|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sol??
3.1.2005 12:49:07   
Blink1
Zdravo

Zanima me ali lahko 5 mesečni dojenčici vsaj malce solim zelenjavo??? Niti jaz je ne morem jesti če ni slana:zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sol??
3.1.2005 13:20:28   
Ro-La
Jaz Laneju malo solim, ker drugače ne bi jedel NIČ:)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sol??
3.1.2005 13:31:32   
Gina
Seveda! LP

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sol??
3.1.2005 14:11:11   
Anonimen
Jaz sem ji, ker drugače ni hotela jesti.

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sol??
3.1.2005 15:58:26   
BARBARA R.
NE!

:muca:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sol??
3.1.2005 21:14:33   
mehurčica
Jaz mu še zdaj ponavadi ne solim. Sploh se mi zdi pri 5 mesecih še prehitro, ker itak še ne pozna okusa.
Morem ti pa povedat, da ko sem Davidu začela dajat zelenjavo(pri 6m), sem prvi dan probala z mojim mlekom pa ni maral. Drug dan sem mu malo solila:ups:, sem mislila, da bo boljše, je bilo pa še slabše. Tretji dan sem mu samo razredčla z vodo, v kateri se je zelenjava kuhala in je jedel.

Dojenčki pri tej starosti poznajo samo okus mleka-ki je sladek. Tako da če ji zelenjava ne bo dobra, jaz mislim, da to ne bo zaradi tega, ker ne boš solila, ampak ker pač še ni pripravljena na tak nov okus. Kar lepo počasi z uvajanjem. Nikamor se ne mudi. Vseeno pa čimmanj kompliciranja.:)

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sol??
3.1.2005 21:15:43   
ZARA
jst isto,kot romci in alja...

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sol??
4.1.2005 9:49:11   
Seven*
Sol zelo obremeni dojenckova ledvicka. Okus po slanem je vecinoma priucen. Ce nebi nikoli poznali slanega okusa, bi z veseljem jedli vse neslano.. Nic ji ne solit, sploh ce ji bo vsec je najbolje, da ne solis..

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sol??
4.1.2005 10:11:27   
Blink1
Ja..OK. Potem pa bom svetačo in podobne neokusne stvari mešala z bolj okusnimi...Sej svetača se skrije v korenčku in jabolku...

Ampak kaj pa zelenjavna juhica...Tam pa je sama zelenjava...brez okusa:zmeden2:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sol??
4.1.2005 10:14:38   
Seven*
Jaz sem poskusila vse te stvari, pa sploh niso tak napacne brez soli. Dodaj malo bazilike, timijana, petersilja in se kaksno zacimbico. Bo kr boljse..

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sol??
4.1.2005 10:18:36   
Blink1
O...Polde...nisem pomislila na začimbe...A vse to lahko dam not?

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sol??
4.1.2005 15:25:16   
Gina
Punce, ne morem verjet, da resnično otrokom nič ne solite. Jaz sem prvemu solila čisto malo, pa mi je pediatrinja rekla (pa ni le zdravnica,ampak tudi 3x-na mati), da naj vendar otroku solim in dodam malo masla ali česa podobnega, da kdo bo pa neslano jedel! Je imela prav. Ninika in Teja - komot soliš - ne toliko kot sebi, pa vendar. Saj dojenček postaja otrok in s tem vedno večji človek. Počasi odrašča in rabi tudi kakšno konkretno hrano, ki vsebuje tudi sol. pa pa

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Sol??
4.1.2005 15:26:17   
Gina
Sori, zmotila sem se v imenu - Neja bi morala napisat.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Sol??
4.1.2005 15:51:36   
Seven*
http://www.mojotrok.net/hranjenje_dojencka.htm

"Doma pripravljeni jedi za dojenčka nikoli ne dodajamo soli, sladkorja, maščobe ali medu. Dojenčkov okus se razlikuje od našega!"

http://www.babycentre.co.uk/expert/555836.html

Newborn Babies
For the newborn and very young too much salt can be dangerous to their health. Never add salt to any food that you cook for your baby. All foods that you buy should be very low in salt. If you are breastfeeding your baby or feeding him with infant formula milk - the formula has been specially formulated so that it contains very little salt, but it is important not to make formula milk more concentrated than instructed. Remember breast milk meets all of your newborn baby's nutritional needs.


Weaning
From about 4-6 months your baby will be ready to start accepting small amounts of food, but after six months your baby needs more than just breast milk, and by this time you should have started weaning your baby. Weaning products do not have any added salt. On tasting them, particularly if you have a high salt intake, you may find they taste bland. DO NOT add salt to them. If you make your own baby foods, make absolutely sure that you do not add salt to the food. Your baby's kidneys are too immature to cope with any added salt - this can lead to serious and immediate problems particularly if the baby develops chest or other infection.

Toddlers
By about 9 months your child should start to eat the same foods as the rest of the family. Once again it is important not to add salt to these foods, and to avoid giving your toddler any foods that are high in salt. Whilst the food manufacturers have reduced the amount of salt in babies foods to very low levels they have not necessarily done so for toddlers. Indeed many of the snacks and ready prepared foods for toddlers are very high in salt. Always check the labels and avoid these foods.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Sol??
4.1.2005 16:09:52   
Gina
Seven, jaz zelooo veliko berem. To je moj najljubši hobi. Verjemi mi, da stvari dobro poznam. Ampak ena stvar so knjige, druga je pa življenje. Zato imamo svojo glavo, s katero mislimo in s katero presojamo, kaj je dobro za nas. Jaz nikomur ne branim, da otroku daje nesoljeno, moja glava pa mi pravi, da stroka pretirava. Ravno tako se ne strinjam z vsemi modernimi knjigami o vzgoji in kot je Neva enkrat zapisala - jaz se zanesem na svoje materinske občutke - ali nekaj podobnega, se ob vseh tonah prebranih knjig, tudi jaz še vedno najbolj zanesem na svojo glavo. Poberem ven, kar je pametnega, vsekakor pa ne sledim slepo napisanemu, samo zato, ker jo je napisal kakšen z doktoratom. Uživaj sonček!
pa pa

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Sol??
4.1.2005 16:14:21   
lin
Soli,ampak samo malo!.
Jaz moji punčki od začetka malo solim,če pa ji dodam parmezan ali sirček ne solim!

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Sol??
4.1.2005 19:24:14   
Anonimen
Jaz isto kot Gina. In se popolnoma strinjam z njo.

LP
Meta

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Sol??
4.1.2005 23:26:35   
mehurčica
Jaz sem se odločila čisto po svoji presoji. Brez knjig. In sem se pač odločila, da bom sol, sladkor in maščobe omejila na minimum vsaj v prvem letu Davidovega življenja. Torej, malo od vsega vsekakor dobi-sploh olivno olje recimo, tu in tam dam malo vegete v vodo(včasih sol), v kateri se kuha zelenjava(1-2x na teden), ponavadi pa samo začimbe, od sladkega pa dobi včasih kak keks. Tudi čokolado je že probal, ampak se mu ne zdi nič posebnega. Ko mu dam mandarino je doooosti bolj navdušen.:)

Aja, Ninika, sploh cvetačo ima rad!:zmeden:Če mu dam koščke zelenjave, vedno cvetačo ven grabi in si jo daje v usta.:)-

Sicer pa si tudi ne solim(ali zelo malo)zelenjave in sem se na okus navadila.

:miska:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Sol??
5.1.2005 9:46:59   
Blink1
Sej nisem mislila ful solit...samo toliko za okus.9nebesa No danes kuham govejo juho in bo korenček kar od tam:bravo:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Sol??
5.1.2005 13:14:08   
Kenny
Jaz tudi mislim, da čisto malo soli ne škodi, se pa strinjam, da mamice solimo bolj zaradi nas, kot zaradi otrok. Kar pa se tiče trditve, da sol obremenjuje ledvice, sem v knjigi Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu od Mayo clinic prebrala, da to ni znanstveno dokazano.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?