|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO in klomifen
14.11.2007 13:30:36   
_marjetica_
Živjo!
Po dolgih mesecih brez uspele nosečnosti mi je ginekolog predpisal klomifen. Zanima me če je katera med vami ki ima PCO in ji je s klomifenom uspelo zanositi? Zelo rada bi namreč zagledala user posted image , pa se boljim da mi ne bo uspelo user posted image .

Je katera izmed vas, ki je brez kakšnega problema zanosila pa ima PCO?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO in klomifen
14.11.2007 14:47:00   
Olivija
Pri meni je Klomifen že pomagal, ko sem ga šla samo v lekarno iskat (junija) in sem ga potem spravila do septembra, ker je šel dragi na daljšo službeno pot. Pred to službeno potjo se je pa potem zgodil majhen čudež in nama je po 21 mes. uspelo po naravni poti. user posted image

V drugo je potem bila ista pesem (dolgi ciklusi), kar pa očitno ni bila nobena ovira, ker je Julija uspela pri prvem ali drugem poskusu - na tak razplet nisem nikoli računala.


(odgovor članu _marjetica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCO in klomifen
14.11.2007 18:26:42   
zvezdica.1
Olivija poslala sem ti ZS.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCO in klomifen
14.11.2007 21:34:17   
po33
OK, ti bom jaz odgovorila, k vidim, da se mojemu odgovoru tudi izogibajo, čeprav me berejo-te. V zadnjih 7 ih mesecih sem 3 krat jedla klomifen, prej pa dabroston. Pri meni je vse skup en klinc. Pa še shujšala sem zato, da bo kaj bolš. Pa ni.user posted image  ni, kot da nisem ženska.Prav na živce mi že gre, saj se mi zdi, da bom takoj 2 kg lažja, ko jo spet dobim.Tudi, ko sem se prvič trudila zanosit, sem jedla klomifen pol leta, zanosila pa pol leta po jemanju zadnjih. Ampak dvojčka.
Ne obupaj, vsaka drugače odreagira na rcnije, ene pravijo, da takoj zanosijo po klomifenu.
Mogoče in želim ti, da se bo tudi tebi nasmehnila sreča user posted image  user posted image .

(odgovor članu _marjetica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCO in klomifen
15.11.2007 8:38:19   
ANIME
Glede tega je bolj odvisno zakaj ne zanosita (razlog, ki ga je pa ponavadi zelo težko najti). Jaz bi ti (oz. vsem) priporočila,  da predno se podate na vse možne preiskave in hormonske terapije, da najprej pošljete pregledat svojega partnerja. Ker če je pri njemu problem, si boste prišparale marsikatero nevšečnost. Če pa je tam vse OK, potem se pa lahko začnejo preiskave pri vas.

Mene je dr. Reš kar precej okaral (oz. letelo je na mojo ginekologinjo), da me je poslala že na par preiskav, medtem ko se je šel moj šele zdaj pregledat. In za enkrat je problem v mojem partnerju (če je tudi pri meni, bomo izvedeli šele kasneje).

Kar se tiče Klomifena ... zadeva menda ne dela čudeže ...

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu po33)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO in klomifen
15.11.2007 8:39:11   
anci banci
Čau!

Tudi jaz imam PCO pa nisem reagirala na klomifen. Sedaj hodim k dr. Rešu in rešujemo problem postopoma. Šele ko se mi bo vsaj malo ciklus uredil mi bo zopet predpisal klomifen. Potem pa bomo videli

želim vam vso srečo da pridete do user posted image

(odgovor članu po33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCO in klomifen
15.11.2007 9:40:17   
curkica
_marjetica_, vidim, da te nobena ni kaj prida potolažila v tej situaciji, pa ti bom jaz napisala nekaj vzpodbudnih besed.

Takole je, vem da so tudi dekleta s PCO, ki so zanosila, preberi si malo po forumu (klub klomifenk, npr.). Današnja medicina je res že tako napredovala, da upamo, da bomo nekega dne vse, ki se tako težko trudimo, srečke nosečke (tako ali drugače). Je pa res, da je pri PCO problem ravno odsotnost ovulacije, zato ti je zdravnik predpisal klomifen, ki vzpodbuja rast foliklov. Vendar, če telo odreagira nanj, ne boš vedela, če ti gin. ne bo to spremljal z UZ.

Tudi sama imam PCO in sem na klomifenu kar naprej. Prvič ko mi ga je gin. predpisal, so mi rast foliklov tudi spremljali na UZ, in sem na tablete dobro odreagirala, prijelo pa se žal ni nič. Sem bila 2x že tudi na IUI-inseminacija, pa se tudi ni prijelo. Moj ima slabe plavalčke. Tako da sva zdaj v postopku za umetno. Čakava pošto!!!

Takole, draga moja, malo spodbude. Ti samo bodi optimistična, pa boš videla, da bo lažje. Tudi jaz se včasih že kar obremenjujem (saj vem, pride tak dan), stara sem 31, želja po otročku je prisotna že dolgo, in ko vidim druge nosečke in male dojenčke, mi je ful grozno. Tako je kak dan, spet druge dni pa se zaposlim s čem, ali imam v službi norišnico ali pa se z mojim odločiva in ga zažurava, pa spet mine cajt in malo pozabiš bolečino.

Tako da _marjetka_, ti samo optimistično glej na vse skupaj, pa bo. Jaz na primer, ko mi je hudo, berem po tem forumu in potem vidim, da nisem sama, pa me punce s čim potolažijo, ali pa jaz kero user posted image , pa je to to!

LP!

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCO in klomifen
15.11.2007 9:50:02   
_marjetica_
Hvala za odgovore!

Meni je ginekolog reku da če v roku 3 mesecev ne bom zanosila, pridejo na vrsto preiskave. No bomo videli. Klomifen bom sicer jemala zdaj prvič, poleg tega pa že mesec in pol pijem tablete Aglurab. Je mogoče komu poznano? Skratka po jemnju klomifena moram na UZ. No upam da mi bo uspelo.

Čez pol leta se namreč poročim in res bi rada mojga srčka presenetla s lepo novico. Upam da se bo kmalu prikazal user posted image .

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PCO in klomifen
15.11.2007 9:54:15   
po33
Mislim, da smo kar vse, ki smo tukaj gor v isti godlji. Žal.user posted image   user posted image   user posted image    user posted image   user posted image    user posted image   user posted image

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PCO in klomifen
15.11.2007 9:59:22   
po33
Ja, tudi Aglurab sem jemala, pa nima nič veze z zanositvijo. Ta ti deluje na slinavko, da ti pravilno pošilja inzulin v telo.Saj tko so meni razložili na endokrini. Raje se ne obremenjuj sedaj, pred poroko, pri meni je bilo tudi tako. Po poroki sem 3 leta jokala. Nadaljujem na ZS...user posted image

(odgovor članu _marjetica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PCO in klomifen
15.11.2007 18:58:00   
ajam27
G mi je ugotovil PCO. Tudi sama sem pila Aglurab pa sem imela same sitnosti (diareja, slabost...).Pa sem ga za 3 mesece prenehala jemati;sedaj pa z njim zopet bijem bitko- in niti nimam nobenih reakcij...
Klomifen pa niti pri meni ni naredil nobenega čudeža. Ovulacije še vedno ni in ni...Sedaj že več kot mesec dni čakam na to tako pričakovano user posted image , pa nič...Z raznimi testerji za ugotavljanje nosečnoti preverjam ali se je le kaj prijelo. Seveda je odgovor vedno negativen. Sem že precej obupana a sem prišla do zaključka, da je veliko krivo moje obremenjevanje z user posted image .A kaj ko človek nikakor ne more izključiti tega nenehnega premišljevanja.
Vsem se nam bo enkrat nasmehnila sreča in naša želja po user posted image  bo uslišana.

(odgovor članu po33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PCO in klomifen
16.11.2007 7:57:00   
_marjetica_
Vidim da imamo vse še kar podobne probleme, s to izjemo, da večina nima menstruacijo, pri meni pa se krvavitve pojavljajo med ovulacijo, ko nastopi prava krvavitev pa kar noče nehat. Tako da jaz krvavim povprečno 15 dni na mesec :(.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PCO in klomifen
19.11.2007 10:12:28   
Anonimen
Imam sina starega 7 let in tud midva sva se dolgo matrala.Zaradi tega se nisva preveč sekirala,ker sva vedela,da sva oba tdrava in da je vse na psihi.Saj pr nama je blo najbrž to.Nato pa mi je g predpisala klomifen in po eni terapiji jemanja smo ugledali plusek.Kako veselje.Jemala pa sem samo po eno tabletko in ne dve in ne boste verjele dobili bomo kar user posted image user posted image !!!!!!!!!!!Sedaj sem noseča 12 tednov in srečna kot še nikol.Veliko sreče vsem,ki se trudite,vem kako je to.

(odgovor članu _marjetica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PCO in klomifen
19.11.2007 20:00:00   
september1
ko bi tud men klomifen pomagal.Prvi cikel mi žal ni pomgal,zdaj pa še en teden in da vidimo če bo kaj sreče.Pol pa v ambulanto za neplodnost

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PCO in klomifen
23.11.2007 20:58:08   
sarcy21
Kako pa jeste aglurab?

_____________________________

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan


(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?