|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Puzzli
3.3.2008 12:14:25   
koko
Pozdravljene,

kako vam je uspelo motivirati otroke k igranju puzzlov, spomina... Sinček, kadar zvlečemo na dan eno od teh iger, postane vedno strašno zaposlen (Pravi: "Mami nimam časa!"user posted image  ali pa "Mami, sem utrujen, bom malo zadremal!"). Res, da je sedaj v obdobju igranja vlog (točno 3 leta), kar pa počne neverjetno prepričljivo...mislim, da že slabega 1/2 leta ni bil prisoten v 21. st.user posted image . Je junak Perzej, gusar črnookec, dobra čarovnica... Pri tej svoji igri je neverjetno simpatičen in domišlijski.  In ima najino popolno podporo...samo včasih se pa odrasli lažje kot Andromede, igramo puzzle ali spominom.
Zato vas sprašujem, kdaj in kako ste jih navdušili? Pri pregledu forumov, sem naletela na dejstva, da nekateri tri letniki sestavljajo puzzle s 60 kosi user posted image , naš pa niti ne poskuša sestavi puzzla s 15 kosi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Puzzli
3.3.2008 12:29:32   
košuta
Mogoče mu bo postalo zanimivo, če bo videl, da mami in oči igrata tako igrico in pri tem neznansko (glasno) uživata... Poskusita, škodovati ne more.

(odgovor članu koko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Puzzli
3.3.2008 12:33:57   
urška76
Pusti otroku čas. Nš neznansko uživa v puzlih, da bi se pa igral domišljiske like mu pa tud na pamet ne pade. Otroci so si pač različni. Pusti mu puzle na dostopnem mestu, kjer jih bo videl in vzel sam, kupite pa mu kake takšne z njemu ljubimi junaki.
Pa ne se obremenjevat s tem, kaj znajo drugi otroci tvoj pa še ne. Raje glej kaj vse zna tvoj, pa drugi sploh še ne obvladajo.

(odgovor članu košuta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Puzzli
3.3.2008 13:00:51   
koko
Obremenjujem se samo zaradi tega, ker bi nam bilo včasih lažje dati ven puzzle ali kaj podobnega kot pa stalno uporabljati domišljijo (4-urne aktivne seanse v gusarskih časih so naporneuser posted image ).
Pa tudi zaradi tega, ker nas v kratkem času čaka sistematski pregled, kjer pa naj bi tudi reševal neke sestavljanke?!

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Puzzli
3.3.2008 14:07:23   
Pajaca
Jaz ne bi silila otroka v nekaj kar mu očitno ne paše. Pač če on uživa v igranju vlog se igrajte to. Pucli so enim zanimivi, drugim pač ne. Moja je sama začela sestavljat pucle. Me je kdaj videla ko jih jaz sestavljam, a nikoli ni preveč imela interesa. En dan pa pride domov me čez pol ure kliče, grem gledat pa vidim njo in sestavljene pucle 60 kosov. Pri 3.5 letih.

(odgovor članu koko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Puzzli
3.3.2008 14:16:58   
taška30
Jaz tudi mislim, da sestavljanje puzlov ni neka nujna veščina. Našo skoraj 3 letnico pravzaprav ne zanimajo oz. jih še ni 'pokapirala'. Saj se spravi, ampak vidim, da ji ni čist jasno kaj je treba in kako, pa jo imam drugače za kar brihtno bučo.
Kaj pa kakšne legokocke? Tam so tudi tisti mali 'strički'-lego figurice, pa lahko vaš malo pokombinira svoje domišljijske like (lego strički) in ročne spretnosti. Naša ima npr.Lego kmetijo in tudi rada igra vloge - živali spravlja v hlev, potem imajo lego strički kao kosilo, pa peljejo se naokrog z lego avtkom...ima tudi rada igranje vlog.
Vaš lahko pa grad zgradi za junaka Perzeja...user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Puzzli
3.3.2008 16:08:54   
Anonimen
Naša ljubi puzzle in knjigice, nisem pa jo pri 22. mesecih še videla, da bi sestavljala kocke. In jo ne silim, čeprav nas je pediatrinja na sistematskem pisano gledala. Pač ji to ne paše. in kaj? Da ima dobro razvite grobomotorične spretnosti, se vidi tudi po drugih stvareh, a ne?

Mogoče ne mara sestavljat puzzlov, ker ga to ne zanima, mogoče se mu je pred kakšnim letom zdelo, da pri tem ni uspešen in se noče sedaj izpostavljat, ker se boji neuspeha? Mogoče pa ima samo zelo bujno domišljijo in ga puzzle dolgočasijo?
A sam se pa ne zna zaigrat?

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Puzzli
9.3.2008 18:08:07   
tincci
Midve sva začele s puzzli z 6 deli nato z 10, sedaj sestavi 25 kosov (2 leti in 4 mesece stara). Sem jo učila, da najprej en lik do konca sestavi, potem vidi kak rob od drugega -npr sestavi tigra in vidi noga od Pu-ja- in sestavi drugega in tako naprej. Sedaj ima kakih 10 različnih puclov po 20-25 kosov in zna vse brez pomoči. Naj bo pa čimveč likov, da so lažji in bolj zanimivi, imamo npr eno želvo čez 25 kosov in je edine ne mara, še meni ni blazno lahka.

Spomin.... se usedeva za mizo in potem ji malo pomagam... pa si delava vsaka svoj kupček in ploskava, ko katera ugane... mora bit pa zanimivo, da skos sodelujem, pri puzzlih je lažje, ker se sama zamoti in me ne rabi več.


_____________________________


www.alergije.net

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?