|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trdo blato
24.11.2007 18:16:54   
nerka
ali je normalno da moj otrocicek star 6 mesecev ze 3 dni kaka trdo blato enkrat na dan vendar malo,,, pa se opazila sem v kakcu crno barvo??? je mozno da zaradi tega ker sem zacela  z novalac 2 pred kratkimi ,, goste hrane pa ne jemo velik, smo sele zacel z uvajanjem.. dala sem mu pa nazadnje hrusko in jabolko..
lp, nerka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trdo blato
24.11.2007 18:32:17   
Naja30
Kolikor vem, sprememba ml.formule lahko povzroči zaprtje. Nimam pa izkušenj s tem.

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: trdo blato
24.11.2007 19:06:20   
buša
mi že od rojstva imamo aptamil pa nič ne menjevamo mleka pa tudi naš dojenček star 8.5 mesecev ima včasih trdi kakec pokaka se večkrat na dan vendar malo je pa kot oreh veliko.

_____________________________

GAŠPER JE NAJIN SONČEK

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: trdo blato
24.11.2007 19:37:54   
nerka
jst sm sla enostavno iz novalac 1 (ki je od 0-5 mes) sedaj pa na novalac 2 naprej.. mleka nism nc menjavala.. samo nadaljevalno melko je,,, sej ves...
kaj pa to k je mal crno, a ste ve kdaj to opazile pri svojih??

(odgovor članu buša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: trdo blato
24.11.2007 20:17:40   
BaByGiRl
pri otročkih se vsaka mala sprememba lahko pokaže na blatu. Jaz ne bi skrbela. Dajaj mu kaj takega, da mehča drekec, da ga nebi slučajno bolelo, ko kaka. Po moje se bo hitro uredilo. jaz če mali dajem kaj novega ji dam kar čaj krtek trebušček, pa je. Blato imava dokaj normalno..razen kadar ji dajem nove stvari...vse se pozna.

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: trdo blato
25.11.2007 11:45:32   
buša
otrok z prilagojenim mlekom moram zraven veliko piti predvsem kami.čaj in vodo

_____________________________

GAŠPER JE NAJIN SONČEK

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: trdo blato
25.11.2007 12:06:53   
Anonimen
Naša je sicer dojena, ampak smo imela hude težave s tem, ko smo začeli uvajat GH, sedaj je že bolje. Kako vsak dan, pa ni več tok trdo, je blo pa precej hudo, saj je fejst jokala zraven. user posted image

(odgovor članu buša)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: trdo blato
10.12.2007 23:18:41   
nerka
a je mozno da ima moj lumpi blato vseh moznih barv (crno, rjavo, rdeckasto, zeleno, okr) pa kr naprej v trdi obliki... pa cist po mal kaka.. men ga je tko zal.. kamilca nam nc ne pomaga.. a je to od uvajanja GH al kaj,, se vlece ze skor 1 mesec...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: trdo blato
11.12.2007 1:14:16   
massylou
Mi smo imeli trdo blato odkar smo uvedli drugo kot je mleko. Včasih tudi po korenčkovem in jabi sokcu ali malo bananice. Če lepo kaka in ni zaprt, po moje ni hudega.
Barvne nianse so tudi pri nas stalnica. Črnega nisem nikoli videla, imamo pa vse odtenke zelene, rumene, rjave, oranžne...

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: trdo blato
11.12.2007 15:29:07   
Paštetka
nerka, ja barva blata se zelo hitro spreminja. To je normalno.

Moja pupa že teden dni ni kakala in mi je včeraj P rekla,da sploh ni zaprta, ker jo je tipala in je imela mehek trebuh user posted image , pa tudi že malo probave GH oz. v bistvu bolj preizkušave okuse. Ni glih za en obrok.

Kakšne kamilice si ji pa dala? Če je zelo zaprta (potipaj trebuh, je tak trd in napet), ji po kopeli zvečer zmasiraj v smeri urinega kazalca.Pa pomaga,če ji zjutraj daš zelo sladkane kamilice. V dcl. kamiličnega čaja (vrečko čaja samo za trenutek namoči, ker je drugače kontra učinek) daj 2 veliki žlici sladkorja. Čez par ur, bi jo moralo pognati, če ne pa vsaj do večera. Najboljše je če ji daš čaj preden jo podojiš.

Če pa kaka trdo (bobeke oz. se ne more pokakati), namaži na palčko malo kremice za rito in ji v notranjosti danke rahlo kroži.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: trdo blato
11.12.2007 15:37:05   
Anonimen
Tudi moj (skoraj 5 mes.) ima včasih trdo blato, mu dajem GH in mislim, da je pač to zaradi tega..

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: trdo blato
11.12.2007 15:47:12   
Freycha
Včeraj moja mala ni hotela nič kaj dosti pit, čeprav dobi 2-3x dnevno GH in ni nič kakala, zvečer je spila kar nekaj čaja, ker je KONČNO ratala žejna in tudi danes je že kar nekaj tekočine spila in zjutraj je bil kakec še čisto trd, pa čisto malo je ven prišlo, zdej se ji je pa malo "omehčal". Probaj z več tekočine, čeprav pravijo, da tudi ob adaptiranem mleku načeloma otročki ne rabijo dodatne količine. Mogoče edino, če otroček veliko švica, potem jo zagotovo potrebuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: trdo blato
22.12.2007 14:23:56   
nerka
joj, jst sploh nevem kaj vec naredit, odkar uvajamo GH non stop isto kaka, zelo trdo pa zelo zelo malo, bogi revcek se tako muci ko kaka, pol pa ena boga kuglca pride vn. in tako 1 krat na dan. pa mu dajem sladko kamilico pa nc ne pomaga, zdravnica mi je rekla pa da to ni nc hudga. men je pa tko hudo, kako mu lahko pomagam?


(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: trdo blato
22.12.2007 14:51:20   
Anonimen
Moj ima tudi trd kakec, pa se ne sekiram kaj dosti, dokler njega ne boli, je vse ok... Mislim, da bi lahko probala še janežev čaj? user posted image Nevem, koliko pomaga, vem, da naj bi kamilični čaj pomagal... Lahko mu pa pomagaš tudi tako, da nastaviš pleničko, mu noge pokrčiš, da bo lažje kakal...

(odgovor članu nerka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: trdo blato
22.12.2007 15:33:59   
katra55
PČe se zelo muči ko kaka ji kar daj glicerinsko svečko (dobiš v lekarni brez recepta), da malo namaže in gre kakec lažje ven. Jaz sem imela iste probleme vendar zaradi goste hrane, pa sem ji parkrat dala svečko sedaj pa se je uredilo. Pa čimveč mu dajaj za pit.
Pa kadar sem ji dala svečko sem jo potem pustila brez plenic in ko je začela kakat sem ji nogice pokrčila in ji tako pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: trdo blato
22.12.2007 16:17:43   
nerka
vse sm to probala, pa nc ne pomaga.. boli pa ga sigurno ker vidim kako se muci. za te svecek sem vprasala zdravnico, pa mi je rekla da ne?!!  je rekla sm v primeru ce ne bi sel na blato..

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: trdo blato
22.12.2007 19:37:53   
katra55
Ne vem, meni je ravno pediater priporočil svečke, je rekel, da bolje da dam svečko kot pa da se otrok matra in ga boli.

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: trdo blato
22.12.2007 19:44:30   
šnucika
Lactecon je naraven prebiotik, ki ga lahko dajete že od prvega meseca dalje.
Čeprav piše, da je nežno odvajalo, je bolj mehčalec drekca.
Vprašaj v lekarni.
Naši pupi ga dajem sicer šele od 19. meseca, če pa bi vedela zanj prej, bi ga sigurno uporabljala.Je ne nažene s črvičenjem, ampak ji lepo zmehča tudi par dni star drekec.Uporabljava pa po potrebi.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: trdo blato
22.12.2007 19:50:31   
VesnaLana
Mi smo začeli z Novalac 2 (Novalac 1 je od 0-6 - preberi si na škatli to je po novem ) pred enim tednom, pa je mojo pupo čisto zaprlo. Kakala je bobke in se cele dneve napenjala. Včeraj zjutraj sem ji dala za pit sok iz prekuhanih češpelj in za zajtrk kašico iz čežane in zmiksanih češpelj. Cel dan je po malem kakala , ampak zelo trdo, danes zjutraj sem stvar ponovila, s tem da sem ji za zajtrk dala kašico iz čežane in prekuhane in zmiksane hruške. Za kosilo pa je dobila kašico iz krompirja, cvetače in brokolija - čez pol ure je bila plenica konkretno polna user posted image .
Izogibati se moraš bananam, korenčku in rižu.
Drugače pa naj bi se po kakem tednu stanje stabiliziralo in organizem naj bi se navadil na dvojko. Pri dojenčkih je črevesje tako zelo občutljivo, da vsaka sprememba lahko vpliva na zaprtje.
Meni je P svetovala naj ji ne dam zopet Novalac 1 , ampak če bo še zaprta po vseh češpljah in hruškah , naj ji vmes namesto Novalaca 2 dam Novalac IT (za zaprte dojenčke).
Upam, da sem kaj pomagala, pa nam poročaj kako je.
Srečno

_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: trdo blato
22.12.2007 19:54:37   
VesnaLana
Ja pa še to, če kamilice presladkate zapirajo.

_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: trdo blato
22.12.2007 20:56:35   
pikam
Šnucika kako pa doziraš tale Lactecon? Tudi jaz sem ga kupila v lekarni pa sedaj ne vem kdaj ji naj ga dam in kolikokrat na dan. Piše da 5ml, pa ne vem ali je polje porazdeliti čez dan ali v enkratni dozi. Ali to lahko dam kar v mleko ali prej po žlički?

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: trdo blato
22.12.2007 21:12:10   
šnucika
pikam - jaz ji ga dam kar 10 ml naenkrat.
Pa kar iz dozirnega kozarčka ga poliže, ker je pač že dve leti stara.In ji je ful všeč,ker je tako sladek.
Se pa ne spomnim ,kako se mlajšim dozira....sem vrgla navodila stran. A si odvila vsa navodila dol s flaše, ker eni jih pozabijo?
Po mojem ni nič narobe, če ji daš vse naenkart po žlički....saj je le prebiotik, ni nobene "kemije".

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu pikam)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: trdo blato
22.12.2007 21:18:00   
nelyy1
Probaj plantex caj!Kupis v vsaki lekarni.Nam ful pomaga.Ko en dan ne kaka ji zjutraj na "tesce"dam ta caj in se do popoldneva 100% pokaka!!!user posted image

(odgovor članu pikam)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: trdo blato
23.12.2007 9:53:32   
Padme
Nerka imam slabih 7 mesecev starega sina in sem P spraševala kaj naredit, kadar kaka trde bobke (kot zajček) in mi je svetovala kivi in to kar s tistimi črnimi koščicami, ker naj bi ravno te mehčale blato. Zato kadar ima naš problem s kakanjem mu dam za malico kivi in se zelo, zelo na mehko in veliko pokaka. Ali pa čez noč namoči suhe slive in mu daj za piti vodo v kateri so bile namočene oz. lahko poje tudi slive...Se bo že kaj našlo, da mu bo olajšalo kakanje....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nelyy1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: trdo blato
24.12.2007 18:12:32   
Drnula
Naša je stara 6,5 m, trdo je prvič kakala ko smo začeli z GH pri 5,5m. Še posebej če je dobila banano. Zdaj vsak dan pije kompot iz jabolk in sliv in s kakanjem ni problema.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?