Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Oprosti, ampak po moje ga je prav zanimivo pogledat, kako šiba po kolenih sem in tja. Meni so taki otroci zmeraj smešni, ko imajo tako brzino. Samo naš se ni hotel nikoli plazit in je zelo hitro shodil. Ampak to ni bil moj namen odgovora. Kaj pa, če ga poskusite motivirat s kakšno stvarjo, ki mu jo postavite izven njegovega dosega po kolenih? Se pravi ne vem, na kakšno poličko postavite njegovo najljubšo igračko ali pa kaj takega, kar mu je zanimivo? Mogoče se bo takrat povzpel na nogice in ga potem pohvalite oz. mu ploskajte ali pa karkoli drugega, tako "nagrado"? Ker to je pri našemu palilo 100/h, če smo mu ploskali, ko je kaj "pametnega" naredil. Drugače sta pa moževi nečakinji tudi shodili mislim da pri 16-ih mesecih - sta bili tudi veliki ziherašinji. Imam pa sestrično, ki je (menda) shodila pri 19-ih mesecih, pa ji tudi ni nič hudega danes. Bo, ko bo, pustite mu čas.
LP