|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
12.12.2007 19:48:27   
anarabarbara
Da malo razčistimo pojme:
Prvič: meni NI šla na živce žlahta od cimre, pa tudi če bi spali tam, mi ne bi šli na živce, ker pač niso bili zoprni.

Drugič: dretje, zakaj nimam pospravljene nočne omarice, zakaj nisem pojedla v pol ure (ker ne morem jest, če se mi otrok dere), itditditd mi gre na jetra. Na splošno slabo prenašam dretje.

Tretjič: bujenje ob polnoči, treh in šestih ponoči (ko se je mali končno umiril in zaspal) s prižiganjem glavne luči v sobi in dretjem: "Dajmo, previt otroka, nimam časa!!" ob glasnem žvečenju žvečilke mi tudi ni všeč.

Tudi sama delam v zdravstvu in VEDNO, preden vstopim v sobo s pacienti, potrkam. Če moram v sobo sredi noči, se NE derem in na pamet mi ne pade, da bi prižigala glavno luč. Nikoli ne žvečim žvečilke, ko se pogovarjam z bolnikom. Če kdo nima pospravljene nočne omarice in je res moteče, ga vljudno opomnim (če res predolgo traja). Če nekoga nekaj boli, se NE derem nanj. Če nekdo ne razume, kaj sem povedala, ga NE naderem. Če hoče kdo dodatna pojasnila, ga NE naderem in predvsem mu tega ne zamerim (kot se je dogajalo meni). Če res nimam časa ali če česa ne vem, se vljudno opravičim in to povem.
V glavnem - vse se da, če se hoče. Tale izjava s toplicami je pa zoprno butasta.

_____________________________

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
17.12.2007 16:59:02   
petea
Zakaj pa so te zbujale sredi noči? A nisi sama previjala?

Ko so mene morala zbuditi za dojenje, ker je bil Rok čez noč zaradi zlatenice pod lučko v sobi za novorojenčke, je sestra tiho prišla k meni, me nežno stresli in mi tiho povedala, zakaj me budi.
Saj celo noč gori nočna lučka, glavne pa res ni bilo treba prižigati.


Glede obiskov - mene je najbolj motil signal za konec obiskov, tista več kot preglasna sirena me je vsakič šokirala. Ne vem, kako da dojenčki to sploh prenesejo.
Še to - seveda imajo sobo za obiske - tista velika s steklenimi stenami na sredi nadstropja.

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
17.12.2007 22:10:11   
kekec in mojca
Sama nisem ne vem kako zahtevna oseba in mi je težko prositi za pomoč. Raje vse naredim sama. Vendar se pa še preživo spomnim, kako težko je bilo sestri priti ponoči, ko sem jo prvo noč po porodu že drugič poklicala, ker je moj otrok res glasno jokal (nisem vedela, da so novorojenčki sposobni takšnih glasov) in me je bilo strah, da je z njim kaj narobe... Kako je bila osorna do mene, ko sem jo kljub njeni togi obrazni mimiki prosila, če bi mi pomagala pri dojenju, ker sem imela občutek, da otrok ni dovolj dobro zajel bradavice... Saj ostalo je bilo na splošno vredu, toda ta sestra je bila res slabe volje. Res je, da ima vsak svoj slab dan in verjetno je to bil tudi njen, kljub temu pa me je to odvrnilo od misli na drugi porod v MB.

Tako kot je pisala Anarabarbara, na drugih oddelkih nisem doživljala toliko neprijaznih besed, kot tisto noč na porodnem oddelku. Mogoče se je zdaj kaj spremenilo, ne vem. Lahko pa, da je ostalo enako.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
19.12.2007 13:09:27   
tina1976
kot da nismo rodile v isti porodnišniciuser posted image

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
19.12.2007 13:19:53   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: tina1976

kot da nismo rodile v isti porodnišniciuser posted image


user posted image Hvala bogu, da smo različne, da drugače doživljamo, čustvujemo...

Prvi porod me čaka v mesecu aprilu...in zelo zelo razmišljam Mb - da ali ne...Se mi zdi, da je tud odnos na oddelku - 1. nadstropje čuden... user posted image Sem že nekajkrat naletela na situacijo, ki mi ni bila všeč... user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu tina1976)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
20.12.2007 14:50:18   
trnuljčica
Tudi jaz imam rok aprila. Mi je pa mama včeraj sporočila, da je njena sodelavka po dveh dneh odšla iz Mb porodnišnice, kjer naj bi ležala do poroda, zaradi slabega odnosa sester na odd. Nato rodila v Fieldbachu.
Ni ravno prijetno slišati take stvari pred porodom.
Še nisem odločena o kraju poroda, sem pa iz MB.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
20.12.2007 19:55:12   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

po dveh dneh odšla iz Mb porodnišnice, kjer naj bi ležala do poroda, zaradi slabega odnosa sester na odd. 



Saj odnos je res slab. Sem imela možnost videt kako to zgleda, če imaš koga poznanega, če pa je to zdravnik...pol si pa itak car-ica!
Naše zdravstvo je nasploh user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem danes na lastni koži doživela in videla veliko-preveč...



_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
21.12.2007 22:00:28   
ThinkPink
Zanimivo koliko različnih izkušenj iz iste porodnišnice. Pa še nekaj mojih.

Ko sem prišla roditi(ponoči) je delala ena tako neprijazna sestra, ki je parterja nagnala domov, brez da bi se poslovil od mene...tako, da sem celo noč ležala priklopljena na ctg in obupana, skoraj objokana... Zjutraj je hvalabogu prišla ena prijazna sestra, pravi balzam za dušo...poklicala sem parterja, pa mamo, ki dela v bolnici...in glej ga zlomka, naenkrat so bili vsi prijazni in super.

Ko sem rodila, pa sem nasplošno imela ok izkušnje. Vse sestre so bile zelo prijazne, tudi ko sem jih nonstop klicala, za pomoč pri dojenju. Posebaj ena visoka, z črnimi lasmi in očali...Imen na žalost ne vem, ker sem bila od poroda čist v komi. Bila pa je tako mirna, rojena za to delo. Čudni so mi bili edino pediatri, ki so vsak dan na viziti pogledali otroka. Mislim, kakšna neprijaznost. Otroka so od daleč pogledali, mene komaj da pozdravili in to je bilo vse. Brez vprašanj, nič. Če je bil to pregled otroka iz razdalje 2m, ne vem no.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
21.12.2007 23:35:14   
baja*
Pri meni je bila zelo podobna situacija kot pri ThinkPink.

Rodit sem prišla ponoči, sestra je rekla partnerju naj gre domov, ker se itak še dolgo ne bo nič dogajalo... Najina napaka je bila, da sva jo "ubogala". Potem se je vse odvijalo zelo hitro, zato sem partnerja poklicala, naj pride nazaj. Še sreča, saj bi sicer zamudil rojstvo najinega user posted image  - rodila sem v slabih 3 urah, dragi je prisostvoval le kake pol urce.

Na oddelku sem imela same dobre izkušnje s sestrami. Zelo so mi pomagale pri dojenju (btw Think Pink verjetno si mislila sestro Ester), še posebej pa sem hvaležna sestri Danieliuser posted image .

Vizita pediatrov pa čista polomija. Otročka sem imela 5 dni na intenzivni in ko je P stopil v sobo, me je samo na daleč pogledal in mi rekel: A, vi imate pa otročka na intenzivni." in je šel še preden sem uspela usta odpret...user posted image

V glavnem največ pohval si po mojem zaslužijo sestre na oddelku.user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
23.12.2007 18:52:33   
anarabarbara
Sama sem ga previjala (razen prve 2 dni, ko sem se vsakič lepo zahvalila, čeprav je prvi dan ena ...sestra delala z njim, kot da je iz plastike - brez pazenja glavice itd). Eden izmed največjih razlogov, zakaj zaenkrat ne razmišljam o naraščaju, je Mariborska porodnišnica (kaj če mi ne uspe do Feldbacha in bom morala znova tja). To je bila definitivno najbolj ponižujoča izkušnja v mojem življenju (oddelek).
Ja, tista črna z očali je Ester. Ona v resnici ni sestra, ampak angel :)


_____________________________

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
24.12.2007 13:03:30   
kekec in mojca
Dejstvo je, da kjerkoli se obrne toliko ljudi, kot se v porodnišnici, se bolj poredko. Zato najbrž tudi vse drugače doživljamo MB porodnišnico. Ni rečeno, da če je prvič bila sestra tako čudna, da bo ista tudi drugič. Še predobro se spomnim, kako je bila Seven prvič nezadovoljna z njimi, drugič pa je bilo čisto ok...

Hočem reči le to, da smo po porodu VSE polne hormonov, da se tudi me kdaj pa kdaj neupravičeno ali pa nehote tečne in tudi sestre ne morejo vedno mimo tega...
Sama občasno poskušam tisto sestro opravičevati - kaj pa, če smo bile tisto noč vse tečne in smo kar naprej in naprej zvonile, tako da se niti ni mogla vredu posvetiti eni, ko je že druga težila... Vsaka taka naporna stvar te zna vreči iz tira. Tako kot je mene.

No, v SG porodnišnici ima moj mož sorodnice. Verjamem, da bodo zame poskrbele tako, da bo vse vredu. ALi pa tudi ne???

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
24.12.2007 21:07:18   
tatam
Moram malo pokomentirat.Sama sem trikrat rodila v Mb in imam večinoma lepe izkušnje!Prvič je blo vse kar v redu,razen da so se na dan predvidenega odhoda domov meni vnele prsi,zakuhala sem na 39 in me potem zdravnik še tri dni ni pustil domov!!!
Drugič mi je že doma odtekla voda.Ko sem prišla v porodnišnico je še kar teklo z mene in se je začela ena sestra pizdit češ kako sem naredla,kdo bo to pucal...Pa partnerja ni hotla not spustit,ker ni mel potrdila-predtem je klical in so mu rekli,da ga ne rabi,ker je vmes minilo komaj dobro leto dni...Jaz sem se že hotla obrnit,a pač ne gre,ne???Potem je vzkipel partner,jo nahrulil in je kar spremenila odnos.V porodni pa je hvala bogu prišla k meni babica ,ki je spremljala tudi prvi porod.
Tretjič sem že prej ležala na oddelku zaradi pritiska in zatekanja in so ble vse sestre res ful prijazne!!Pa tudi po porodu je bil en fant teden dni na intenzivni,drugega sem mela pri sebi in so mi ful pomagale,tam na intenzivni pa so tak zlate-no dve mi nista bli najbolj všeč,a saj tudi jaz nisem vsem,neuser posted image ?!
Če bi še kdaj nameravala rodit-kar ne pride v poštev,bi spet šla v Mb,čeprav imam MS dosti bliže!!!

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kaj pa porodnišnica MB?
3.1.2008 22:05:58   
arabela*
Naj še jaz podam svoje negativno mnenje o mb porodnišnici.Pa sploh nisem skomplicirana,samo osnove,katere bi morale bit-odnos človek,tega tukaj ne poznajo.Po koncu poroda pride **** počistit,pa reče točno takole:kaj pa je tu tako krvavo,kot bi nekoga klali:(teh besed se po dveh letih še živo spomnim.Zdravnik,kateri me je zašil-ga prosim za kozarec vode,pa reče osorno.to ni moje delo......Pa tud na oddelku-katastrofa.Bi se eni dve sestri našli za pohvalit.Je lepo,da forsirajo dojenje,ampak kaj tu delajo je pa absurd.Mi je glavna zdravnica rekla.kaj pa ste se sploh odločili za otroka,če ga ne dojite(ps,doma sva se dojile do 5 mesca brez problema).Sedaj,ko se odločam za drugi porod,nočem na to porodnišnico niti pomislit več.Čeprav slišim veliko pozitivnih mnenj.Raje nekaj km stran,nekaj doplačam,pa me bojo obravnavali vsaj malo kot človeka.Menim,da je to poklic,kateri zahteva malo več kot pa samo osorne poglede in tečne obraze.Taka je pač moja izkušnja,žal.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?