|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porod z epiduralno
23.2.2006 9:58:29   
rija
TINCA živi bili pa videli....so rekli....

Idi pa probaj, pa boš videla, kako zelo fajn so popadki....jaz sem jih kljub ea čutila....tak da vem kaj govorim in v čem je razlika....

Rodila boš pa res, saj nobeni ni ostal noter.

Samo če se lahko pelješ po avtocesti, zakaj bi se potem vozila po makadamuuser posted image

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porod z epiduralno
23.2.2006 10:16:38   
neja76
Mene pa zanima, kdaj in kje ste se dogovorile za epiduralno v Mariborski porodnišnici?
Sem v 37. tednu, mislite da sem že prepozna?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porod z epiduralno
24.2.2006 0:11:09   
Anonimen
pdp imam 4.5. in se bom šla dogovorit  za EA nekje v začetku aprila. Mislim, da to ne bi smelo biti prepozno.Ti pa kar idi se pozanimat, zgubit ne bi smela kajuser posted image

(odgovor članu neja76)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porod z epiduralno
24.2.2006 0:36:56   
polona2
Oprosti ženska, ampak o epiduralni nimaš pojma! Kaj če bi si  prvo malce razširila obzorja in prebrala kakšno literaturo o EA, vsaj malce pobrskaj po starih postih na to temo, potem pa pametuj dalje. A misliš da ti EA dajo takoj? Kdo ti je rekel, da pri EA nič ne čutiš? Jaz sem čutila čisto vse popadke, je pa to res stvar doziranja.
Jaz sem rodila z EA in naslednjič bom tudi in aleluja za tistega, ki se je tega domislil!!!

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porod z epiduralno
24.2.2006 12:57:21   
Eviii
jst imam rok jutri (upajmo, da bo naš-a user posted image  končno pršu vn), pa sm šla se menit za epiduralno pred dvema tednoma. nikoli ni prepozno, če je le pred porodom. ne vem pa, kako zgleda za tiste, ki se niso domenile, pa jih porod preseneti in bi vseeno rade rodile z ea. vseeno bolje, da si to čimprej uredite.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porod z epiduralno
24.2.2006 21:37:00   
TaRe*
Oprosti martina5,ampak če te je šivanje bolj bolelo kot popadki,pol pa bi jaz rekla,da ti je EA vseeno malo prijelauser posted image user posted image
Jaz sem naravno rodila dvakrat,pa 1.po 14.urah popadkov ,šivanja tudi čutila nisem(ker je bilo vse tako razbolelo),drugič pa po 5.urah tudi ni nič bolelo,le malo je špikalo.
...o tem,kako bolijo popadki pa raje nebi.
..če imate možnost,...jaz nebi niti razmišljala.(meni jo niso mogli dat,na žalost.)

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porod z epiduralno
27.2.2006 12:31:16   
Grascakinja
mene je tudi šivanje bolj bolelo kot popadki in porod, pa nisem imela EA...

< Sporočilo je popravil pupa25 -- 27.2.2006 12:32:05 >

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porod z epiduralno
28.2.2006 15:27:53   
Martina5
EA mi ni prijela, to je tudi anestezist potrdil, ker po dozi, ki mi jo je dal, bi mogla kofetkat, ne pa dihat ko zmešanauser posted image . Pa tudi med prejemom EA, rojstvom moje pikice in šivanjem je minila ura 15 min in naj bi šivanja, po vsej logiki, sploh ne bi čutila. Da ne govorim, da sem sama povedala, kdaj je čas za finale (iztis). Kot jaz vem, če ti prime EA, ti morajo zmanjšat dozo, da sploh lahko pravilno iztisneš otroka. Vsaj tako je meni razložil anestezist na pogovoru.

Verjetno pa je čisto druga situacija, glede čutenja bolečine, ali imaš popadke 14 ur (ne hvala, takoj vzamem EA ali karkoli drugegauser posted image ), kot pa 2 uri (toliko je pri meni trajalo, od vstopa v porodno sobo, do rojstva pikice).

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porod z epiduralno
4.3.2006 21:54:26   
sasabela
Mene samo zanima, če je imela katera po EA kakšne posledice? Ker sem brala, da imaš lahko po porodo zaradi EA zelo močne glavobole in ne vem še kakšne strašne bolečine v hrbtu.

(odgovor članu Martina5)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Porod z epiduralno
5.3.2006 22:00:30   
frutka_
Joj, o tem je bilo že veliko govora/pisanja.  Glavobol po porodu je običajna zadeva, ki pa ni povezana z EA temveč je povezan z naporom! Ko iztiskaš in predihuješ popadke si utrujen in posledično to privede do glavobola. Nam je anasteziologinja na predavanju zagotovila, da ni nobene povezave med tema stvarema!
In drugo, bolečine v hrbtenici nisem čutila nobene. EA ti ne dajo v hrbtenico!!!
Seveda pa po injekciji čutiš mesto vboda, kot ga čiutš še nekaj časa ne mestu kjer ti vzamejo kri na roki ali kaj odobnega. Ni govora o kakšnih groznih bolečinah!
Pa kdo te s tem straši?

Si vedela, da je EA čisto običajen analgetik v primerih ljudi, ki so oboleli za rakom. S tem jim lajšajo bolečine, v zadnjih stadijih bolezni. Nenehno oz. 24ur dnevno imajo speljano EA v kanal. EA se uporablja mnogo, mnogo let v zdravstvu. Pri nas je pač nekja novega in neznanega zato pač ljudje ugibajo in po svoje zaključujejo zadeve.
Ne verjemi vsega kar ti rečejo, pogovori se z gin . in z anasteziologom pa uživaj nosečnost in si zapomni, da ni dveh enkakih porodov, riziko pa obstaja pri vsaki reči.Tako pri porodu z EA kot pri naravnem porodu kot pri zobarju in protibolečinski injekciji.

Ne skrbi, tam so zato da pomagajo!


LPuser posted image

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Porod z epiduralno
5.3.2006 22:02:22   
frutka_
Aja, še to. Posledica EA je bil lep in živahen novorojenček, ocena 10/10 po Apgarju in zadovoljna ter spočita mamica, ki je imela za seboj 7lepih ur poroda.

user posted image LPuser posted image

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Porod z epiduralno
6.3.2006 12:15:14   
sasabela
Jaz razumem,da so lahko posledice oz. riziko če rodiš z epiduralno al pa brez. Samo ne razumem potem, zakaj so nekatere tako proti epiduralni oz. ti jo odsvetujejo, čeprav kot berem in kot govorite, da je porod z EA dosti enostavnejši, lažji...To se potem ravno tako sliši, kot da ženske nočejo olajšati svojih bolečin. A se samo motim?

Joj frutka, k bi še jaz lahko enkrat  uporabla tvoj stavek, da sem bila odpočita in da sem imela lep porod.  Vse čestitke tebi

(odgovor članu Martina5)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Porod z epiduralno
6.3.2006 18:10:38   
Anonimen
Jz sem tudi rodila z EA in je bilo tko luštn, da nebi nikoli več šla brez EA rodit. Zakaj bi se človek matral če se mu ni treba?

Tiste pa, ki so toliko proti EA - kao, da to ni naravno...me zanima če tudi pri zobozdravniku odklanjajo injekcijo, ko jim puli zob?



(odgovor članu sasabela)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Porod z epiduralno
6.3.2006 20:05:11   
frutka_
Sasabela mene so tudi strašili ampak se nisem dala. Rekla sem, da v primeru, da bodo bolečine hude za EA prosim sicer pa jo v zadnjem trenutku še vedno lahko odklonim! V bistvu se odločiš in podpišeš prej EA, na dan poroda pa si lahko tudi premisliš, če meniš da boš prenesla porodne krče.
Po mojem mnenju so nekatere tako negativno naprejene proti EA zato, ker o tem niso poučene. Enako smešno se nekaterim zdi, da porajaš v vodi ali da rodiš čepe...pač vsaka izbere  tisto zadevo za katero meni, da ji bo pomagala. Narava pa itak gre svojo pot. Zato naredi po svojem občutku, vzemi EA kot eno alternativo lajšanja porodnih bolečin. Lahko se odločiš tudi za masko in tisti plin itak ti pa dajo apaurine in te nihče niti nič ne vpraša.

Ne skrbi, ne poslušaj drugih, ker običajno drugi poznajo tebe boljše kot ti sama sebe, ne?!user posted image user posted image user posted image


LPuser posted image

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Porod z epiduralno
7.3.2006 21:33:44   
Pupica
na prvo vprašanje zlo teko da ti bo kdo odgovoril 100%user posted image user posted image user posted image

2.rodila sem z EA, ni bolelo niti malo, niti vstavitev katetra, niti nisem imela glavobola, in se bom ponovno odločila zanj.

3.ne poznamuser posted image

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Porod z epiduralno
8.3.2006 9:12:03   
kapesanta
živjo. Baje EA naredijo tudi v Trbovljah, le da moraš roditi v dopoldanskem času, ker je le takrat na voljo anestezist, ki to obvlada. Ali katera ve kaj več o tem?

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Porod z epiduralno
13.3.2006 13:38:46   
TINALAN
JAZ BI NA VSE ODGOVORILA TAKO!!!
Odvisnoi kako je katera ženska občutljiva na bolečine. Nekatre boli že prvi popadek, pa pravijo da bojo kar umrle. Jaz sem rodila sinčka, res da v uri in pol. Bolečine so bile, vendar nisem zaradi tega umirala. Pač, rodila sem. Vedela sem da boli, pa kaj češ. Sem pa zato srečna ob sinčku. Pa še to. Nikoli se nebi odločila za EA, nisem o tem niti razmišljala. Skoncentrirala sem se na to kar me čaka. Ne obsojam tiste, ki se za EA odločijo. Kaj pa boli in kaj ne, pa je zelo relativna stvar!!! Lep porod vsem ki ste v pričakovanju. Naj bo brez ali z EA.

< Sporočilo je popravil TINALAN -- 13.3.2006 13:39:33 >

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Porod z epiduralno
14.3.2006 7:26:13   
matahari
Po dveh težkih porodih pred 18 in 16 leti se zdaj pripravljam na tretjega..seveda veliko razmišljam o EA vendar se mi porajajo naslednja vprašanja: sem iz Ljubljane kar mi logično da vedeti, da če ne bom rodila v dopoldanskem času ne bo z EA nič..sem pa slišala, da je možno v ostalem času, če plačaš..a ima katera s tem kakšno izkušnjo?Glede na vse skupaj se odločam tudi, da bi rodila v Postojni...samo skrbi me ali bom uspela pravočasno priti tja..npr. če ti odteče voda mpraš takoj v porodnišnico..a tiste 40 minut do Postojne pomeni predolga pot ali kako??Ker če bom klicala rešilca kot to povsod piše me bo on odpeljal direkt v ljubljansko porodnišnico...ima katera izkušnje s tem??

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Porod z epiduralno
15.3.2006 9:54:03   
maretek
Za Matahari
Jaz sem tista oseba, ki je na tem forumu pred enim letom  spraševala o EA. Odločila sem se zanjo. Sem s celjskega območja, doma mi je odtekla voda, pa sem še vedno pravočasno prišla v Postojno, saj sem rodila šele čez 24 ur.
EA mi je držala 4 ure, ker mi je dolgo niso mogli dati. Popadke sem imela že na 1 minuto, odprta pa sem bila šele 1 cm. Ampak tiste 4 ure, kolikor je EA držala - milina. Tako bi lahko rojevala 3 dni. Popadke sem kljub EA čutila, jih predihala, samo tako boleči niso bili. Tudi vstavljanje katetra nisem nič čutila.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Porod z epiduralno
23.3.2006 15:13:25   
zdrafka
Imam dve punčki. Prvo sem rodila v Postojni z epiduralno in ni mi žal, ker je vse skupaj trajalo šest ur. Bolelo me je samo dve uri, ker smo čakali da se odprem za 4 cm. Takrat šele dajo epiduralno in potem me ni bolelo nič več. Vse je potekalo brez problemov tudi potiskala sem ok, čeprav pritiska nisem čutila. Popadke sem vmes čutila kot da bi se mi otrok premikal.
Drugo pa sem rodila brez epiduralne v uri in 15 minut, bilo je fantastično. Imela sem mogoče 20 popadkov in iztis otroka na koncu je bil bolj šok kot npr-kva dogaja z mojim telesom, kot pa kakšna bolečina.
Obe porodni izkušnji sta name vplivali pozitivno. Za prvi porod pa vsekakor svetujem epiduralno.


(odgovor članu Martina5)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Porod z epiduralno
28.3.2006 14:01:55   
Še ena T
Rodila sem z EA v Postojni. Vse, ki ste v dilemi, pojdite na kakšno predavanje, tam dobite tudi črno na belem napisane možne posledice, potem pa same pretehtajte, kaj vam je bolj pomembno. Jaz sem bila že itak čisto preplašena, tako da me tiste informacije o možnih zapletih itd. niso mogle še bolj prestrašiti.

EA je na srečo prijela, ampak dobila sem jo tik pred porodom in moram reči, da bi šlo tudi brez nje, samo z veliko več muje. Dozira ti jo samo toliko, da zmanjša bolečino ob popadkih, čutiš pa, kdaj je treba pritiskat in  me je bolelo, ko se je strgal presredek in so me šivali. To je bolelo ne glede na EA.
A smo si tako različne ali enim EA drži še potem da tega ne čutijo?
 
Naslednjič si želim roditi z EA v Ljubljani. Zaradi možnosti poporodnih zapletov. Itak so mi urgentno prepeljali user posted image  v Ljubljano, zaradi srčne napake. Ves strah v zvezi s tem je bil tako hud, da sem v trenutku pozabila na bolečino popadkov.

Tudi jaz sem bila v sobi z eno, ki je rodila brez EA. Zelo je bila glasna, ampak tisto niso bili kriki bolečine, temveč bolj pomoč pri naprezanju, pritiskanje... No, vsaj jaz sem to tako dojela, pa tudi ona je kasneje pritrdila. Tako da: ne se zastrašit še s tem.

Nič med porodom pa se ne more primerjati z bolečino in skelenjem na šivanih mestih še par tednov po porodu...

(odgovor članu zdrafka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?