|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Riževa moka, kosmiči
20.9.2007 18:38:19   
Anay
Živjo punce.
Potrebujem vašo pomoč oz. jo potrebuje kolegica, ki je že na robu z živci. Njen 10 letni sine je po novem alergičen na vse žitarice samo na riž ne. Sedaj pa me zanima, če ima katera kakšen recep z riževo moko ali riževimi kosmiči, ker ji zmanjkuje idej za sestavo njegovega jedilnika. Lepo prosim, da napišete vsaj kakšen nasvet kje naj išče naprej za recepte.

Hvala vam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Riževa moka, kosmiči
20.9.2007 19:57:49   
darjatimci
Jaz sem zaenkrat iz riževe moke naredila le krompirjevo testo za svaljke in cmoke in se lepo naredi samo preveč je ne smeš dati. Tudi vlečeno testo sem poskusila narediti,ampak se ne da razvleči in sem ga pač na tanko razvaljala.

(odgovor članu Anay)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Riževa moka, kosmiči
13.10.2007 1:42:50   
Bernardina
Pozdravljena.
Pomagaj prijateljici, kolikor moreš in ji bodi v oporo. Je že res, da je težko, še težje pa je, dokler ne veš s čim se moraš spopadati in kako bi otroku pomagala. Alergikov in obupanih mamic je veliko več, kot si obe mislita.  Veliko receptov se da prirediti, le da je riževe moke potrebno dodati malo več kot pšenične. Tudi mamice od otrok, ki imajo celiakijo ( ne smejo uživati pšenične moke in vseh ostalih, ki vsebujejo  gluten) veliko uporabljajo riževo moko. Dobro bi se bilo povezati z društvom za celiakijo, ki deluje na vašem področju. Imajo tudi kuharske tečaje in si pomagajo med sabo. Nekatera društva imajo celo mlinčke za mletje riža, ajde...Nekateri pa si mlinčke kupijo za doma. Društvo najdete  na internetu. Najbolje je prirediti temu tudi prehrano družine, da je čimmanj dodatnega dela. Neki zdravnik me je opozoril, da je lahko riž iz eksotičnih držav vprašljive kvalitete, zato najraje uporabljam italijanski riž. Tudi v šoli naj se obrne na osebo, ki je odgovorna  za šolsko kuhinjo, ker so po zakonu dolžni poskrbeti tudi za te otroke, možno pa je, da bo znala tudi kaj svetovati. Na pediatrični kliniki pa imajo dietetika, ki se s tem ukvarja in tudi svetuje. Dobro bi bilo pobrskati tudi po knjižnici. Najtežje je speči kruh. Sama ga še nisem pekla, zato tudi o tem nasvetov nebi delila. Nekateri ga pečejo v strojčkih za peko kruha. V Sparu sem našla testenine iz riževe moke (široki rezanci in še neke druge testenine). Najraje sem vzela široke rezance. So zelo uporabni in se ne razkuhajo. Če ima fant rad krompir in ga prenaša, lahko mamica uporablja tudi gustin(krompirjev škrob). Iz njega ali iz riževe moke lahko speče celo biskvit za torto. Ko kupuje v trgovini, naj dobro gleda sestavine. Na forumu sem se znašala, ker sem iskala, kje bi dobila riževo mleko. Potolaži prijateljico in ji pomagaj iskati.
Bosta videli, da bo šlo .

Toliko zaenkrat. Ko se bom še kaj spomnila, se javim.  Lep pozdrav.




(odgovor članu Anay)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?