|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: začudena in presenečena...
24.10.2007 14:48:14   
soncipunci
Sem ena tistih, ki zaenkrat nisem imela večjih problemov z dojenjem. Če odmislim paniko, ki me je zajela ob navalu mleka tretji dan po porodu in ob navalu otroka na dojko v starosti treh tednov, ko je prišlo do preskoka v rasti in je hotel več kot je priteklo, je vse lepo potekalo. Ne vem, mogoče sem imela srečo, da sem se takrat obrnila na svetovalko za dojenje iz LLL, ki me je v teh dveh situacijah podprla, da sem prebrodila. Res pa je, da je otrok takrat ves čas visel na meni, dokler se ni začela ustvarjati "pravšnja" količina mleka. To je trajalo ca. dan in pol, pa je bilo OK. Res pa je, da če dojim dva meseca, še nisem boga za jajca zgrabila. Zavedam se, da se lahko vsak čas vse spremeni. In tudi ne obsojam mamic, ki ne dojijo. Moje mnenje je le,da se splača potruditi. Če se katera ne, je to pač njena odločitev - vsekakor! Otroci zrasejo tudi ob adaptiranem mleku, brez dvoma. Tudi jaz sem, ker je moja mama takrat zaradi šoka ob smrti svoje mame izgubila mleko že po približno enem mesecu. Če drži, da so dojeni otroci bolj odporni na bolezni, potem sem jaz tipičen primer neodpornosti - žal.
Zgodi se, da se v dani situaciji enostavno ne znajdemo, ker nimamo pravih informacij in pomoči v pravem trenutku. Me pa žalosti, ko se nekatere mamice za svojega otročka kljub informacijam in podpori niso pripravljene niti potruditi oz. poskusiti. Pa naj bo to dojenje ali pa kaj drugega. To lahko trdim iz izkušenj z mojimi znankami in kolegicami. Ampak nekomu soliti pamet nimam smisla...

(odgovor članu Ines Š.)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: začudena in presenečena...
25.10.2007 6:58:16   
Ines Š.
Če odmislim paniko, ki me je zajela ob navalu mleka tretji dan po porodu


Srečnica user posted image Jaz sem tretji dan v porodnišnici kar naprej molzla s črpalko, da bi nakapala tistih ubogih nekaj mililitrov. Mamica zraven mene, pa bi lahko nafutrala vsaj še mojo Jašodo poleg svoje hčerkice. user posted image

Hočem povedati, da nekatere dejansko imajo mleko in se odločijo, da ne bojo dojile. Nekaj pa nas je tudi takšnih, ki smo se trudile pa ni šlo. Jaz osebno sem hodila od samega začetka na LLL (s predavanji so začeli, ko sem bila v 4. mesecu nosečnosti) in bila trdno odločena, da jaz BOM dojila, ker mi je to ful všeč in ker je to najbolje za otroka.  Pa žal ni šlo in sem še vedno razočarana nad tem. Da ne govorim o začetkih depresije ob misli, da nisem sposobna nahranit lastnega otroka.

Saj ne rečem, pomoči in podpore za dojenje je ogromno, vendar pa jo je kar premalo za nas mamice, ki smo si želele dojiti pa ne moremo.

(odgovor članu soncipunci)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: začudena in presenečena...
25.10.2007 7:44:01   
Seven*
No moje mnenje je, da od LLL noben ne obsoja mamic, ki ne dojijo. Vem da so nekatere, ki ne dojijo srecne, da obstajajo taksne organizacije, ker vsaj same pri sebi vedo, da so naredile in poskusale vse. Ce pac ni slo, ni slo. To, da kdo iz taksne organizacije obsoja, je samo fikcija, ker se to NE SME.

Vsak dela po svojih zmoznostih. Sama sem mnenja, da je za vecino nedojecih mamic kriv nacin zivljenja in razmisljanja, ki nas sili, da tezimo k cimprejsnji samostojnosti. Ne tezimo, da bi otrok sam spustil krilo, ko je na to pripravljen, ampak ga od krila odrinemo mi. Cimprej kot je mogoce. Pa da ne bo tega katera razumela narobe. Se vedno je pac "priden" otrok tisti ki spi celo noc, je tocno na uro, spi v svoji sobi, sedi v nekem kotu sobe in se pretezno zamoti sam s seboj.

Upam, da bo prisel cas, ko bodo mamice spet zaupale sebi in svoji intuiciji. Ne vzajamo samo mi otrok, ampak tudi otroci vzgajajo nas.

Grem na siht. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Ines Š.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: začudena in presenečena...
25.10.2007 13:34:02   
mateyka
jaz te čist razumem miškot - jaz sem šla na flašo, ker sem hotla da greve s pikico domov po 12 dneh v bolnici in me ne bi spustil, če ne bi dobivala na teži (+ tok me je nadepral bit tam, da se mi je mešal od tega). ni pa pikica mogla sama dovolj sesat pr men, ker je bla na antibiotikih in so novorojenčki ponavad zelo utrujeni in zaspani, ko so na njih - in tud še neki časa po njem (infekcija nardi svoje).
zdej, lahko ena reče pristavljaj in pristavljaj, samo moja je vsakič zaspala na zizi in smo probal vse, skupi s sestrami, pa ni pomagal user posted image in zdej nimam niti tok mleka da bi dojila 100% moje mleko, ko več poje.. mogoče je vse skupi nardil svoje na koncu, kdo ve..
sem bla tud jest odločena da bom dojila (še flaške nismo kupil zarad tega), pa mi ni ratal - men se zdi, da v Sloveniji preveč agresivno forsirajo to dojenje. tuki na Švedskem ga zlo podpirajo, sam ne težijo mamam k se za to odločjo (za flašo mislim), če so težave - in tud ne govorijo da so lene in slabe mame al kaj vem vse še user posted image posodijo ti električno pumpo zastonj kolikor dolgo jo rabiš in to je to user posted image jest jo pač hranim cirka 50/50 z mojim mlekom dokler bo šlo, tud tamitil sem dobila iz Slovenije da bi ja mela kej več mlekca za pikico, sam nardiš tok k lahko in vsak ma sam pravico se odločit kaj je za njegovega otroka več vredno in kaj ma prioritete. jaz recimo sem hotla, da smo doma in da mami ni v depri k mora ždet en mesec v bolnici user posted image in tud če se ne dojimo, je naša mala en velik smejalko in veselko - tok o dojenju in kok brez njega ne gre - gre če mora user posted image
aja, in dobrodošla user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.10.2007 13:39:07 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: začudena in presenečena...
25.10.2007 20:38:28   
Ines Š.
Da me ne bo kdo narobe razumel. LLL je super in tudi vse punce tam so super. Jaz to vsaki priporočam user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?