|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Handling
31.1.2008 15:06:13   
Pinokio
Mene zanima, tiste, ki ste mele zlo majhne nedonošenčke.......pod kilo..........a full opozarjate domače, da jih prav prijemajo.........a delate kake vaje doma..........ne vem, a full pretiravam, sam jest skos opozarjam mami in taščo, ker se mi zdi neumno otroka mučit na fizoterapiji, pol ti ga pa dan za dnem narobe prijemajo............ravn dons sm slišala, da pretiravam........ne vem no....sj ne vsem......domačim pa ja, ker jo prijemajo iz dneva v dan in mislim, da s tem loh škodijo...kaj mislite ostale o tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Handling
31.1.2008 15:10:30   
blue sky
Moj sicer ni nedonošenček, ampak sem tašči (ki je pri nas bolj ali manj vsak dan) lepo povedala, kako ga naj drži in nosi. Neumno je, da se ti z user posted image  matraš na FT, drugi pa lepo po domače. Ti jim kar povej oz. pokaži brez slabe vesti, kako je prav. Saj to je za user posted image  najbolj pomembno, ne?

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Handling
31.1.2008 15:15:25   
Afnica
Nam je rekel pediater, da morajo VSI otroka pravilno prijemat. Al tak al pa ga ne daš.
 
Seveda znajo bit zamere. Pa komentarji. Ampak to je tvoj otrok in svobodno zahtevaj tisto kar misliš, da je najbolje zanj! In pika! Meni se je marsikdo posmehoval...pa mi dol visi.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Handling
31.1.2008 15:19:24   
Pinokio
Ja sej to.....da ti otrok joka 45 min na NFT, oni pa da pretiravam, pa da itak lepo napreduje, da ni panike, da nej ne pretiravam........da ga lahko kdaj tud narobe primejo.....ja lahko kdaj....sam bo en kdaj, pa drug kdaj, pa tret kdaj in to je že full.........res mi je škoda in vem, da se s tem zavira razvoj!

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Handling
31.1.2008 15:32:22   
Anonimen
Jaz sm za extremni ukrep, ker vem, kaj za otroka pomeni handling. Povabi jih v nedeljo na kosilo, nabavi plastične pupe, in jim ga lepo demonstriraj(po obroku, seveda). Zabavno bo, pa še vedeli bodo, kako ravnati z otrokom- ker handling ni ravno preprost, in ga vsi ne poznajo. In že vabilu napiši, kaj bodo počeli, da se psihično in fizično(da kaka fina tašča ne bo ravno v super truper lepi novi srajčki) pripravijo. Če tega ne želijo, pa lahko otroka pustijo pri miru. Jaz jim ga ne bi dala v roke. Povej jim to, kar si napisala nam.

(odgovor članu Pinokio)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Handling
31.1.2008 15:39:24   
Pinokio
Hvala za idejo........drugače sem taščo 1x vzela na NFT in ona je na začetku full lepo znala handling, ker sm ji vse pokazala, amak zdaj pa ko je mala stara 7,5 m (koregirano) in kot sedem mesečniki tudi napreduje, misli, da tega ni treba več izvajati oz, da ni potrebno več paziti in se jim ne da dopovedat.........mislijo da zdaj ne moreš več narest škode!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Handling
31.1.2008 15:43:32   
Noseckica
Ja, res Pinokio.......vztrajaj, da se "držijo" handlinga.
 
Pa zamera gor ali dol. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Handling
31.1.2008 15:49:20   
Janeja
Škoda se lahko naredi do takrat, ko otrok sam ne hodi okoli! Z nepravilnim handlingom doma so rezultati na NFTH dosti počasnejši in manj izreaziti kot drugače.

Bodi stroga in vztrajna - ali pravilni handing ali pa naj jo gledajo "od daleč". Tudi Lea se je razvijala normalno glede na korigirano starost, pa sem vztrajala pri handlingu za vse, dokler ni shodila. Oziroma jaz še vedno, ker mi je prišel v kri user posted image

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Handling
31.1.2008 15:52:38   
melani99
moja user posted image  ni imela pod kilo, pa sem vseeno vztrajala pri vseh, domačih in ne- domačih, da pravilno rokujejo s tamalo. Od začetka so me seveda čudno gledali, dopovedati si je dala edino babica, ki handling danes obvlada že skor bolj kot jaz, še vedno me vpraša, a jo prav drži, a lahko tako,...tudi našega atija je bilo kar težko prepričati, da je to dobro za user posted image , no , ko sma pa bila zelo pohvaljena v razvojni amb, je pa videl, da ni vse bilo zastonj. Sicer se še vedno najde kaka pametna teta ali pa oma, ki pravi, sem jih 5 rodila, pa so BLA BLA BLA,...ja, pa ji povem, ta je pa MOJA in če jo hočete cartat, jo dajte tako... Eni še vedno pravijo, da kompliciram, da se ven mečem, pa ne vem kaj še vse nisem na uhe dobla,ampak mi je za tiste vseeno, vem da je to za mojo user posted image  dobro.
Tako da se zaradi takih opazk ne sekiraj, nas jih je večina menda dala skos. Ti veš, da se to dela za tvojega otroka!

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Handling
31.1.2008 18:09:18   
anajmad
Vsi smo doma izvajali handling in ga še danes.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Handling
31.1.2008 20:21:44   
Noseckica
Meni pa največji problem dela dvigovanje iz boka.
Zdi se mi, kot da imam prekratke roke, da bi jo lahko
lepo "zagrabila" in posledično imam občutek, da ji bom
nogico "vtrgala". In vedno večja je, bolj se matram.

< Sporočilo je popravil Noseckica -- 31.1.2008 20:28:02 >

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Handling
31.1.2008 20:22:19   
biba 78
Jaz sem si tudi red naredla glede tega. Na začetku so jo vsi kar nekaj prijemali, dvigovali, potem pa mi je prekipelo in sem rekla, da od zdaj naprej jo dvigujem samo jaz, lahko jim jo dam v naročje, ampak se je treba držat vseh pravil. Lepo sem jim razložila, da lahko z napačnim rokovanjem Alini škodujemo in ni hvala bogu bilo nobene zamere in razumejo. Pa mi dol visi, če mi kdo reče, da pretiravam. Otrok je moj in pika. Z njo se bo ravnalo tako, kot jaz rečem.

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Handling
31.1.2008 20:32:11   
živa
Ko sem danes rekla tašči, da greva jutri k "zdravniku" (v bistvu greva k fizioterapevtki), ker je mali pri 3 mesecih čisto zategnjen (se usločuje, stiska pesti), me je pogledala in rekla, če mislim, da je res treba user posted image . Kot da je to moja kaprica. Potem se ji rekla, da sem dobila napotnico, pa je komentirala, "no ja, potem pa že" (ali nekaj takega).

To bo še pestro user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Handling
1.2.2008 20:12:07   
ocka33
vztrajaj pri tem kar ti rečejo zdravniki,kajti oni vedo kaj je dobro za tvojega otroka.sama veš kako si se borila za otroka in kaj si mogla prestati zato jim ne pusti da delajo po svoje.otrok je tvoj in če jim kaj ni prav naj pustijo otroka na miru.ti najbolje veš kaj je za otroka v redu in kaj ne.vztrajaj pri tem kar misliš da je prav in ne boj se da pretiravaš.

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Handling
1.2.2008 21:57:47   
Samrela
Ne sekiraj se...očitno se moramo več ali manj vse mamice spopadati s takimi in drugačnimi opazkami. Moja tašča mi je v začetku stalno govorila češ poglej jo kako zdrava je...kakšna fizioterapija....tam jo samo mučijo...joj uboga, kako se mi smili.... Počasi sem se itak navadila, da ji veliko stvari niti ne povem, če pa ji povem sem pripravljena, da gre skozi eno uho noter skozi drugo ven. V bistvu ji niti ne zamerim...tako pač razmišlja in misli, da ima prav.

(odgovor članu ocka33)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Handling
2.2.2008 20:10:39   
najci
Ja, ko se enkrat navadiš handlinga, ti res pride v kri oz. boljše da rečem kar v roke user posted image . Jaz zdaj vse ostale dojenčke v družini in med prijateljicami avtomatično obračam na bok in jih tako dvigujem.

Noseckica, pri dvigovanju večjega dojenčka z boka, ki že sam drži glavico, pa si lahko pomagaš z drugo roko: npr. otročka daš na njegov levi bok, ga z desno dvigneš med nogicami in pod levo ramo in hkrati s svojo levo roko nežno pritisneš njegovo desno ramo malce dol (to je tudi dobra finta, če otroček ob dvigovanju še vedno steguje glavico nazaj).

Pa vam napišem še našo anekdoto. Jaz sem moje starše tako natrenirala handing, da hoče moj ati Vesno še zdaj, ko jo ima v naročju, poležt in začne:,, A te dam v lunco? Mama je rekla, vedno v lunco...,, Spomini na lunco, še zdaj, ko tamala že skoraj hodi user posted image . Dokaz, da se da tudi stare ate naučit handlinga...

_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Handling
2.2.2008 21:01:17   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: najci
Jaz zdaj vse ostale dojenčke v družini in med prijateljicami avtomatično obračam na bok in jih tako dvigujem.


Jaz tudi. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: najci
Noseckica, pri dvigovanju večjega dojenčka z boka, ki že sam drži glavico, pa si lahko pomagaš z drugo roko: npr. otročka daš na njegov levi bok, ga z desno dvigneš med nogicami in pod levo ramo in hkrati s svojo levo roko nežno pritisneš njegovo desno ramo malce dol (to je tudi dobra finta, če otroček ob dvigovanju še vedno steguje glavico nazaj).


user posted image ............preiskusila.......user posted image .

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Handling
2.2.2008 22:00:58   
kaya2007
jaz sem vsakemu povedala kako jo mora prijet, briga me kaj si kdo misli...

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?