|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gonal
27.1.2008 10:21:27   
vitae
Živjo punce.

Ta teden sem bila pri ginekologu. Glede na dejstvo, da se že dlje časa trudimo in da sva prestala vse možne preiskave (spermiogram mož; LEKO (laparo+histeroskopija), klomifen, HSG, ultrazvok... jaz), vzroka za neplodnost pa ni, mi je zdravnik sedaj predpisal GONAL. Edino diagnozo, ki so mi jo postavili je PCOs in najverjetneje zaradi nerednih ciklusov menstruacij (med 40-vnedogled, zadnja je prišla na 68 dan, ko sva mislila, da  user posted image ) je da ni ovulacij.
Kaj me zanima? Zanima me, kakšne so vaše izkušnje z Gonalom. Gre za inekcije, ki si jih podobno kot inzulin vbrizgavaš od 2.-8. dne menstruacije. A so kakšni stranski učinki? Je kakšni uspelo na ta način... Kakršno mnenje bo več kot ne dobrodošlo. Pa še nekaj, kaj je sledilo po Gonalu.

Hvala za vsak nasvet oz. mnenje. Sedaj pa nazaj pospravljati in kuhati.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gonal
27.1.2008 10:39:39   
Taty*
Živjo!
A boš imela inseminacijo ali stimulacijo?
LP.

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gonal
27.1.2008 12:31:41   
vitae
Živjo Taty,

Zaenkrat je na sporedu le stimulacija. Šesti dan user posted image  moram na ultrazvok, da bodo videli kaj se dogaja z mojo ovulacijo.
Kako pa poteka, če gre za inseminacijo. Ginekolog mi je možnost inseminacije napovedal kot naslednje dejanje. Gonal naj bi prejemala dve rundi.

Lp.

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gonal
27.1.2008 18:06:26   
Taty*
 
Živjo!

Pri stimulaciji imaš odnose doma, pri IUI pa na dan ovulacije moževo seme pripravijo v laboratoriju in ti ga vbrizgajo v maternico. Ravno tako pred IUI hodiš na UZ in se pikaš z gonalom. Kako pa, da imaš pri stimulaciji UZ šesti dan?

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gonal
27.1.2008 18:58:55   
YULIAH
Vitae, jaz sem tudi na pikanju z Gonalom, sem pa v postopku za inseminacijo. Do sedaj še nisem imela stranskih učinkov, je pa sestra ki mi jih je dala, rekla, das je možen kakšen glavobol...nič pa kaj posebnega.
Želim ti veliko sreče in seveda user posted image .

(odgovor članu Taty*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gonal
28.1.2008 16:41:22   
vitae
Oj,

Ginekolog mi je rekel naj pridem že kar šesti dan, da ne bo prepozno in da ne bo kakšne hiperstimulcije. Če sem prav zastopila sestro, se dela šele 8. dan. Zgleda, da mi ga bodo večkrat. Kdaj si ga pa Taty ti imela?

Yuliah hvala in definitivno enako. Kako pa zgleda kaj inseminacij? Je kaj boleče?

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Gonal
28.1.2008 18:22:04   
monikap
vitae inseminacija ni nič boleča je kot ,da bi ti delali UZ.

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Gonal
28.1.2008 18:30:59   
YULIAH
Vitae!
Kako kaj napreduješ z GONALOM. Ga vredu prenašaš. Jaz sem kar dobro. Sem na 4 inj. danes. V sredo grem ponovno na UZ. Zanima me če katera ve kdaj točno mi bodo naredili inseminacijo.
To pikanje pa ni prav nič prijetno,vsak dan mi je živa muka to prestajatuser posted image . Dobro da moj user posted image to obvlada in meni ni treba sami to delat.

Srečno, vitae....

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Gonal
28.1.2008 18:37:06   
monikap
YULIAH pri meni je trajalo od M pa do inseminacije 16dni.Ko te pa tvoj pikne zamiži in pomisli na to kako boža tvoj buši v njem pa živahno brca mala bebika in lažje ti bo.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Gonal
28.1.2008 18:45:35   
YULIAH
Monikap!
Hvala za spodbudne besedeuser posted image user posted image . Moram rečt, da odkar sem na forumu mi je kar lažje ko vidim enake sebi. Kar komaj čakam ko imam čas da kaj preberem in napišem.

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Gonal
28.1.2008 18:50:51   
vitae
YULIAH, na gonal še čakam. Zaradi mojih nerednih menstruacij, ne vem kdaj bom imela naslednjo menstruacijo. Najverjetneje, ko bova odšla smučati user posted image , zato sva za vsak slučaj letos rezervirala kar na Rogli, da če bo potrebno, sva takoj v Lj na ultrazvoku.
Tudi mene je strah inekcij. Imam zelo nizek bolečinski prag, a bom že preživela. A je šel tvoj s tabo po inekcije? A bi bilo smiselno, da gre tudi z menoj? A ti kaj pokažejo???
Jaz zaenkrat še ne bom imela inseminacije, a ne vem kako bo. Upam, da gonal drugače funkcionira kot klomifen. ČLovek ne bi verjel, koliko slabega je meni že prva tableta klomifena storila.

Držim pesti zate user posted image .

Monikap, kako gre postopek naprej. Če se mi prav zdi, grem na inseminacijo, če gonal nič ne user posted image . Moj ginekolog je rekel, da naj bi imela dva poskusa z gonalom. Kako je bilo pri tebi?

Lp

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Gonal
28.1.2008 18:58:12   
karamela
Živjo,

jaz sem uspela dobit mojo user posted image  šele po injekcijah gonala.user posted image doma sem si špikala z gonalom, nato pa šla na ultrazvok in ko je bil pravi trenutek sem imela umetno inseminacijo. Pred tem sem imela 2x umetno inseminacijo, prej pa jelamal  klomife,  pa ni bilo nič.user posted image

Jaz sem gonal bolje prenašala kot klomifen. Po klomifenu sem imela hiperstimulacijo jajčnikov. Edino kar sem opazila, da sem se takrat malo bolj potila...

Zato punce, držim pesti... verjamem v gonal

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Gonal
28.1.2008 19:06:35   
monikap
vitae inseminacija poteka tako:prvo pikanje z Gonalom ,ko so folikli dovolj veliki sledi stop inekcija nato čez dva dni gre partner zjutraj tja oda seme ga laboratorijsko prečistijo nato nekje opoldan greš ti tja ti prvo naredijo UZ ,da vidijo kako je stanje nato pa ti partnerjevo seme vbrizgajo v maternico te malo ščipne ,ko te pripravljajo vendar nič hujšega nato pa čutiš samo rahel pritisk je vse hitro konec sem pa morala še potem eno par minut tam poležat.Zame je to prvi IUI čakata me še pa dva če ta nebo uspešen.No upam ,da nisem bila predolgauser posted image .Želim ti veliko sreče in predvsem na koncu močan plusek.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Gonal
28.1.2008 19:09:56   
YULIAH
Draga Vitae!
Midva s mojim greva če se le da skupaj na preglede, pogovore, skratka res oba delava to skupaj. Se mi zdi prav tako. Ko sem šla na 1, UZ, je moj šel seveda zraven, zato tudi vama svetujem da gresta skupaj, ker ti po UZ sestra da komplet injekcij, seveda ti tudi pokaže kako rokovati z njimi (no tukaj je moj bolj poslušal kot jaz, ker je mene, zraven ko je razlagala ,tudi pičila, da nama je pokazala kako. Sedaj mene moj pika vsak dan, je mučno, ampak veš zakaj delaš to. Ko sem jemala lani klomifen sem bila celi dan kot cota, pa še slabo mi je bilo. Tako da so mi sedaj dali GONAL.
Drugače pa je to zelo tanjka iglica, če te pravilno pikne, ne boš kaj dosti čutila. Mene je sestra kar grdo pičila, še zdaj se mi pozna. Najbolje je da ležiš na hrbtu,vsaj meni je tako lažje.
Če te še karkoli zanima le vprašaj, drugače pa držim pesti zate... 


(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Gonal
29.1.2008 9:21:13   
vitae
Punce, hvala za vse spodbudne besede in koristne nasvete. Upam, da bova z gonalom uspešnejša, ker je tudi že čas, da za naju napočil zmagoslavje.
Držim pesti za vse vas, da boste user posted image , ker vem kako se počutite. No, ko bom pri gonalu se znova oglasim. Mogoče že kaj prej.

Do takrat pa veselo na delo in upajmo, da se user posted image  ne prikaže več.

Lep dan. Zunaj je sonček.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?