|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
16.1.2008 22:46:27   
Seven*
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4476929

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
16.1.2008 23:03:28   
Anonimen
Super članek, sem ga prebrala.. Odlično user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
16.1.2008 23:27:21   
Anonimen
Fajn napisano :).

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
17.1.2008 7:52:48   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
17.1.2008 8:28:28   
blue sky
Dolg članek, ampak ga je vredno prebrati user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
18.1.2008 1:13:49   
massylou
Všečno, zelo všečno user posted image

Še posebej to, (med vrsticami prebrano) da dojenčku ni mar za to, v kateri kulturi se je rodil, pač pa dela po principu, kakor ga je ustvarila mati narava.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
19.1.2008 2:19:52   
yellowcrystalstar
res dobro napisano in sem še bolj prepričana v svojo intuicijo, da ne mislim otroka uspavat na tak način, da bi ga pustila jokat do onemoglosti. se mi zdi, da bi s tem nek del nje kar umrl, otopel, če bi ji to naredila.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
25.1.2008 11:17:43   
klarisima
Moja mesec in pol stara pikica še tudi lovi ritem in jaz seveda z njo. Vsako noč sšiva drugače, danes se zbujava na dve uri, ju3 na 3, naslednji večer pa potegne tudi do 4 ure. Brez razmišljnja jo vzamem v roke, nahranim in jo carkljm, da pade v spanec. Spi v svoji posteljici, ki je priključena na najino, s spuščeno stranico, tako da jo imam na dosegu.
Ne morem si predstavlja matere, ki bi lahko mirne duše pustila svojega otroka, da do onemoglosti joka ali pa da ga s tem, ko se ne odzove na njegov jok nekaj uči ali vzgaja user posted image
Strinjam se, da majhen otrok ne zna izkoriščati in da potrebuje našo toplino in ljubezen. Konec koncev zakaj pa smo jih poklicale na ta svet če ne zato da jih ljubimo bolj kot sebe...to je moje skromno mišljenje user posted image

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu yellowcrystalstar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
15.2.2008 19:34:30   
lolita700
user posted image user posted image user posted image no pa sva na istem.moje dete bo staro počasi 1 mesec in še tudi lovima ritem spanja..zbujava se različne ure,različne časovne razmike,,pa nimam srca da bi jokal dlje kot 2minuti,,,da bi bil lačen ali pokakan in jokal da bi se kar tresel..

uh to pa ne...sem enkrat bila s prijateljico pri eni na obisku in videla zelo grd prizor med sinom in mamo..sem bla jezna ko user posted image ,,bi ji vrat zavila..

je mali jokal da se je kr tresel..ona ga je pa zmerjala.fantka starga 2 mesca,,mi je kr na user posted image šlo..

ene ženske so res brez srcauser posted image


(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
30.4.2008 19:17:23   
klarisima
Moja pupa je do 3. mesca spala kakor je ona želela in jaz seveda z njo.
Vztrajala sem pri rutini (vsak večer med 20-21h kopanje, masiranje, pidžama, papica, polupčkat, ninika in vklopit zvezdice) in lahko se pohvalim, da danes, ko ima skoraj 5 mescev spi prvo rundo med 6-7 ur, potem še 2-3 in še enkrat med 1-2h.
Težko je bilo vstajati in dojiti na dve uri posebaj ponoči, ko si zmeden in ne veš, če moraš dojiti ali si ravnokar podojil, vendar nisem nikoli pustila, da bi jokala.
Jok je komunikacija user posted image in če ne zadovoljiš njegove potrebe, po mojem mnenju, nastaja veelik prepad med mamo in user posted image , ki nikoli ne izgine.
Pogumno in vztrajno pa bo user posted image


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu lolita700)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
1.5.2008 11:59:15   
nananaja
o spanju pa takole
jaz sem tud na začetku dojila, kadar se je hči zbudila, pa je pri treh mesecih spala po 7 ur. popoldne je jedla kar pogosto, zvečer se je dobro najedla, potem pa kar lepo spala. pa je potem ta trend opustila, zato smo zvečer uvedli stekleničko kosmičev poleg dojenja (pri 4m), pa je spala okrog 9ur. nikoli je z možem ne uspavava v rokah do trdega spanca, vendar to ne pomeni da se mala dere na vse pretege preden zaspi. res pa je da imamo neko zaporedje, kogre v posteljo. ure pa se ne držimo dosledno, ker tudi podnevi ne vztrajamo da spi točno ob določeni uri. tako po občutku. včasih tud 2 ure prej gre spat kot dan prej. s tem se izognemo pretiranemu joku. res pa včasih zajoka, ko jo dam v posteljo. je pa pri 8m ponoči vse sorte. včasih spi ko top, časih joka. jaz pa mislim, da je treba čim manj komplicerat, pa je tako najmanj joka. aja pa dojenje ponoči prve tri mesece(al pa 4m) itak ni kompliciranje...

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
25.6.2008 20:15:33   
selma2
Moj bo zdaj star (5.7.)5mesecev in se še dojiva. Še zdaj nima nekega ritma in mu ga tudi ne vsiljujem. Mama pa neko rutino glede spanja. Vsak večer ga skopam in vse kar spafda zraven med 20 in 21 uro na to rečeva atiju lahko noč se polubčkata in nato greva midva papat. Zvečer se ful naje in mi spi do 5 zjutraj takrat se zbudi se previjema in napapama in spi do 9 ali 10 redko se zbudi prej. Nikoli ga pa nisem pustila jokat. Vedno sem ga vzela k sebi skušala ugotoviti kaj mu je. Moram povedati, da je zelo vesel dojenček in prav nč razvajen, čeprav so mi vsi govorili, da si morm red nardit, ker drugač bom suženj otroka. Jaz pa si islim, da sem ga za to na svet spravla, da bo zrastel v okolju kjer prevladujeta ljubezen in potrpežljivost.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
25.9.2008 13:57:11   
analucija
jaz imam pa starega 3 mesece pa že spi po 8 ur. ta prvi je pa že ko sva prišal iz bolnice spal toliko . imamo res srečo


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
25.9.2008 16:09:13   
nia5
Ja maš pa res srečo, jaz pa vsak dan manj spim namesto več. Stara je 4 mesece in se vedno bolj zbuja ponoči, jaz pa sem čist zmozgana, razdražljiva, svoje frustracije pa znašam nad svojim dragim-bogiuser posted image . Probala sem že 100 in 1 metodo in sem že čist obupala. Spi pa ob meni, tako da ji bližine in ljubezni ne primanjkuje, lačna tudi ni, skratka GROZA!!! Upam da ceniš spanec, jaz ga namreč bolj kot kdajkoli. Vso srečo še naprej.

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
9.10.2008 21:47:25   
emina22
Zivjo!

Prebrala sem clanek..kot pise vsak ima po svoje prav..vendar meni je pomagala knjiga spi dete spi kjer je opisana metoda kako nauciti otroka spati..moja ni spala po dnevi ponoci pa samo na joski..veste kako je bilo zame?podnevi sem bila nenaspana in razdrazena..zvecer sva se moreali zeeelo potruditi da je zaspala okrog 12 in zjutraj ob pol 7 je bila pokonci..tudi alina je bila razdrazena.saj je bila vesel otrok vendar se nikakor ni hotela prepustiti spancu do zadnjega je vztrajala..

za ucenje spanja sva potrebovali 5 dni..vsako noc je prejokala pol ure s tem da sem hodila v sobo na 2-3 min jo pomirit potem pa ven..tudi druge nasvete sem upostevala ( pozor preden zacnete uceje spanja morate prebrati knjigo ker je se veliko razlicnih dejavnikov).

Sedaj moja alina spi v svoji posteljici zraven najine,seveda se zvecer zbuja (niti ne vem kolikokrat) vendar se vsakic po hranjenju vrne nazaj v svojo posteljico.stara je 5 mesecev..Strokovnjaki lahko govorijo kar hocejo midve z alino sva sedaj obe bolj razpolozeni za igro cez dan pa tudi smejeva se veliko..sedaj sama tudi zaspi cez dan..

sicer sem absolvent zdravstvene nege in se veliko ukvarjam tudi s psihoterapijo in verjemite (po moji presoji) otroku nic ne skodi ce mu lepo pokazete da ga imate radi, ga postavite v posteljco in ce joka hodite v sobo vsakih 5 min ce je potrebno tudi prej tako da ga pomirite in spet ven..dobiti mora obcutek varnosti, in vedeti da je ljubljen hkrati pa da je noc povezan s spanjem...dan pa za navezovanje stikov, igro, raziskovanje..podnevi se je treba veliko posveecati otroku vendar dalec od razvajanja...

p.s: lahko glasujete za mojo pikico:

http://bibaleze.si/multimedia/z_igraco_do_nove_sobe/alina-je-zmagala.html

hvala za vsak glas

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
9.10.2008 21:54:56   
Doll
emina jaz sem spala cca 9 mesecev samo 1 uro na dan.Moj je tudi vedno bil na joški,pa kaj.kako je bilo šele meni potem.

tale knjiga meni ni všeč,sem jo prebrala.

jaz se ne sekiram.Zakaj ?
zato ,ker enkrat bo že otrok zaspal sam v svoji posteljici,ko bo njegov čas :)

(odgovor članu emina22)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
9.10.2008 23:09:31   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

zato ,ker enkrat bo že otrok zaspal sam v svoji posteljici,ko bo njegov čas :)



Tudi jaz razmišljam v to smer. Sem prebrala nekaj člankov (znanstvenih) zakaj metoda izjokavanja ni ok in mislim, da je nekaj na temu. Jaz sem mama, sem tu zato, da otroku ustrežem, da se zanj žrvujem in bom dokler bom imela kaj moči tudi to počela. Če bo resnično kriza, se bom te metode poslužila, ampak mislim in upam, da do tega ne bo prišlo. Si bom raje kupila 2m široko posteljo in imela družinsko posteljo in ne samo zakonsko. Prej ali slej bojo mladički tako ali tako zapustili gnezdo...

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
10.10.2008 11:33:52   
emina22
seveda ima vsak svoje mnenje..

vprasajte svoje sterse kako so ravnali z nami..pa mi cisto nic ne manjka..kljub tem se pocutim ljubljeno in upostevano...smo tri sestre in smo zelo povezane med sabo tako tudi s starsi..

moji starsi niso imeli drugih pogojev kod da so nas puscali da smo jokale...lepo je ce ti lahko kdo pomaga..ce pa si sam, skrbis za novorojenca in se tasco po mozganski kapi ki pa je se povr teba zelo zleht in zelo nagaja ti ni kar od muh da bi imel dojencka vedno na rokah...ne da se kaj pritozujem vendar mislim da bo z mojo alinico vse v redu in bo cutila mojo ljubezen tudi ce bo mogla sama spati v svoji postelici..

lp!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
10.10.2008 12:57:09   
Doll
emina meni je manjkalo in se niti malo nisem počutila ljubljeno

(odgovor članu emina22)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
10.10.2008 15:40:32   
Zofy
Emina, jaz te ne obsojam, daleč od tega. Sploh pa vidim, da imaš nič kaj zavidljivo situacijo domauser posted image .
Mene so starši oz. mama postavila pred vrata, če sem jokala (kako je bilo, ko sem bila dojenček se ne spomnem) in vem, da nisem bila prepričana najbolj v njeno ljubezen. Zdaj pa sem zato toliko bolj zahtevna do svojega moža in čustveno nestabilna na trenutke. Tako, da meni se ziher pozna.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
26.1.2009 11:06:06   
komarka
Jaz bi sam to dodala, da je bistvena razlika v tem koliko starega dojenčka pustiš jokat. Do pol leta za moje pojme niti malo ne. če res nič ne pomaga naj vsaj joče v naročju.

MI smo imeli bolj tezavo z avtosedezem. šele pri enem letu sva ga pustila jokat 5-10 min. toliko da smo prišli do počivališca. Pa se takrat se mi je trgalo srce. KO vidš v njegovem pogledu kako ga prizadane, da se ne odzoveš na njegov jok.

Po enem letu je pa treba bit pozoren kdaj res rabi, kdaj pa samo sitnari ali kot bi rekli eni izsiljuje! Pri nas takrat vedno pali kakšna pesmica al sa ga zamotimo...

In samo še nekaj: niso mame, ki pustijo dojenčke jokal al pa se derjeo na njih brez srca, ampak obupane, znervirane...takrat rabjo nekoga da jim pomaga se pomirit in jim zagotovi, da otrok tega ne dela nalašč in da so dobre mame tudi če kdaj ne zmorejo vsega... Obsojanje jim pa res nič ne pomaga!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
9.10.2010 22:21:12   
vinili
Tole je že stara tema. Ampak me zanima, če ste že kej brale o tehle tehnikah in o temle doktorju?
http://www.youtube.com/watch?v=iu0TtxO-ocY&feature=related
Tudi on ravno v tem filmčku pove, da prvih nekaj mescev otroka ne smemo pustiti jokati.

Torej tole sem skopirala v angleščini ampak mislim da vse razumete:

Swaddling - Tight swaddling provides the continuous touching and support the fetus experienced while still in Mom's womb.
Side/stomach position - You place your baby, while holding her, either on her left side to assist in digestion, or on her stomach to provide reassuring support. Once your baby is happily asleep, you can safely put her in her crib, on her back.
Shushing Sounds - These sounds imitate the continual whooshing sound made by the blood flowing through arteries near the womb. This white noise can be in the form of a vacuum cleaner, a hair dryer, a fan and so on. The good news is that you can easily save the motors on your household appliances and get a white noise CD which can be played over and over again with no worries.
Swinging - Newborns are used to the swinging motions that were present when they were still in Mom's womb. Every step mom took, every movement caused a swinging motion for your baby. After your baby is born, this calming motion, which was so comforting and familiar, is abruptly taken away. Your baby misses the motion and has a difficult time getting used to it not being there. "It's disorienting and unnatural," says Karp. Rocking, car rides, and other swinging movements all can help.
Sucking - "Sucking has its effects deep within the nervous system," notes Karp, "and triggers the calming reflex and releases natural chemicals within the brain." This "S" can be accomplished with breast, bottle, pacifier or even a finger.

Ste že slišale za kaj od tega? Je katera že sprobala katero od teh metod? Kaj si mislite?

Sem še to be pa se malo pripravljam :)

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
10.10.2010 7:22:46   
tastara
Ja, prav imaš, da je stara tema in tudi "novi pogledi" so "krneki".

Jaz ti svetujem, da se skuliraš.
In za uvod prebereš en fajn članek, ki te bo upam vsaj malo streznil.

http://dnevnik.si/objektiv/v_objektivu/1042393985

(odgovor članu vinili)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
10.10.2010 21:31:32   
vinili
Glede na predlagan članek, nisi dobro prebrala mojega vprašanja.
Sem popolnoma skulirana in mislim da te metode niso nič novega in posebnega. Hotela sem samo zvedeti, če je katera probala katero od njih (no, ta tolažilni ššš in dudo verjetno uporabljamo vsi).

Napisala pa sem pod to temo, ker sem v zvezi z uspavanjem šele kasneje odkrila spodaj novojše teme (ki bi prav tako lahko spadale sem). Lahko bi različne metode in probleme z uspavanjem dali v eno temo.

Torej preden me spremeniš v obremenjeno 30letnico z velikim avtombilom, ki želi biti popolna mama, naj povem da so zgoraj opisane metode dejansko metode, ki izvirajo iz različnih kultur in niso nekakšni 'moderna mama' pogledi, ampak tehnike, ki otroka spominjajo na okolje v maternici in za katere marsikatera mama pravi, da pri njej delujejo.

O tem sem brala na tujih straneh, hotela sem izvedeti, še iz prve roke, če je katera metode sprobala. Sem bila prepričana da je ravno temu forum namenjenuser posted image







(odgovor članu tastara)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Sodobni pogledi na spanje dojenčkov
10.10.2010 21:49:37   
Anonimen
Jaz pa mislim, da ni treba izpostavljati samo tih dveh skrajnosti: ali da je otroček skos ob tebi, da spi v zakonski postelji itd. in na drugi strani, da ga pustiš da se izjoka in daleč stran od mamice v mrzli sobici v zolzah zaspi ... so tudi vmesne poti, kjer je mamica lahko spočita otroček pa srečen v svoji topli posteljici in to brez litrov solz ... mi smo eno od njih ubrali in sem jaz spočita in tamali prav nič ne manjka ... kot moja mami rada reče: "Kanjglico je vedno fino nosit s seboj."

(odgovor članu vinili)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?