|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   holesterol pri osemletniku
18.11.2007 16:11:20   
pepa1973
Živjo,
ne vem če sem izbrala pravi forum ampak bi rada kak nasvet.
Moj osemletni sinko ima holesterol od petega leta. Mogeč še prej. Ugotovili so ga pri pregledu. Bili smo tudi v Ljubljani, kjer so nam rekli, da nima tako zvišanega za kake velike skrbi. Vendar mene skrbi. Glede na to da je visok 140 cm in tehta cca 30 kg, spada med precej suhe fantke. Problem je v tem, da že kot dojenček je bil neješč in še dandanes ne je veliko. Sadja ne da v usta razen jabolk, grozdja in mandarine. Kar se tiče zelenjave, ne je vse tisto kar je zeleno. Oziroma je samo krompir, če se šteje to kot zelenjavo. Torej nimamo dosti izbire.Vsak njegov obrok je kalvaril, da  ga poje.

Še nikoli jedel sendvič s pašteto, sirčki oziroma raznimi namazi ali salamami . Niso mu všeč nikakršne čokolade. Niti kindera jajček ne poje, zanima ga samo kar je v njem. Ne je smokije in ne čipsov, samo kikirikije in kokice rad kakega poje.
V šoli pravijo, da poje vso kosilo. Dvomim, ker sem videla kakšne porcije dajejo. Da poje popoldansko malico (jogurt, sadje, prepečenec z nutelo-redkokdaj s kruhom) je cela borba. Kar se pa tiče večerje on bi šel  najraje spat brez nje. Večkrat slišim, "pusti ga brez jest boš vidla, da bo vprašal sam po hrani." Probali smo tudi to. Ni se obneslo po načrtih.

Povejte mi, prosim, kaksno hrano naj mu sploh ponudim? Obstaja kakšno zdravilo za otroke ki znižuje raven holesterola?
Hvala


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: holesterol pri osemletniku
18.11.2007 18:37:18   
2 Sraki
Nevem če je res, baje pa pomaga sok sveže iztisnjenih pomaranč (v Men's Health-u prebrala).

(odgovor članu pepa1973)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: holesterol pri osemletniku
18.11.2007 21:00:44   
frutka_
Poznam primer fantka, ki je tudi imel povišan holesterol in je bil tudi suhljat, bolj neješč kot ješč...mislima pa, da je pri njem šlo za stres, ker sta se starša ločevala v tistem času. Mali je celo nogomet treniral, ni bil zaležan, taka mala kita je bil. Po ponovnem pregledu čez nekaj časa, mu je holesterol čudežno izginil.
A vama niso dali kakšne diete?

(odgovor članu pepa1973)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: holesterol pri osemletniku
18.11.2007 21:16:04   
daša
Ja ,obup. Moj je star 10 let, tudi suh,nima 35 kg, velik pa 150 cm. Izbirčen že od rojstva (še za mleko mu ni bilo) dalje.  Tudi probali s tistim, pusti bo že jedel, pa ni (ko je bil manjši). S tem je tudi prišlo do tega da kuhamo skoz iste stvari, pač tiste ki so mu všeč. Že zdavnaj sem obupala nad zdravo prehrano. Hvala bogu, da je njegov mlajši bratec mal boljši in vsaj je tisto kar starejši - če ne, ne vem kako bi kuhali. Zadnjih par let vsaj hoče jesti in tudi sam reče, da bo jedel. Ampak, da bi imeli kakšno dieto, pa ne vem kaj bi jedel. Sadje skoraj ne je (ananas, polovico jabolka, 1/3 banane), od zelenjave pa zeleno solato, rdečo peso, kislo zelje. Pri nas se je največ:
- pohani zrezki (piščanec), pire, pomfri
- piščančji zrezki v omaki, svaljki, testenine
- golaž, polenta, makaroni
- makaronflajž
-pečen piščanec, fila, riž
- telečji zrezki v omaki, riž, testenine, pomfri
Za zajtrk, malice in večerje pa sendvič, sendvič in še 1x sendvič. Izjemoma kakšen sirni namaz, eurokrem, pašteta, zaseka.

Je pa res da vsak dan kuhamo kosilo + kosilo v šoli.

Jedilnik sem ti napisala zato, da boš videla, da tudi mi ne jemo zdravo, pa (zaenkrat) nimamo holesterola. Jaz mislim, da je to dedno oz. v genih (ali ga ima kdo v družini - stari starši,strici).

Kakšnega nasveta ti nisem dala, ampak mogoče malo v tolažbo sem tole napisala. 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: holesterol pri osemletniku
19.11.2007 19:20:32   
pepa1973
Hvala za nasvete in tolažbo. V ljubljani so mi dali dieteo, ki temelji na hrani , ki mu ni všeč. In smo znova v začaranem krogu. Kar se tiče genov, sva se z možem testirala, jaz ga nimam, on pa ja. Vprašanje, če ni to dobil zdaj na stara leta, ker ni ravno šleng. V družini ga nima nihče. Rekli so mi, da mogoče sem jz že od malega z njih obsedena, da mora jest, pa ravno ta način mu povroča odpor do hrane. Mogoče stres. Kgo ve , mogoče ?!?user posted image user posted image user posted image
Tudi mi imamo dojenčka, ki hvala bogu nimamo probleme, kvečjemu se bojim, da poje preveč, ker nisem navajena,da otrok sam odpira usta za hrano. V bistvu pojeta isto količino hrane (kosilo, večerja)

Lep pozdrav

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: holesterol pri osemletniku
20.11.2007 7:44:11   
mojsoncek
Kaj pa ce se pogovoris z njegovo zdravnico. Ji pokazes kaksno dieto je dobil in kaj naj je namesto tistega kar ne mara. Probajte uskladiti jedilnik tako, da bo hrana cimbolj primerna.

Za znizevanje holesterola se zelo priporoca cesnova tinktura (da zakrijes mocan okus in vonj, jo zmesas v mleko). No, vsaj pri odraslih, kako je pri otrocih pa ne vem. Mogoce bi tudi to lahko vprasala zdravnico.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu pepa1973)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: holesterol pri osemletniku
20.11.2007 22:09:10   
daša
Ja pepa1973 tudi pri nas je bilo obdobje ko je tamali pojedel več od ta večjega pa kar usta odpiral. Jaz sem pa moža spraševala, al naj mu še dam, ali mu bo slabo. Mater si mi je smejal. Je rekel, tebi pa tudi ni nič prav. Jaz priznam, da sem bila do rojstva tamalga obsedena oz. prav psihično obrmenjena s to hrano. Sem mislila, da je z mano kaj narobe. No potem, ko sem ugotovila, da so pač otroci različni, se mi zdi, da se je tudi stanje "ješčnosti" pri ta velikem spremenilo na bolje. Ai pa je že tolk velik.
Jaz bi tudi njegovo zdravnico vprašala za nasvet - pač povedala kako je - da je izbirčen, koliko kg ima pa itak sama ve. Mogoče pa kaj pametnega svetuje ali pa vsaj potolaži. Ker res ti nisem fouš. Me je groza da bi bila v tvoji situaciji.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: holesterol pri osemletniku
21.11.2007 19:58:36   
mami81
Ker sva z sinom ravno danes imela kontrolo ravni holesterola se moram malo oglasiti.
Začelo se je tudi pri petih letih z 6 pa nekaj in po enem letu pri šestih letih smo imeli 7,1 holesterola, danes pri šestih letih in pol pa smo uspeli znižati na 5,2, kar pa še ni uspeh, ker je meja 5, smo pa na dobri poti. Nasvet naše zdravnice je črtati mleko in mlečne izdelke, še posebej kakav, čim več sadja in zelenjave, za žejo pa piti samo vodo. Kilogrami tukaj ne igrajo velike vloge, pa to koliko otrok poje tudi ne, ampak kaj poje. Tako da veselo v boj, mi ga pri vsakem kosilu prepričujemo, da pa malo zelenjave in solate mora pojesti in sedaj že reče, da mu je solata dobra.
Na prvem pregledu pa me je posebej opozorila, da čokolešnik, actimel, fruchtzwerge in podobne mešanice moramo takoj črtati iz jedilnika. Saj se včasih pregrešimo, ampak dnevno na jedilniku nima mlečnih izdelkov in pri nas očitno pomaga.

lp


(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?