|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hranjenje
13.11.2007 15:36:24   
lily rose
Pozdravljeni!

Prosila bi vas za kak nasvet glede hranjenja moje 16 mesečne punčke.  Problem je v tem, da sem ji kosilo do sedaj vedno miksala, ker je lepo jedla in se je super najedla.  Ampak mislim da je čas da temu naredimo konec,  da bi mala jedla koščke. Malico ponavadi poje v koščkih (žemlja, sadje, hrenovka) samo kosila ne. No danes sem ji ponudila ribo in krompir v koščkih in je nabirala hrano v ustih kot hrček. To se sicer dogaja že par dni in jaz postanem zraven čisto živčna, kar vem da ni dobro. Zadnjič sva jedli banano več kot eno uro. V glavnem posledica tega je, da poje ful malo, ker pač ne žveči, samo zalogo si dela in nič ne grize. Res pa je, da ji rastejo robki, Spodnja dvojkica in obe spodnji štirici.

V glavnem zanima me vaše mnenje, ali naj ji še vedno miksam, ali naj vztrajam pri koščkih in bo pojedla kolikor pač bo in bo pač lačna do naslednjega obroka. Ve pa tudi to, da bom jaz vztrajala in ji ponujala hrano in bo tako vseeno nekaj dobila, ampak bi temu naredila konec ker mala to včasih zelo izkorišča.

Hvala za odgovore, upam da nisem preveč zmedeno napisala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hranjenje
13.11.2007 15:38:48   
Anonimen
V glavnem zanima me vaše mnenje, ali naj ji še vedno miksam, ali naj vztrajam pri koščkih in bo pojedla kolikor pač bo in bo pač lačna do naslednjega obroka. Ve pa tudi to, da bom jaz vztrajala in ji ponujala hrano in bo tako vseeno nekaj dobila, ampak bi temu naredila konec ker mala to včasih zelo izkorišča.


Nehaj miksat, punca je dovolj stara, da grize. Škoda, ker nisi nehala že par mesecev nazaj.

(odgovor članu lily rose)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hranjenje
13.11.2007 18:26:02   
kjava
Ne, škoda, ker si sploh začela user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hranjenje
13.11.2007 21:35:49   
lily rose
zakaj kjava, sklepaš mogoče po sebi, maš slabe zobe?

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hranjenje
13.11.2007 22:25:28   
aezzy
ponudi ji hrano, da sama prime v roko npr.banano in jo bo ugriznila kolikor je bo hotela. enako z ostalim sadjem, moja tudi hrenovko tako je (15m). no, zemljo verjetno ze je v roki in piskot.
glede miksanja kosila: zdej si ji tolk casa miksala (predolgo ampak vsak pac po svoje), zdej ne mores kar presekat ces, zdaj pa jej v kosih! pocasi, jutri ji zmiksaj malo manj in ji ponudi manj zmiksano zelenjavo in kaksno omako, pa bo kar zdrknilo dol. ce je pa pire pa tudi dodaj kaj tekocega (recimo spinaco naredi miksano) in noter malce vecje koscke mesa.
mogoce se ji bo kdaj malce zaletelo ampak ni panike, ker se ne bo kar takoj zadavla.

mislim pa da to, da ji rastejo zobje ne igra vloge, da ne grize ker potem bi verjetno se bolj grizla, ker bi si s tem blazila dlesen. no, tako je pri nas, zdej hodi ven petka. 
drugace pa mi nismo imeli problemov s tem, ker smo zaceli jesti gosto hrano s 4m in nehali miksati pri 6m(takrat je pojedla prvi piskot iz roke).
upam, da bo slo.

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hranjenje
14.11.2007 8:24:33   
PiaM
Mi smo miksali do nekje 9 mes, nato pretlačili z vilico, da so bili majhni koščki vmes in ni prešla iz miksane hrane kar na velike kose naenkrat. Poskusi.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hranjenje
14.11.2007 9:29:29   
Nika v službi
Se kar strinjam z aezzy.
Mi miksali nismo nikoli, sem samo malo pretlačila z vilico tiste večje koščke. Poskusi sedaj z mehkim prehodom, ampak vztrajno.

Mi smo jedli hrano v koščkih, ko še sploh ni imela zob, je pač malo dlje premetavala po ustih, da se je zmehčalo....

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hranjenje
14.11.2007 10:45:05   
Pobalami
obvezno mora gristi. otroci pri taki starosti pa pojejo manj kakor so prej. pomembno je tudi za pravilen razvoj čeljusti.

jaz sem mojemu natresla na mizo okrogle žitarice-kroglice (take kot za zajtrk), ki so mehke za gristi hkrati pa otrok uživa ko jih prijemlja in daja v usta. to je bolj tako za malico za učit. drugače pa postopoma. pa makaroni so tudi fajn, da je z rokami.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hranjenje
14.11.2007 14:46:20   
lily rose
hvala punce za nasvete.

saj drugače je koščke: žemljo, banano, hruško, jabolko, testo od pice, meso, ampak popoldne za malco in ne za kosilo.

no, danes ni bilo bistveno bolje kot včer, je "jedla" zelenjavno juho. In imam še eno vprašanje. Ker se je samo spakovala in bore malo jedla bi ji dala še za malico juho. Je to pametno. Moje mnenje je tako, da če ji bom dala nekaj drugega bo gospodična to hitro ugotovila in pač kosil ne bo jedla, ker za malico pa dobi nekaj drugega, kar ji paše. Mislim da bi tako pa začela jest tako kot se zagre.



(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hranjenje
15.11.2007 8:23:30   
mojsoncek
Jaz se tudi strinjam, da je vec kot dovolj stara, da bi ji hrano miksali. Probaj kuhati tako hrano, da bo lahko sama jedla rokami. Poleg kroznika pa ji daj tudi zlico in vilico, da bo poskusila sama. Ti pa jo hrani vmes, ko bo sama poskusala. Verjetno ji bo ful zanimivo in bo veliko raje jedla, tudi koscke.
In tudi casa si bo treba malo vec vzeti za obrok, pa verjetno potem kaksno metlo, cunjo in sesalec user posted image . Ampak to pase zraven in enkrat je treba zaceti.

Kar se pa tvojega drugega vprasanja tice... jaz nisem nasemu nikoli popoldan se enkrat ponujala kosila, ce ga je slucajno opoldan bolj malo pojedel. No, namesto postanega kosila (razen tisto, kar se lahko pogreje), bi mu raje ponudila kaj sveze pripravljenega.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hranjenje
15.11.2007 10:04:02   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: lily rose

zakaj kjava, sklepaš mogoče po sebi, maš slabe zobe?


Kaj ma miksana hrana veze z zobmiuser posted image  Res nimam glih najboljše, ampak mam to najbrž podedovano, ne vem kakšno hrano so mi dajali kot dojenčku.
Ne, to sem napisala zato, ker jest svojima dvema otrokoma nisem nikol miksala in vem, da lahko dojenčki že od začetka jejo koščke, pa ni pol nobenih problemov user posted image

(odgovor članu lily rose)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hranjenje
16.11.2007 11:42:32   
aezzy
ne vem, jaz ji ne bi ponudila kosila se za malico. ker to ni vredu, za malico naj bi bilo manj nasitno, juha je sama po sebi ze nasitna.
zakaj mislis, da ne bi jedla vec kosil ali ne mara te hrane (zelenjava, meso)?
ce je problem v tem, nekateri kombinirajo zelenjavo s sadjem. saj ves, tudi kasice so zelenjavno sadne. recimo korenje in jabolko. pa banana in pire.

res, daj ji v roke zlicko in naj sama malo paca.
lahko pa pred njo zmeckas hrano in ji bo bolj zanimivo, naj se sama proba in bo zabavno.
moja ze od zacetka z mano pripravlja hrano in je drzala palicni mesalnik in se je zraven smejala. ko ji kuham sedi zraven in medtem sama kaj paca (recimo lupine od korenja mece naokoli user posted image  , pa pomaga mi podajati krompirje itd.) probaj, mogoce jo bo pritegnilo.

ce pa noce jesti je ne sili, ce ni lacna ne bo jedla pa tudi ce bo zmeckano.

"Moje mnenje je tako, da če ji bom dala nekaj drugega bo gospodična to hitro ugotovila in pač kosil ne bo jedla, ker za malico pa dobi nekaj drugega, kar ji paše. Mislim da bi tako pa začela jest tako kot se zagre. "
kar se pa tega tice, pa lahko dosezes obratni ucinek in sicer, da se ji bo hranjenje uprlo.
raje se malo probaj, ne obupaj, to traja in tudi kuhinja ne bo nikoli vec cista user posted image .

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hranjenje
16.11.2007 12:03:41   
Teja N
Se podpišem pod zadnji stavek...kdo bi si mislil, da dve tako mali zverinici ustvarita tak kup smeti pod mizouser posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?