|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KOLIKO GOSTE HRANE
5.1.2005 23:22:57   
ruth
Pozdravljene mamice

naš malček je star 5 mesecev. Že en mesec mu dodajam gosto hrano - beri kašice sadja in zelenjave. Do sedaj sva jedla banano, jabolko, hruško, korenček, krompirček, bučke. Najprej sva jedla samo sadje, potem sem mu začela dodajat riževe kosmiče od Milupe, da je bolj gosto. Vedno sem mu po obroku goste hrane, dala še malo mleka (od 90-120 ml). Sedaj pa bi rada en obrok mleka nadomestila z gosto hrano in tu nastane problem. Kako naj vem, da se je najedel? Danes sem mu dala en majhen krompirček in zraven kašo iz hruške in jabolka (110 ml). Pojedel je vse, po eni uri in pol pa je začel neusmiljeno jokati in sem mu dala še 90 ml aptamila. Bojim se, da preveč poje. Pediater nama je rekel da je teža ustrezna z višino (pri 4,5 mesecih je bil velik 69 cm in je tehtal 6900 g). Kako je pri vaših malčkih?

Koliko goste hrane naj bi zadostovalo za obrok petmesečnika? Zanima me še kdaj ste začele z juhicami?

Punce najlepša hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KOLIKO GOSTE HRANE
5.1.2005 23:30:33   
NinaŠ
Hm kolk goste hrane - jaz sem mu dajala tolk časa dokler je hotel jest. Če je bil čez eno uro lačen, je pa še kaj dobil (mojga mlekija, kasneje kak piškot ali sadje). Se mi je pa zdelo, da tud ful veliko poje, no saj je res, zdaj je manjše obroke kot je na začetku; sem premišljevala, da je možno zato, ker je bil pač navajen na določeno količino hrane v želodčku in ga je hotel zapolnit tako kot z mlekom, kasneje pa se je prilagodil potrebam :zmeden: .
Kdaj z juhicami točno ne vem, vem pa da kmalu na začetku (sicer sva midva z gosto začela pri 5,5 m).
LP

(odgovor članu ruth)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KOLIKO GOSTE HRANE
6.1.2005 11:05:25   
Dadi
Naši malčici sem začela dodajati hrano pri 5-ih mesecih. Naredim ji veliko hrane in vse poje. Natančnega podatka koliko ml poje ne vem. Ji naredim krožnik premera cca 20 cm in za en prst višine in pri 7-ih esecih vse poje...čez 3, 4 ure ji dam pa malico..Poskusi narediti več hrane če jo malček ne poje boš pa videla koliko prbl. ima zadosti.
Naša ima 68 cm pa 6820 g pri 7-ih mesecih.

(odgovor članu ruth)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KOLIKO GOSTE HRANE
6.1.2005 12:35:28   
BARBARA R.
Med 130 in 150 ml poje.Odvisno kako ji ustreza okus.

Govejo juho sem ji ponudila pri sedmih mesecih,a le za hec.Jedla jo je z veseljem,vendar je ne bom še redno hranila z njo.Vse kar kuham za Kristino je brez soli,sladkorja,kravjega mleka in glutena.
Vsebujejo pa gluten mlečne žitne kašice,ki jih je za zajter in večerjo (150 ml).


(odgovor članu ruth)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KOLIKO GOSTE HRANE
6.1.2005 15:18:27   
Blink1
Ola

Moja 5-mesečna Neja poje za kosilo pol jabolka in 3 suhe marelice v kaši z 2 žlicama riževih kosmičev od Milupe. Potem pa je lačna čez 2-3 ure, pa ji dam mleko

(odgovor članu ruth)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?