|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AD3, krči in spanje
6.11.2007 12:44:47   
bonci
Hoj!
Naša sončka sta stara 6 tednov. Hčeri dajem železov sirup (Ferum LEK)saj ima slabo kri. Obema dajem kapljice AD3. Zanima me, ali je vaše otročke kaj zvijalo po "zdravilih"? Ali naj si pomagam s kapljicami ali naj skuham kakšen čaj - kateri?
Pa še nekaj: ali ste pri tej starosti dajale otročke počivat / spat na trebušček? Ali se sme? Najbrž ne priporočajo?!!! Čez dan sem zraven in ju opazujem - če ležita na trebuhu imam mir, ko jih dam ležat na bok je pa hudo.
Aja, hranim jih z Aptamilom. Trenutno popijeta na obrok približno 130 ml.
Hvala za vaše izkušnje in lep dan vsem mamicam!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AD3, krči in spanje
6.11.2007 15:23:12   
emaa
Jaz AD3 nisem dajala, ker je Luko po njih tako zvijalo. Sem dobila D3 (vmes nekaj časa ni nič dobival, pa tudi D3 nisem redno dajala, saj sva bila veliko zunaj), po njih ga ni matralo. Po železu ni imel nobeden krčev. Jaz sem ju dajala spat na bok, kasneje, ko pa sta se sama obračala, pa itak nisem imela več nadzora nad tem kako spita, sta se sama pač obrnila. Sta se pa meni z boka obrnila na hrbet (v tej starosti) in tako spala, tudi zalaganje ni pomagalo. 

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AD3, krči in spanje
6.11.2007 16:20:32   
Naty 76
Bonci najprej čestitke za dvojno srečo.

Glede spanja, tudi mojadva spita na boku ..... no vsaj zaspita na boku, zbudita se vedno na hrbtu.
Mislim da ni nič narobe če ti podnevi spita na trebuščku, če jima ta lega ustreza. Jaz jima dajem AD3 kapljice in zaenkrat nimamo krčev (že trkam ob lesuser posted image ). Upam, da bo tudi pri vas tako. Čajček jima lahko skuhaš tudi če nimata krčev in jima daš kak požirek, navsezdnje se tudi dojenčku izsušijo usta. Sploh v tem času, ko se v prostorih že greje in je zato posledično zrak bolj suh.

Imaš pridna otročka, mojadva bosta stara 3 mesece in še vedno pojesta 100ml. No pa ml sploh nisopomembni, važno je samo to, da otročka lepo probivata na teži.

Kako vam gre? So bili strahovi da bo hudo potem ko bo šel očka nazaj v službi odveč?

Tudi tebi in tvojima sončkoma želimo lep dan.




_____________________________

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AD3, krči in spanje
6.11.2007 17:06:56   
j6
Hojla bonci. jaz imam že tri otročke  in vse tri je po AD3 svinjsko zvijalo. Potem sem dobila D3 , bilo je malo bolje, ampak ko sem pri drugi punčki  prebrala, kakšna svinjarija, barvila, konzervansi so not, jih nisem več dajala. Veliko, je treba biti zunaj, saj je že pol ure na dan dovolj za  zadostno tvorbo vitamina D. No odločila se boš sama, vendar mislim  da tudi če ne boš dajala ne boš naredila nobene škode.

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AD3, krči in spanje
6.11.2007 19:34:31   
bonci
Naty 76 - hvala za čestitke in tvoje izkušnje.
Tudi drugim hvala za mnenje, pomoč.

Trenutno nam kar gre. Do sedaj mi je pomagala tašča, ta teden je pri meni mami. Očka je ta teden odsoten - na terenskem delu.
Zelo rada bi otroka poštimala sama, a se mi dogaja, da ju ne slišim, ko jokata. Mene začne jemati okrog 21 ure in prvo rundo nočnega hranjenja prespim. Do sedaj jih je zrihtal očka.
No, ta teden bo mami za pomoč; drug teden pa sami štartamo. Se še javim!
Lahko noč vsem user posted image  in mamicam (pa očkom tudi)!

(odgovor članu Naty 76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AD3, krči in spanje
6.11.2007 19:58:49   
emaa
Saj bo bonci, sicer sta naša dva stara 11 mesecev, pa sem zdaj že tretjič ali četrtič sama, mož je službeno na drugem koncu Slo. 

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AD3, krči in spanje
8.11.2007 14:30:38   
guppy
Mi dajemo obema AD3 od prvega meseca dalje. Po njih ju kar zvija, ampak si pomagamo s SabSimplex kapljicami. Ne vem, ali pomagajo izboljšati stanje ali se samo tolažim, da je bolje :)). Od čajev lahko poskusiš skuhat komarčkov čaj; prodajajo ga v lekarnah ali pa instant od Hipp-a, če pa bi bila otročka zaprta in imela hude vetrove, pa v lekarni kupi Plantex čaj od leka. Tudi vsebuje komarček in pomaga otročku, da se pokaka.

Na trebuh ju ne dajeva ležat. Bonči, te pa razumem glede skrbi, da bi prespala njun jok. Meni se to redno dogaja, ko je mož doma, ker "čutim", da bo on poskrbel za njiju. Ko sem pa sama, skočim iz postelje kot strela ob najmanjšem jamranju, potem pa budna ležim še kakšno uro, dokler se res ne zbudita. Ko si sam in se nimaš zanesti na koga, se ti čuti izostrijo.
Ravno prejšnjo soboto se mi je zgodilo, da sem se zbudila ob 12h in mi ni bilo nič jasno. Mož ju je vmes že 2x previl v spalnici in nahranil... jaz pa pojma nisem imela, kljub prižgani luči user posted image . Utrujenost, ni kaj.


(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AD3, krči in spanje
8.11.2007 18:13:51   
siskamiska
Bonci najprej čestitke!

Naša sta sicer stara 5 mesecev in že od začetka dobivata AD3 kapljice. Prenašata jih zelo dobro, nobenih krčev ali česarkoli drugega. Mogoče zato ker jih dobivata še od EINT in se je telo navadilo user posted image .
Sem pa srečnica da res nismo imeli nikoli nobenih krčev. Se mi pa po cepljenju toliko bolj obrestuje z jokomuser posted image user posted image .

Čaj jima lahko daješ tudi bebi ali pa instant, pa Plantex čaj....

Spat jih nikoli nisem dajala na trebuh, vedno na bok, sedaj se pa že sama obrneta kot jima ustreza.

Še ena prigoda ki se mi je danes zgodila v  Tivoliju: se pelje meni nasproti mulec (max 11 let) na kolesu in ko zagleda voziček se mi zadere " ja gospa, vi ste pa kar 2 dobil v kompletu" user posted image user posted image user posted image  sem se tako smejat začela, saj da te starejši porajtajo mi je jasno, da te pa mularija......res sem bila pozitivno presenečena.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?