|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 12:29:33   
Princess Mononoke
Doma imamo 22 mesečnico, ki je kot zgleda opustila dnevno spanje. Zanima me če ima še kdo otroka ki se je odločil da ne bo več spal tako zgodaj?

Že od rojstva ne spi veliko. Sedaj pa hodi spat okoli 21 zvečer in je zjutraj že med 6 in 7 zbujena. Čez dan pa nič več ne spi. Poskusila sem že na vse načine ji omogočit da bi zaspala, pa noče. Npr. ko naj bi spala sem jo peljala v vozičku, ali avtu, sem poskusila it z njo spat. Ker se še doji tudi na ta nič ampak ona noče in zgleda kot da ne potrebuje. Zjutraj jo vedno peljem ven v razne igalne skupine, v park in včasih še plavat (kar naj bi vsakega normalnega otroka popolnoma zdelalo) ona pa nič. Če sem iskrena jaz si po vsem tem želim spati ona pa polna energije in ji celo aktivnosti kot reševanje puzzlov gredo brez problema od rokuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 12:36:40   
domeng
Oj!
Ne obremenjuj se s tem... mi smo imeli pri tej starosti obdboje, ko ni hotel spati čez dan in je potem posledično šel zvečer prej spat. Po dveh mesecih je spet začel normalno spati po kosilo, zdaj pri 3 letih pa spi recimo 1x na 14 dni po kosilu in gre zvečer prej spat. Pač mu ustreza tak ritem in mene to ne moti, dokler je cel dan dobro razpoložen. No moji tašči se pa ne zdi to vredu, ampak...to je moj otrok :)
Lp, Maja

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 12:41:05   
lelčy
naša že ne spi od 24 mesecev starosti naprej.zmeraj kadar smo jo hoteli dat spat, je pričela kričati. zgodi se pa kak dan, ko je zelo sitna da jo še damo spat za kakšno urco.

(odgovor članu domeng)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 12:48:07   
lelaval
Otroci so razlićni - eni ogromno spijo že od rojstva, eni pa zelo malo že od rojstva. Očitno tvoja ne potrebuje toliko spanja več - tako, da je dnevno spanje preveč. Moji so vsi 3 hvalabogu zaspanci. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 13:13:15   
ajna12
Za tolažbo, naše niso spale čez dan več 1. od 13 mes, druga od 18.mesuser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 14:20:35   
Naja30
Moja je sicer imela take prebliske še mlajša, pri cca 1 letu. Sploh ni hotla več spat podnevi, čeprav je komaj gledala. Sem tudi spraševala tukaj gor in mi je večina punc rekla, da tako majhni še rabijo spanje. No, to smo uredili tako, da sem pač insistirala in jo dajala spat ob točno določeni uri. Če ni zaspala, je pa počivala, pa čeprav je imela telovadbo v posteljici. V enem tednu se je navadila na to uro in zdaj če smo pozni, že kar sama kaže znake, da bi šla spat.
Tvoja je sicer starejša, me je pa spomnilo na mojo.

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 16:41:10   
TONČI.
Moja oba otroka sta zaspanca. Zato ta večji 28m še vedno pop. spi po 2-3ure. Ponoč pa 12ur.

Sam nekaj mi ni jasno. A vaši otroci zdržijo od jutra do večera budni? A nič niso potem sitni?




(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 16:43:58   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Moja oba otroka sta zaspanca. Zato ta večji 28m še vedno pop. spi po 2-3ure. Ponoč pa 12ur.

Sam nekaj mi ni jasno. A vaši otroci zdržijo od jutra do večera budni? A nič niso potem sitni?






To je meni tudi uganka. Kolegica otročka pri 18m pač ne daje več čez dan spat, ker kao noče. Jaz vztrajam, da popoldne vsak nekaj časa odremlje, ker drugače je ob 17h neznosen. user posted image user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 19:26:07   
Suzy.
Moja hčerka tudi ne spi čez dan nekje od leta in pol dalje. In sem se od takrat naprej prav fejst trudila, da se je čim manjkrat zgodilo, da je vseeno zaspala. Ker potem je bila ob 11h zvečer taka, kot bi ji dala poživila. Pa tudi, če je zaspala le za 15 ali 20 minut.

Je pa res, še zdaj, ko je utrujena reče, da bi gledala risanko in takrat leži in počiva. Ampak ne spi. Ni pa zvečer nič kaj dosti sitna. No, vsaj ob 17h ne. Če pa gre po osmi spat ja, tist pa zna bit user posted image .

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 19:50:05   
dežale
Moja je stara  leta pa doma popoldan ne spi, v vrtcu pa vsak dan od  13 do 15. Doma zaspi samo, če je bolanauser posted image

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 19:53:07   
eya
Pa res malo spi, očitno samo toliko rabi. Za primerjavo-naš 22mesečnik gre spat ob 8ih in spi do 7ih, čez dan pa kako uro sigurno, zdaj ko smo bili v toplicah in veliko v vodi in na sprehodih, pa je čez dan spal tudi po 3 ure.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
16.2.2008 23:03:56   
babylove
Tudi če noče spat, je fino, da jo daš popoldan (zmeraj ob isti uri ali po ustaljenem ritmu, npr. vsakič po kosilu) malo v posteljo, da se spočije. Zagrni zavese, ne zganjaj hrupa in jo pusti nekaj časa tako.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
17.2.2008 10:27:09   
aezzy
moja zelo malo spi ze od zacetka, pri 12m je prvic minil kak dan, da cez dan ni sla spati. Od takrat spi kaksno uro na dan in to je to, vcasih pa se vedno spusti kaksen dan. spat gre 20.30 in se zbudi 7.30.
stara je 18m in ko ne spi, se samo spocije. nekako do drugega leta res se potrebujejo spanec, ceprav mi mogoce mislimo, da ne.
res je dober predlog tisto o rednem ritmu in umirjanju, zavesa gor, mir.....tako mi delamo. tudi jaz sem obupala, ker sem bila ze posteno utrujena, tamala pa bi se kar skakala. ceprav nisem pristas tega, da bi otrok spal z mamo, sem se vseeno z njo ulegla, jo celo dala na najino veliko posteljo in nic.
sedaj jo polozim v njeno, ce zaspi prav, ce ne pa samo malo lezi.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
17.2.2008 12:38:15   
Princess Mononoke
Rada se vam bi zahvalila za odgovore in vidim da je še nekaj malčkov ki jim dnevno spanje ne diši preveč.

Kot ste mi predlagale da jo dam v posteljo, ko naj bi imela počitek sem tudi delala, vendar nam to ne uspeva najboljše ker na žalost zleze ven s postelje. Če sem zraven sicer ostane v postelji ampak ne zaspi. Igra se pa četudi je v popolni temi. Je kar jasno da se ji ne spi. Nekaj časa nazaj, ko sem bila prepričana da je potrebovala spanje je vedno pomagalo če sem jo dala v voziček ali pa v avto. Sedaj pa ne deluje niti to več. Ni pa nič sitna. Edino kar kaže da bi bilo boljše da bi spala je da postane proti večeru malo bolj nerodna, kar kaže da je utrujena. Po moje je ravno na meji da bi lahko šla brez spanca vendar bi spanje bilo boljše zanjo.

Ker zelo rada bere knjigice in rešuje puzzle ima vsak dan tudi nekaj časa ko dela bolj umirjene aktivnosti, tako da morda ji je to dovoj da se spočije?

Na primer v petek smo šli zjutraj v "gymbaroo", kjer se razgiba in stimulira in sem upala da jo bo utrudilo. Pa nič, čeprav greva peš in se pelje v vozičku več kot pol ure na poti domov. Popoldne sem jo peljala v park za par ur in sem upala da bo potem umagala, namreč sem nujno želela da spi pa čeprav bi to bilo zelo pozno popolne ker smo šli na koncert na prostem zvečer. Čeprav je bila spet pot do koncerta dolga (skoraj eno uro), ni zaspala v vozičku. Bila je super volje, normalno je jedla večerjo in ko se je koncert začel je plesala in sploh se imela super. Okoli 21.30 je zazehala, zlezla k meni v naročje in zaprla oči in zaspala v manj kot minuti. Ponoči je spala umirjeno in zjutraj se zbudila normalno spočita. Moje laično mnenje bi bilo da res ni potrebovala spanja.

Ne vem morda je nekoliko dedno, ker njen oče tudi bolj malo spi, jaz sicer potrebujem več spanja, pa vem da sem kot otrok baje opustila spanje čez dan zelo hitro.... Morda pa je to samo obdobje in bo kmalu spet začela spat.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
17.2.2008 18:01:38   
aezzy
jaz sem bila ze kar malo obupana, sem pisala na med.over.net forum in mi je tam P odgovorila, da ce ni zoprna ali ne kaze znakov utrujenosti, pac ni potrebno, da zaspi. in sem se pocasi sprijaznila.....
sicer je pa 22m ze kar lepa starost, jaz in moja sestra sva nehali spati popoldne pri 2 letih.
pa naredi tako, kot mi, ce se ji spi naj pac zaspi, ce pa vidis, da ne bo, pa nic ne sili in naj se igra.
brez skrbi, ce bi bila zelooo zaspana, bi zaspala sama, bi se magari ulegla na sredo dnevne in zaspala. to mi je rekla njena P, ko sva imeli posvetovalnico.
sami nam vse povedo. vem, da nekatere mislijo, da naj ne bi sprasevali otrok po pocutju in zeljah, ker, da je določene stvari pac potrebno narediti in pika, pa vendar to pri nas zelo lepo funkcionira. vse pove sama ali pa nakaze kakor zna.




(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
17.2.2008 20:37:12   
sonjaka
Moja hči je tudi nehala spati čez dan pri 18 mesecih, v vrtcu pa je spala do približno 2,5 let. Ni bila pa zaradi tega nič sitna. Sitna je bila, če si jo poskušal na kakšno finto pripravit do tega, da bi se ulegla po kosilu... Mi je pa bolje tako, ker potem gre ob 20.00 že spat, prej je pa hodila ob 22.30 ali še kasneje. Vsaja pa vedno ob 6h - ima neko notranjo uro. Če pa slučajno izrazi željo za počitek ali se uleže po kosilu, vem da bo zbolela ali da ima vročino.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
17.2.2008 20:39:32   
Anonimen
Če sem zraven sicer ostane v postelji ampak ne zaspi. Igra se pa četudi je v popolni temi.


Na tvojem mestu bi kar tole prakticirala, da se vsaj sama malo spocijem.

Joj, si sploh ne predstavljam, da bi tako malo spala....mene pobere user posted image .

(odgovor članu Princess Mononoke)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 22 mesecev opustila dnevno spanje
18.2.2008 23:06:20   
ona
Evo,naša je tudi pri 18 mesecih oz.lahko še malo prej nehala spat podnevi!
Sin je pa spal do 4,5 let še popoldne!
Ja,neverjetno so različni kar se tiče spanja,eni rabijo več,drugi manjuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




S KOM ŽIVITE
nataly33

S kom živite v skupnem gospodinjstvu?

sami s partnerjem/možem in otroci (81%)

sama z otroci (5%)

živimo staščo in tastom (13%)


Število vseh glasov: 113

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!