|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: My name is 03 007
15.2.2008 15:48:18   
cv105
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Aja, še neki punce, če mi lahko kera pomaga. Zdej sem malo sama brskala, pa nisem najdla nič takega, kot so mi danes v službi (bla na razgovoru, kdaj začnem in kako) rekli: da je neka novela,... v glavnem, da nimam 0 dopusta od lani, ker sem delala samo kak mesec (najprej porodniška, pol malo delala, pa bolniška). Lani nisem koristila nič dopusta, zdej, pa da mi ne pripada tist preostanek, na katerega sem računala user posted image . Pa že poredlani so mi ga nekaj požrli. Mislim keri kreteni, pol pa pejd pa mej otroke.

če lani nisi koristila 0 dopusta, ga lahko koristiš letos do 30.6. s tem, da ti vzamejo 10 dni ... tako sem razumela jaz in tako se bomo šli mi ...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
15.2.2008 16:02:49   
dskubin
IZVIRNO SPOROČILO: cv105
Aja, še neki punce, če mi lahko kera pomaga. Zdej sem malo sama brskala, pa nisem najdla nič takega, kot so mi danes v službi (bla na razgovoru, kdaj začnem in kako) rekli: da je neka novela,... v glavnem, da nimam 0 dopusta od lani, ker sem delala samo kak mesec (najprej porodniška, pol malo delala, pa bolniška). Lani nisem koristila nič dopusta, zdej, pa da mi ne pripada tist preostanek, na katerega sem računala user posted image . Pa že poredlani so mi ga nekaj požrli. Mislim keri kreteni, pol pa pejd pa mej otroke.

če lani nisi koristila 0 dopusta, ga lahko koristiš letos do 30.6. s tem, da ti vzamejo 10 dni ... tako sem razumela jaz in tako se bomo šli mi ...

Tudi jaz sem tako mislila, no, do danes, ko so mi rekli, da mi ne pripada, ker sem delala samo 1,5 meseca, pa pol še pol meseca bolniške, ostalo pa sem bla na porodniški. Aja, drgač sem pa stalno zaposlena, nisem začela lani pa takoj pol zginla na porodniško.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
15.2.2008 16:05:26   
cv105

Tudi jaz sem tako mislila, no, do danes, ko so mi rekli, da mi ne pripada, ker sem delala samo 1,5 meseca, pa pol še pol meseca bolniške, ostalo pa sem bla na porodniški. Aja, drgač sem pa stalno zaposlena, nisem začela lani pa takoj pol zginla na porodniško.

jaz sem bila od 1.1.07-20.2.07, ko sem začela porodniško, na bolniški ... mislim, da to ne igra nobene vloge ... jaz bi na tvojem mestu kar vztrajala ...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
15.2.2008 16:09:37   
draja
Dskubin - glej tretji odstavek:

163. člen

(izraba letnega dopusta)

1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en
del trajati najmanj dva tedna.

(2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega
dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan
do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna,
preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30.
junija naslednjega leta.

(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil
izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi
bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in
varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če
je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal
vsaj šest mesecev.

(4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust
do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s
kolektivno pogodbo delodajalca.

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
15.2.2008 16:15:00   
draja
Dskubin ta novela je prinesla le to, da če bi delala lani 6 mesecev, ti ne bi smeli vzeti tistih 10 dni, zdaj pa ti lahko vzamejo 10 dni, več pa ne. Si oni to čist narobe razlagajo. Ta novela je šla v plus porodnicam in ne v slabo.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
15.2.2008 16:23:02   
dskubin
Joj, pa še to, kar jaz govorim je za predlani. Še dobro, da si me spomnila. Lani sem bila januarja na bolniški, pol pa itak na porodniški. Sej sem rekla, da ne verjamem, da prvič slišim, kar govorijo. Naj mi zakon pokažejo, pa da vidim. Pa niso nič meli, bojo zrihtal - grem v ponedeljek nazaj user posted image

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
15.2.2008 16:28:37   
skačica
dskubin-tud jaz lansko leto nisem nič delala, ker sem bila na bolniški in pol na porodniški in so mi hotli ves dopust vzetuser posted image , kao da mi ne pripada nič, ker nisem bila nič v službi. In valda to ni res, pripada ti ves dopust. Jaz sem se obrnila na pravniki.info in so mi tam odpisali in sem s tistim papirjem šla direkt v kadrovsko. Pa še to: direktor kadrovske je pravnik drgač, ampak zakonov pa ne zna bratuser posted image
tko da pripada ti ves dopust-10 dni.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
15.2.2008 16:31:31   
draja
IZVIRNO SPOROČILO: skačica

tko da pripada ti ves dopust-10 dni.

točno tako. novela pa je prinesla le to, da bodo tiste porodnice, ki bodo delale 6 mesecev, lahko ves dopust prenesle naprejuser posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
15.2.2008 16:32:31   
K_a_t_i
Draja, pa ta 3. člen ziher pomeni, da si moral biti fizično prisoten na delovnem mestu 6 mesecev, ali pomeni, da si moral biti v delovnem razmerju vsaj 6 mesecev? Ker naši zakoni so itak taki, da si jih vsak po svoje lahko razlaga... No, ampak to pa je definitivno - dopust brez 2h delovnih tednov (ni nujno to 10 dni, odvisno kak delovni teden imaš) ti MORAJO pustit koristit do konca junija.

Hvala za odgovore glede driske. 12-krat še ni blo pa tud UPAAAAM ne bo user posted image . Uni Hipp 200 majo v DM al kje ste že rekle? (Meaa, zgin se učit user posted image ). Zaenkrat mamo samo korenčkov sok doma, ki tudi zapira - probamo najprej s tem, če bo mali mož blagovolil to pit user posted image . Sem ga pa prelisičla z banano - sem mu jo v skuto stlačla.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
15.2.2008 16:45:52   
pocka
No tako, Taja je že tretjič danes kakala in je vedno bolj redko, upam,da ne bo kake driske, ker pol bom pa user posted image .

cv105 - kolesa so iz neke mehke gume ali neki takega, niso pa napihljiva. Bomo videli kako se obnesejo zunaj, upam,da se ne bodo ful obrabila.

dskubin - ah ja, zvečer bom pa z mojim film gledala, tako,da ne bo cajta za j.primorsko, pa hvala za povabilouser posted image . Ta tvoja soseda je pa tudi ena koza.
Glede dopusta, jaz sem si pa zakon že prej prebrala in sem pred porodniško koristila 12 dni dopusta, pol sem šla na bolniško in z bolniške direkt na porodniško. Zdaj pa koristim ostanek tistega dopusta. Ti je pa že Draja napisala, tako,da pripada ti, ne se jim pustit.

dajadada - user posted image user posted image user posted image držim pesti, da ne zbolite

torta
- midva bova verjetno torto kar naročila (za žlahto), ampak ne vem še kje. Obalke, kakšen predlog, kje imajo dobre? Za tisti dan, ko bodo pa prijatelji povabljeni,jo bom pa kar sama spekla.

grem se s Tajo igrat, me vleče stran od rač. mislim,da mi hoče povedat naj neham...user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
15.2.2008 16:51:15   
draja
Kati piše, da če je DELAL 6 mesecev, kar pomeni da je bil dejansko v službi in delal.

Ah ja, kaj vam jaz pozabim že cel dan povedat - midve z Živo se bova pa doma crkljali do 27. maja, ker so mi podaljšali porodniškouser posted image . No sej pol imam pa še 20 dni dopusta od lani, sam to pa še nisem ziher, če ga bom vsega koristila junija al se bomo kako drugače dogovorili.

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
15.2.2008 17:00:07   
draja
Pocka milijon pikapok za Tajo!!! Glede tašče pa no commentuser posted image .

KAti še vedno stiskam pesti za tvojega sončka, da se hitro pozdravi in da driska mine.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
15.2.2008 17:00:48   
tinaaja
Draja user posted image user posted image user posted image user posted image

Pocka,
a pa se ti zdi,d a bi bilo bolje, ce bi bila ograjica okol in za nogice podstavek?

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
15.2.2008 17:13:48   
dskubin
Jaz sem se obrnila na pravniki.info in so mi tam odpisali in sem s tistim papirjem šla direkt v kadrovsko.

Hvala za info. Vsem user posted image Allora se ne dam, bom kar lepo še 2 tedna doma.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
15.2.2008 17:28:03   
pocka
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja
Pocka, a pa se ti zdi,d a bi bilo bolje, ce bi bila ograjica okol in za nogice podstavek?

ma zaenkrat ti ne znam glih povedat, ker smo probali samo po hiši, kako se bo pa to pol zunaj obneslo bomo videli, ko gremo na sprehod (upam,da kmalu). Ne vidim pa nobenega problema, ograjice ni, je pa 5 točkovni pas, enako kot na vozičku, nogice pa da komot na pedala (je pa res, da je Taja precej velika), ker se sedež štima naprej-nazaj, se pa ona tudi tako znajde, da prekriža nogice spredaj na "blatniku" in glumi frajerkouser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
15.2.2008 17:29:35   
pocka
kati - sem prej pozabila, en koš pikapok za Žiga. Probaj mu mogoče skuhat bel riž s korenčkom, naj bi zapiral.

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
15.2.2008 17:51:52   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: pocka

kati - sem prej pozabila, en koš pikapok za Žiga. Probaj mu mogoče skuhat bel riž s korenčkom, naj bi zapiral.

Hvala pocka, sam on ma zadnjih par dni manijo na skute. Kar mu ne gre, pljuva ven. Sej sem mu banane mal uturila. Bomo videl. Sej bo. Zdej že od 14:45h ni blo nič user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
15.2.2008 18:20:29   
erna14
kati-user posted image user posted image   da driska odhaja papa,user posted image ,ja ta hipp majo v dm-u,drugac pa majo enga user posted image  tud v lekarni proti driski,sam ne vem kva,neki k vsebuje banano.....te zadeve k zapirajo
draja-user posted image user posted image user posted image user posted image  sem vesela k boste doma se stiskale se tok casa

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
15.2.2008 18:24:49   
pocka
draja user posted image user posted image za podaljšanje porodniške

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
15.2.2008 18:27:24   
K_a_t_i

sem ravno na sončku videla ... nam je Miklavž ti dve knjgici prinesel ... znamo že vse na pamet ... Maks je dobesedno nor nanju ... user posted image

Evo cv, te knjigce sem že gledala. Zdej pa k si rekla, da je Maks čist not padu, sem jih pa kr 5 naročila - ravnokar user posted image  (doma - to je treba met, v vrtcu - k je tam tko fino user posted image , na morju - da mu bomo poleti razložili kam gremo, gre v hribe - ker ma oči ene svoje ideje user posted image  in nakupuje - da bo vedu kam gre vsak teden z mami user posted image . Pa mamo darilo za rojstni dan...

Draja - user posted image

Zdej sem pa že sama seb grozna, k že ves dan tle visim, namest bi si oči spočila. A se vid, da je oči pršu dons ob 15:30 domov?! To se že ni nardil... hm... ja, to se še ni nardil!!!! user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
15.2.2008 18:44:08   
cv105
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Evo cv, te knjigce sem že gledala.

Zdej sem pa že sama seb grozna, k že ves dan tle visim, namest bi si oči spočila. A se vid, da je oči pršu dons ob 15:30 domov?! To se že ni nardil... hm... ja, to se še ni nardil!!!! user posted image

user posted image  za knjigice .... jaz sem tudi dokupila manjkajoče 3 ...

pa user posted image user posted image za vašga očija in našga atija ... tudi jaz se ne spomnim, kdaj je nazadnje tako zgodaj domov prišel user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
15.2.2008 19:04:36   
erna14
u ste vidle da je un psihiater rugl umru,tist k je mel vedno take trcene pripombe za vseuser posted image ,ampak skoda jaz sem se mu vedno nasmejala,vsaj en clovk k si se mu lahko po tv-ju vedno narezav.skoda ga je

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
15.2.2008 19:15:52   
thaiss
Žiga, Taja,Nejc user posted image user posted image user posted image
draja user posted image user posted image za podaljšanje porodniške,zdej pa uživajte še bolj!!!!!
erna bravo za vrtec, Matia je bil tudi danes brez solzicuser posted image user posted image user posted image

Jaz pa grem čez eno urco na babji večer z j.primorkami!!!! JUHUHU prvi večerni izhod odkar mam Matio!!! 

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
15.2.2008 19:31:32   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: erna14

thaiss-itak, ves da ce ti prides da se bom max potrudla da prideva.na sprehodu pa ves kaj mors nardit zdele-morcija pogledat zameuser posted image

erna tale fotka z morčijem v ozadju je za vaju!!!
user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
15.2.2008 19:36:42   
erna14
thaiss-user posted image zate,pa za matiouser posted image  kok lepa slikca.hvala.user posted image user posted image za matio da je bil proden v vrtcu.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zgodbe malih junakov: Prezgodnji porod zar...
Sledi operacija, strahu je bilo ogromno, saj nisem vedela, ali se bom po operaciji zbudila že kot MAMA ali še kot nosečk...

zelišča v lončkih
muška

jih posejete same? če da, prosim komentitrajte katere

sama posejem (29%)

kupim (71%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!