|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodi v Avstriji
14.1.2005 13:05:34   
kofetek2010
Nina - bodi brez skrbi, sem že rodila in to v MB zato vem kako je bilo in mož bi me hodil obiskovat tudi v Graz ali pa na Dunaj, če bi že bilo treba.
Sicer pa osel gre samo enkrat na led ... aja, pa še ena, kogar kača piči, se boji še vrvi...

lp
jana73

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Porodi v Avstriji
14.1.2005 14:35:04   
KIRA
nina - jaz sem šla rodit v MB, ker bi me v MS najbrž zapravili, pa tudi ni blo lušno. pravzaprav cela katastrofa. če bi imela možnost, bi rodila doma - že takrat. pa je bila mala narobe obrnjena!

****xy???!!!lkasjdiojfgahjvgljndgkjhĆAMYMXNVB:grrr: !!!

ZDAJ PA ME KONKRETNO ZANIMA, ČE SE DA IT RODIT V GORNJO RADGONO. glede na to da imajo tudi tam bolnico. za vse infoje bomhvaležna.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Porodi v Avstriji
19.1.2005 22:49:54   
Seven*
Ves kaj.. Najbrz ne bi sla rodit v porodnisnico, kjer ne opravljajo klistirja in ti med porodom prinesejo kahlico, ker te pac tisci na potrebo, potem pa buljijo v ono kahlo in se delajo norca.. Sem biolog, pa je bilo vseskupaj preveliko ponizanje. Ob rahlem stoku (ne dretju!) mi je bilo UKAZANO, naj bom ze enkrat tiho.. Otroka so mi pozabili prinesti pokazat, ker je bila vmes izmena, tako da sem Jakoba vidla sele po sestih urah (Apgarska ocena je bila 9, da ne bo pomote).

FUUUUUUUUUJ!

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Porodi v Avstriji
19.1.2005 23:16:08   
Pepa-2
seven, jaz pa sem spet ena, ki je očitno imela srečo. rodila sem v mb in bila prav z vsem zadovoljna. babica me je med popadki masirala, 5-krat mi je prinesla kahlo, da sem se lahko polulala. ko sem ob sprejetju vprašala po klistirju, mi je sprejemna sestra rekla, da je njim to samo ovira, ker črevesja ne moreš takoj sprazniti in je blato potem samo bolj tekoče. in da če mi bo na potrebo, naj kar v miru opravim. in res. ko mi je šlo že na vse strani, me je babica lepo obrisala in še rekla, naj kar potisnem. torej, res mi je bilo vse ok. tudi na oddelku ni bilo govora o tem, da ne bi bilo plenic, srajc, vložkov. o svojem zadovoljstvu sem povedala prijateljici, ki je nato v mb rodila in doživela ŠOK... rodila je sama, brez pomoči in to še na oddelku in ne v porodni sobi.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Porodi v Avstriji
19.1.2005 23:22:18   
nejcko
Pepa, a to s tvojo prijateljico je res? Se to danes še dogaja? Nimam besed.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Porodi v Avstriji
19.1.2005 23:48:51   
Pepa-2
ja, res. bila je že nekaj dni v bolnišnici, ker je imela ta nosečniški diabetes in so se na konziliju zmenili, da ji bodo sprožili porod. in tako so ji dali svečke in jo pustili samo, babica ji je rekla, da jo bo prišla pogledat šez pol ure, pa je ni bilo niti šez dve uri, ker je šla domov. ko je moja prijateljica rekla, da ima že močne popadke, ji je sestra rekla, da se na aparatu nič ne vidi, pa si je potem ona tudi mislila,da to še ni to. in naenkrat je potisnila in otrok je bil zunaj. potem pa ne vprašaj, kako letanje je bilo.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Porodi v Avstriji
20.1.2005 9:03:20   
kofetek2010
Jaz sem prišla v porodnišnico MB ob 3h ponoči in do 15:46, ko sem rodila, se niti enkrat nisem smela iz postelje vstat, pa tudi klistirja mi niso dali in je šlo iz mene na vse strani, res je da so me brisale in menjavale rjuhe, ampak vse skupaj je svinjarija, da te tako pustijo... 13 ur sem se s CTG-jem obračala iz enega boka na drugega in ko sem rodila, so me šivali in še potem sem morala ležati v porodni sobi do 20h in šele ko sem prišla na oddelek, sem dobila sina v roke.
In tiste, ki ste dobile umetne popadke zagotovo veste, kako bolijo - meni so dali 2 flaši preden sem uspela rodit... Eh, itak sem glede tega že napisala... Tak porod, kot sem ga imela ne želim nikoli več - največja muka na svetu! Ja, saj odtehta, ko vidiš svojo bebico, ampak ne povsem.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Porodi v Avstriji
20.1.2005 11:59:12   
KIRA
seven, to tud ni blo lepo. men so malo baje prinseli prvi dan, sam sem bla pod dvojno narkozo in se prvega dne čist nič ne spomnim. tako da sem komaj drugi dan izvedela, kaj imam - da je punčka.
klistirja pa meni tudi niso dajali. zato pa svečko pred in po CR, pa ni nič pomagala. si alhko misliš, kako je bilo s svežimi šivi sedet na stranišču in se napenjat, ko si mislu, da te vrag vzame. :(
moja je apgar tudi imela 9, ampak samo zato, ker je imela še mal vode v pljućih in so ji prvi dan dali kisikovo masko - prio CR se ta voda ne iztisne iz pljuč, kot pri navadnem porodu.
to sem tudi naknadno zvedla. men ni hotu noben nič povedat. piz.. tak opo ovinkih sem izvedela, da sem dosti krvi zgubila, da so me na brzino skup šivali, da sem baje imela razpok mehurja - zdravniki vsi tiho. sestre nočejo govorit, pa jih moraš mimogrede vprašat zakaj se dajejo katetri itd.. pa da je mala imela popkovnico ovito mi tudi ni noben povedal, z eno samo besedo je bilo omenjeno na odpustnici.
res si prepuščen sam sebi. :((

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Porodi v Avstriji
20.1.2005 12:17:36   
Anonimen
O, groza. Pri meni je bilo v porodni pač še kolikor toliko normalno, razen da se mi je že bledlo, grozno pa je billo po CR. Tisto obnašanje....!!!!! Samo čimprej domov.

(odgovor članu @)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   Porodi v Avstriji
24.1.2005 11:00:03   
lidia
Če jaz pri porodu ne bi imela čudovite babice, ki je bila praktično ves čas ob meni, me masirala in razvajala z eteričnimi olji, bi bila zelo jezna nase, da nisem šla npr. v Avstrijo rodit, tako pa mi ni žal, sicer pa je moja babica delala celih 10 let v Avstriji in ima zato višje standarde kar zadeva odnos do porodnice!:bravo:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Porodi v Avstriji
24.1.2005 11:04:45   
Anonimen
Lidia, a lahko uganem? Marjeta Žlebnik v kranjski porodnišnici?

(odgovor članu @)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   Porodi v Avstriji
24.1.2005 11:13:22   
lidia
yes, zlata je!!!! čez dva dni me je obiskala še na oddelku:bravo::bravo::bravo::love:

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Porodi v Avstriji
24.1.2005 11:21:42   
Anonimen
Ja, pred njo pa res kapo dol. Tudi jaz je ne bom nikoli, ampak res NIKOLI pozabila.

(odgovor članu @)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   Porodi v Avstriji
24.1.2005 13:17:52   
Pi-kica 1
Res, neverjetno, kako so mariborski porodnišnici okosteneli. Zakaj moraš ves porod ležati? Tega ne razumem. Na Ptuju sem lahko ves čas hodila, pa sem imela umetne popadke. Sem si pač flašo na stojalu s sabo nosila. Klistirja res ne dajo, sem pač šla na WC, ko me je pritisnilo. CTG pačnisem imela ves čas priklopljen, temveč me je babica poklicala, da sem prišla k postelji in mi je kar stoje tisto reč pritisnila na trebuh. Vlegla sem se samo za zadnja dva popadka.

LP

Pi-kica

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Porodi v Avstriji
28.2.2005 15:05:48   
Nincula
Jaz sem v ljubljanski tudi morala skoz ležati, ker mi dečko ni zapiral luknje, voda pa mi je odtekla. Pol sem pa zvedela, da v je kolegica v slovenjgraški lahko stala s podobnim problemom. Odvisno od babic in od pacientke. Se ne sekiram. Meni je vse odlično minilo.
Obstaja neka kaseta (če že niste o tem govorile) o porodu v privatni porodnišnici blizu Dunaja, kjer si praktično lahko vse zmisliš. Jaz sem jo videla preko skupine Naravni začetki - Junina hiša. Če rodiš v Avstriji, dobiš začasen porodni list, ki ga v Slo. zamenjajo. Zakaj pa tega Postojna ne naredi? Da si obsojen, da moraš stalno vse stvari urejat v Postojni, če otroka tam rodiš? A se mogoče motim?
LP Nina

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?