spanje. Važno je, da si psihično sproščena. Da boš pa to dosegla, se moraš pa sprijaznit s situacijo in svoj tempo prilagodit dojenčku.
In ko se ga boš končno navadila, otroček spremeni tempouser posted image  in ti najprej spet nič ni jasno, potem pa se spet prilagodiš na nove finte in tako pač mine leto.
.
.
.
Potem imaš pa že drugegauser posted image .

Saj bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 8:32:51   
Naty*Taja
Se podpišem pod Paštetov kruh in podobne.. jaz že tri leta nisem spala! Pa to ne podnevi, ampak ponoči. Podnevi jaz ne morem spat, če nisem čist zdelana, ponoči pa imata maladva ponavadi akcije in pižama partije!
Po moje je najbolje, da se sprijazniš s tem, ker ti ne bo pomagalo nobena jeza in razmišljanja, kako si boga! To je pač starševstvo. Kdor ni pripravljen tega preživet, naj si umisli pa Baby BOrna! user posted image
Malo heca mora bit! Ti pa tudi jaz garantiram, da se tudi tole uredi tja do treh let.... user posted image


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 8:44:25   
suzanamai
Tudi midva sva na začetku imela težave, saj ni spal čez dan, vendar je bil priden, lepo ležal v počivalčku in opazoval okoli sebe. potem pa sem en dan ugotovila, ko sem sesala, da je mali zaspal in sem postala na to pozorna. Dejansko je zaspal vsakič, ko sem vklopila sesalec. No pa sva se znašla, ko se mi je zdelo, da je čas za opoldansko ali popoldansko spanje, sem ga položila v posteljico zraven prižgala sesalec na najmanjšo moč in mali je spal kot top. po cca 5 min sem sesalec ugasnila in mali je dospal še dve uri. No po kakšnem mesecu te rutine, je zaspal tudi brez sesalca, prav pa nama je prišel še kar večkrat.
No ena od čudnih zgodb, vendar baje nisem edina s sesalcem, baje pomagajo različni pomirjujoči zvoki.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 8:59:16   
marsovka
še ena mesečnica oz. tako neprespana, da je že preko tiste meje, ko bi se zjokal ali zbruhal od nespanja...pač kar nekako guram iz dneva v dan, v službi sem neproduktivna, a upam na boljše cajte.

moj mali NE SPI že 15 mesecev, nikoli ni spal toliko kot tvoja! nikoli. vmes je bilo obdobje, ko sploh ni več spal čez dan, sedaj v varstvu sicer odspi, a to meni ne nuca, ker sem takrat v službi, ponoči sem pa tudi do 5x pokonci ali pa spi med nama in posledično jaz sploh en spim, ker ga samo pokrivam ali pa me brca, leze po meni itd...tako mi pač ostane le kakšna sobota zjutraj ali nedelja, ko ga vzame fant...pa še takrat kar ne morem spati, sem že čisto deformirana...

na porodniški sem imela tudi že kakašen skoraj živčni zlom, ker nisem vedela, kako mi je ime od utrujenosti, potem sem se pa res sprijaznila. ni šlo drugače.

edino, kar me jezi, je to, da sem popoldne, ko bi lahko z malim norela in se super imela, kot cunja in niam veliko od mene, sploh tiste dni, ko sva sama (kar je velikokrat).

mislim, da je ta problem nespanja zelo razširjen, vedi, da nisi sama, čeprav se verjetno počutiš tako. enkrat bo bolje, otroci odrastejo!!! zdržimo! drugega nam ne ostane.

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 9:38:17   
tina104
Nisem vseh odgovorov brala, pa da povem še našo izkušnjo.

Naš Aljaž je do 7. meseca spal čez dan kakor kdaj. Je prišel dan, ko je spal 5 min pa bil buden 2 uri, pa spal pol ure in bil buden 2 uri, pa spet 10 min spanja, pa spet budnost ... Ponoči pa smo imeli srečo, če je spal več kot tri ure skupaj. To se je zgodilo zelo redko. Tako smo se ponoči budili ponavadi 3x, s tem da je ob petih bil že dan. Ko so šli zobke ven, se je zbudil tudi po 8x.
Ponavadi je potem en dan imel v tednu, ko je res spal čez dan - tudi dve tri ure skupaj, ponoči pa seveda enako bujenje.
Potem sem ugotovila, da najbolje, če se tudi podnevi, ko želim, da gre spat dojiva leže na moji postelji, tako je kar zaspal in ga nisem prestavljala, ker če sem ga, se je takoj zbudil.

Nekako po 7. mesecu je spanje bilo podnevi boljše, takrat je začel spat 2x, ne vem točno, kako dolgo, samo vem, da več kot pol ure skupaj ponavadi. Ponoči še vedno bujenje na tri ure, včasih mu je celo uspelo spat skupaj 4 ali 5 ur.

Po 12. mesecu se je stvar izboljšala. Od takrat približno gre čez dan spat 1x in takrat spi dve uri skupaj, včasih tudi 3. Pride seveda tudi kak dan, ko sploh ne gre spat, s tem, da potem ob šestih popoldne zaspi.
Ponoči je tudi bolje. Pride še kak dan, ko se budi  2 do 3x na noč, je pa že veliko noči, ko se zbudi samo 1x. Danes npr. se je zbudil prvič ob dveh in potem sem ga ob sedmih zjutraj morala budit za vrtec.
V glavnem, želim povedat, da čas prinese izboljšanje, ampak naš š epri dveh letih ne prespi noči (razen tu in tam).
Ponoči je bilo nam lažje, da je spal do 1 leta pri nama, da mi ni bilo treba vstajat ponoči.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 11:21:57   
lilka
Ja tudi pri nas je blo isto, čez dan je spala po 15 minut, ponoči pa tako kot tvoja in sem bla zelo srečna da je spala vsaj ponoči. Naša ni spala zaradi krčkov in to je trajalo tam nekje do 3 mesecev. Tako je pač blo, je blo pa zelo hudo in jaz sem bila zelo obupana, shujšana, nespočita, ker sem se ful sekirala in se mi je smilila.Sem zavidala prijateljici je 3 tedne pred mano rodila pa ji je punčka spala, jedla, spala. Tako pač je  to, dojenčki so različni,zdej to vem takrat sem pa mislila da se mi bo zmešalo tako me je skos skrbelo, pa smilila se mi je, pa tudi če jo je ati odpeljal na sprehod nisem mogla zaspat. Na ta del materinstva pač nisem bila pripravljena, sem mislila da dojenčki pač spijo. Po treh mesecih pa se je to nehalo in zdej je super.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 11:59:39   
rose
Pri nas je bilo do nedavnega čisto isto. S tem, da sem jo ponoči 2x dojila. Je pa spala od 22ih do 6ih zjutraj. Čez dan pa samo na rokah. S tem, da moja ima krče občasno user posted image  Ne vem, a je pogruntala, da jo takrat nosimo user posted image  Bo pa zdle 10 tednov stara. Zdele je pa že en teden malo bolje. Ponoči prespi 6 do 7 ur v kosu, se podojive in spet spimo. Včasih jo tud dam k sebi v posteljo, pa spive tudi do 9ih user posted image  Vsaj jaz. Je pa res, da je meni to dovolj spanja. Pol čez dan pa vse počnem bolj na izi, pa gre. Velikokrat si jo tud položim na kolena in se tako igrave. Jaz si pa vmes spočijem. Problem pri moji je, ker ima krče al kaj, takoj ko poje in se morve kake pol urce  na trebuščku nosit. Pol je pa ok in se igramo. Mi je pa včeraj spala 2 ure v kosu čez dan in sem kar hodila gledat če je vse ok user posted image  Zdle pa že tudi 1 uro spi.

Je pa tko kot so ti že napisale. Probaj si tudi čez dan vzet tisto urco spanja, kakor koli že. Lahko jo daš k sebi na posteljo pa da se igra zraven, mogoče bo pa tudi zaspala user posted image  Al pa da ti popoldan mož jo popazi. Pa probaj se zdaj naspat še za naprej, ker večja ko bo, bolj bo dejavna in še manj bo spanja čez dan.

Moja tavečja do vrtca ni spala v kosu 1 uro tudi ko je bila večja.

Aja, jaz sem ugotovila pri moji, da ji paše spat v bolj hladnem. Najbrž smo zato imeli prej probleme ker je bilo prevroče.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 12:08:47   
taška30
Myska, jaz te tudi povsem razumem. Meni se je tud pri taprvi punci na momente mešalo, ko čez dan ni hotela skoraj nič spat. In ja, je spala celo noč (z 1-2x dojenjem), ampak je vseen težko čez dan, če si prej navajen lagodnega življenja z veliko spanja, potem pa tkole, da še v miru na wc ne moreš, pa skuhat, pa mal se ulečt, kej prebrat... Pri drugem otroku je to definitivno lažje prenest, ker je tvoj lifestyle že tolk spremenjen in prilagojen otrokom, da si že navajen na to.

No, ena stvar je če ti otrok ne spi, ampak lepo leži in gleda okoli, druga je pa če ti ne spi in je zato tečen in ga je treba nonstop nosit, animirat...naša taprva je bila taka.

Je pa tako, da zelo malo otrok zna zaspat kar tako, sami od sebe. Večini je treba malo pomagat. A jo kaj 'uspavaš' al kar čakaš, da bo zaprla oči? Jaz zdaj pri tadrugi postopam mal drugače in ko vidim, da malo zeha in si mane očke, nič ne čakam, ampak jo popokam v spalnico, rolete dol, pa malo pozibam, pa kr spi 2 urci al pa še več. Če bi jo pa pustila, pa vprašanje kolk bi spala. Probaj kakšen ritual uvest tudi za dnevno spanje, ni treba ravno zibat v naročju, lahko samo zatemniš, daš gor kako nežno glasbo, sediš zraven, poješ...saj mogoče ne bo takoj uspeh tu, ampak sčasoma pa bo.

Bo pa z vsakim tednom, mesecem bolje, boš videla.user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 12:19:25   
banki
Bojim se, da se konkretno naspala ne bos se nekaj let. user posted image Glavno, da spi ponoci vsaj par ur skupaj, ker cez dan ti lahko tudi kdo pomaga. Naj ti jo kdo pelje na sprehod za kako urco, prosi moza, mamo, sestro, tasco .... ne vem koga imas, da bos imela vsaj kako urco zase-to pomaga in mame in tasce so ponavadi se vesele, da dobijo vnuka ali pa vnukinjo v varstvo. Ocitno ne rabi dosti spanja-100 ljudi 100 cudi, saj tudi ljudje nismo vsi enaki. Nas ce ne spi podnevi, je zvecer tak urnebes, ker ne more zaspati in ga zelo tezko uspavamo. Hvala bogu, da to zaenkrat ni pogosto-vendar se nikoli ne ve.
Razumem te, da se bi rada odpocila, ker je otrok velika sprememba. Pocasi se tudi navadis na spanje v kosih-besede moje prijateljice, ki ima tri otrocke enega za drugim. Nas ima tri mesece, vendar pri enaki aktivnosti nisem vec tolko utrujena kot mesec dni nazaj. Jaz z veseljem prepustim otrocka za kako urco moji mami ali pa tasci, potem je se tu mozek, ki tudi priskoci na pomoc pri otrocku in gospodinjskih opravilih in smo vsi zadovoljni. 

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 16:31:41   
travica
Poizkusi med dojenjem zadremat. Jaz prakticiram to ponoči, jo dojim leže, pa sploh ne vem al ona ali jaz prej zaspim. Zadnjič mi je user posted image reke, da je slišal neke čudne zvoke in pogleda: jaz smrčim tamala pa comka ko vlečeuser posted image .

(odgovor članu banki)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 19:20:37   
K_a_t_i
Meni se zdi, da je največji problem v starših, ki so nekje prebrali, da dojenčki ves dan spijo in si potem prve meseca starševstva predstavljajo kot lep dopust (pa brez zamere).
Naš je v 7ih mesecih mogoče 20krat spal 9 ur v kosu s samo enim hranjenjem vmes. Čez dan ni bilo šans, da ga dam v ležalnik ali kaj podobnega pa da bi se sam animiral. Spal je samo na rokah. Je pa iz meseca v mesec bolje.

Če ti tako primanjkuje spanja, pojdi spat, ko je očka doma.

Mogoče pa ni problem v spanju, ampak v tem, da se ti "dolgočasiš" - da ti je vse enolično? Pojdi med ljudi, druži se z drugimi mamicami pa boš videla, da je to obdobje lahko super! Ko se bo začel dojenček odzivati, bo vse lažje.

Joj, kaj boš rekla šele potem, ko bodo ven lezli zobki, ko bo prvič prehlajena,... in ko ne boste spali praktično vso noč.

Daj, glavo pokonci - imaš zdravo in radovedno deklico, to pa je najvažnejše!

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 20:43:30   
KT
Probaj kakšen ritual uvest tudi za dnevno spanje, ni treba ravno zibat v naročju, lahko samo zatemniš, daš gor kako nežno glasbo, sediš zraven, poješ...saj mogoče ne bo takoj uspeh tu, ampak sčasoma pa bo.


Se takoj podpišem pod tole user posted image user posted image user posted image . Dojenčki ne znajo kar zapreti učke in zaspati tako kot mi, treba jim je pomagati. Jaz sem imela sicer to srečo, da mi je naša pikica sama pokazala - pri dveh mesecih in pol si je začela pleničko vlečt čez glavo in potem je kmalu zaspala. Tako ji tudi jaz sedaj pomagam - pleničko ji naslonim na obrazek, pleničko potem vleče na vse konce in kraje, konča ponavadi ta plenička na njeni glavi, malo še zagodrnja in včasih pojokca, ampak jo kaj kmalu zmanjka.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 20:54:57   
darčif
ja tudi mi še vedno ne spimo skoraj nič čez dan pa je star  skoraj 6 mesecev, pa tudi čez noč se zbuja3-4 krat. Pa že dodajam GH sem mislila da bo boljše vse finte sprobala pa nič. čez teden sva veliko sama, ker babic ni v bližini.se pa tudi meni že pozna na psihi, sem utrujena in komaj čakam ko pride očka domov, da ga malce odnese, ko pa odideta me že čez pol ure mantra, če spi ali se dere ali je tečen... zdaj me pa te naj kdo razume.se navadiš in čakaš na tiste ure ko spi vsaj ponoči.

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 22:04:04   
Brbs
Če ene ne rabite toliko spanja, ne obsojajte tiste, ki si to želijo in POTREBUJEJO.
Ni ga lepšega kot biti naspan, še posebej, ko se moraš posvečat otroku cel dan. To je velikokrat bolj naporno kot služba!

Naš primer je pa takšen, da je mali od začetka spal le 3-4krat čez dan po cca 20 min, pri enem 3., 4.mesecu pa je začel spati po dve rudni na dan po vsaj 1 uro. Tak da vse se lahko spremeni! Je pa začel bolje spat, ko sem ga dala doma spat in ne na terenu v vozičku.

Drugače pa, če je res hudo čez dan, pa naredi tak kot je ena že predlagala - ko mala na zizi zaspi, zaspi ti kar zraven...v klobčiču bo najlepše spat, za obauser posted image  včasih že 15 minutni dremež pomaga, da se človeč počuti bolje.

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 22:12:42   
zima07
Drugače pa, če je res hudo čez dan, pa naredi tak kot je ena že predlagala - ko mala na zizi zaspi, zaspi ti kar zraven...v klobčiču bo najlepše spat, za oba včasih že 15 minutni dremež pomaga, da se človeč počuti bolje.


Se podpišem pod tole-naša je na tak način tudi v najhujših obdobjih (krči..) spala-jaz pa z njo...in je bilo veliko lažje...

Saj bo...

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
21.9.2007 22:35:52   
Sisy
tema ravno meni pisana na kožo user posted image

Z odprtimi usti sem prebrala vse vaše odgovore--Sem mislila da imam jaz problem z ne-spanjem ko pa berem vaše odgovore pa si rečem pa sej mi spimo več kot vsi skupaj... Pride dan ko naša tamala čez dan SPLOH NE SPI pa sem čist fertik in utrujena,zato te razumem kako se počutiš...

Mi ponoči spimo od 23h do 8 h ali celo devetih zjutraj z enim vmesnim dojenjem (včasih dvema) pa se mi zdi da nič ne spimo...pa vidm da smo rekorderji v drnohanju user posted image  Je pa res da je pri nas bolj problem ker tamala med spanjem piska,hrope in spušča razno-razne glasove potem je pa spanec posledično bolj rahel al pa ga ni user posted image ...

In tko kot je ena napisala...Mi zaspanci ki smo bili prej navajeni na spanje na veliko,občasen počitek čez dan,čas zase,čas za hišna opravila in še marsikaj,zdaj pa se moramo enostavno navaditi na nov način življenja...in ko to sprejmeš si zmagal...

In če bi mi nekdo med nosečnostjo rekel da je materinstvo lahko tudi tako naporno (kar se tiče ne-spanja in nošenja po rokah) mu ne bi verjela...Ampak z vsakim dnem smo bolj navajeni na ta tempo..Sama pri sebi opažam da se utrjujem...

Pa ko pogledam najino pupiko mi odtehta za vse....

Je pa res da dnevni počitek not prinašam z dojenjem leže al pa očitovo pomočjo...Pa počasi nekako gre...Pri nas recimo deluje tudi to da velik okoli šibamo,po opravkih,sprehodih,izletih,srečanjih s prijateljicami...In takrat tamala spi ali pa veselo gleda naokoli...Poskusi mogoče bi tudi pri vas to delovalo! Sicer spala ne boš, a te bo aktivnost napolnila z energijo...Vsaj pri meni je tako...

srečno!




_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Men se meša - dojenček noče spati
23.9.2007 20:08:54   
beki24
Meni se je mešalo 4 mesece, ker smo podnevi in ponoči jedli na 2-3 ure- zaradi premajhne porodne težeuser posted image .
pa moja je še dan in noč zamenjala- podnevi bi spala, pa sem jo morala zbujati za jest, ponoči se je zbujala sama, pa bi to bilo še ok, če bi po hranjenju zapala, pa je gledala kot čukuser posted image
prva dva meseca sem bila kot zombi- sem hodila ob 17ih popoldne spat( jo je imel partner), da sem se do 23ih naspala in potem praktično prebedela nočiuser posted image  ( pa jaz, ko rabim 8 ur spanja, da normalno funkcioniramuser posted image )- no sem jihuser posted image - se navadiš!
Potem je pa sama začela počasi spuščati nočne obroke in spati.
Zdaj pri 11 mesecih, spi od 20ih do 5-6ih zjutraj in potem še do 7ihuser posted image - končno!
pa, ko berem druge, se zavem, da pri nas še ni bilo tako hudo!

_____________________________



(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?