|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nič si ne upam....
27.1.2005 10:57:07   
bini
Namreč, stalno poslušam al pa slišim preveč o alergijah,... in zdaj me je strah karkoli novega dat moji mali za papat... sem že začela s skutami in jogurti, pa sem nehala, ker kao pred 9 mesecem lahko povzročijo alergijo :zmeden:...
banane ne mara preveč, jabolko včasih, melono tud včasih.... kivi, jagode, citruse - tega menda še ni pametno prezgodaj dajat...spet alergije :zmeden:...
potem gluten je naslednje poglavje -testenine, kruh,..pa saj ima vse to gluten!
..čist sem zmedena... in se mi zdi da kuham čist enolično hrano...

aja pa še to.. sedaj ima dva zobka in se ji ne upam nič pustit v rokah..ker odgrizne, potem se pa davit začne :zmeden:... me je tako strah..povejte kdaj so znali vaši sončki uporabljat svoje zobke za žvečenje, ker naša po dveh tednih še ne zna.. pa sej najbrž je še prehitro...

Dajte mi mal poguma prodat vse tiste, ki veselo ne komplicirate.. kaj bi dala, da bi mal poguma zbrala..:kuza:...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nič si ne upam....
27.1.2005 11:03:17   
Anonimen
Jaz nisem ničesar vedela o kakšnih alergijah niti o glutenu. Samo za med sem vedela, da ga do enega leta ne smem dati. Tako da smo jedli vse in ni bilo nobene rakcije. Moje mnenje je, da poskusi posamezno dajati nove stvari, da boš spoti videla, če bi bilo slučajno kaj narobe.
Tistega davljenja s koščki odgriznene hrane je pa mene tui vedno bilo strah. Zato sem bila vedno, ko sem mu dala piškotek (tisti otroški, ki se hitro stopi), zelo pozorna, da sem lahko še pravočasno reagirala, če je bilo potrebno.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   nič si ne upam....
27.1.2005 11:56:21   
Taša
Tudi jaz pred 6 leti nisem vedela ničesar o glutenu in takšnim in podobinim rečem... Niko sem dojila pri 5 mesecih je jedla že kruh, sadje, kakšen keks, skutice, pri 6 pa že skoraj vse, kljub temu da sem jo še vedno dojila.. Ni ji bilo ničesar, hvala bogu... Pred 6 leti ni bilo govora o glutenu, pa o polnem dojenju do 6 meseca, takrat so propagirali polno dojenje do 4 meseca potem pa dodajanje.... Sedaj pri Maši, ki bo čez par dni stara 7 mesecev, mogoče bolj pazim in sem malo bolj pozorna.. Z uvajanjem goste hrane sva pričeli kasneje...Poskušam ji dati čimveč raznovrstnega sadja in zelenjave, pač poskusiš, če vidiš da je kaj narobe, tisto vrsto pač opustš... Je že tudi kakšno juhico, pa kakšno skuto, pa kruh... Kot sadje sem ji že dala mandarino, potem pomarančo, kivi in nekih negativnih rezulatatov ni bilo....

Kar se tiče ji jaz zaenkrat kruh trgam, in ji dam v ust, keks pa ji dam tisti otroški, tudi v roke, vendar sem skoz zraven....

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nič si ne upam....
27.1.2005 15:15:30   
BARBARA R.
Tvoja junijska pikica je le 8 dni mlajša od Kristine.
Kristine ne dam jagod,kivija,mandarin,pomaranč,sladkorja,soli,kravjega mleka,svinjine,govedine,to je pribljižno vse.
Je pa jabolka,hruške,banane,mango,suhe marelice,suhe fige,rozine,ananas,suhe slive,bučke,špibača,blitva,paradižnik,korenček,grah,cvetača,brokoli,riž,polenta,zajčka,govejo juho.
V roke ji dam krhlje,keks od Milupe ali pa skorjo kruha.

Vse je bolj na pribljižno,vendar nekaj je.Ja,pa vse kuhano.

:muca:

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nič si ne upam....
27.1.2005 20:19:49   
frutka_
Meni je pediatrinja rekla, da po 6. mesecu lahko začneš z glutenom. Torej lahko mu daš kakšen piškotek ali rižev vafelj morda tudi piščančjo juhico z rezanci. Sadju primešaj kakšno žličko skute ali zelenjavi kisle smetance.
ČE v družini ni nikogar, ki bi bil alergičen na določene prehrambene izdelke potem je morda bojazen, da je tvoj otrok "občutljiv" odveč. Saj pa poskušata in uvajaš postopno in ne horuk. Vmes pa opazuješ če bo kakšna reakcija. Če bi bil alergičen na gluten bo dobil napet trebušček, prdal bo,...Tako je meni simptome opisala pediatrinja.

Kar pogumno saj je že velik fantič! RD pa ima takrat kot moja mamica!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nič si ne upam....
27.1.2005 21:07:26   
bini
hm... hvala vam vsem.... bom začela mal bolj pogumno..
povejte mi katero skutico dajete otrokom - a tiste sadne al navadne? tiste Lumpi so meni tako dobre, pa ne vem če so tud za naše pikice dobre...
Frutka - tele simptome ki si jih opisala za gluten, sem jaz pri moji opazovala prve tri mesece ko je imela krče :zmeden:..tako da ne vem kako to ločiš...vetrove ima pa itak precej pogosto.. hm.. jaz sem vedno mislila, da na alergijo lahko sklepaš ko se pojavijo izpuščaji :zmeden:...
aja - moja mala je punčica.. je pa res da je iz te slikice težko razbrat..moram kakšno bolj punčkasto poslat :).. al pa roza, hehe... itak pa nisi prva ki jo je zamenjala... men je to ful hecno, ko se kdo zmoti.. RD je pa fajn za zapomnit, a ne?
lp :sloncek:

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nič si ne upam....
27.1.2005 22:51:48   
frutka_
Bini, oprosti!Res nisem dobro prebrala teksta in sem kar pisala v m. sp.. To je, ko imam fantka in potem so vsi ostali otroci mali lumpki pa mali žaboni,...oprosti še enkrat!

No, glede skute jaz kupujem Mariborsko pasirano skuto v malem zelenem lončku in je zelo okusna. Običajno mu dam kakšno malo žličko ali dve te skute v jutranji sadni obrok. To je navadna skuta in ne sadna. Teh Lumpkovih ne poznam, kot sem že napisala kupujem Obstgarten in Fruchtzwerge.

Glede vetrov in napenjanja pa si lahko podava roke, ker je mojega malega zelooo dolgo šraufalo.

Pediatrinja je tako opisala simptome alergične reakcije na gluten. Mislim, da bi opazila če bi bil napet trebušček in trd ter obilni vetrovi.

Jaz mu dajem tudi kislo smetanco h kuhanim bučkam (tudi 1-2 žlički). Tapravega mleka, alpskega, pa še mu nisem dala piti. Itak mu za večerjo pripravim kašen mlečni obrok kot je bananina kaša ali pa gris, vse še zaenkrat brezglutensko. Kupujem pa kašice od Alete, ki se pripravijo z vodo in je nadaljevalno mleko že v njih.

Jaz sem imela TP 26.6. Filip pa je rojen 23.6..TP se mi je zdel zelo fajn datum ampak mi je potem ena gospa, ki se ukvarja z numerologijo rekla, da je 26-ka baje zelo slaba številka. 23-ka pa je kraljevska!!!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nič si ne upam....
28.1.2005 12:31:41   
bini
ma ni panike frutka :).. fantek ali punčka - itak so vsi sončki in srčki, a ne :love:
tole o kravljevski številki je pa kul... me zanima kakšna je 16tka... ima pa moja tašča 26, hehe :zmeden:
pa hvala za nasvete!
9nebesa

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nič si ne upam....
29.1.2005 21:47:13   
lena-3
No moja pikica pa je rojena 15.06.2004 in tudi jaz sem do sedaj ful pazila pri prehrani. Glede na napisano bom tudi jaz mogoče sedaj postala bolj pogumna in bom uvedla nekatere predlagane novitete.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nič si ne upam....
29.1.2005 23:55:35   
frutka_
Leni kar pogumno! Če v družini ni kakšnih alergij potem lahko uvajaš brez skrbi. Seveda bodi pozorna na kakršnekoli znake ampak predispozicije za alergijo otrok lahko prinese s seboj, če jih imate v družini. Če pa jih nimate si pač malo bolj svobodna pri izbiri in dodajanju.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nič si ne upam....
30.1.2005 20:41:18   
ZARA
:bravo::bravo: res fajn napisano...

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?