|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 8:45:49   
piščanc
večji problem kot propaganda je občutek krivde vsake mamice, ki ji to ne uspe oz. ne želi dojiti. in prepričevanje vsakega osebka posebej, zakaj in kako. in ja, boš imela probleme, še posebej v porodnišnici. ker sedaj je takšna direktiva in konec, kot je bila včasih direktiva, da je dojenje slabo in so takoj tiščali adapt. mleko. si predstavljaš kakšne obtožujoče poglede so včasih dobivale mame, ki so hotele dojiti? približno enako kot zdaj tiste, ki ne morejo dojiti.

in ja, dojenje je kar muka, dokler ne steče, zato bravo vsaki mamici, ki ji to uspe. tiste, ki pa to ne morejo pa bravo, da se s tem sprijaznijo in umirijo živce ter uporabijo nadomestek in živijo kvalitetno življenje.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 9:07:19   
Anonimen
večji problem kot propaganda je občutek krivde vsake mamice, ki ji to ne uspe


"Problematičnost" reklame je problematična v toliko, kolikor mi njeno sporočilo ponotranjimo.

Lahko mi pokažejo tisoč napol anoreksičnih manekek pa se bom s svojimi kilogrami viška počutila vrhunsko.
In lahko mi pokažejo tisoč doječih mater in če je moja iskrena odločitev tista o nedojenju, se me nobena reklama ne bo dotaknila.

Sporočilo je v glavi, ne na TV user posted image .

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 9:15:09   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

mene ni nikdar nehalo boleti, vsakič sem se morala psihično pripravljati, da bom imela spet krvave joške in po treh mesecih dojenja nič več krvave, samo boleče kot bi mi tisoč igel pri vsakem potegu not zabadal. Pa a si ti sposobna se vživeti, a se ti sploh lahko sanja, da smo ljudje različni, da ni za vsakega samo joška ven in . 

---------------------------------------
Poznam, Gina, pri meni je bilo enako user posted image .. S tem, da sem fasala vmes še mastitis.. V glavnem solze in krvave bradavice ob vsakem dojenju, tako da me je moj partner, ki je vse to opazoval, prepričeval naj neham dojit..
In zmeraj sem se spomnila na slogan "Dojenje čudovita izkušnja".. Še zdaj me stisne ob tem stavku..

V glavnem, nisem prenehala, bolečine so po kakšnih 2-3 mesecih izginile, tako da sem ga dojila do 11,5 meseca. Takrat me je začel grist, zato sem prenehala.

Kar hočem povedat je, da je treba poskušat in vztrajat. Če ne gre po 2-3 mesecih truda, OK, če pa niti ne poskušaš (Anonimna, to leti bolj nate), pa po moje ni najbolje.
Ne pusti se sekirat, ANONIMNA, poskušaj, delaj na tem in če res ne bo šlo, je to popolnoma tvoja stvar, ki se ne tiče nikogar.  

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 9:17:21   
Shani
Tiste, ki ste lahko dojile sploh pojma nimate kaj pomeni če ne moreš dojiti in ja tudi sama sem se trudila do onemoglosti, da bi dojila pa nisem imela mleka, kaj vse nisem počela, da bi ga imela, pa ni šlo verjemte.  Hvala bogu je patronažna sestra rekla z veliko prijaznostjo, pejte po dodatek ne bo šlo. Kok sem takrat trpela, ker sem se slabo počutila, da ne morem dojit.

Zato razumem prvo anonimo, da je čisto nastrojena, ker ji ljudje okoli nje samo težijo o tem. Meni tudi ne bo več noben pamet solil o tem. Probala bom in če ne bo šlo bom takoj brez slabega občutka šla po adapt. mleko in važno mi bo samo to, da je moj otrok sit in vesel.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 9:53:56   
Dejča
Prva anonimna, s teboj se popolnoma strinjam, da so ljudje v današnjem času postali obsedeni z dojenjem, in te čisto razumem, da si znorela ob njeni reakciji, pa sem sama dojila 15 mesecev in prenehala na lastno željo, ker se mi je zdelo čisto dovolj.
Sama sem sicer že od začetka vedela, da bom svoje otroke dojila, če bom le lahko. Pa ne zaradi reklam, ampak ker vem, da je to zadnje resnično najboljša rešitev. Toda če ne bi mogla, se zaradi tega ne bi sekirala, ne glede na to, kaj bi mi rekle žlahtnice, prijateljice ali znanke. Folk je resnično obseden - kar naprej vprašanja: "Ali dojiš?" "A pa sploh imaš dovolj mleka?" (sem namreč bolj mala in suhcena in zato takšna vprašanja). Mislim!!! Zase se brigajte. Ko pa sem prvo user posted image  dojila še potem, ko je že bila stara več kot 1 leto, so me pa že čudno gledali. "A še vedno dojiš?" Nekaterim nikoli ni prav, zaradi tega se ne sekiram zaradi njih. Se mi je pa enkrat zgodilo (pa tega vprašanja nisem še nikoli prej in nikoli kasneje postavila), da sem znanko vprašala: "Ali se dojita?" Srečala sem jo po sto letih in nisem vedela, kaj bi se še pogovarjala z njo. Ona pa vsa solzna, da ni imela mleka ipd. Mi je tako hudo postalo, da sem sploh vprašala kaj tako neumnega, saj sem jo, več kot očitno, s tem vprašanjem prizadela.
Ja, tako obseden je danes folk s tem dojenjem. Pa sem 100 % ZA dojenje in vem, da je najboljše za otroka, toda da tako znervirajo mamice in noseče ženske, da so vse zafustrirane, če ne morejo dojiti - ne, to pa ne vodi nikamor. V porodnišnici so me zdaj drugič v treh dneh pbl. 30-krat vprašali, če bom dojila, kako dolgo sem dojila prvega otroka ... Mislim, no ...

(odgovor članu Shani)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 10:53:38   
oka
Prvo kot prvo, vsaka mama sama najbolje ve kako je z dojenjem pri njej. Če mleka ni in če dojenje ne steče, potem res ne vidim razloga, da bi se jo obtoževalo. Sama sem prvega dojila samo prve štiri dni. Potem se je pojavila huda zlatenica in dojenje so mi odsvetovali, ker mu je moje mleko po njihovih besedah bolj škodilo kot koristilo. Dojiti naj bi se začela, ko bi zlatenica izginila. Jasno mali se je navadil na stekleničko in ko sem hotela spet dojiti ni in ni hotel zagrabiti. Bil je lačen, ko pa je bilo treba potegniti enostavno ni več znal. Kaj sem hotela drugega, kot da sem mu pripravila adaptirano mleko, ker lačnega zaradi same predpostavke, da je potrebno le dojiti in vztrajati ga niti v sanjah nisem želela pustiti. Ko pa sva prišla na kontrolo v porodnišnico in sem zdravnici povedala, da ne dojim, ker dojenje enostavno ni steklo, me je nadrla kot psa, v izvid pa napisala: "Dojenje BAJE ni steklo." Lepo prosim, dva dni truda, lačno in znervirano dete, po njenem mnenju je bilo kaj takega nemogoče tako da mi je celo rekla, da mogoče pa ni bil dovolj lačen. Ampak jaz v vsem tem času niti za sekundo nisem imela slabe vesti, zdravničino trabunjanje me ni prizadelo niti malo, saj sem sama dobro vedela skozi kaj sva šla, ko sem hotela dojiti in bistveno bolj od dojenja, mi je bil pomemben sit, zdrav in zadovoljen dojenček.
Mi pa zaradi tega niti na misel ni prišlo, da v drugo ne bi poskusila dojiti. Nikoli ne bi že v začetku nosečnosti rekla, da ne bom dojila. Mislim, da je vredno poskusiti, pa ne zato, ker drugi pravijo tako, ampak zaradi otroka in sebe. In če ne gre, pač ne gre, pa zato definitivno nisem nič slabša mama kot katera hiper dojilja.

lp

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 10:58:46   
Anonimen
Ne vem, kje jaz živim, da okoli mene niso "vsi obsedeni od dojenja". Mene niti en ni nikoli vprašal, ali bom dojila. Ampak treba je biti malo patetičen, kajne?

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 11:02:46   
Strawberrie Cherrie
No, bo punca sama potem povedala, kako je stvar zgledala, ko bo rodila in ji bodo otroka pristavili k prsim, ona bo pa zahtevala dodatek. user posted image user posted image

Kaj pa vem, meni se zdi, da smo še premalo osveščeni, koliko za novorojenčka pomeni materino mleko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 11:14:39   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

No, bo punca sama potem povedala, kako je stvar zgledala, ko bo rodila in ji bodo otroka pristavili k prsim, ona bo pa zahtevala dodatek. user posted image user posted image

Kaj pa vem, meni se zdi, da smo še premalo osveščeni, koliko za novorojenčka pomeni materino mleko.



Mislim, da smo čisto dovolj osveščeni kaj materino mleko pomeni za dojenčka. Saj na vsakem koraku to lahko slišimo in beremo. In vsa osveščenost na tem svetu ne bo mami, ki nima mleka in ima druge težave čisto nič pomagala. Vse to reklamiranje, obsojanje in posiljevanje ji bo kvečemu povzročilo dodaten stres, občutek nesposobnosti in posledično tudi tako odločitev, kot je odločitev anonimne, ki se je odločila, da ne bo dojila že v štartu nosečnosti.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 11:19:28   
TinaUros
Pred leti smo vsi gor zrasli na adpatiranem mleku. ZAKAJ? Naš ljubi Unicef je pač takrat propagiral adaptirana mleka, dojenje pa ni bilo...ne vem...verjetno takrat dovolj na nivojuuser posted image  No, danes pa poje ta isti Unicef čist drugačno pesmico. Dojenje, dojenje in še enkrat dojenje...in še to ni dost, dojenje kadar otroku paše...z tem mislim lahko tudi na 15 minut, tako da družina izgubi ves ritem in do vsaj 3.leta!!! In kam pridemo z tem?
No, sama sem mnenja, dojenje je dobro, zdravo za otroka do neke pametne REALNE starosti. Hvala bogu, da ima mama dovolj mleka. Če ga nima, nič zato, saj so tudi (hvala bogu) adaptirana mleka in zato je čist po nepetrbnem vsaka sekirancija.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 11:29:37   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: oka

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

No, bo punca sama potem povedala, kako je stvar zgledala, ko bo rodila in ji bodo otroka pristavili k prsim, ona bo pa zahtevala dodatek. user posted image user posted image

Kaj pa vem, meni se zdi, da smo še premalo osveščeni, koliko za novorojenčka pomeni materino mleko.



Mislim, da smo čisto dovolj osveščeni kaj materino mleko pomeni za dojenčka. Saj na vsakem koraku to lahko slišimo in beremo. In vsa osveščenost na tem svetu ne bo mami, ki nima mleka in ima druge težave čisto nič pomagala. Vse to reklamiranje, obsojanje in posiljevanje ji bo kvečemu povzročilo dodaten stres, občutek nesposobnosti in posledično tudi tako odločitev, kot je odločitev anonimne, ki se je odločila, da ne bo dojila že v štartu nosečnosti.



Oka, mislim, da je povsem nekaj drugega, če mamica nima mleka ali poizkusi dojit pa ji to ne znese, kot pa da se zavestno odloči, da niti poizkusila ne bo.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 11:38:30   
Anonimen
Ne vem, kje jaz živim, da okoli mene niso "vsi obsedeni od dojenja". Mene niti en ni nikoli vprašal, ali bom dojila. Ampak treba je biti malo patetičen, kajne?


Ah ja

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 12:47:02   
lorch
Mene do sedaj še nihče ni vprašal. če bom dojila, ko me bo kdo vprašal bom pa odgovorila  tako kot je. Če bom imela mleko, bom. Če ga ne bom imela oz. če bodo kakšne težave dojenje preprečevale pa ne bom. Moja mama mene in starejše sestre ni mogla dojiti, pri tamali je pa šlo. Pa smo vse tri zdrave in normalne.
Zato jaz pravim: če gre je super, če pa ne gre pa ni zato mamica nič slabša.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 12:52:14   
FANTEK1







Tudi mene so ze sprasevali glede dojenja- dojis?, kolikokrat?, kako dolgo? itd. pa sem vedno odgovorila: ne, nisem imela dovolj mleka.. in to je bilo to..
Ce je kdo se hotel pametovat, sem se obrnila in sla stran, je pa res, da ne vem kako bi reagirala, ce bi me znanka napadla na cesti. Zausnice ji ne mores primazat- haha - ker bi izpadel malo nor, nadret je nima smisla, ker potem vsi tebe gledajo, ce se obrnes in gres stran tudi ne vem kaj bi ona storila- kaj ce gre za tabo in se se bolj dere -user posted image user posted image ..., tako da...
Upam, da bos na take osebe naletela cim manjkrat..
Se pa strinjam, ze samo govornjenje in poslusanje o dojenju je zoprno.., kaj sele ko ni mleka in ne mores narediti nic...
 
Ti , anonimna , sama ves kaj in kako je bilo v prvi nosecnosti, zato te podpiram in upam, da bos naletela na prijazno sestro v porodnisnici in ti ne bodo tezili.
LP

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 13:05:10   
hubi
Najboljše za otroka je srečna in zadovljna mamica.

< Sporočilo je popravil hubi -- 14.10.2007 13:06:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 13:40:34   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Ne vem, kje jaz živim, da okoli mene niso "vsi obsedeni od dojenja". Mene niti en ni nikoli vprašal, ali bom dojila.

Mene tudi ne. Ampak imam občutek, da je tista znanka točno vedela, kaj mora vprašat, verjetno je v paketu izvedela, da si noseča in da ne boš dojila. Zakaj pa že zdaj razlagaš okrog, da nimaš namena probat "prekletega" dojenja, ko se ti še vidi ne. Koga pa to sploh briga. To je tvoja odločitev.

Jaz sem tudi podlegla tej reklami. V prvo mleka ni hotelo biti - pa sem se mučila in jokala, dokler ni šlo. Malega sem dojila do 1 leta, takrat se je sam odstavil. V drugo sem prve dva dni po porodu popila po 6 litrov čaja ali več, dojila cel dan, samo da pride mleko in grem domov. Potem sem se spet mučila. Pa je bilo vredu, zdaj me spet boli - kot bi mi šla elektrika skozi dojko. Pa se trudim, pri 7 mesecih je še vedno skoraj samo na mleku.  Ko so druge govorile o navalih mleka in kako jim je stekalo samo iz dojk, sem se vedno čudila, ker jaz tega nisem doživela. Tamali so se vedno mogli namučiti, da so iz mene spravili vsako kapljo. Pa jim nisem dajala čaja, niti pomisliti ne smem, da bi dala adaptirano... ker so me v materinski šoli prepričali, da to se pa ne dela. Ampak vseeno mi ni žal.
Meni se v glavnem zdi škoda, da ne poskusiš in se potrudiš po svojih močeh. Če ne gre, še vedno lahko narediš drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 13:53:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jade1

Ne vem no meni se sploh ne zdi, da bi bilo dojenje preveč propagirano. Jaz sedaj dojim 3 otroka pa nisem nikoli imela občutka, da kdo preveč "teži" z dojenjem.

Sicer pa, če si se sama tako odločila zakaj se potem sploh sekiraš kaj dko reče? To je pa meni čudno. In, če si že sedaj prepričana, da ne boš mela mleka in ne boš mogla dojit ga ziher ne boš imela.


1. Seveda se ti ne zdi, da se posiljuje z dojenjem, če nisi zaradu tega prizadeta, ker imaš mleko in dojiš.

2. Saj se ni sama odločila, da nima mleka. Saj je napisala, koliko je prvič naredila za to, da bi imela mleko, ko je bila noseča, je bila prepričana in odločena, da ga bo imela.

Tako da tu pa res ni vse v glavi, je tudi v genih kar precej.

In 1. anonimna, jaz te popolnoma razumem, samo res se ne sekirat zaradi tega. Pri svojih domačih imaš podporo, razumejo te, meni je to takrat veliko pomenilo. Če so pa kr eni roke vili okoli mene, me pa niti najmanj ni ganilo. Pač nismo vsi enaki, eni imajo žleze ustvarjene tudi za dojenje, drugi pa ne, Eni imajo moder oči, drugi pa rjave. No big dil.

Te pa razumem, da si jezna, zato tudi zelo dobro razumem tisti BRIGA ME. V smislu ZASE SE BRIGAJTE in tako bilo tudi prav.

Aja, pa jade1, tole ne leti nič nate osebno, slučajno sem ven pobrala tvoje citate, ker vem, da veliko mamic razmišlja podobno kot ti, jaz pa vem, kako je, če ti telo deluje drugače od večine.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 14:27:33   
trojči
Meni se zdi vse skupaj žalostno. Navijanje za dojenje je preseglo vse meje dobrega okusa. Celo škodi vsem, ki se trudijo in bi še mogoče imele mleko, če ne bi par srečnic, ki jim jim je uspelo, vpile po pohvali.

Ženske se še predobro zavedamo, da je materino mleko najboljše za otroka. Ko slišiš, da vsaka lahko doji, če le hoče, ti ne pomaga razum, dejstva, ki govorijo, da to ni res. Zasekiramo se, itak.  Problem je v tem, ker ti ne zna noben povedat, kje so meje, kje postane gnezdenje oz. pristavljenost otroka ves čas škodljivo ali če drugače povem, nihče ti ne zna povedat, koliko mora mati počivati in koliko pristavljati, da nastane optimalna količina mleka. V porodnišnici poznam primer, ko je ženska v štirih dneh spala le dve uri, ostalo pa je imela dojenčka pristavljenega na krastavih bradavicah. Dodatka ji niso hoteli dati, sama pa tudi ni bila tolko, da bi rekla možu, da ji ga prinese. Isto velja za količino tekočine in hrane. Koliko pojesti in popiti, da ne bo preveč in premalo. Isto spet velja za vrsto hrane in tekočine. Kaj, v kakem razmerju.

Ženska ima na razpolago ogromno manevrskega prostora, da se lahko krivi. Je pristavljala prepogosto ali premalo, je jedla in pila preveč ali premalo. Je jedla nepravo hrano, pila nepravo tekočino......To so travme in s tem mora pač vsaka sama opraviti. Prosim pa dojilje, da upoštevate eno lepo misel s sosednjega foruma pred nekaj dnevi: nikoli ne sodi, če sam nisi bil v tej situaciji in ne veš, kako je. Ženska se je odločila, da ne bo dojila. Morda si bo premislila. Morda si ne bo. Če bi jaz še enkrat rodila, bi gotovo poskusila z dojenjem, čeprav vem, da sem izgubila veliko časa in energije za par kapljic mleka. Da sem se trudila zaman. Jo pa čisto razumem, da se ji je dojenje uprlo in ji dam prav, da se je tako odločila. Vedno je treba poslušati sebe in svoje občutke. Samo tako si dobra mama, ne pa znervirana, depresivna, tečna....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 14:30:27   
Pajaca
O tiste, ki niste imele nikoli težav z dojenjem ne veste kako je to, ko ti otrok ne zna jesti, ko nimaš mleka in ko ti vsi težijo kako si slaba mama, ker daš otroku dodatek.

Doživela sem oboje. Prvič punca ni znala jesti, bila je ena sama muka, naučiti jo jest. Po flaši je pa fajn šibalo. Grozno je bilo. Ni čudno, da mi je na koncu zmanjkal mleka, ker je bilo vsega preveč.

Ja no in potem so me še prijatelji in znanci napizdeval kako lepo je dojiti in kako naj se potrudim, kako sem slaba mama in kako ne naredim vsega za svojega otroka.

Drugič je bil fant tako ogromen, da je bilo itak premalo mleka.

In sedaj lahko rečem le to, da sem sovražila vsako sekundo dojenja in da tud če bi mela še enga otroka se tud potrudila ne bi, ampak bi mu že v porodnišnici dala dodatek, pa če se vse sestre na glavo postavjo, pa še doktrji zraven. Če ga pa ne bi dal, bi pa klicala policijo al pa varuha človekovih pravic, da otroku ne želijo dati za jest.

Evo pa ne bom anonimna. Pa me popluvajte če me hočte.

Ampak kdor še ni dal čez tega nima kaj obsojat nekoga, ki se je odločil kot se je anonimna.

Važno je, da je otrok sit, pa kakorkoli ga že nasitiš. Z dojenjem ali z nadomestkom.

Propaganda o dojenju je pa čist preveč agresivna. Vsaj meni je bila!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 14:37:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Saj na vsakem koraku to lahko slišimo in beremo.


Res? Kje konkretno, razen na RR?

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 14:41:38   
ElaM
Meni tudi gre to "posiljevanje" z dojenjem na vsakem koraku, blazno na živce.
Če imaš enkrat travmatično izkušnjo za sabo, kar se dojenja tiče, verjamem da te mine, da bi naslednjega otroka dojil.
Poanta je v tem, da je otrok sit in čisto nič drugega.
In nakladanje o povezanosti med materjo in otrokom, ki se vzpostavi z dojenjem je meni navaden "bulšit", s katerim si filajo ego t.i. uspešne dojilje. Mene nikoli niso prevevali občutki blazne sreče, ko je tamala potegnila, pač pa sem čutila le bolečino. Pa se nimam za slabo mamo.

_____________________________

:)

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 15:11:08   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

IZVIRNO SPOROČILO: oka

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

No, bo punca sama potem povedala, kako je stvar zgledala, ko bo rodila in ji bodo otroka pristavili k prsim, ona bo pa zahtevala dodatek. user posted image user posted image

Kaj pa vem, meni se zdi, da smo še premalo osveščeni, koliko za novorojenčka pomeni materino mleko.



Mislim, da smo čisto dovolj osveščeni kaj materino mleko pomeni za dojenčka. Saj na vsakem koraku to lahko slišimo in beremo. In vsa osveščenost na tem svetu ne bo mami, ki nima mleka in ima druge težave čisto nič pomagala. Vse to reklamiranje, obsojanje in posiljevanje ji bo kvečemu povzročilo dodaten stres, občutek nesposobnosti in posledično tudi tako odločitev, kot je odločitev anonimne, ki se je odločila, da ne bo dojila že v štartu nosečnosti.



Oka, mislim, da je povsem nekaj drugega, če mamica nima mleka ali poizkusi dojit pa ji to ne znese, kot pa da se zavestno odloči, da niti poizkusila ne bo.



Res, je razlika, če mama noče ali ne more dojiti. Mislim pa da je presneto malo žensk, ki bi se že pri prvem otroku odločile, da ne bojo dojile. In anonimna ne bo prvič mama. Da ne bo dojila, se je odločila zaradi slabe izkušnje iz prvič in kot jo jaz razumem, želi s tem preprečiti, da bi spet doživela nek neuspeh. Ne pravim, da se je odločila 100% pravilno, jaz se po svojem "neuspehu" nisem tako odločila in sem poskusila z dojenjem, je pa to njena odločitev in mislim, da nima prav nihče pravice, da bi jo zaradi tega obsojal in jo označil za slabo mamo. Pa da ne bo pomote, sem zagovornica dojenja, mislim, da je to nekaj najlepšega kar je poleg nosečnosti ženski bilo dano, vendar nisem pa zagovornica dojenja za vsako ceno.



(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 15:14:05   
tjaga
Definitivno je fajn in še enkrat fajn, če se ti ni treba ukvarjati s pripravljanjem mleka, da zizo sam ven potegneš in voila.
Jap, pri nas smo se tudi odločili, da bomo dojili. Da naše dete pa ne bo na umetnem mleku gor zraslo. Jap in o tem sem bila prepričana celo nosečnost.
In kaj se je zgodilo? Namesto, da bi dete vleklo mleko, so od sesanja popokale vse notranje kapilare in predstavljajte si, ko sredi noči, po dojenju, otroku podiraš kupček, on pa namesto mleka bruhne tik tak svežo kri. Skoraj me je kap. Klicala sem pediatrinjo, ki me je spraševala, kako in če me boli, ko se dojiva in je ugotovila, da je to moja kri, da otrok po vsej verjetnosti ne dobiva nič mojega mleka. Dojila sva se tudi po dve uri, pa je na koncu popil še konkretno stekleničko umetnega, med nosečnostjo tako zelo preziranega, mleka. In sem si rekla, da če bom še kdaj rodila, ne bom več dojila in ne bom šla več skozi to, kar sem enkrat že doživela.
Pa smo dobili še eno pupo in sem jo na vsak način spet hotela dojiti. Seveda so se že v porodnišnici pojavile težave, dojili sva se po nastavku, in ko sem  jo odmaknila, je bil nastavek poln krvi. Sestre so jo odnesle in ko so podirale kupčke je ven metala same strdke krvi. Jah, res je imela veliko od mojega mleka. In tudi pri njej mi ni uspelo. Delno že, delno sva dodajali. Ampak polno dojila nisem nobenega od njiju.
In zdaj rečem, če bi se odločili še za tretjega, nisem prepričana, da bi še enkrat šla skozi travme.
Anonimna odloči se tako, kot veš da je prav. In ne oziraj se na nikogar. Samo nase. Ti boš najbolje vedela.

_____________________________

Ni pomembno, da se mi danes nič ne da; važno je, da se mi nič ne vzame!

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 15:14:51   
artista7
Nisem mama, poznam pa veliko žensk, ki so se grozno prematrale zaradi omenjenega posiljevanja. Moja teta ima 3 otroke, prva ni znala sploh sesat, drugi je bil super, ni hotel nič drugega kot zizo, tretjega je morala odstaviti zaradi mastitisa in bolečin in sama mi je rekla, da je jokala tudi zato, ker ga je morala odstaviti, da pa mu tečna in vsa razbolena, s krvavečimi prsmi, tudi ni bila v korist. Otroci so vsi zdravi, rastejo in se normalno razvijajo.
Povsem razumem ženske, ki imajo slabo izkušnjo in nočejo. Ker sama nisem tega doživela jih niti malo ne morem soditi, kaj je prav in kaj ne, ker če boli, verjetno NE samo nakladajo.

Vseeno pa anonimna, bodi raje tiho, ljudje so čudni, jaz tega ne bi razglašala preveč glede na reakcije. to je tvoja osebna stvar pa konec.

Upam da bo tvoja user posted image in porod normalno potekal in da boste vsi ok.

_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 15:15:28   
Anonimen
se strinjam z  anonimno

Tudi jaz nisem imela mleka pa so me posiljevali v porodnišnici z nasveti in doma in kao nisem dobra mama pa je tamala odraščala povsem normalno in je lepa in zdrava punčka.

Tudi v drugo zavestno nisem hotela dojiti ker sem se spomnila kakšne muke sem imela prvič in so me tudi v porodnišnici nadrli pol pa domov poslali. Pa kaj pol, imela sem se fino, več časa sem imela zase, nisem po cele dneve dojila, ker tudi nisem imela mleka in brezveze da bi se silila, naredila sem ji umetno mleko pa je bilo.

Tudi v tretje bom storila isto

Anonimna, naredi kar čutiš in ne poslušaj drugih.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?