žiža
|
Ojla Jaz sem še vedno doma. Sari so se norice šele čez vikend dokončno razpasle po celem telesu. Jih ima res ful in je kar boga. Še na jezičku ima 4, tako da nič kaj dosti ne je. Je pa kljub vsemu kar dobre volje. Veliko se igrava, da se čimbolj zamoti. Urban je danes zopet v vrtcu. Sem ga danes jaz peljala in je na vratih igralnice kar jokat začel. Pri očiju nikoli ne joka Sicer je ravno v obdobju, ko joka vedno ko ga pri kom pustim al pa da vrata za seboj zaprem. Je ena taka mala mamina mazica Joj moram pa povedati kaj smo doživeli na sveti večer.... Ko sem ravno imela že vse spedenano pa meso se je že lepo peklo (malo do petih) mi zazvoni in me kliče ravnateljica vrtca. Mi pove, da je v jaslih en otroček zbolel za meningokokim meningitisom in da se moram z Urbanom takoj javiti v zdravstvenem domu, kjer bom dobila nadaljna navodila... Ufff v trenutku sem imela mehka kolena in panično glavo Jao pa ravno nekja minut prej sem rekla Robiju, da se mi tamali zdi čuden, da je malo vroč pa da že ves popoldne tečnari in je siten ... V glavnem pobašem Urbana v avto in šibava v zdravstveni dom. Tam je bila že polna čakalnica otrok iz vrtca, ki so bili v stiku z obolelim otročkom. Potem je kar v čakalnico prišla zdravnica in povedala kakšna je situacija in da morajo otroci mlajši od 2eh let v bolnico na Jesenice, kjer bodo dobili injekcijo starejši pa so dobilil tabletko. No tako sva letela nazaj domov, da sva najprej malo pojedla, ker je bil mali že lačen. Mami sem aktivirala za Sarino varuško mi smo pa odšli na Jesenice. Tam so vse otročke pregledali in jim dali pikice. In tako smo malo čez devet prišli nazaj domov. K sreči se je vse dobro izteklo. Tudi tisto slabo počutje Urbana je bila verjetno poseldica nespanja in tečnobice. Pa tudi tisti otroček, ki je zbolel za meningitisom jo je dobro odnesel. PUST jaz bom kar sama naredila kostumčke. Bomo pa letos miške. Pa še očija bomo letos po dolgem času imeli doma za pusta, tako da se bomo vsi našemili. Če katera želi ji lahko podsodim kostumčekza pikapolonico. Imam ta malo za otročka pa taveliko za mamico. SONCICA ČESTITKE ZA NOVO BEBICO !!!!!!! Tale novička mi je pa polepšala dan. Sicer je pa danes ravno dve leti kar sem zagledala Joj a si lahko mislite, da je že dve leti od takrat... Vidim da me bodo ta teden kar precej skomine dajale. Jutri ima cimra, s katreo sva bili skupaj v porodnišnici naročen CR pa ena sošolka ima rok konec tedna.... Glede spanja v taveliki postelji... Urban sedaj že od septembra spi na spodnji postelji pograda. Ker je gospod soprog tako dolgo delal zaščitno ograjo se je mali gospodič prej navadil spt brez nje.Zdej res nima več nobenih težav. Zvečer ga lepo dam v posteljo, ga pokrijem dam lubčka iz zaprem vrata. POd posteljo sicer naštimam eno blazino za vsak slučaj. POtem ene deset minut še poslušam kako se igra in omaro odpira potem pa vse utihne. Ko pogledam v sobo lepo leži na postelji in spi. Ko greva pa midva spat pa pustim vrata otroške sobe in najine spalnice odprta tako, da lahko sam pride k meni. Se je že dostikrat zgodilo, da se je šel zjutraj kar direkt v dnevno igrat in sploh ne vem kdaj je vstal Tole spanje pri nas je sedaj prava milina. Seveda se je prvi večer ko sem za seboj zaprla vrata skoraj eno uro jokal in tolkel po vratih, jaz pa jokala na drugi strani vrat. Ko je imel dovolj je sam zlezel na posteljo in zaspal. Drug večer je vse skupaj trajalo 15 minut, tretji večer samo še par jokcov od takrat naprej pa joka ni več. Res mi ni žal, da sem se odločila za to "metodo" Prej sem namreč morala z njim v posteljo, pa ga dol držat, pa božat, pa s flaško je hodil spat... TV pri nas so aktualni telebajski, jih spremlja ene 10 minut. Drugače je pa nor na postentke raznih Robijevih koncertov. To se pa vleže na sedežno in gleda dokler ne zadremlje zraven jao sem se razpisala... zdej pa brž letim, ker me Sara priganja za eno igro človek ne jezi se. lp
|